Självförtroende

Självförtroende är ofta något som saknas hos många människor. Och ofta är det andra människor som får folk att förlora de, trycker ner en så att dom själva växer, tror de. Dom lever egentligen bara på andras svaghet.
Men varför lyssnar vi på de som trycker ner oss och får oss att gå vilse i oss själva? Varför är de så lätt att falla för andra, ändra sig själv mot sin egen vilja bara för att andra vill de? Det är då vårt självförtroende är borta, vi vågar inte stå för den vi är, vågar inte se ut som vi vill, vi vet inte vad vi själva vill längre, vi ändrar oss bara för att vi känner att vi inte duger för andra. Man tror att varje människa man möter har samma nedvärderade tankar om en. Man håller sig undan, säger inte mycket i rädsla att säga fel. Fel för vem då kan man undra. Man blir gömd i sig själv, följer bara med strömmen, i hopp om att inte synas.
vips, självförtroendet är bortblåst.
Kan man bygga upp det? Tro på dig själv, se ut som du vill, du är bäst på att vara du, de kan ingen göra bättre.
Ingen ser likadan ut, vi är alla olika, men ändå samma. Kom ut ur dig själv, våga visa dig, du kommer inse att hela världen är inte emot dig. De finns massvis som gillar dig och accepterar dig som du är.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0