Ännu en insnöad vecka

Söndag igen och bara att börja ladda inför ännu en ny vecka. Men jag känner mig mer än redo då jag faktiskt lyxade till det och tog helg redan i torsdags. Välbehövlig efter senaste tidens övertid, och rätt skönt att inte behöva var på jobbet i fredags då det hade snöat så mycket. För Rönnskär är inget ställe som funkar speciellt bra under snökaos. Så istället för att vara där ute och kämpa på så tog jag en riktig mysmorgon med sovmorgon, långdusch och hela köret. Lyxlyxlyx! Sedan började jag skotta ut bilen begav mig till stan en sväng innan jag styrde kosan mot Norrlångträsk för middag hos Erik och Hanna. Kanske inte mitt smartaste drag med tanke på vädret, men trevligt var det och hem tog jag mig. Dock inte mycket längre än så då jag körde fast på parkeringen. Orkade inte göra något åt den saken då så igår när jag vaknat gick jag ut och började skotta fram bilen först och främst eftersom den hunnit snöa över igen, kämpade och slet i ca. 3 timmar innan jag slutligen gav upp och tänkte att den töar fram till våren om inte annat. Och sedan var det bara att börja stöka till sig för att fara till stan och äta med Josse innan vi for hem till henne och spelade spel, tjattrade och drack bubbel. Sånt där som tanter gör. Det var väl ungefär min helg i stora drag, och bilen kom förresten loss idag, så allt är frid och fröjd och jag är redo för ännu en snöfylld vecka.

 

Hektisk vecka

Så börjar även denna vecka lida mot sitt slut, och det är nog lika bra det för den har varit hektisk. Ingen har säkert missat snöstormen som slog in tisdag och onsdag, och snön i sig är mig inget emot men blåsten var det inte jag som beställt. Sedan att allt på jobbet strulade pågrund av det var inte heller något jag bett om. Båtarna kom in sent, fick inte upp luckorna eller så körde kran fast i igendrevade spår. Ja den listan kan göras ännu längre. Med andra ord så har min vecka bestått av jobb, sova, jobb. Men unnade mig en massage på fredagen innan jag började jobba, välbehövligt kan jag tycka. När jag slutade på fredagkväll var det bara att skynda sig hemåt och försöka somna direkt då jag tog på mig att jobba övertid och gå ut och jobba lördag förmiddag. Gjorde mig egentligen ingenting och att jag dessutom fick en strålande löptur hem sen i fint väder gjorde inte saken sämre. Idag därmeot har jag varit ledig och spenderat dagen hos Josse, vi lyxade med tacos och en massa surr blev det såklart också. Så tacksam över den människan alltså!

 

Nytta och nöje

En helg går fort när man har roligt, eller en helg går väl iprincip alltid fort. Dock gillar jag mitt jobb alldeles för mycket för att ha någon söndagsångest, och skönt är ju det. Jobbade dessutom lördagkväll så det blev en ännu kortare helg för min del, men att fylla kompsaldot när man ändå inte har något inplanerat en helg är ju inte dumt. Man vet aldrig när man kan behöva lite ledighet, kan om inte annat behövas till hösten då jag har som plan att försöka ta mig iväg och jaga alla veckor som det bara går. En Hemavan-weekend med Kamelen är också bokad i Februrari så då är det också gott att finna. Men förutom jobbat så har jag hunnit med en promenix i nya hoodsen, hittade så underbara skogsvägar just här brevid så jag blev helt lycklig i hela själen! Sedan ikväll har jag spelat padel med Josse. Padel är förövrigt en sån där grej som hör 2021 till, det här med att prova nya grejer. Och om jag tyckte det var kul? Svar ja!

 

Låt oss lämna förra året

Börjar ju bli mer regel än undantag att denna blogg uppdateras sporadiskt, och inte alltför sällan i samband med nytt år. Men ni vet nytt år, nya möjligheter och hela den grejen. Och det är väl egentligen inget fel med det tänker jag, men vare sig möjligheterna blir nya eller inte så blir det alltid ett nytt år. Och det är väl kanske där problemet för min del suttit, åren har gått och jag har åkt med, utan att riktigt veta vart jag själv vill. För de allra flesta har 2020 varit ett annorlunda år på alla sätt och vis, många som inte kunnat göra allt det där som de egentligen hade tänkt och många som känt sig ensamma. Skulle jag ta upp hela mitt år skulle det här inlägget aldrig ta slut, för det är ungefär så året kändes, en evighetsmaskin. Men för att kortfattat dra det väsentliga och för att folk ska kunna hänga med i kommande inlägg, så har jag då flyttat från huset i Drängsmark och på egen hand bosatt mig i en lägenhet i skelleftehamn. Ett tungt och oerhört jobbigt beslut, men inte mindre nödvändigt för det. För min egen skull, jag tappade bort den Lovisa jag egentligen är där någonstans på vägen. Och det är inte så det ska vara. I övrigt så har jag inte mycket till minnen utav året, som sagt har det känts som en evighet. Det jag gjorde för tre månader kan lika gärna ha varit för två år sen, den känslan är det ungefär. Jag har en förhoppning på att 2021 ska kunna bringa lite mer minnen, för är det något jag har som förhoppning av året är det att uppleva eller göra saker. Det behöver inte vara något storartat, en roadtrip, ett dopp i havet eller en klämmacka i en snödriva. Mer avancerat än så behöver det inte vara, bara jag vet att det är för mig själv jag gör det. Våga prova nya saker är också något jag tar med mig till detta år, lite mer yolo och jävlar anamma!

 

Lovisa Olofsson

En inlandsbo här på villovägar och äventyr vid kusten. Ursprungligen från skogen utanför Storuman men numera bosatt i Skelleftehamn. Här lever jag och jobbar, med betoning på sistnämnda. Men förutom jobb så lever jag faktiskt livets glada dagar! En tant i sina bästa år helt enkelt.


RSS 2.0