En tränare med rätt tänk

Har spenderat största delen av dagen i Lycksele på Tanne med hästapållen på hoppträning. Något som jag valt att inte nämna, mest pga personliga själ. Men hursom resan gick bara bra och är mer än nöjd med själva träningen! Är väldigt kräsen när det gäller tränare, speciellt hoppning då det är svårt att hitta nån som inte kör på taktiken ryck, slit, spark eller spö. Men nu har jag hittat henne och är sjukt positiv. Hon var väldigt positiv och mån om att man skulle lära sig så hon tyckte att jag skulle ta kontakt med henne om jag behövde tips på banor och övningar och tyckte absolut att vi skulle komma tillbaka. Det lär vi garanterat göra! Så jag rullade hem med mycket nytt tänk och ny bra energi till träning. Har även hunnit dra en powernap och sedan så avslutade jag denna dag med punktering, kunde ha slutat bättre men jag är ändå nöjd. Men nu blir det sängen för imorgon väntas jakt.

 

Borta bra men hemmaplan bäst

Nu är jag tillbaka på hemmaplan efter min lilla roadtrip till Umeå. Huvudsyftet var att umgås med broder, och det har jag ju gjort. Medan han har jobbat på dagarna så har jag fördrivit tiden med lite shopping och sånt där som hör stadsbesök till. Höjdpunkten måste nästan ha varit första kvällen då det blev subway innan vi for till Megazone och körde fortet, skitkul även om vi sög till en början. En sak som var lite mindre roligt (iaf efter ett tag) var hissresorna för att ta sig till och från lägenheten, vilket självklart resulterade en hel del hiss-selfies. Innan jag styrde min svarta fara mot storuman idag så umgicks jag med Viktoria vilket var alldeles för längesedan! Lite småplaner hann vi smida innan vi sa hejdå. Väl på hemmaplan igen så har jag trimmat hästapållen i paddocken och även mig själv på gymmet, fick då även chans att inviga mina nyinköpta rosa skor. Men nu tänker jag ta min tekopp, mysa ner mig i soffan och se ikapp allt jag missat i tv-väg. Rätt tidig morgon imorgon då jag drar iväg med hästapållen på hoppträning i Lycksele, detta är lite smått vårat eldprov. Och tillsist måste jag bara få säga, så jävla skönt att vara hemma! Stadslivet är nog inget för mig ändå, jag gillar träd och grusväg.

 
 
 
 
 





Mission impossible

Jomen mina kära läsare jag lever om ån det inte verkar så med tanke på inaktiviteten här.




Spindelfobi

Hae ställt alarmet imorse för att inte sova bort riktigt hela dagen, och tröttheten var nära på att ta överhand när jag vaknade. Men i samma stund som jag öppnade ögonen insåg jag att jag delade min kudde med någon, nämligen en svart krabat på åtta ben, där och då försvann tröttheten och jag flög upp. Har haft trevligare uppvaknanden. Blev sedan en trip till arbetsförmedlingen innan en date med Sofia. For sedan hem och har smått börjat packa inför morgondagens lilla roadtrip, drar nämligen iväg till Umeå i några dagar. Men iövrigt så har jag verkligen inte gjort något vettigt alls idag, och nu har jag just sett idol och ska bara invänta paradise innan sängen. Ska upp i tid imorgon med då jag tänkt hinna med både gymmet och ett dressyrpass innan jag far.

 

Måndag

Klev upp i rätt bra tid imorse som planerat, for sedan på gymmet och förhoppningsvis så kommer det någon träningsvärk smygandes. Var även förbi på polisstationen på förmiddan för att fixa lånetillstånd. Och på eftermiddagen blev det ett pass på hästryggen innan jag körde upp till Kaskeluokt och sedan dess har min dag varit lite lätt händelselös. Men de har varit rätt skönt och lite välbehövligt kan jag tro då det finns aningar till en förkylning. Men har stoppat i mig c-vitamin i mängder i hopp om att det stannar där. Annars så är det ju måndag idag vilket innebär att både idol och paradise går igen, så ska bara se färdigt det innan jag viker in årorna för denna dag.




Nu är sommaren 2014 officiellt över

Så var det söndagkväll igen, men för mig gör det inte så mycket eftersom att som det ser ut nu så är jag ledig i veckan. Vilket kan ändras rätt fort men ändå. Menmen, igår var det i alla fall som jag nämnt dags för den sista talludden, en mycket bra kväll och en bra avslutning på sommaren 2014. Några bilder togs däremot inte under kvällen för min del, jag lägger mitt hopp på Sofia när det gäller det och hoppas att hon delar med sig av dom. Och idag så blev det en skön och lång sovmorgon innan jag sedan packade in hästen och drog till ridhuset för hoppträning, ett litet genrep inför vad som komma skall. Så taggad! Gick dessutom hur bra som helst så jag har ingenting att klaga på. Annars har det varit en lugn söndag och ska så förbli, ska försöka ta mig i säng nångång så att jag inte sover bort hela morgondagen då jag har lite grejer jag ska göra.

 

En aning trött i kropp och själ

Imorse var det sådär äckligt jobbigt att kliva upp, det var kallt utanför täcket, jag hade alldeles för få sömntimmar i bagaget och hade en känsla av att det var mycket jobb idag. Den känslan stämde väl i och för sig ganska så bra men vetskapen om att det var fredag gjorde det hela en aning lättare. Har varit en rätt aktiv dag idag så att få sova länge imorgon känns som lite lyx, efter jobbet så inväntade jag bara att Mathilda skulle sluta för att sedan för att sedan dra till gymmet. Upptäckte att det finns oerhört många muskler som uppenbarligen används för lite. När jag kom hem därifrån så bytte jag bara om och drog ut med hästapållen. Så nu är jag nöjd och tänker snart krypa isäng, kan vara bra att ladda lite batteri inför morgondagen. Årets sista talludde och jag tror att det vi kommer kunna få det mycket trevligt.

 

Jägarexamen och gymkort

Tidig morgon och jobb hela dagen idag, skönt nu när det kommit lite kyligare väder så slipper man grillas i bilen hela dagarna. Körde förbi luspen idag och där var skolan i full gång, men utan oss. Jag saknar inte skolan, nej verkligen inte, men det går inte undvika att skolan var en trygghet om vad morgondagen skulle erbjuda. Sedan alla människor. Men gymnasietiden är förbi och jag har hela livet framför mig! Och på tal om liv så direkt efter middagen var intagen så bar det iväg till skyttebanan för att göra bort precisionen, och vet ni vad? NU HAR JAG TAGIT JÄGAREXAMEN! Och går inte med ord att beskriva hur glad jag är över att ha gjort bort det, för det är nog det mest långdragna man kan ge sig in på. Men nu är det gjort och älgjakten närmar sig med stormsteg. En annan bra sak med den här dagen är att jag nu har fått min gymnyckel, så nu är det jag och Åbackens ett år framöver. Känns bra då jag nu kan träna alla delar av kroppen.

 

Kamelmys

Imorse var jag väldigt nära på att försova mig, hade tänkt att jag inte skulle behöva ställa någon klocka då jag inte skulle vara hos sjukgymnasten förrän klockan 11. Men i tid var jag och det kan jag nog tacka Rebecka för då det var hennes sms som fick mig att vakna. Fick bäckenet tillbaka draget och bröstryggen, ländryggen och nacken utknäckt. Så nu känner jag mig rörlig som en 19 åring igen vilket är positivt. Efter besöket där så blev det en fikadate med Sofia och Daniel, vi smed lite planer och pratade om allt möjligt. Mycket trevligt och välbehövligt. Kvällen har jag däremot spenderat med Kim, våran plan var att försöka plocka hallon, det hela slutade med ytterst få hallon, kvarg och idol. Helt okej avslut på den här dagen.

 

Bra men slitsam dag

En sån dag, skulle med lätthet kunna somna här sittandes. Inte en lugn stund på hela dagen. Slutade lite senare idag så det var ungefär bara hem och slänga ihop någon mat för att sedan bege sig till skyttebanan för uppskjutning på kula, vilket jag klarade! Så nu är det bara precision kvar och det skulle vi göra klart på torsdag. Så efter det får jag minsann jaga på egen hand, sinnessjukt roligt! Trotsade sedan vädret litegrann nu och for ut med hästapållen, blött men givande. Så nu efter att ha blivit nerkyld av regnet kändes det ännu mer lockande att krypa isäng. Verkade som att det blir jobb imorgon ändå så det är väl lika bra att sova litegrann snart.

 

Idol kom med hösten

Har spenderat min lediga måndag på ett mycket bra sätt tycker jag, tog en sovmorgon och gick sedan in på banken för att fixa det sista och avsluta nordea-kontot helt så nu är det enbart handelsbanken som gäller för min del. Efter middagen så drog jag och hästapållen iväg till ridhuset för lite hoppning, bana med lite teknik-tänk. Gick otroligt bra, tror han har gått och tränat hoppning mentalt i sommar. Jag är då mer än nöjd. Han fick även flytta tillbaka till betet ute på luspnäset idag vilket känns skönt. Annars kan jag bara säga att jag njuter till fullo av vädret vi har, älskar detta då det känns friskt i luften och man faktiskt kan gå och halvfrysa lite. Och att dessutom idol började ikväll ger en bara mer höstkänslor, jag älskar verkligen denna årstid som är på ingång! Men nu blir det nog paradisehotel, har aldrig i mitt liv sett ett avsnitt men Linnea har lurat i mig att se det nu, så jag ger det väl en chans.

 



Day 12 - Bullet your whole day.

Helgen lider mot sitt slut men jag fortsätter med lite ledighet imorgon. Men det har varit en otroligt skön helg där måsten och planering inte existerat. Har gjort det som fallit mig in, har jag varit hungrig så har jag ätit och har jag varit trött har jag sovit och så vidare. Väldigt underskattat de där. Idag tog jag det lugnt på förmiddagen för att sedan fara ut och ta mig igenom lite backintervaller på eftermiddan, så förhoppningsvis känns det litegrann imorgon. Avslutade sedan den här söndagen med att brumma iväg till Blaiken för lite socialisering och filmtittande, och mer lär det inte bli gjort utav den här dagen så jag får ta och invänta morgondagen.

 

Promenadande

Att få vakna upp utan alarm var obeskrivligt skönt, så med en sådan bra start på den här dagen så gjorde jag den ännu bättre med en timmes morgonpromenad. Sedan så for jag till Storuman eftersom att hästapållen också skulle ha sin dagsmotion. Efter det kände jag mig rätt nöjd så då gjorde jag det här berömda ingenting i ett ganska bra tag, och det var inte helt fel det. Men ikväll tog jag mig ut på ännu en promenad innan jag strandade i soffan där jag är kvar än. Känner mig rätt gammal då klockan just passerat tolv och det känns som att ögonen ska falla igen när som helst. Men blir nog vaken ett litet tag till innan john blund få komma och hälsa på. Det är ju trots allt bara söndag imorgon.

 

.

Ska ta mig lite tid till designen nu, därav allt konstigt som kommer synas under en tid.

 
A soulmate is like a best friend, but more.
It's the one person in the world that knows you better than anyone else.
It's someone who makes you a better person.

Lite tid till återhämtning

Så var äntligen denna underbara dag här, och dessutom är den slut snart. Men vad gör väl det när vetskapen om att man har tre lediga dagar framför sig. Egentligen gör det mig ingenting att jobba, tycker det är skönt att ha något att göra och så, men är liksom inne i andra andningen nu och behöver några dagars återhämtning. Var rätt mycket jobb idag men la in en högre växel och lyckades sluta i normal tid ändå. Sedan blev det en pw med lite löpinslag, tog även med mig vovven, tänkte att hon också kunde behöva få upp flåset lite. Var så underbart härligt att känna kyliga vindar, kanske blir det höst nångång trots allt. Annars har kvällen bestått av filmtittande, alltså parkerad i soffan. Med täcket dessutom så här lär jag bli kvar tills jag somnar, vilket är mycket snart känns det som.

 

Snart är det höst

Tycker vanligtvis att veckorna brukar gå fort men det känns som att den här aldrig tar slut, och ändå är det torsdag idag. Har gått otroligt långsamt idag och fokuset vet jag inte riktigt vart det har varit. Hoppas på att morgondagen går smidigare, och sedan mina vänner så är jag ledig i tre dagar. Tre dagar där det enda måstet är en snabbvisit på banken, så tre dagar att bara vila ut och göra det som faller en in. Men det är då det. Denna torsdagkväll har jag i alla fall spenderat på skyttebanan i Norrberg, och det gick så mycket bättre än vad det brukar göra. Så mina förhoppningar på en uppskjutning innan älgjakten kanske börjar komma fram igen. Men nu är det snart dags för sängen för min del, annars lär det väl aldrig bli fredag.

 

Mer än halvvägs till helg

Känns riktigt skönt faktiskt att det är onsdag och bara två dagar kvar till helg. Har varit en rätt slitsam vecka och energin börjar helt enkelt på ta slut. men i helgen så får jag verkligen vila upp mig för det här är första helgen sedan balen som det inte händer något. Ska verkligen bli skönt att göra så lite som möjligt och sova så mycket som möjligt. Annars så har min dag som vanligt bestått av jobb vilket i sin tur resulterar en hel dag med p3, val festivalen som pågår där nu får mig verkligen att tappa hakan av förundring när man hör vad det är som styr Sverige just nu. No hate till er moderater, men snälla, är det inte dags för lite förnyande? Skulle kunna skriva hur mycket som helst om alla dessa politiker men det skulle bli för långt så jag funderar på att göra lite enskilda inlägg med politiska åsikter senare, lite närmare valet. Men det var väl det, skulle ha tagit tag i designen och fixat till menyn nu egentligen men jag är på tok för trött för koder just nu, ögonen faller snart igen av sig själva.

 

Trotsade tröttheten

Tröttheten som har infunnit sig under denna dag har inte varit nådig, har verkligen känts som jag har kunnat somna när som helst och var som helst. Men har lyckats hålla ögonen öppna hela dagen och snart är det ju faktiskt sängdags på riktigt så. Då kvällens planer inte riktigt blev som dom skulle så tog jag min lilla tysk och körde iväg för att bestiga Gippmokkhobben (?). Kuperad terräng och kraftiga stigningar med både löpning och raskt gåtempo kändes som ett bra alternativ speciellt eftersom att jag annars mest troligt blivit fast framför datorn eller något. Vet inte riktigt om mina ben håller med om den åsikten men det var hursom skönt att köra slut på dom. Det där som kallas kondition och som jag en gång i tiden hade i alla fall en tendens till verkar däremot inte existera men det kanske kommer med tiden. Utsikten från toppen är i alla fall värt varenda liten svettdroppe som kommer efter vägen.

 
 
 
 
 
 
 

Händelselösa dagar ger korta inlägg

Ni får ursäkta att min blogg är ett enda stort kaos för tillfället men koderna jävlas lite och någon tid över för sådant finns inte riktigt varje dag. Men ska ta tag i det så fort tid och lust ges. Måndag idag i alla fall och med tio timmars sömn i bagaget så gick dagen otroligt lättsamt ändå. For sedan en sväng till skarven efter jobbet och annars så har jag inte hunnit med så mycket mer idag. Men nu börjar huduvet känna av att det är måndag så jag ska stänga ner det här och förbereda inför morgondagen.

 

Ladiesnight och talludde

Så var även denna vecka slut och så ocksp helgen. Inledde helgen med en ladiesnight i fredags tillsammans med Sofia och Linnea. Vi bastade, badade, åkte kneeboard och snackade om livet i allmänhet. Det var trevligt och bör göras om. Igår var de däremot talludden som stod på schemat, trevligt folk som vanligt och ett stort tack till Linnea som ställde upp och körde. Det enda som saknades var nog Sofia men de kommer ju en sista talludde också så då löser sig den faktorn också förhoppningsvis. Hann även med en tur till ridhuset med hästapållen igår innan kvällens festligheter drog igång. Idag däremot har de varit rätt lugnt, hästapållen har fått motion och annars har ja trixat med designen som är kaos just nu men de får bli ett senare bekymmer för nu ska batterierna laddas för jobb imorgon.






Ursäkta röran

Ni får ursäkta röran på bloggen just nu, håller på sätta dit nya designen vilket gör det lite konstigt för tillfället.

Dagen före fredagen

Torsdagar betyder alltid ett lite högre tempo på jobbet, men tycker att det funkar rätt bra ändå. Sedan vet man ju att fredagen inte är alltför långt borta vilket gör det hela ännu lättare. Efter jobbet så blev det iväg till skyttebanan ännu en gång, blir fruktansvärt besviken på mig själv därborta så jag ska nog sluta. Får ta lite kvalitetstid med pappsen istället, så får han förklara vad som är felet. Blir nog bra det. Sedan hann jag med en tur ut i skogen med hästapållen och när jag skulle hoppa av lyckades jag landa på ett fällt träd vilket gjorde att foten vred sig och är numer inte riktigt funktionell. Men lite sömn brukar lösa det mesta vilket jag hoppas att det även gör med detta. Och nu hade jag tänkt att fortsätta fixa lite med nya designen innan jag kryper isäng.

 

En helt vanlig onsdag

Var en smidig arbetsdag idag vilket är uppskattat i denna värme. Sedan nästan direkt efter jag slutat så for jag iväg till Nyluspen, fint ställe det där trots att man bara kan tro att det enda som finns där är skog, men så fel man kan ha. Annars så har jag inte hunnit göras så mycket mer av den här dagen. Snart är det i alla fall helg igen, vad som blir av den här helgen är ännu lite oklart men hur det än blir så blir det nog bra. Nu får ni leva med ett lite kortare inlägg då jag inte hade så mycket mer att säga om denna dag för tillfället.

 

Har det varit rökit idag?

Ni anar inte hur underbart skönt det är att höra hur regnet smattrar, inte för att det är speciellt kallt ute men lite kyligare än i solstekan blir det i alla fall. Fick en sådan otrolig längtan efter hösten idag och saken blev inte bättre när jag spenderade kvällen på skyttebanan. Annars så har det varit en rätt händelselös dag, jobbat och blivit halvt rökt i min lilla gula bil, ingen med facebook kan ju i alla fall ha missat att kommunen var rökbelamrad idag. Är det inte snö, då är det sol och är det inte sol så är det åska, och när det inte åskar ja då röker det, väder och klimat är uppenbarligen heta samtalsämnen på den berömda ansiktsboken. Så fläkten fick åka av vilket resulterade att jag smälte bort istället. Men lyckades överleva och förutom att skjuta så har jag hunnit med en hel del designpyssel nu på kvällskvisten, och det går mer än framåt nu. Och med det sagt så kan jag avsluta med att visa en ovisad bild ifrån balen. Så seriösa vi var jag och min broder.

 

Värmen verkar ha kommit för att stanna

Att vakna upp en måndag är alltid lika motigt, låg och drog mig så att jag fick stressa lite men i tid kom jag ändå som alltid. Och att värmeböljan aldrig vill ge med sig gjorde inte den här måndagen så mycket bättre men på eftermiddagen hade jag kommit igång så det gick ändå hyfsat snabbt idag. Efter jobbet så blev det mat och tårta eftersom att mamma fyller år idag, blev otorligt mätt och känns bokstavligen som att jag rullar fram snart. Får nog ta tag i det efter sommaren, dock så gjorde jag faktiskt lite åt den saken ikväll då jag trotsade värmen och pustade mig uppför utsikten. Kan någon snälla bara ge mig, kyliga och klara höstdagar?

 



Gargnäs

Hade en väldigt bra dag och kväll igår, dock ingen tid till något inlägg vilket brukar kunna vara en standard under helgen. Men for i alla fall ut till Tistelön ungefär direkt jag vaknade, där umgicks jag med Rebecka ett tag innan vi for vidare till Gargnäs där det blev lite brudhäng innan vi körde vidare till någon strand där det var rätt mycket folk. Ingen man kände från en början men innan kvällens slut så hade den saken ändrats. Hade otroligt trevligt och var rätt skönt att vara nykter och köra. Idag har det däremot inte hänt så mycket, har tränat lite skytte nu ikväll och jag kan säga det att det gick så mycket bättre när man hade pappa som förklarade och kom med tips. Men nu börjar även denna helg lida mot sitt slut, så ikväll blir det en tidig kväll så att man tar sig upp imorgon. Det går så fort att man vänder på dygnet under helgen.





 
 
 

En fredagkväll

Så var äntligen fredagen och helgen här, var så otroligt trött imorse men upp tog jag mig och iväg till jobbet. Fredagar är oftast väldigt bra dagar då det inte är så mycket, och det var inget undantag idag. Annars så är planerna för kvällen några stycken faktiskt, ska först iväg och motionera hästapållen nu, sedan ska bilen sköljas av så den är redo för morgondagens uppdrag och sedan ska jag kidnappa med mig Sofia och jag ska skjuta lite och håller vädret i sig så blir det nog kneeboarding också, vilket Sofia aldrig lyckades prova sist hon skulle. Det låter som en väldigt bra plan för denna kväll. Så ni får väl försöka att ha en lika bra fredagkväll ni andra också.

 

Lovisa Olofsson

En inlandsbo här på villovägar och äventyr vid kusten. Ursprungligen från skogen utanför Storuman men numera bosatt i Skelleftehamn. Här lever jag och jobbar, med betoning på sistnämnda. Men förutom jobb så lever jag faktiskt livets glada dagar! En tant i sina bästa år helt enkelt.


RSS 2.0