Sakta men säkert uppåt

Fortsätter veckan i den här takten så är det snart helg igen, så otroligt lättsamma dagar dessa två har varit. Och jag passar på att njuta av det då det är långt ifrån alla dagar som brukar vara det. Har förutom att jobba inte gjort någonting alls idag ungefär, inte ens varit förbi hästapållen då mamma hade fixat allt där. Och gymkortet har jag fryst juli/augusti, dels för att tiden inte kommer finnas och dels för att jag hellre tränar utomhus under sommartid. Just för tillfället kan jag knappt träna något alls dessutom då någon led i foten har inflammerat och svullnat upp, att ha skor är en plåga. På tal om skor så kom äntligen mina air maxare idag, som jag längtat! Och nöjd blev jag då. Nej, en dusch får avsluta denna dag och sedan mysa ner mig framför filmen jag påbörjade igår.

 

En skön måndag

Efter att ha skrapat ihop 12 sömntimmar så kände jag mig faktiskt mer än redo att möta både måndagen och vardagen igen. Extremt skönt då jag var lite rädd att behöva gå som en zombie mer eller mindre den här dagen. Var väldigt lite post dessutom så dagen var rätt snabbt över. Efter jobbet så blev det ett dressyrpass med hästapållen, passar på att trimma nu medan betet är nära paddocken. När vi flyttar dom till andra betet lär det bli lite mer vila. Min plan är ju att kunna starta i dressyr när tävlingarna drar igång i Augusti. Har hittat två eller tre i slutet av augusti som jag nästan tänkt anmäla oss på så fort propositionen kommer ut. Jag känner nästan att vi är redo nu. Nej nu skulle man ha slängt sig i sängen och tittat på ducktales eller nånting, det är ju en dag imorrn åh.

 

Tur det är ett år till nästa Storumandagar

Så var äntligen helgen snart slut och det är en extremt sliten Lovisa som snart stänger igen ögonen och sover. Har blivit på tok för lite sömn och alldeles för mycket aktivitet under det vakna timmarna. Har passerat andra andningen för ett bra tag sedan så nu börjar verkligheten komma ikapp. Ser framemot sängen och sömnen, ska nästan bli skönt att jobba och vila upp sig. Haha. Nemen helgen har i alla fall varit bra, dock var hotellet bra mycket bättre än dansgalan. Vilket var lite synd då Rebus och Sofia inte kom förrän igår. Att dansgalan inte toppade hotellet kan dock ha berott på att extremt omoget beteende dök fram bland personer som ska anses vara vuxna. Sjukt onödigt och tråkigt. Menmen, så är det tyvärr och på de stora hela ha jag haft det bra tack vare fina vänner och trevligt folk i övrigt.

 
 

Ångestblandad förtjusning

Så extremt segt den här veckan ändå går, kan kanske bero på att jag börjar vara så pass less så att det känns som jag få migrän bara av att se ett brev. Så skulle typ kunna gåoch lägga mig och sova när jag slutar imorgon och sedan sova bort hela helgen. Har någon slags ångestblandad förtjusning över storumandagarna. Ena stunden super taggad och andra stunden orosfylld och halvstressad. Varför? Nej det vet jag inte. Aja, man brukar ju knappt hinna med när det väl dragit igång så.

ni kanske undrar vad jag gjorde igår istället för att sitta här och knappra ihop ett inlägg. Jo jag for iväg och tonade bakrutan på Judit. Första bakrutan jag gör någonsin, och själv dessutom. Resultatet kunde blivit bättre, men också sämre. På håll sed et bra ut i alla fall. Nej, nu ska denna donnan sova och förhoppningsvis vakna med en infinnande tagg inför helgens äventyr.

 

Hatar denna tid på året

Idag blev det en betydligt bättre dag, mindre varmt och mindre utdelning. Hoppas på att sommaren nu är över för i år, för jag är redan så sjukt less och vill ha höst och frostnätter. Men jag antar att jag lär få vänta, tyvärr. Förutom jobb så har jag i övrigt varit rätt effektiv idag. Hunnit med ett hoppass med hästapållen och sedan har jag både, diskat, städat, handlat och tvättat. Skönt att ha grovjobbet gjort så behöver jag bara hålla efter lite så kanske det ser snyggt ut till helgen. Någon springtur hann jag dessvärre inte med, kanske lika bra då mitt knä halvt har gett upp. Hade roblem med knäna för nåt år sedan men nu var det längesen, kan kanske bero på att det blev snabbt tempo på asfalt igår. Aja, det blir nog bra med det också. Nej, sova nu så att den här veckan tar slut någongång. Natti! 

 

Tröstshoppar efter en stekande dag

Hade helt och hållet glömt bort hur extremt det var att bo i en fiat utan AC hela dagen när det är soligt och varmt ute. Huvva! Att jag dessutom kom ut betydligt mycket senare än "vanligt" gjorde inte denna måndag så speciellt mycket bättre. Men tog mig i alla fall tillbaka utan att ha smält till en liten blöt pöl, och som det ser ut så ska inte hela veckan vara solig och varm. Tur för mig det. Kom även på en till anledning till varför jag inte gillar värmen, det går inte att göra någonting ungefär. Var ute och sprang ikväll och det blir inte alls lika kul med ljummen och kvav luft. Värmde först upp en stund i alla fall och testade sedan på röbros coopertest. Och nu har jag tagit mig i kragen och beställt hem ett par air maxare. Ni hörde rätt! Har ju egentligen aldrig tyckt dom är speciellt vackra, eller jo, vissa passar skitbra i dom! Men jag har aldrig känt att jag skulle kunna bära upp dem. Men när jag såg dessa kunde jag inte låta bli! Har dock måste söka med lykta och ljus för att hitta ett par som inte är från någon kinessida. Men nu så! Kanske inte det vackraste på denna jord men jag tror ina fötter kommer trivas som foten i skon. Hehe.

 



Helg och blogg går inte ihop

Nemen hoppsan, jag hade visst en blogg! Har dock inte startat datorn sedan i onsdags så det är väl därför. Har knappt varit hemma något heller. Men midsommar firades i alla fall med en hel hög trevliga människor och vädret bjöd inte på spöregn så jag kan enbart tacka vädergudarna och alla inblandade för en fin midsommar. Det gör vi om! Började även midsommarafton med att klippa mig, och kort blev det! Men det behövdes även om det känns lite vemodigt. Tur det växer ut. Annars hart det inte hänt så mycket egentligen, har motionerat och badat hästapållen en hel del och igårkväll körde jag omkring ett tag och pratade med Tessebiss innan jag gjorde en tidig kväll. Denna söndag har jag spenderat ute i solen då jag för tillfället är likblek och skulle inte alls skadas utav lite färg. Aja, det var väl min långhelg på ett ungefär, skulle dock li alldeles för långt för att skriva allt så ni får nöja er med detta.

 
 
 


 

Snart helg, håll ut!

Nu är helgen inte alls långt borta, men ändå känns en dag som en hel evighet. Känner mig en aning sliten och varje vaken timme är som grus i ögonen. Passande med tre lediga dagar i helgen då, förhoppningsvis hinner batterierna laddas upp, är ju trots allt en hel sommar med jobb som väntar. Hoppas på att sommaren går fort för idag bokade jag och Viktoria biljetterna till Måns Zelmerlöw, woopwoop! Annars så blev det hoppning med hästapållen, en liten lynadsbana och oj så bra det gick! Blev även lite höjd och teknik, skitnöjd över dagens pass. Sedan var det dags för samma springrunda som igår, drygt en minut snabbare idag så det kändes bra. Det är dock den sista stigningen som farten tappas. I och för sig inte så konstigt men ändå irriterande då det liksom är det sista och jag tycker att det borde gå att pressa på lite till. Nej, dags för sängen, det är ju en dag imorrn åh.

 

Back on track efter 3 veckors vila

Igår fann jag varken ork eller tid till bloggen då det var full fart hela dagen. Först en så där stressig och dålig måndag på jobbet, vet inte när jag var så sen ut sist faktiskt. Men hann mirakulöst med avgående och traskade sedan hem. Kvällen spenderades sedan med hagbygge innan skitsnack med Tessebiss. En trevlig kväll må jag säga.

Idag blev det däremot en betydligt lugnare och fridfullare arbetsdag, vilket var skönt och behövligt då jag kände mig trött och slut på i huvudet. Sover cirkus 9 timmar varje natt men känner mig ändå som ett vrak mer eller mindre hela dagen. Aja. tog i alla fall ett dressyrpass med hästapållen ikväll där galoppombyten stod på schemat. Duktig häst, om än det blir missuppfattningar ibland, särskilt då energin börjar tryta. Jag själv for sedan ut och sprang min dryga 7 kilometers runda, tro det var tre veckor sedan jag sprang (ordentligt i alla fall) och än om tiden var 40 sekunder sämre än innan vilan så är jag glad. Detta för att halsen inte reagerade något. Benen däremot kändes som bly, men så få det la va. Nej, spikmattan nu och sedan John blund. Natti!

 

Ännu en helg avverkad

Och så hade jag återigen landat hemma efter en helg på vift. For ju som sagt i fredags iväg till Tistelön och Rebecka, och hästapållen fick följa med. Allt har gått otroligt bra ocg Leo har skött sig exemplariskt, inte alls brydd över att kidnappas iväg till ett helt nytt ställe och nya kompisar. Dock såg han ut att tycka det var ganska skönt att återvända tillbaka till sina shettisvänner idag. Har varit en bra helg med långa ridturer, god mat och trevligt sällskap. Hitta bäverrester har vi också gjort under en kvällsprommis vi gjorde. Det var skönt att komma bort härifrån ett tag också, se något annat. Men nu är det söndag och dags att vakna upp till verkligheten, jobb imorgon men det är ju midsommar på fredag vilket innebär en dag kortare jobbvecka. Skönt!

 
 

För nu drar jag iväg på nya äventyr

Efter en slitsam vecka så är nu äntligen helgen här. Den här dagen har gått i trötthetens tecken då det blev lite sent igår eftersom att jag körde omkring med Tessebis m.fl. och kollade läget där studenterna höll till. Måste dock säga att jag tycker att det inte var så mycket drag trots allt. Menmen, idag är det i alla fall ett år sedan jag själv tog studenten, typ den lyckligaste dagen i mitt liv som jag gärna skulle göra om 365 dagar om året ungefär. Tacka vet jag SA11. Men nu ska jag packa det sista och sedan iväg och packa hästapållen också, vi ska nämligen dra iväg till tistelön i helgen. Det ska bli så otroligt skönt att komma bort och att dessutom få umgås med Rebus en hel helg. Vilket var extremt längesen. Får se hur uppdateringen blir, men vi ses när vi ses!

 

Ingen ro till att göra ingenting

Onsdagar brukar kännas bra då man vet att man är halvvägs i mål. Känns alltid lika skönt att skalla kudden en onsdag kväll med vetskapen om att det nu bara är två tidiga mornar kvar innan man får sova så länge som kroppen behöver. Förutom att jag trodde att fiaten stundtals skulle blåsa i diket så gick jobbdagen bra och var fort över. Sedan har jag haft fullt upp resten av kvällen, först ett dressyrpass med hästapållen sedan hem och mellanlanda samt stoppa i en tvärtmaskin och sedan vidare på gymmet. Ingen kondition dock för min del nu då delar av förkylningen från hell verkar ha bosatt sig i mig. Men har inte någon ro att sitta hemma en kväll. Så passade då på att börja gå in mina nya inneskor och sedan lite styrka på det. Känns som det vara år och dagar sedan jag satte min for på gymmet, så det var rätt skönt att vara tillbaka igen. Nej nu ska här försöka sovas.

 

Oflyt

Blä vilken dålig dag det här har varit, tisdagar brukar alltid vara bra dagar men det är ju klart att allt ska jävlas lite till också. först och främst så känns allt lite drygt och surt just nu och inte nog med det så blev jag fast i ett pågående vägarbete i drygt 45 minuter under turen idag. 45 minuter?! Det brukar kunna vara stressande i vanliga fall och en sådan stor tidsförlust gjorde inte saken bättre. Men tog mig fram tillslut och fick sluta. Tog sedan tag i disken som jag egentligen skulle gjort helst i förrgår men orken har aldrig infunnit sig förrän idag. sedan for jag iväg till hästapållen innan jag och Maria lekte ironmans och bar in en hylla till mig. resten av kvällen har jag handlat och slitit raggen men nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sova. Natti!

 

Nästa gång du kommer krypandes tillbaka kommer ja inte vara där




Now it's over, it's all over

Helgen bestod av både bal och talludden, körde på balen och talludden spenderades med Mathilda och Lina. trevligt om än vi råkade hamna på sjukan innan vi tog oss på talludden. Hehe. Skulle bli alldeles för långt att sammanfatta hela denna helg men kan väl säga att jag både haft trevligt, otrevligt, roligt och tråkigt. Sömn har däremot inte varit någon prioritering vilket har inneburit en slitsam måndag. Men har i alla fall slutat nu och ska ta en siesta ett tag innan jag beger mig till hästapållen. Har även anmält mig på yogan ikväll, jag och Mikaela hade tänkt ge det ett försök till.


 
 
 

Många stora tankar i ett litet huvud

Jaha, imorse var det bara att pallra sig upp och iväg på jobbet och göra någon nytta. Man hinner verkligen både förslöa sig och sno tillbaka dygnet på bara 2 dagar. Men dagen gick fort och imorgon är det ju fredag så det blev en skön mjukstart. Sedan så har jag fått mig lite tankeställare angående hösten, hatar framtidstänk och allt vad det innebär. Men förhoppningsvis går det min väg och allt löser sig. Allt jag vill är i alla fall att vara lycklig, vilket jag inte riktigt vet ifall jag är nu, eller jo, stundtals. Stundtals är jag lyckligast i världen. Aja. Blev ett dressyrpass med hästapållen och avslutade sedan med en runda i skogen. Sedan så blev det en pw på 7,5 km med sista kilometrarna uppför slalombacken. Har satt mig själv på vila nu då förkylningen bara återkommer eftersom att jag aldrig låter kroppen återhämta sig. Men sitta still är inte riktigt min grej så jag kör på aktiv vila nu och ser ifall det ger sig nångång.

 

Nu är allt i min ägo skinande rent

hann med allt det jag hade tänkt mig idag, så nu skiner både lägenhet, häst och bil. Så det känns riktigt bra de. Blev lite hoppning med hästapållen, kombinerade nytt bett med martingalen, skulle skippat martingalen direkt då den bara var ivägen. Sedan var det bilens tur att få omvårdnad vilket tog ungefär hela kvällen. Men för stunden så glänser hon och har dessutom fått sig streamern. Blev hyfsat nöjd ändå så den får sitta kvar i alla fall. Men nu är det bara att hoppa in i duschen och inse att imorgon är det tillbaka till verkligheten igen, slut på ledighet nu innan hösten.

 

Borta bra men hemma bäst

Nu är jag åter på hemmaplan igen, kom hem inatt och det var rätt skönt att komma hem. tycker ju inte om städer i större mängder, skönt att komma bort kortare stunder ibland men sedan är det alltid lika skönt att komma hem. Hade tänkt göra något vettigt av denna dag, så jag borde egentligen sätta igång. Städa ska jag göra först då det här nog är enda dagen jag har tid för det innan helgen, och då vill jag ha denna lya städad. Sedan ska hästapållen få sig en genomkörare hade jag tänkt och jag hoppas att regnet håller sig borta då. Judit ska också få lite kärlek ifall tiden finns idag, tvättas, slipa lite rost, lacka och sedan upp med streamern om jag hinner. Nej, bäst att sätta igång om jag ska få något gjort överhuvudtaget!

 

Lite ledigt

Är ledig tisdag och onsdag i veckan nu innan sommarschemat startar nästa vecka. Så jag drar iväg till Umeå ikväll, se något annat och förhoppningsvis hinna in en repa på Biltema också. Lär ha dåligt med internet så uppdateringen får lida. Men så få de vara. 


Lovisa Olofsson

En inlandsbo här på villovägar och äventyr vid kusten. Ursprungligen från skogen utanför Storuman men numera bosatt i Skelleftehamn. Här lever jag och jobbar, med betoning på sistnämnda. Men förutom jobb så lever jag faktiskt livets glada dagar! En tant i sina bästa år helt enkelt.


RSS 2.0