Laga mat i måttlig mängd är inte min grej

Har haft en rätt lugn och skön dag här i byn efter en natt med kanske inte jätte mycket sömn då jag vaknade rätt tidigt men kände mig utvilad och det är ju det som är huvudsaken. Skönt att inte behöva vakna och ha några måsten i alla fall. Spenderade förmiddagen ute med allt från snöbus med vovven till inpackning av bilen. Sprang även omkring som en yr höna för att hitta kabelvindan som har snöat över nånstans, jag gav upp och stal sladden till utebelysningen istället. Eftermiddagen blev sedan lugn med en film (som jag gruvat länge för att se och som jag anade så blev det grinkalas över halva filmen, hormoner..) och sedan fixade jag middagen som blev potatistryfflar och marinerad kalvstek. Blev tonvis med mat och jag är ju ensam hemma nu så nu finns det kött och potatis i hela kylskåpet i alla fall. Och nu placerar jag mig i soffan och lär här förbli restan utav denna dag.

 

All snö på en och samma gång

Vaknade oerhört tidigt då det var mycket jag skulle hinna innan jag började jobba och även om jag bara ville dra täcket över huvudet och somna om så så försökte jag motivera mig själv, det var ju trots allt fredag. Så upp och direkt iväg på gymmet, blev rätt kort och lugnt pass då jag insåg att skotta fram bilen inte var något litet projekt. Körde dock för en gångs skull lite bänkpress och då det inte hör till vanligheterna så kanske det kan komma någon träningsvärk smygandes imorgon. Sedan blev det ett halvt gympass innan bilen var framskottad, men så här i efterhand är jag glad att jag gjorde det före och inte efter jag slutat, för fy f*tta så less jag blivit på oskottat idag! Satt dock fast på min parkeringsplats ändå när jag skulle iväg i eftermiddag, så fick ringa Maria som kom till undsättning, guld värt! Men nu har jag landat i Kaskeluokt och ska slå igång en film och sedan sova länge och väl. 

 

Låsning, zumba och en tidig present till mig själv

Vaknade imorse med världens ryggsmärta vilket kom från en låsning i nacken som dykt upp under natten. Vaknade dessutom flera gånger utav detta under nattens gång vilket resulterade i dålig sömn och en död Lovisa. Huvudvärken var också ett faktum i samband med nacken, men kravlade mig upp och tog mig iväg till ungarna som väntade idag. Och efter att ha varit igång ett tag så blev det bättre och det släppte en hel del. Så for iväg på zumban ikväll och körde ett lugnt gympass med Tessebiss i en timme efteråt. Så nu är det enbart tröttheten efter de bortfallna sömntimmarna som kvarstår, så det ska jag ta och ändra på nu och krypa isäng. Blir en tidig morgon imorgon, tar gymmet på morgonen innan jobbet så kan jag åka upp till Kaskeluokt direkt jag slutar. Unnade mig förövrigt en tidig 20-årspresent till mig själv idag, det sved på kontot men det kommer helt klart vara värt det, så nu kommer jag att få sitta och vänta på paket hela nästa vecka.

 

Zumba toning

Blev en lugn och skön dag på dagis idag, ett helt annat tempo än det på posten. Så det är skönt att variera litegrann faktiskt. Slutade även halv fyra så det var skönt, då hann jag också smälta maten innan det var dags för zumban, kroppen var inte riktigt med på noterna men det gick väl bra ändå. Får bli vila och återhämtning imorgon då jag ändå har tvättid. Sedan så har både räkningarna och disken blivit omhändertagna idag så nu har jag dom bekymren mindre. Och nu är den enda planen jag har att göra en tidig kväll, skulle både vara skönt och behövligt med några timmars extra sömn. Så det får nog bli sängen snart och imorgon väntas en dag i postbilen. 

 

En bra måndag, för att vara måndag

Så var det då återigen måndag,dessa måndagar som alltid känns lika omotiverande. Men även om tröttheten var total imorse och vetskapen om att helgen är en evighet bort så var det faktiskt en relativt enkel måndag, för att vara måndag. Så det blev en bra start på den här veckan ändå, och nu är ju måndagen bortgjord så nu kan veckan bara bli bättre. När jag slutat begav jag mig direkt till hästapållen och till min lättnad så gick han som vanligt idag! Han kan ha varit lite stel de andra dagarna på grund av kylan kanske. Men idag gick han som han skulle, han har varit skadefri under hela min ägo och så vill vi fortsätta ha det. Så jag kunde inte vara gladare att det inte var mer med den saken. Dock är jag ju lite överbeskyddande och tror att han är allvarligt skadad varje gång hans beteende inte är som det brukar, men han är ju min bäbis, mitt allt. Och då få man vara rädd om han. Blev även ett pass på gymmet sedan, blev rätt kort men en lång och ordentlig uppvärmning. Känner att kroppen börja varra lite trött nu men imorgon blir det zumba ochpå onsdag blir det en vilodag, vilket kanske kan behövas. Men nu ska det bli en välförtjänt sömn här för imorgon väntar ungarna!


 

Tunga dagar

Nu är jag helt slut på och ska alldeles strax hoppa ner i sängen och stanna där tills plikten kallar imorgonbitti. Har inte haft många lugna stunder denna dag, först var jag snäll och skottade mammas gård då hon jobbade. Började sedan tillaga en gigantisk fisk som jag fick av papsen, resultatet blev faktiskt över förväntan. Ett pass med hästapållen skulle avverkas. Är långt ifrån nöjd med vårt pass både idag och igår och han beter sig inte alls som han brukar. Får se hur det går imorgon, förhoppningsvis går det bättre då jag verkligen inte vill att det ska vara något fel. For sedan iväg direkt till gymmet, idag gick det tungt, riktigt tungt. Men jag tog mig igenom det som planerat och det är huvudsaken. Och efter att ha avverkat denna dag så kommer jag nu sova som en stock, hoppas jag.

 

Jack Sparrow

Den här helgen har varit mycket efterlängtad då veckan ha varit tung och jag haft en konstanst känsla av trötthet. Men igår klockan halv två fick jag helg, lämnade dom små ungarna och begav mig hemåt. Papsen kom då förbi en sväng och hjälpte mig skruva upp några saker. Kvällen spenderade jag sedan på gymmet innan jag for och terroriserade Maria ett tag. Och idag fick jag min efterlängtade sovmorgon och ordentliga frukost, gudomligt! Blev sedan ett pass med en överladdad hästapålle, i dagsljus för en gångs skull. Sedan velade jag lite ifall jag skulle fara på gymmet eller inte, men kom sedan fram till att jag hade ändå inget bättre för mig så det fick bli ett litet benpass idag. Men nu tar jag det allmänt lugnt framför pirates of the caribean, man måste verkligen älska Jack Sparrow!

 

Jag är för okreativ för att göra en kreativ rubrik

Körde på samma koncept idag och klev upp tidigare än vad som egentligen behövdes. Det fick jag ångra litegrann då jag på hemvägen idag lätt hade kunnat stänga ögonen och sova en stund, men fiatarna kör inte sig själv så sömnen fick vänta. Förutom det så var det en rätt lättsam dag trots reklam. Gick sedan hem med inställningen att det nu var helg, men det ändrades lika fort då det blir jobb imorgon också. Dock på dagis så det blir lite omväxling, och slutar dessutom tidigt så det blir bra det. Börjar däremot desto tidigare men det är smällar man få ta. Allt för att få gå hem tidigt en fredag. Aja, for som planerat iväg på zumban ikväll vilket alltid livar upp. Och mycket mer än så har inte denna dag bjudit på så jag ska väl snart ta och hoppa isäng, ska bara avlsuta skypesamtalet som pågår med damerna, vi återupptog helt plötsligt vår samtalstorsdag.

 

Mat

Ställde klockan en timme tidigare imorse då jag älskar att verkligen ta det lugnt och inte stressa på morgon (i och för sig hatar jag att vakna tidigt så hur jag tänkte där vet jag inte riktigt..). Väl på jobbet så flög dagen bara förbi, sådana dagar är bra dagar. Kan ha varit för att jag sov så otroligt bra inatt också. Efter jobbet slängde jag i mig lite mat och bagav mig till hästapållen, blev en uteritt med Elin och Romeo. Rätt lugnt tempo, men han fick komma sig ut i alla fall och nöjd över det var han. Sedan hann jag bara hem och insåg att konsum stängde om en kvart, så blev en snabbpackning och sedan skynda sig iväg för att handla lite nödvänidgheter (läs mat). Och sedan vidare på gymmet. Har i alla fall märkt nu under de senaste dagarna då jag både ridit och gymmat typ varje dag att det går otroligt med mat. Jag skämtar inte, är typ hungrig 23 timmar om dygnet och äter som en häst. Och frukosten är det som får mig att kliva upp på morgon, jag blir typ rädd. Men har hittat ett (en?) fil som är fruktansvärt god nu under dessa matdagar. Verums blåbärsfil! Har aldrig någonsin varit speciellt förtjust i fil, men den, lite kvarg, en banan och flingor är typ en fröjd för smaklökarna.

 

Trying to see good things in bad times

Blev på tok för sent igår och alldeles för tidigt imorse för att min kropp ska vara helt nöjd med tillvaron. Blev sedan mycket för huvet att hålla reda på då jag var på en helt ny avdelning idag, men det gick bra, lite seg eftermiddag bara. Fick sedan middgassällskap idag av Sofia eftersom vi hade bokat in oss på zumban ikväll igen. Så det fick helt enkelt bli dagens motion, väldigt kul, jobbigt och varierande. Så vi var snabba att även boka in oss torsdag och nästa tisdag också, gruppträningarna har en förmåga att bli fullbokade väldigt snabbt så. Var för en gångs skull hemma tidigt en kväll så det blev en lång dusch och underbart kvällsfika framför datorn. Vardagslyx! I övrigt så står livet rätt stilla nu, skulle verkligen behöva något vardagsbrytande, står liksom och stampar i samma spår. Och det börjar bli mer eller mindre uttråkande. Men det blir väl bra det med. Aja, en tidig kväll blir det i alla fall ikväll då jag är trött i både kropp och själ.

 

Att orka mer än man tror

För att vara måndag har ändå den här dagen gått både fort och lättsamt, måndagar brukar annars kunna vara dagar som är långa och jobbiga. Men det var skönt att det inte var så idag, speciellt med tanke på att jag hann sno dygnet i helgen så att somna igårkväll var inte det lättaste. Vilket resulterade i en trött Lovisa. Men har hållt igång fram tills nu, blev ett dressyrpass med hästapållen efter middagen, mycket treavintervaller i olika tempon. Sedan hem och byta om, springa förbi konsum och handla lite och sedan vidare till gymmet. Först löpband och sedan lite ben och mage. Har tagit mig snart 20 år att ändra uppfattning om löpband, jag gillar det. Man vet hur fort och långt man springer och kan pusha sig själv att ta i ännu mer för att nå en viss tid eller sträcka. Min kropp orkar mer än vad jag tror, gäller bara att finna motivationen för att ta fram styrkan. Och jag tror jag har funnit den nu. Aja, nu är det verkligen dags att sova, imorgon dissar jag postiskläderna och tar på mig jeans för att spenderade dagen på dagis istället. Blir bra det!

 

Full fart hela dagen

Har haft en skön och rätt lugn helg, och har blivit en hel del ätande av inte alltför nyttiga saker. Men ibland får man unna sig ändå. Igår kom Mathilda förbi en sväng på kvällen och vi satt och prata om allt och ingenting, mycket trevligt. Och idag har jag hållt igång hela dagen, spenderade dagen ute med lillJonatan, vi åkte bob och drack varmoboy. Sedan så blev det middag hos mamsen innan ett dressyrpass med hästapållen avverkades. Han skötte sig utmärkt och jag kunde inte vara nöjdare. Och efter allt ätande i helgen så kände jag att jag inte riktigt kunde fara hem och kvälla efter det så det fick bli ett gympass. Blev rätt kort men dock intensivt. Så nu känner jag mig rätt nöjd med dagen och ska krypa isäng och försöka ladda inför jobb imorgon. 


Trevlig helg!

Här har det visst blivit tomt, och det kan jag inte skylla på någon annan än mig själv så det ursäktar jag för. Men det har varit rätt händelselösa dagar som ni missat. I torsdags var det väldigt mycket jobb så det blev en lång dag vilket gjorde att orken inte fanns på kvällen efter det att jag kommit från hästapållen som förövrigt fick sig ett litet hoppass då. Igår däremot var det fredag och dagen gick fort, hann med rätt mycket på kvällen dessutom. Först ett pass med hästapållen sedan lite gym med Sofia. Och efter det packade jag med mig Tessebiss och Fea och drog iväg till villis för att få tag på lite nattmat. Gott var det och mätta blev vi. Den här dagen har jag också planerat upp, en sovmorgon stod som nummer ett på listan. Så har just svalt ner brunchen jag fixade, och nu är det bara att ta tag och städa lägenheten innan jag beger mig ut och springer en bit. Sedan str baconinlandad kycklingfilé på menyn idag så ska fixa till det också och kvällen spenderar jag mest troligt med Huldamathilda. En bra lördag, hoppas ni får det lika bra!

 
 

Äta och sova, sen är jag nöjd

Som jag hade på känn så blev det en aning mer jobb idag, så det blev en halvjobbig dag med stressen hack i häl. Men dagen tog slut och jag for hem och åt några rester som jag hade tinade i kylen. Sedan packade jag ihop all smutstvätt och begav mig ner till tvättstugan. medan första tvätten var i så for jag iväg till hästapållen sedan var det dags för tvätt nummer två och medan den blev klar så for jag på gymmet. Körde ingen som helst styrka utan bara kondition, tog ut mig max på löpbandet. Kanske inte det smartaste jag gjort då dagen bestått av mycket stress och minimalt intag av näring. Så just nu känner jag mig mer död än levande och hade jag haft en människa i närheten som jag inte tyckt om så hade jag utan tvekan spytt på den. Och nu borde jag egentligen ligga i sängen men min kropp skrek efter föda så lite matintag får prioriteras först ikväll.

 
 

Ett steg i taget, magkänslan har haft fel förut

Ifall alla dagar skulle sett ut som denna så skulle verkligen mitt jobb vara en dans på rosor! Verkligen hur skönt som helst då det enbart var tidningar eftersom det blivit något knas i Umeå. Var väl tre timmar tidig hela dagen, inge stress här inte. Lär ju dock straffa sig imorgon då det lär vara dubbelt så mycket, men det är morgondagens bekymmer och det var skönt att ha en lugn dag för ovanlighetens skull. Fick även köra en annan bil idag, samma modell så det var inte så stor skillnad men den ha nötts 1000 mil mindre än den jag bruka köra och jag tror dämparna var bättre också.

Efter jobbet hann jag skotta fram och sopa av bilen litegrann och sedan laga till någon middag sedan kom Sofia när hon slutade och åt och pratade lite innan vi drog iväg på zumban. Hade helt glömt bort hur kul det var, så det får helt enkelt bli en vana. En god sådan, för det går inte att förneka att det är jobbigt. Men nu ska nog sängen letas åt så jag på något sätt är redo för morgondagen ifall det skulle vara så mycket post som jag tror det kommer vara.

 

En lite köldförändring

Var ledig idag vilket var ganska tur då jag hade några saker jag skulle ha gjort. Och fick faktiskt det mesta gjort vilket inte alltid brukar hända. Började med en promenad bort till mamsen i kylan, skulle måla om en gardinstång så att jag kan börja använda den snart. Sedan placerade jag mig på gymmet ett tag, 40 min på löpbandet och sedan lite armar. På väg hem passade jag på att handla lite nödvändigheter. Passade även på nu när jag var ledig att laga mat så att jag fick mig några matlådor att fylla frysen med, bruka kunna vara gott att finna sådana ibland. Blev en sanbbis till hästapållen ikväll och sedan kutade jag över till Maria där jag har hållit hus fram tills nu. Fick agera datatekniker och tro det eller ej men jag lyckades åtgärda hennes dataproblem. Men nu sängen och imorgon jobb! Gonatt!

 

En bra helg

Har verkligen haft kanonhelg och det är väl kanske det som gjort att det inte funnits tid till bloggning. Fredagkvällen blev lugn, slocknade ganska tidigt då jag var helt sinnessjukt trött. Igår så blev det en tur till lycksele med mamma och Klara, fixade några grejjer till lägenheten och köpte mig en ny jacka. När jag kom därifrån så körde jag direkt till Blattnicksele för att umgås med Rebecka som fyllde år i fredags. Blev en bra kväll med trevligt folk, både nya ansikten och kända ansikten. Mycket trevligt. Och idag har jag förutom att köra hem hunnit trimma hästapållen lite i paddocken. Mycket galopparbete och även om fokuset inte alltid var de bästa så ttckte jag ändå att han skötte sig bra. Speciellt med tanke på att jag mer eller mindre var som en michellingubbe i alla lager kläder jag hade. Det var väl kortfattat min helg och nu är den slut och jag ska sova. Gonatt!


Oplogat, oskottat och snöigt

Sov verkligen inte bra inatt så borde egentligen ligga och sova just nu, men jag skyller på att det är fredag imorgon så att jag snart får sova ut. Var däremot ingen reklam idag vilket det alltid brukar vara på torsdagar så det var positivt, var dock mindre positivt att all snö som kommit varken var bortplogad eller skottad. Så kan väl inte direkt påstå att det varit speciellt enkelt att ta sig fram överallt. Förhoppningsvis är det bättre imorgon.
 
Annars så blev det ett pass med hästapållen idag, galoppfattningar från trav blev dagens träning. Jag måste erkänna att vi är extremt dåliga på det, galopperna i sig är inga problem, fin och stadig form. Men just i fattningarna så har vi en förmåga att släppa allt bara för en fattning. Men det mesta sitter i mig, så efter jag hade skällt ut mig själv för mina halvhjärtade fattningar så var Leo hjärntvättad och fattade precis va han skulle göra. Så jaa, jag är nöjd över det resultat vi fick till idag. Men hursomhelst, nu är det absolut tid för den här bruden att sova. Natti!

 

Tillbaka till vardagen

Haft en så otroligt skön och lättsam dag på jobbet idag, så dagen har bara flygit fram i en välda fart. Även om de va lite segt att ta sig upp imorse efter ledigheten igår. Såg på jobbet att min HDMI-adapter kommit så nu ska till och med jag kanske nöta lite på tvn. Jag ser ju väldigt sällan (aldrig) tv utan ser allt på datorn, men nu kan jag ju lyxa till det och koppla upp datorn. Aja, nog pratat om mina tv-vanor nu kanske, har förutom att jobba hunnit med att städa lite smått i både lägenheten och förrådet, bytt gardiner hann jag också göra i farten. Men sedan var jag tvungen få fara ut och ta lite luft så det fick bli en hyfsat ordentlig tur i skogen med hästapållen, trevligt att vi fick med oss lite sällskap av Elin och Romeo också. Men nu är det bara att ladda om för en ny dag imorgon, reklam och dessutom slut på röda dagar nu så det lär nog va slut på lugnet också.

 

En röd dag och varför den är det vet jag inte

Under min frånvaro igår så missade ni inte mycket. Jag jobbade, gymmade och halvt bölade mig igenom förr eller senare exploderar jag, Jaa jag kanske är lite överkänslig. Men den var fin, se den. Om ni nu inte redan sett den eftersom att är det någon som är efter i filmvärlden så är det jag. Och just det, såg även nyaste Beck-filmen igår då jag skulle passa på att vara uppe eftersom att jag var ledig idag. Och i och med att jag var ledig stod en välbehövlig sovmorgon på schemat, mycket uppskattat av kropp och själ. For sedan och handlade lite nödvändigheter kylen skrek av tomhet innan jag tog mig iväg till hästapållen. Dressyrpass med tempoväxlingar fick det bli idag. Han var stel som ett spett men i slutet släppte det och han gick i lång låg form på långa tyglar och där gav vi oss också. Och ikväll så blev det gymmet för min del, för min del har det tidigare varit mer psykisk än fysisk träning nästan att gymma då det här med att träna när folk ser på inte riktigt varit något jag känt mig bekväm med. Men det går bra nu faktiskt, jag kan liksom koppla bort alla andra och fokusera på mig själv. Ne, nu är det färdigpratat, gonatt!

 

2014

Bättre sent än aldrig som man brukar säga. Brukar ju alltid utvärdera åren med några rader ordbajsande, och ska inte vara sämre denna gång. 2014 var verkligen upplagt för att ha potential att bli bästa året. I början av året var allt verkligen så perfekt som ett liv kan vara, jag hade några månader kvar till studenten och allt vad den innebär, jag ingick i ett förhållande med pojken jag tyckt om en lång stund, jag hade fantastiska vänner som jag fick dela mina skoltrötta dagar med och tyckte att livet i allmänhet ägde. Jag gled på en räkmacka helt enkelt. Vintern flöt på, stundvis gick det lite tungt men med hjälp av dom tidigare nämnda faktorerna så kunde jag fokusera på positivitet. Spenderade påsken i Umnäs med Jossvald, mycket tevligt måste jag säga och något jag gärna gjort om i år, men Jossvald kommer då befinna sig i staterna. Kände mig inte alls uppvilad och redo för skolan efter påsklovet vilket gjorde att det kändes väldigt tungt att ro iland, även om det bara va veckor kvar det handlade om. Skollessheten smittade nog av sig på övriga livet, gick in i en dvala där allt gick på automatik. Vaknade till när det var dags för Stockholmsresan med skolan, en resa jag kommer bära med mig länge och som fick mig att inse vilka fantastiska människor jag fått dela dessa tre år med. Sedan hann jag inte med innan det var dags för balen, en sån kväll! Att få glänsa med fin klänning, fixat hår och hela kitet. Min balkväll blev så bra som den kunde. Och i och med balen så var även studentveckan i full gång. veckan susade förbi och studentdagen kom, lätt den mest glädjefyllda dagen jag kan minnas. Jag tackar alla inblandade för att ni gjorde min studentdag så perfekt som den blev, kunde inte blivit bättre. Och jag kände mig oerhört lättad över att ha klarat alla år trots att ibland skollessheten ätit upp mig. Glädjen fick dock inte vara så länge, fick ett drastiskt uppvaknande ur det drömliv jag levde. Jag insåg att man ska hålla hårt i människorna man har kär, för man vet inte om något varar för evigt. Men det där löste sig och allt blev frid och fröjd, kunde dock inte slappna av helt utan var förföljd av en ständig oro av att någonting skulle hända. Men sommaren flöt på precis som en sommar ska, jag hade fått ett riktigt sommarjobb, på posten. Trivdes i min fiat om dagarna och gladdes åt att få vara ledig varje helg. Helgerna blev storslagna med allt från Storumandagarna till åselemarknan. Värmeböljan vi fick var väl däremot inte till min belåtenhet men det kunde jag inte styra så mycket över. Men mitt i dessa sena sommarnätter fyllda med roligheter kom det, det där slaget. En bit av mig försvann, en bit av mig som saknas än idag, en bit som fick mig hel, biten som fick allt i mitt livspussel att falla på plats. Det är svårt att förklara med ord hur tungt livets resa blev efter det, men jag är inte den som faller, jag stapplar mig hellre fram men jag faller aldrig. Det var tungt och även om jag försökte visa omvärlden att allt var okej så var jag så oerhört trasig. Ont. Det gjorde så fruktansvärt ont. Jag la skulden på mig själv vilket resulterade att resan fortsatte med ett självförtroende på minus. När hösten kom så hade jag stapplat mig uppåt och livet hade fått en positiv vändning. Jag umgicks med folk jag tyckte om och levde livets glada dagar igen. Fick fortsätta jobba på posten när det behövdes vilket var ganska så ofta och med lite vikariat på dagis så fick jag även ekonomin att gå ihop. Och så fortsatte det väl resten av året. Att jag sedan fick tag på en lägenhet och flyttade hemifrån var en sak under årets gång som är värt att notera. Och här bor jag nu idag och känner mig ganska tillfreds med det. Så här står jag nu i början av 2015 och även om början på detta år kanske inte riktigt verkar lika bra som 2014 början så har jag en förhoppning på att detta år blir bättre. Speciellt mycket sämre kan det inte bli i alla fall. Så nu mina vänner, sätter jag allt mitt hopp på att 2015 blir mitt år.

 

Söndag

Det här med att gå och lägga sig i god tid när det är helg är tydligen något som är svårt, hade absolut inget vettigt att göra igårkväll men satt ändå uppe vilket resulterade i att jag var otroligt trött när klockan ringde. Okej, nu började jag ju inte förrän tio, men att kliva upp nio på en söndag är i mina ögon långt ifrån en sovmorgon. Men iväg på jobb tog jag mig och väl på plats så var jag ändå någorlunda pigg. Dagen gick och det blev kväll, som gick åt till en uteritt i "djupsnön" med hästapållen. Skönt att komma ut litegrann och fint med månljus som den enda ljuskällan. Men nu börjar denna dag vara slut och jag ska förbereda mig för att krypa isäng så jag förhoppningsvis samlar på mig fler sömntimmar inatt så jag orkar med en dag i räcer-fiaten imorgon.

 



Helgjobb

Igår så stod jobb på schemat hela dagen, och ishalkan som gömde sig under snön kan gå och ta sig nagerst. Men det blev bara en faceplant och ett stopp i en backe. Så det gick ju ändå helt okej. Kvällen spenderade jag med Kamelen, Tessebiss och Rosenknoppen. Vi såg film och förtärde onyttigheter i alla dess former. Gott var det och trevligt sällskap är alltid.. trevligt. Sedan var det bara att kasta sig isäng för min del då denna helg består av jobb. Dock är det som persass så det är ju humana tider och inte alls jobbigt, mest bara trevligt och ett bra sätt att fördriva tiden på. Hade ändå inga planer för denna helg så jag kan gott och väl tjäna lite pengar istället. När jag slutade for jag hem och gjorde en simpel liten middag och lät den sedan sjunka ner i magen inna jag tog tag i livet och sprang till hästapållen, fixade allt där och sprang sedan tillbaka. Det är ju inte speciellt lång sträcka men det är altid bättre än inget. Men nu myser jag ner mig framför en film tills jag somnar.

 

Första dagen på 2015

Kom isäng betydligt mycket senare än vad jag är van vid igår, eller imorse. Vilket gjorde att ungefär första halvan av dagen gick åt till att sova. Men efter att jag väl klivit upp så har jag inte legat på latsidan. Började sätta igång hästapållen lite smått redan igår så idag drog vi en trip till ridhuset för att trimma lite och göra av med överbliven energi efter vilan. Men han var inte så pigg utan använde mer energin till att arbeta rätt, vilket jag tycker var mer än okej. Sedan sprang jag till mamsen som bjöd på middag innan jag fortsatte min springtur en sväng till. Var riktigt skönt och kände mig faktsikt oerhört energifylld. Men nu ska jag snart sova tror jag, jobb imorgon och jag käner mig inte taggad, mest för att vägarna mer eller mindre liknar en skridskobana. Så det känns som att morgondagen kan bli långsam och en aning stressfylld. Men det är ju helg sen så det lär ju gå bra det.

 

Nyår 2014

Nyår brukar ofta vara den kvällen på året då man erbjuds mest planer inför kvällen, vilket ger en massa velande fram och tillbaka. Inget undantag i år heller, vilket ger mig halvt ångest och känslan av att jag bara vill dra täcket över huvet och skita i kvällen totalt. Så jag bestämde mig nog inte förrän i måndags vad och hur jag skulle göra. Blev så att jag for till Kaskeluokt och firade med trerätters med kusinerna, brodrarna med flera. Blev en bra kväll och ångrar inte mitt beslut, blev en kväll med god mat, trevligt sällskap och fina fyrverkerier. Om än jag själv hatar dessa fyrverkerier. Finner det absolut inte trevligt eller rogivande på nåt sätt, sedan är det otroligt många som får lida för det. Men andra verkar ju i alla fall fascineras av dom, så jag får stå ut. Blev inte alltför många bilder tagna men jag bjuder på dom få som blev.

 

Lovisa Olofsson

En inlandsbo här på villovägar och äventyr vid kusten. Ursprungligen från skogen utanför Storuman men numera bosatt i Skelleftehamn. Här lever jag och jobbar, med betoning på sistnämnda. Men förutom jobb så lever jag faktiskt livets glada dagar! En tant i sina bästa år helt enkelt.


RSS 2.0