Söndag

Veckorna flyger förbi och vi börjar sakta men säkert gå mot sommar, dock bara 4 månader till älgjakten så det är ju positivt. Veckan bjöd faktiskt på en riktig sommardag, passande nog i torsdags då man var ledig. Den dagen spenderades till största delen nere vid havet, med lite jordgubbar och trevligt sällskap. Början av veckan var inte lika strålande, vaknade i måndags med lite tät näsa och kliande i halsen, och i dessa coronatider så innebär ju det att sätta sig i karantän och invänta provsvar. Fick negativt svar tisdagkväll så på onsdag kunde jag återgå till jobb igen, vilket var tur då jag höll på att börja klättra på väggarna. Efter jobbet i onsdags for jag iväg till Norrlångträsk för middag och kvalitetstid med Hanna, så mysigt! Då jag hade varit borta två dagar från jobbet så var jag inte sen på att tacka ja till dubbelskift i fredags när chefen frågade. Så blev en fredagkväll på skäret med kolbåt, men komptiden ska fyllas! Annars har helgen varit lugn och skön, en långpromenad igår och lite filmmys på kvällen och idag blev de en gymsväng och sedan en liten upptäckande promenad nu ikväll.

 

House tour

Tänkte att det kunde va dags att göra den där house touren som vissa viljat se. So here we go!

Köket. Det va väl det föll för mest när jag var på visningen och kände att det här SKA jag ha.
 
Vardagsrummet. Här är det inte riktigt färdigt än, en gardin ska upp, tvbänken ska upp på väggen och hyllan ska monteras och skruvas upp.

 
Toan. Inte så mycket att säga om den, förutom att det ska upp ett underskåp under handfatet.


Sovrummet. Är ganska så nöjd här inne nu, mysigt.

 
Hallen. Rätt rymlig och ljus, lite sådär hemtrevlig helt enkelt.

 

Jag är extremt nöjd över mitt köp och så oerhört glad att jag fick tag på den och att det gick så snabbt och smidigt med köp och inflyttning. Jag känner mig väldigt hemma och fått till det så att det känns som mitt, för första gången i livet. Så himla kul!


Lite svamlande om ditt och datt

Måndag och en ny vecka är inledd, förra veckan flög bara förbi vilket eftermiddagsveckorna oftast brukar göra. Förutom att jobba så hände inte så mycket rafflande förra veckan, bytte till sommardäck och unnade mig en klippning på självaste valborgsmässoafton, då jag förövrigt jobbade. Men just den faktorn rörde mig inte i ryggen, tror jag druckit varenda valborg i väldigt många år så det har jag provat, det var kul men inget jag saknade. Festandet i sig är väl något jag det senaste året känt att jag gjort bort, ett glas bubbel eller två och sen är tanten nöjd. Helgen blev väldigt lugn med mycket fokus på hälsa, förnyade gymkortet och cyklade iväg på gymmet på lördagen och körde igenom ryggen och magen. Har ju den senaste tiden inte kunnat springa på grund av att ryggen och höften gett upp efter bara någon sväng så nu är det rehab och muskelbyggande som gäller för att få kroppen att hålla då jag trots allt brinner för löpningen. Har ju även gått ner i vikt det senaste året, och än om mycket beror på koständring och aktiva val så är också mycket beroende på muskelbortfall. Och då jag för första gången i hela mitt liv tror jag är nöjd med vikten så är jag lite smått nojjig över den psykiska biten ifall jag nu skulle gå upp, i muskler eller ej. Provade även att ta något litet löpsteg under promenaden igår och det gick utan komplikationer, lyckan var och är ganska så total. Förutom träning och frisk luft så blev det en lugn och mysig helg med god mat och lite små plock här hemma.

 

Lovisa Olofsson

En inlandsbo här på villovägar och äventyr vid kusten. Ursprungligen från skogen utanför Storuman men numera bosatt i Skelleftehamn. Här lever jag och jobbar, med betoning på sistnämnda. Men förutom jobb så lever jag faktiskt livets glada dagar! En tant i sina bästa år helt enkelt.


RSS 2.0