Sådana hära sega dagar

Tröttheten som infann sig imorse (och som dröjde sig kvar resten utav dagen) var inte nådig, lyckades till och med somna på lunchrasten vilket nog var dagens höjdpunkt. Blev som sagt en dag på dagis idag, lite variation från min gula fiat vilket kan vara skönt. Ombyte förnöjer som man brukar säga. Slutade halv fyra så hann diska undan och lite sånt där efter maten innan det var dags för zumban. Har tänkt hela dagen att efter det så skulle jag säkert vakna till liv, och visst var jag vaken under själva passet men efteråt så var jag minst lika trött men då var det bara att försöka ladda om inför MRL. Behöver jag ens nämna att jag skulle kunna somna här i skrivande stund? Nej skulle inte tro det, jag är helt enkelt trött och ska krypa isäng nu, skulle helst av allt ha en lång sovmorgon imorgon också men plikten kallar.

 

För lite vätska

Kan börja med att ta tillbaka det där jag skrev igår om att det skulle vara halvvägs till helg idag, jobbar i helgen och får inte helg förrän söndag nästa vecka. Pengar är kung och sova är väl överskattat. Har förvörigt varit en rätt kass dag, är så otroligt less på all is som ska gömma sig tammesatan överallt. Nej, ge mig en riktig vinter nu tack!

Blev i alla fall bjuden på middag hos mamsen efter en halvstressig dag så det var skönt att slippa tänka på det i alla fall. Tog sedan ut hästapållen, skönt för både han och jag att komma ut och lufta oss lite. Och efter en stund ute så var det dags för gymmet, körde på med mycket mage då det var längesen, kanske inte det smartaste med tanke på MRLen imorgon men det är ett senare bekymmer det. Just nu försöker jag dricka ikapp allt jag inte dricker under dagarna, har tur ifall jag lyckas dricka en halv liter under en dag vilket är på tok för lite, speciellt det dagar som innehåller träning. Men har kommit på att det går bättre med lite citron i, så nu är jag säkert uppe i en liter. Aja, dags att sova nu, imorgon väntas dagis.

 

3 år av ren kärlek

Inte ofta jag är hemma, har duschat och dukat fram kvällsfikat klockan nio på kvällen. Men ikväll var jag hemma tidigt så lär väl kunna gå isäng och sova väldigt mycket inatt vilket skulle behövas då den senaste veckans sömn har varit allt annat än bra. Så det ska bli skönt!

Jobbet idag flöt på av bara farten, så otroligt stor skillnad på reklamfria dagar. Tisdagar betyder ju även att det är zumba på kvällen, kändes skönt att hoppa omkring litegrann och sedan köra lite styrka också. Men nu är jag som sagt hemma och ska nog se ett avsnitt av någon serie strax innan jag hoppar isäng. Onsdag imorgon vilket betyder halvvägs till helg, så hittills har veckan gått fort. En annan sak med denna dag är att idag är det precis 3 år sedan jag fick hem min lilla hästapålle. 3 år har gått så otroligt fort och jag har lärt mig så mycket under resans gång. Både han och jag har utvecklats och mognat och tillsammans har vi skapat ett band, ett band av tillit. Skulle kunna skriva hur mycket som helst om min vackra springare, men ord räcker inte till, han är kort och gott min ljusglimt.

 

Efterlyser kondition

Så finns det ingen återvändo, måndagen är här och arbetsveckan i full gång. Men nu är ju en av reklamdagarna överstökade vilket alltid är lika skönt. Var ändå en rätt lugn och skön måndag, så ska absolut inte klaga. Dock kunde jag gärna sovit lite mer inatt, hatar det här att man hinner sno om dygnet på bara en helg.

Efter middagen hade intagits så var det bara att samla ihop all tvätt och springa ner med första omgången till tvättstugan, sedan iväg till hästapållen för ett dressyrpass medan det tvättades. Och medan omgång nummer två tvättades så blev det gymmet. Hade verkligen motivationen för att göra det mest ikväll, ifall man bortser från uppvärmningen på löpbandet då min kondition verkligen har gått upp i rök efter förra veckan. Hoppas att den dyker upp inom en snar framtid. Menmen, skulle ha vart isäng för längesen så ska avrunda nu och krypa isäng i en renbäddad säng. Gudomligt!

 

Har helt glömt bort att visa min födelsedagsblomma


En helg passerar så fort

Måndagen är alldeles strax här och en hel ny arbetsvecka väntar. Kan kanske inte påstå att jag känner mig laddad och utvilad för en ny vecka men det brukar man bli efter ett tag, när fredagen börjar närma sig om inte annat. Så det ska nog gå på något vis.

Igår blev det i alla fall födelsedagsfirande en dag senare med la familia, tårta, mat och presenter. Precis som det ska va! Mätt och nöjd blev jag. På kvällen blev det mellomys med Maria och Jonatan sedan en tidig kväll. Och idag blev det storstädning hela förmiddan innan jag for ut i finvädret och gick, sedan gick jag till mamsen som bjöd på middag innan hästapållen skulle få sin beskärda del av min tid. Blev gymmet ikväll vilket behövdes då veckan har bestått av alldeles för mycket ätande och vilande och för lite tränande. Men nu är jag förhoppningsvis tillbaka på rätt bana igen. 

 

Jag överlevde fyllaårdagen

Blev en bra födelsedag igår med jobb, mat och firande i goda vänners lag. Sedan att det blev alldeles för många vakna timmar med alldeles för få sömntimmar innan är något som känns nu. Bilder och så får komma imorgon för nu ska denna bruden sova! Men jag lever i alla fall än om jag är ett år närmare döden nu.

 

Någon timme kvar av tonårslivet

Borde egentligen krypa isäng nu på direkten istället för att ödsla tid på att skriva detta, men då jag inte riktigt vet ifall tiden kommer finnas imorgon så kände jag ändå att några rader kan jag offra. Jobb hela dagen idag, gick bra men blev lite halkigt innan jag tagit mig hem, lär garanterat vara betydligt värre imorgon, inte riktigt vad man vill på en fredag men. Ikväll blev det zumba och MRL som jag bokat, körde inte riktigt 100% då kroppen inte är med på alla noter men blev i alla fall svettig och lär garanterat känna av både lår och rumpa imorgon. Börjar bli standard att kämpa mot träningsvärken i trappuppgångarna på fredagar. Men nu måste jag sova, lång dag imorgon med både jobb och födelsedagsfirande. 20 år, jag börjar bli gammal. Hade dessutom lovat en tårta till jobbet så måste upp tidigare och göra den färdig. Ska bara dekorera den lite.


 

Låt mig bara få sova

Blev lite bättre med sömn inatt, långt ifrån bra men betydligt bättre. Det här med att inte kunna sova som jag brukar stör mig då jag aldrig någonsin mår så bra som då jag sover, det är liksom the time of my life. Men blev en rätt skön arbtesdag ändå och kan glatt meddela att halva veckan är gjord. Snart är det helg och allt vad det innebär.

Ikväll blev det först ett pass med hästapållen i paddocken, testade hans nya benlindor och jag tycker han blev stilig som få! Bytte sedan om och for iväg på gymmet, mest för att inte hamna i en lathet och lite också för att kolla ifall jag skulle kunna klara av passen som jag bokat imorgon. Blev ett väldigt lugnt pass men kroppen sa inte ifrån och blev inget blodbad från näsan så jag kör helt enkelt på som vanligt imorgon. Men nu är det nattinatti som gäller, hoppas på en god natts sömn nu.

 

Sliten tjej 95

Äntligen landat i soffan efter en slitsam dag, blev kanske 1-1,5 timmes sömn inatt då näsan inte betedde sig normalt efter gårdagens ingrepp. Så det var bara att försöka samla någon slags kraft och ta sig igenom arbetsdagen. Tur ungarna var på bra humör och tur det finns raster. Gårdagen i sig gick väl bra, dock hade jag helt undervärderat själva ingreppet, trodde inte alls att det skulle vara lika långdraget, blodigt och obehagligt som det var. Tog bra mycket längre tid än jag hade räknat med. Så blev en lång dag det också innan jag slutligen landade på hemmaplan. Men nu ska jag förhoppningsvis ha bättre andningsförmåga när svullnaderna lagt sig, för i nuläget kan jag inte påstå att det känns någon speciell förbättring, men det skulle ta upp till 3 veckor innan resultat kändes så än har jag hopp. Men nu ska jag hoppas på ett besök av John Blund och ladda inför postjobb imorgon. Gonatt!

 

Söndagmorgon och redo för en ny vecka

Söndagmorgon, klockan är mycket och frukosten är just intagen. Precis som det ska vara! Utvilad och redo för vad en ny vecka kan erbjuda. Helgen har varit väldigt lugn vilket nog kan behövas då nästa helg kanske inte riktigt kommer gå i lika lugnt tempo.

Började gårdagen med en långpromenad i det fina vädret som vi faktiskt hade, kändes nästan som vår ute då solen värmde. Det där med att köra hårt på gymmet i helgen sket sig lite då jag har en förkylning som hägrar, så igår fick promenaden och ett lugnt pass med hästapållen räcka. Lite surt men ska se hur kroppen börjar kännas idag då den vart igång ett tag. På kvällen gick jag över till Maria, vi såg film och prata skit. Alltid lika skönt att bolla lite tankar med henne. Men nu är det dags att ta tag i den här dagen och göra något vettigt.

 

Tusen tankar, flera möjligheter och en enda vilja

Klockan har just passerat elva, det är fredag och jag är tröttare än tröttast. Så det blir nog inte mer gjort utav denna dag utan det är nog sängen nästa som gäller. Har i alla fall jobbat hela dagen, stenhårt underlag och småhalt på sina ställen. Men trots det samt villareklam så blev det en lättsam dag med gott om tid. Precis som en fredag ska vara! Ikväll har jag gjort både det ena och det andra, hade tvätttid så har tvättat och hängt tvätt i omgångar, detta mellan det att jag for till hästapållen och körde ett gympass. Ska försöka köra rätt hårt på gymmet i helgen eftersom att det måste bli någon vilodag efter måndagens bravader. Vila är inte direkt vad jag ville ha nu då det är så lätt att fastna i det. Menmen, det är bara någon dag det handlar om och sedan på´t igen!

 
 

På måndag får jag också börja andas normalt

Var ledig idag och det behövdes nog för jag har haft fullt upp hela dagen. Klev upp tidigt för att inte missa telefontiden till ÖNH-kliniken i Umeå då jag äntligen fått en tid för operation av näsan. Hade tid på måndag men jobbade då så skulle försöka ändra den men det gick tydligen inte så fick bli ett samtal till chefen istället, så det blir ändå en resa måndag. Äntligen ska jag också få börja andas genom näsan! I tre år har jag haft kronisk nästäppa och inte förrän nu ska det åtgärdas, bättre sent än aldrig kanske.. Kan knappt bärga mig för att få känna känslan, då jag helt glömt bort hur det känns att få syre genom det luftintaget. Har hunnit med att handla, städa, varit hos hästapållen och kokat palt också. Bjöd Sofia på middag och sedan var det dags för zumba, lite uppvärmning inför M-R-L passet som var senare. Så nu är jag slutkörd och ska hoppa isäng, jobb imorgon och sedan helg.

 
 
 

Med dubbar på fötterna

Som jag befarade så hade det varken kommit en halvmeter snö eller tinat helt på vägarna, det liknade mer som att någon hade spolat upp en skridskobana. Så idag gick det sakta, mycket sakta. Och tro det eller ej men jag lyckades hålla mig på vägen hela dagen. Men nu är jag mör och kommer somna när som helst. Men det blev i alla fall en lugn kväll med först lite trickträning med hästapållen och sedan en pw med löpinslag tur och retur till stensele. Blev alltså en vilodag från gymmet vilket nog kan behövas ibland för lite återhämtning. Måste dock tacka mina icebugs att jag överhuvudtaget tog mig bort från kvarteret. Min fråga är hur jag överlevde ett liv utan dessa skor.

 

April eller februari är frågan

Vårväder i februari är framförallt inte normalt och ingenting som jag tycker ska upprepas. Det suger verkligen att ha ett jobb på vägen dagar som denna, som tur var så var det en lugn dag idag för hade ingen större lust att stressa i detta före. Kan ju tänkas att det är värre underlag imorgon också, nej fy tusan för plusgrader och tö! Men det finns inte mycket att göra åt, bara hoppas att det fort som f*n blir vinterväglag igen eller att vägarna blir bar. Var i alla fall skönt att komma hem, äta och ta det lugnt en stund innan det var zumbatime. Det är typ veckans höjdpunkter numera. Brukar ju i vanliga fall stanna kvar och gymma ett tag efteråt men idag for jag iväg till hästapållen istället, vilket var bra så att jag fick starta bilen så den laddade upp lite då den står väldigt mycket. Men nu ska jag försöka sova mig igenom blåsvädret som lever om här utanför.

 

Datatimmarna krymper

Sedan det att jag slutade skolan, började jobba och faktiskt gör något vettigt hela kvällarna så har jag insett att min datatid gått från alldeles för många timmar till kanske en halvtimme per dag. Och då inräknas dessa blogginlägg också. Det måste ju ändå vara en positiv vändning här i livet, kanske jag inte möglar bort framför denna skärm. Men har hursomhelst (hur som helst?) haft en väldigt skön måndag, ingen stress nånstans. En bra start på veckan helt enkelt! Sedan har kvällen fortsatt som de flesta andra kvällar, blev först ett pass på banan med hästapållen. Jobbade mycket serpentiner i alla gångarter och tempon. Sedan hem, byta om och bege sig till gymmet. Benen kändes väldigt tunga på löpbandet så efter att plågat dom färdigt där så lät jag dom vara och körde överkropp istället. Så nu är det bara sängen och täcket som saknas, gonatt!

 

Every inch of you is perfect from the bottom to the top

Blev en trevlig kväll hos syster igår med väldigt god mat så kom hem med en övefylld magsäck. När ag sedan kom tillbaka till Storuman så for jag förbi en sväng upp till skidstugan som några hade hyrt var inte alls där speciellt länge men det var trevligt och rätt bra med folk. Har sedan sovit bort halv den här dagen innan jag tog en tur ut med hästapållen. Mycket bra söndagsgöra. Hade även turen att bli bjuden på middag av mamsen idag så har som sluppit unden det där med matlagning i helgen. Avslutade denna rätt sega söndag med ett gympass, sprang ett rätt bra tag innan jag körde lite blandat, Tessebiss och Nelly kom efter ett tag så fick lite sällskap också. Men nu viker jag nog in årorna och säger godnatt, en ny dag imorgon och jobb står på schemat.

 

Hit the gym

Har kommit fram till varför inläggen ofta uteblir på fredagar, och det är för att jag ofta är borta och gör något på kvällarna och när jag kommer hem så är jag för trött för att göra någon större ansträngning än tandborstning. Som igårkväll blev det först ett litet hoppass med hästapållen innan det var dags för gymmet. Direkt efter gymmet så traskade jag vidare till Maria för att se lite skräckfilm vilket alltid straffar sig när jag ska gå hem själv i mörkret för att komma hem till en kolsvart lägenhet. Men jag klarade natten utan att bli besatt av någon babadook. Men nu är det lördag i alla fall och jag har både hunnit med hästapållen och hjälpt mamma med snön som kom från garagetaket. Så nu ska jag iväg på gymmet en sväng, känns så otroligt härligt att äntligen funnit motivation till det och fått in det i en daglig rutin. Hoppas det håller i sig. Kvällen kommer jag sedan att tillbringa i blaiken hos syster, så det blir en bra dag det här. 


Ett bra beslut

Torsdag, fredagens fredag som Linnea Wikblad i pp3 sa. Och visst har hon väl rätt i det, torsdagar blir bra dagar eftersom att man vet att fredagen är nära, i och för sig brukar inte torsdagar vara bra då det innebär reklam men kom iväg i så pass bra tid att lite reklam gjorde varken till eller från. Kom till ch med hem en kvart tidigare än vanligt så jag hann både äta och diska undan innan det var zumba-dags. Hade även bokat in mig på ett senare pass; M-R-L (mage, rumpa, lår). Har dock velat fram och tillbaka hela veckan ifall jag skulle avboka eller inte då jag kände att det nog skulle kunna va ett tempo och tyngd som jag inte skulle palla i en timme. Men tillslut bestämde jag mig ändå för att köra, det fick ju gå så länge det gick och jag har ju ändå en grundkondition och en grundstyrka, och dessutom en tjurskalle som inte viker sig i första taget. Och oj vad jag inte ångrar mitt beslut! Så nöjd över passet, dock lär mina ben och rumpa inte vara lika nöjd i trappuppgångarna imorgon.

 

Ledigt mitt i veckan är vardagslyx

Idag hade jag riktigt vardagslyx och var ledig så här mitt i veckan. Och jag har fått ut mycket av den här dagen, både vilat upp mig men också en hel del nytta ha jag gjort. Handling stod på schemat så nu är kylen fylld och jag kan äta mig propmätt, gött. Diska bort halv mount everest hann jag också göra innan jag hade en lunchdate med Klara. Mycket gott och trevligt. Tog sedan ut hästapållen för lite djupsnö träning, går knappt att ta sig på vissa ställen, tur han ha långa ben i alla fall. Efter middaagen var det min tur att jobba också då det blev ett pass på gymmet, försökte döda armarna idag med min och Jossvalds konversation innan balen i tankarna. Jag ansåg att mina armar var för feta för att det skulle se bra ut med klänningen, och hon tyckte att jag skulle köra stenhårda armpass fram till balen, tyvärr fanns inte den tiden då så jag tar väl ikapp det nu då. Aja, sängen nu då det är en dag imorgon också då jag däremot inte är ledig.

 

Det här var så mycket mig

 

Skottat fram lilla Judit

Som kompensation för gårdagen så blev denna dag otroligt skön och lättsam, det var (nästan) till och med skottat överallt. Så efter en dag iprincip utan snöproblem så var det bara att pallra sig ut efter middagen och ta tag i mitt lilla snökaos, det vill säga bilen. Så nu har den inte ett lager av 2 deciemeter snö och jag tar mig till och med ut från parkeringen, det ni! Sedan var zumban bokad så det blev ett pass där innan jag körde lite styrka efteråt. Och nu sitter jag mest och gör ingenting, funderar lite över vad jag skulle ha hittat på i helgen, kanske skulle jag ha kört och sett vad syster har för sig (jag vet att du läser Klara, så be prepared). Men helgen är ju en bit bort än så det hinner jag nog klura ut innan dess.

 

Det finns bra dagar och sen finns det måndagar

Denna dag började så bra som en måndag kan göra, jobbet flöt på och jag kom iväg i tid. Det var relativt bra skottat och jag fick se ett lodjur 10 meter ifrån bilen, det var fint! Men det var för bra för att vara måndag så när jag kör på en smal, nästintill obefintlig liten väg så måste jag hålla lite vänster för att passera en gående med hund, och då brister vägkanten och plopp så satt jag i diket. Haha, sånt som händer och blev bara en halvtimme sen så det var ju ingen större skada skedd, bara lite skrattretande. Fick sedan middag hos mamsen så slapp i alla fall tänka på det. Sen var det dags för lite nh/trickträning med hästapållen, han är så mysig min gosplopp. Älskar verkligen känslan av att få ett halvt ton att buga utan att behöva röra han ens. Eller okej, lite godis få han efteråt ifall han gör en korrekt bugning, och då rör jag han ju. Ett gympass har jag också hunnit med och idag återförenades jag och löpbandet efter några dagar ifrån varandra innan det var dags för lite styrka. Men nu är jag nöjd och tänker sova så jag är redo för en (förhoppningsvis) bättre morgondag.

 

Söndagen var återigen här

Och herre så trött jag ändå är, skulle lätt kunna sova nu men tänderna ska borstas och detta inlägg ska skapas innan jag är redo för John blund. Blev inte alltför mycket sömn inatt då jag sov dåligt med konstiga drömmar och för att jag hade ställt klockan tidigt för att hinna med allt som skulle göras innan jag skulle ner till Storuman och fara på zumban på förmiddagen. Hade dessutom räknat med att få skotta tonvis med snö för att överhuvudtaget ta mig någonstans med bilen, men det behövdes inte så då hade jag vaknat alldeles för tidigt helt i onödan.. Suck. Efter zumban blev det ett gympass också, blev armar, axlar och mage som sedan avslutades med ett stakpass för att tömma det sista. Sedan så har kvällen tillbringats hos hästapållen där jag fixade allt och även tog ett pass i djupsnön. Men nu har jag landat hemma och har duschat och ska äntligen snart få krypa i säng.

 

Lovisa Olofsson

En inlandsbo här på villovägar och äventyr vid kusten. Ursprungligen från skogen utanför Storuman men numera bosatt i Skelleftehamn. Här lever jag och jobbar, med betoning på sistnämnda. Men förutom jobb så lever jag faktiskt livets glada dagar! En tant i sina bästa år helt enkelt.


RSS 2.0