Hoppas på träningsvärk imorgon

Det verkar som att bara för att jag vill att dagarna ska gå fort så går det oerhört långsamt. Men bara bita ihop och ta en dag i taget så har man tillsist avklarat det. Blev i alla fall en halvstressig morgon men då det var reklamfri dag så kom jag fram i normal tid ändå.

Tisdagar brukar ju i vanliga fall innebära zumba men inte idag eftersom att gruppträningarna har lite ändrade tider och dagar nu under påsklovsveckorna. Men for på gymmet och körde vanligt gympass istället. Ordentlig uppvärmning innan det blev axlar/triceps/bröst-pass. Förhoppningsvis känns det av imorgon då det är ett kvitto på att man faktiskt gjort något vettigt. Nej, en date med min kära säng nu och vänta på John Blund som inte befinner sig alltför långt bort känner jag.

 

En bra vecka är påbörjad

Just nu känns alla bortgjorda dagar som mycket bra dagar, håller stenkoll på nedräkningen till den lilla påskledigheten för den känns oerhört efterlängtad och behövlig! Kändes också lite vemodigt att lämna Kaskeluokt imorse efter en såpass kort visit och dessutom hade jag ju inte varit där sedan jag fyllde år vilket är över en månad sedan.. Men åke tillbaka så fort jag kan på torsdag så med det i bakhuvet känns det lite bättre.

Jobbet gick i alla fall bra med tanke på all den oskaottade sursnö som dök upp lite här och där. Dog ett tag på soffan efteråt men sedan har jag hållt igång fram till nu, först ett litet pass med hästapållen så att han fick sträcka på benen efter gårdagen och sedan gymmet. Trött som ett as nu så ska sova, få morgondagen bortgjord så är ju halva jobbveckan avklarad!

 

Inte många vakna timmar på denna dag

Fick halvt panik när jag vaknade imorse, tittade på klockan och såg att den var 12.57. 12.57?!?! Visst så var den omställd till sommartid, men ändå, när hände det sist att jag ens sov till 12? vet inte ens om det hänt tidigare, eller jo, årets Åselemarknad men annars aldrig typ. Somnade dessutom innan tolv så att jag har ungefär tolv timmars sömn i bagaget vilket kan vara skönt. Det lilla som var kvar av denna dag spenderades på hästryggen då hoppning stod på schemat. Körde en liten bana då det var längesen vi tränade banhoppning. Han var med på noterna och lyssnade bra, en aning seg men kom igång på anridningarna i alla fall. Hann sedan en sväng på gymmet innan jag for upp till Kaskeluokt, far hem imorgonbitti innan jag börjar jobba. Aja, dags att sova och ladda inför fyra dagars jobb innan lite påskledigt.

 
 

En dag med vårväder

Vilket väder denna dag har bjudit på, helt underbart! Fler sådana dagar tack. Men såg ut som det skulle mulna på så det är väl inte stor risk att det blir så mycket mer sol på ett tag. Och nu lät jag som en typisk svenne som pratar om väder men det är väl ungefär det enda som är intressant just nu så. Klev i alla fall upp rätt tidigt imorse, åt frukost och diskade undan och lite sånt där innan jag begav mig ut i solen. Bjöd sedan mamsen på middag idag, smördegsinbakad fläskfilé och potatisgratäng, helt okej!

Sprang intervaller ner till hästapållen idag innan jag tog ut springaren i skogen. Han är så söt min lilla bruna springare. Körde ett intervallpass hem också sen som uppvärmning inför lite styrka på gymmet. Har inte blivit direkt överdrivet mycket träning i veckan men så blir det ibland. Men nu blir det nog sova för min del snart, det är ju trots allt en dag imorgon också.

 

Ge fan i kroppsideal, om din röv kan skita är den perfekt.


I'm done

Torsdag idag vilket innebär fredag imorgon ochdet är något som verkligen behövs nu. Förstår inte vart all energi jag haft i kroppen har tagit vägen, för ett tag sedan höll jag igång konstant från morgon tills det att jag la mig och sov. Nu finns den orken inte, har dock en känsla av att det kan va en förkylning som lurar. Så ikväll har jag gjort en c-vitaminkur och hoppas på att det stannar där det är. 

Nu är det slutklagat, jobbdagen gick alldeles utmärkt och sedan så fick jag middag hos mamsen. Hade ju sedan som vanligt ett M-R-L pass inbokat men det blev tyvärr inställt och då jag inte hade någon annan träningsplan så blev det därmed ingen träning ikväll. Kanske lika bra det. I övrigt längtar jag ungefär bara efter nästa veckas "långledighet", få fara upp till papsen och bara vara. Har varit lite mycket nu på sista tiden, ska bbli skönt att komma bort lite och umgås med människor som tycker om mig lika mycket som jag tycker om dom. Låt veckan gå fort! 

 

Det som skrämmer mig mest är att du inte är du längre

Betydligt bättre dag idag, och et som är bäst är nog att mer än halva veckan är gjord. Förutom jobb så har den här dagen varit händelselös, eller startade faktiskt morgonen tidigt genom att gå ut och frysa ihjäl på en morgonpromenad. Skönt efter man gått upp värmen i alla fall. Men den tidiga morgonen satt sina spår så jag har varit mer eller mindre trött hela dagen. Tog mig i alla fall ut till hästapållen ikväll för ett dressyrpass. Skippade dock gymmet då det ändå inte skulle ge något på grund av energibrist. Tar igen det imorgon istället för nu ska jag sova!

 
 

Vissa dagar går sämre än andra

Blä säger jag om den här dagen, vill helst bara lägga mig under täcket och sova, och vet ni vad? Det ska jag göra också! Dagen började bra, ute i tid och hade verkligen all tid i världen. Men det ska man tydligen inte ha för självklart ska växellåden rasa då. Så all den där tiden jag hade tlll godo, och lite därtill, gick helt plötsligt upp i rök. Jag kan för mitt liv inte förstå vad denna fiat har emot mig.. Då jag blev sen så fick jag sedan halvstressa i mig middagen för att hinna i tid till zumban. Brukar vanligtvis gymma efteråt men energin fanns verkligen inte, så for hem och tog tag i disken istället och nu ska jag som sagt sova och hoppas på en trevligare morgondag. 

 

Slaskigt och ruskigt

Känns alltid lika skönt att ha gjort bort måndagen, då är veckan igång och det finns liksom ingen återvändo. Var en rätt lugn och skön dag, dock insåg jag när jag kom tillbaka att en tvätt av bilen behövdes innan jag kunde kvälla. Lär väl se likadan ut efter en körning imorgon men.

Då jag intagit middagen så slängde jag i en tvättmaskin innan jag for vidare till hästapållen. Han tyckte inte direkt att vädret var till belåtenhet, stel och kall var han så jag slängde på han vintertäcket och gick med han en bit tills han fått upp värmen, då hoppade jag upp och red en sväng. Blev sedan gymmet för min del, och efter det kan jag säga att jag frös då inte. Man är rätt seg efter en helgs vila, men fick då lite vettigt gjort och lite är alltid bättre än inget. Aja, det var min måndag det, det vill säga ungefär likadan som alla andra måndagar.

 

En helg som bara försvann

Den här helgen har gått alldeles för fort, jag har inte hunnit med! Tyckte nyss jag parkerade fiaten och gick hem på fredagen och nu är det söndagkväll och dags att leta åt sängen snart. Jobb hela veckan väntas och känner att jag skulle behöva sova nu för att orka med veckan, lär vara tröttare än tröttast imorgon då det går så fort att sno om dygnet på helgern.

Även om helgen tog slut för fort så har den varit bra! Blev en lugn fredagkväll, var lite social med mamsen en stund och sedan blev det film. Under gårdagen hann jag med mycket däremot, först en tur till sorsele för att hämta de sista balarna som behövs innan det är dags för torrhö och sedan bete. Sedan ett pass med hästapållen i solen och kvällen spenderades med fina vänner och god mat. Helt klart en bra lördag. Idag har jag hunnit städa lite och varit ute och gått innan jag tog hästapållen till ridhuset för hoppning. Blev en linje med en studsserie och ett rättuppstående. Vi jobbar oss stadigt uppåt och det går riktigt bra nu! Motivationen kommer smygandes och jag är verkligen sjukt taggad till varje träning. Men nu har jag redan gjort detta långt nog så ska avsluta och gå och borsta tändrna. Hoj!

 



Strumpor och en bortsprungen sol

Är det bara jag som varken brytt mig vidare mycket om att solen täcktes av månen ett tvärt eller att folk har olika strumpor på sig? Visst, strumpgrejjen är en skitfin idé men är inte en grej där flera tusentals gör samma sak ett tecken på hur otroligt mycket vi tar efter varandra och gör sam alla andra. Och som jag fattat det så skulle dessa olika strumpor visa på motsatsen, att alla är olika. Och solförmörkelsen, for god sake vi lever i Sverige! Hur ofta ser vi överhuvudtaget solen? Förlåt alla exalterade människor för mitt oengagemang, men sån är jag!

Annars så har väl dagen varit som vilken annan fredag som helst, jobbat och sedan tyckt att det varit gudomligt skönt att få gå hem och veta att det är helg. Lagade pannkakor till middag idag (ja, sådana dära tallriksstora och platta). Är egentligen inte alls förtjust i det då jag gärna vill ha salt mat, men mat som mat så jag blev mätt. Blev sedan en lugn kväll och nu ska jag vika in årorna och sedan se vad morgondagen erbjuder.

 

Samhällets uppbyggnad fick mig plötsligt mörkrädd

Måste medge att det var otroligt skönt att vara ledig så här mitt i veckan, klev upp i tid så det blev ingen sovmorgon men alltid lika skönt att inte ha någon stress alls. Mötet med syven gick däremot inte som planerat och jag kan inte alls begripa hur det svenska samhället är uppbyggt. Jag fick inte gå den utbildningen jag tittat på, anledningen var; JAG HADE FULLFÖLJT GYMNASIET OCH HADE BETYG I ALLA ÄMNEN. Wtf var min tanke. Helt jävla mållös. Ska jag måsta misslyckas för att få rätten att gå det jag vill?! Nej alltså jag vet fan inte vad jag ska säga, här ha jag jobbat arslet av mig på gymnasiet och sen ska folk som inte klarat det få förmåner..

Fick sedan avreagera mig lite för Klara då vi åt lunch, och hon förstod mina aggressioner, alltid lika skönt. For iväg till hästapållen för ett pass i solen innan jag handlade och gjorde middag och en massa matlådor. Efter middagen råkade jag ta en powernap på drygt en timme, hade lätt kunnat sova längre men tvingade mig på gymmet. Tog ut lite aggressioner där också så nu ska jag förhoppningsvis ha laddat ur det mesta negativa. Men nu ska det sovas, jobb imorgon men snart är det ju helg igen.

 

Halvjobbig tisdag

Lyckades kliva upp två gånger och sedan ångra mig och gå isäng igen innan det att jag lyckades motivera mig själv tillräckligt för att ta mig ut i morgonluften. Trött var jag men direkt jag kom ut fylldes jag med fräsh energi, pallrade mig upp till utsikten innan jag vände hem igen. Efteråt var jag verkligen glad att jag faktiskt tog mig ut och inte sov dom där extra minutrarna.

Jobbet gick halvsegt då det var dubbel villareklam, och tisdagar som ofta brukar vara reklamfria. Men dagen tog tillsist slut och jag for hem, fixade lite käk, diskade bort och for på zumban. Benen var inte alls med idag då dom kändes som bly, så det såg garanterat fruktansvärt ograciöst ut men alltid lika roligt. Sedan for jag iväg till hästapållen och på vägen hämtade jag ut ena delen till bilen, nu saknas bara två innan vi kan färdigställa henne. Aja, ska göra mig iordning för sängen, har gjort mig ledig imorgon men ska ändå upp i tid så jag hinner få någonting gjort innan jag har bokat möte med syven. En lunchdate med systern har jag också bokat upp inför morgondagen.

 

Positiv känsla ger bättre motivation

Så var veckan igång med en kickstart, måndagar är alltid reklamdag, till alla dessutom. Men det flöt på trots att tröttheten efter att behöva vakna av alarmet satt i mer eller mindre halva dagen. Men nu är veckan igång och den går förhoppningsvis fort så det blir helg igen.

Efter jobbet så blev jag halvlat och gjorde inte många knop tills det att jag tog tag i livet och for iväg på gymmet. Kändes ovanligt lättsamt trots en helg med lite mindre hälsosamma vanor. Det var skönt eftersom att det alltid blir lättare med motivationen ifall man lämnar stället med en positiv känsla. Men nu är det bara att ladda om för en morgondag, ska skutta isäng nu på studs då jag hade tänkt hinna med en morgonpromenad innan jobbet, är ju så extremt fint ute på mornarna nu!

 

Mänskligheten är ond och kommer såra dig gång på gång

Så var ännu en helg över och det känns väl lite sådär, alltid lika tungt att vakna en måndagmorgon. Dock så har denna helg varat rätt länge känns det som, sen att jag inte känner mig helt utvilad är en annan sak. Men ser ändå framemot denna vecka då jag har lite saker på gång som jag hoppas på att få lite klarhet i under veckans gång. Hoppas det går min väg!

Igår blev det i alla fall en tur ute i det fina vädret med hästapållen och sedan grillning med Maria på eftermiddagen. Kopplade även in hennes gamla baslåda i Judit så nu låter vi lite mer när vi glider fram. Och idag gav vi oss in på att tona rutorna, båda bakdörrarna hann vi med så nu är det bakrutan kvar. Fint blev det inte men det var kul och övning ger färdighet så när det blivit varmare ute ska jag köpa ny toning och försöka mig på ett mer lyckat resultat, men tills dess får det duga. Avslutade denna helg med hoppning med hästapållen, klockrent är ett ord som beskriver passet bra, och med det sagt säger jag godnatt och välkomnar en ny vecka.

 

En välbehövlig fredag

Att flytta bilen igår gick alldeles utmärkt, och varför det? Jo därför att när vi kom dit och skulle kabla alternativt bogsera så startar hon utan minsta bekymmer. Jag tror att min lilla Judit hatar mig, eller så har hon en förkärlek till folk som faktiskt kan med bilar. Någonting var det då som gjorde att hon var stendöd då jag vred på nyckeln. Hon kanske tycker att jag kör fiat lite väl mycket. Och på tal om fiat så gick jobbdagen utav bara farten och det var otroligt skönt för känner att energin börjar ta slut. Så skönt med helg nu! Fredagkvällen har hittills bestått utav ett besök hos hästapållen och sedan ett gympass. Visste att gympasset skulle va tungt då kroppen börjar va sliten så det var bara att ladda mentalt och ge sig fan på att avklara det som planerat. Så med det passet ur världen så mös jag ner mig i soffan med min införskaffade ananas, helt okej fredagkväll. Och nu blir det en film tills det att jag somnar, vilket lär vara inom en snar framtid.

 

Ibland kan en tysk också behöva lite draghjälp

Igår var det en sån där dag som sög all energi ur mig vilket gjorde att direkt jag kom från gymmet slocknade jag och bloggen blev tom. Men ingen skada sekedd och garanterat ingen som bryr sig speciellt mycket heller. Idag däremot har det varit en lättsam dag som bara flytit på, enbart villareklam vilket typ gjorde min dag. Fick sedan middag hos mamsen vilket var tur då jag skulle iväg på zumban och sedan ett MRL-pass. Känner mig i nuläget slut på i både kropp och knopp men kan inte sova än då jag har en bil som valt att parkera sina fyra hjul på ett ställe där den inte ska stå och den vägrar flytta på sig. Så jag får så snällt sitta och vänta på räddning. Ja alltså jag sitter ju hemma, inte i en kall bil och fryser ihjäl, så ni kan vara lugna. Men det är ju fredag imorgon så jag är inte bitter.

 

Godnatt

Har egentligen inte mycket att säga om denna dag, har varit en helt vanlig tisdag och allt vad det innebär. Först jobb och sedan hem och äta, hann även diska bort mitt gigantiska diskberg som jag samlat ihop. Sedan sprang jag iväg till zumban och gjorde efteråt ett halvhjärtat försök till gympass. Och det var väl ungefär allt vad jag hade att dela med mig av för tillfället, ska gå och borsta tänerna och sen ska jag minsann sova!

 

Att tömma all energi under dagen

Har mer eller mindre faktiskt börjat inse att måndagar är bra dagar. min hypotes kring detta är att folk inte skickar eller beställer så mycket post och varor under helgerna vilket gör att det är mindre mängd på måndagar. Och det är ju alltid skönt med en mjukstart utav veckan.

Fick besök utav Kim och Morrhoppan ett tvärt efter maten, trevligt! Det blir ju inte så ofta man ser dom nu då dom blivit umebor. Drog sedan iväg till hästapållen för ett litet mjukgörande pass vilket kunde behövas efter gårdagens träning. Blev som vanligt en tur till gymmet för min del efteråt, göra slut på den lilla energi som existerar efter en hel dag. Så nu efter en helt klart godkänd måndag så myser jag ner mig med en helt ny yoghurt smak, banan och vanilj.

 

En effektiv söndag

Efter ännu en sovmorgon så var jag fylld med båder energi och motivation till att göra något bra utav denna dag. Och en hel del har jag hunnit med, städat, handlat och lagat lasagne så att jag numer har en frys iprincip enbart bestående utav lasagne och bröd. Men dessa matlådor kan vara goda att finns då det kommer dagar som inte består utav lika mycket fritid som denna. Hästapållen fick sig också en ordentlig genomkörare idag, drog han till ridhuset och körde hoppning. Och då min motivation var på topp så gick det hur bra som helst! Han kan, jag kan, det gäller bara att veta om det! Sjukt nöjd. Skyndade mig sedan hem för att passa tvättiden jag hade och medan det tvättades så drog jag på gymmet. Och idag pressade jag, lite mer än vad jag egentligen orkade men jag vill komma dit jag var och det går inte om man ligger på latsidan. Skärpning och in med rutinerna igen! Råkade bli kvar där under hela tvättiden då jag träffade Nelly och pratade med henne ett tag. Men nu är tvätten hängd och jag duschad så nu ska jag skynda mig isäng, måndag och tillbaka till verkligeheten imorgon.

 

Stanna upp, andas och finn meningen med allt

Fick helg igår ändå som vanligt då dagens jobb blev inställt, det var nog lika bra det för min kropp och huvud började säga ifrån. Så igår var det skönt att lämna jobbet och sedan veta att man nu fick sova ut två dagar.
 
Hade till en början inga som helst planer för fredagkvällen så tog det lugnt, tog ett dressyrpass med hästapållen och slötittade på tv innan grabbsarna hörde av sig och efterlyste skjuts. Och så blev det, hanns även med en tur till nåt garage, ett besök på trean och en hel massa varv runt storumans alla gator. Mycket trevligt och min sovmorgon imorse var extremt efterlängtad och behövlig. Helt klart höjdpunkten hittills denna helg. Har varit en lugn dag idag, bakishäng minus bakis då för min del. Och kvällen spenderade jag hos Maria med tvtittande och en massa prat. Precis som det ska vara. Och nu skallar jag snart kudden och ser framemot ännu en sovmorgon.

 

Bedtime

Torsdagar brukar kunna ha en förmåga att vara dryga dagar med tanke på reklamen,  men idag var det bara reklam till byarna och det är i samhället som reklamen blir bökig. Så det gick som en dans på röda rosor! Och det var skönt, dock var jag bra förberedd för denna dag då jag laddat med mycket sömn, alltid lika skönt att sova.

Efter jobbet försökte jag mig på att skruva bort lite saker på bilen då jag fick ombesiktning igår, nu har jag gjort det jag kan så nu får någon annan ta över. Har jag tur så är det inte så svårfixat, så ska fixa till en date med Judit och bildoktor så har jag förhoppningsvis det problemet ur världen. Och efter att ha försökt hitta mina mekanikertalanger så begav jag mig till zumban och avslutade kvällen med MRL-passet. Hade jag deltagit i dessa pass för 5 år sedan hade jag seriöst gråtit och verkligen gruvat mig, hård fysisk aktivitet var något som fick mig nervös på den tiden. Nu är det mer en förtjusning att känna musklerna pressas tills det knappt orkar mer. "Svett är fett som lämnar kroppen, gråtandes." Aja, nu sova så jag orkar dessa sista ryck nu!

 

I'm ashamed to say that I'm not over you

Idag så insåg jag att frukosten är den bästa tiden på dygnet (ifall man bortser från timmarna man sover) om än man är trött som ett as så är det liksom en skön tid utan stress eller press. En tid att slappna av helt enkelt, och givetvis äta. Äta är alltid bra.

Kom ut halvsent imorse vilket innebär att man hela dagen är lite sen och försöker knappa in minutrar, dock ha det där börja släppa, är jag sen så är jag och det är inte hela världen. Tog mig hem tio över fyra så så sen var jag inte och efter att denna dag är bortgjord kan jag nu konstatera att det enbart är tre jobbapass kvar till ledigt. Börjar kännas som man kan ro iland denna skuta snart. Tog mig ett pass med hästapållen ipaddocken, sistträning för min del och galoppfattningar för hans del. Helt okej kombo och ett nöjt ekipage efteråt! Packade sedan väskan och begav mig på gymmet, då motivationen nu tryter så måste jag träna på enbart tjurskalle. Så pressade mig att springa samma takt som förut, om än det inte blev riktigt lika långt så är det alltid ett steg i rätt riktning.

 

En tisdag i mars

Blev en smidig jobbdag trots en för tidig morgon, tusentals (stooora) paket och en massa oskottad sursnö. Fiaterna är kanske inte riktig gjord för att gå i djupsnö så jag fick gott plumsa mig ut mer än en gång, men då vakna man ju i alla fall till mitt i tröttheten. Hade tur och blev bjuden på middag av mamsen, skönt när inte tiden riktigt finns för att laga en ordentlig middag och hann inte göra alla matlådor jag brukar göra på helgen då jag jobbade helgen som var. For sedan iväg på zumban men energin var verkligen inte med mig så var mest bara irriterad hela passet och fick inte ut något vettigt av det. Körde även lite styrka, men iprincip samma känsla där, energibrist. Så ska ta och bota det med lite mat och sömn nu!

 

En bra måndag är en avslutad måndag

Efter 10 timmars sömn så kände jag mig så redo man kan känna sig för en måndag imorse. Och nu känns det skönt att ha dragit igång veckan och lagt måndagen bakom sig, för det finns absolut ingen dag som är mindre inspirerande än måndagar! Blev i alla fall en lättsam dag då jag kom mig iväg ut i tid imorse, skön start på veckan helt enkelt.

Trotsade vädret ikväll och for ut på en intervalltur med hästapållen, både jag och han fick upp värmen trots blåsten och snön i alla fall. Skönt att komma ut! Skyndade mig sedan hem för att hinna förbi konsum innan det stängde, insåg att frukosten skulle bli gles annars imrogonbitti. Ett gympass fick bli avslutet på denna dag, bäst att försöka jobba upp det man tappat nu när det vart lite oregelbundet i träningen. Men nu ska det sovas, börjar tidigare imrogon så för att inte somna bakom ratten är det bäst att studera ögonlocken nu! 

 

Because you light up my life like nobody else ♡

Så börjar den här veckan lida mot sitt slut och imorgon drar en till arbetsvecka igång. Har jobbat varenda dag denna vecka så kan inte påstå att jag känner mig varken laddad eller utvilad för vad som komma skall. Energin börjar tryta lite smått vilket gjort att den lediga tiden i helgen har till största del tillbringats framför tvn och på hästapållen. Gymmet har jag låtit bli då tid och energi inte funnits, så ja, lite smått dåligt samvete har jag men ibland ska man lyssna på när kroppen säger nej. Sömnkontot ligger på minus snart, så ska hoppa isäng nu på stört då tröttheten börjar ta ut sin rätt, seg och har mer känslorna utanpå kroppen än innanför. Lär sova som en stock och det lär nog kännas en aning lättare efter måndagen är bortgjord imorgon. Blev ett litet klagande inlägg men det få ni stå ut med, hade inget roligare att komma med en söndag som denna.

 

Lovisa Olofsson

En inlandsbo här på villovägar och äventyr vid kusten. Ursprungligen från skogen utanför Storuman men numera bosatt i Skelleftehamn. Här lever jag och jobbar, med betoning på sistnämnda. Men förutom jobb så lever jag faktiskt livets glada dagar! En tant i sina bästa år helt enkelt.


RSS 2.0