Julen 2016

Så var julhelgen över och jag har återvänt till kusten. Skönt att komma till inlandet och se att allt var som vanligt och träffa släkt och famlijen. Men jag ska inte neka till att det var skönt att komma tillbaka hit, Storuman stog kvar och nära och kära mådde bra, det kändes som att det var det som räknades. Själv har jag väl aklimatiserat mig här och trivs riktigt bra. Victor och Jacke kom på julaftonskvällen, så fick rå om och umgås med en massa människor som har stor betydelse. Riktigt mysigt! Lite tråkigt dock att jag inte hann med att träffa systern. Och idag var det tillbaka till verkligheten med jobb. For förbi Leos nya stall när jag slutade, skönt att se att han har det bra, dock väldigt konstigt att se någon annan hålla på med honom. Men han kunde absolut inte fått det bättre, min lillprins. Aja, det var en liten snabb uppdatering men nu ska flickan inta sängläge och sova. Gonatt!
 
 

Att komma in i rutiner igen

Och så var det måndag igen, helgerna går lite väl fort kan jag ju tycka, fast vardagarna går ju i och för sig också snabbt. Helgen som var blev i alla fall bra, när jag slutade i fredags for jag och Victor upp till Boden för julbord med show på Western Farm med hans jobb. Blev en hotellnatt för vår del och självfallet hotellfrukost(!!). Riktigt lyckat dygn med trevligt folk och god mat. Retsen av helgen blev lugn, for in en sväng till Solbacken igår och sen på kvällen var det dags för Victor att bege sig ut till skogen. Visst blir det ju tomt när han far men sen bli det bara extra roligt och mysigt när han kommer hem igen. Själv blir jag nog i Drängs i veckan, kanske en snabbvisit i Bygdsiljum på torsdagkväll för att kolla posten och se ifall det är nåt jag behöver för storumanvistelsen under jul. Tog mig iväg dit en kväll förra veckan, känns lite onödigt att enda anledningen till att jag far dit är för viss post åker dit, men har sagt upp lgenheten där idag. Dock tre månaders uppsägningstid men. Det är absolut inget fel på Bygdsiljum men två timmars bilåkande varje dag till ett ställe där jag inte har nånting att göra eller någon människa att träffa typ. Går iprincip aldrig utanför dörren. Men nu ska jag ta och röra mig utåt, en promenad och sen svänga förbi svärmor och hämta mitt paket som kommit. Hade!

 

I brist på annat vettigt att göre en tisdagkväll

Vem ringde du sist? 
Victor

Din största framgång detta år?
Framgångar har det nog varit rätt knapert med ändå detta år, men jag har trots allt gått min egen väg. Insett att jag har ett värde och inte låtit människor som tidigare kört över mig fortsätta med det. Sagt hejdå till folk som inte behöver ta upp plats i mitt liv. Jag har helt enkelt utvecklat mig själv. 

Tror du att du kommer att hitta nya vänner i år? 
Det kommer jag garanterat, och det har jag redan gjort.

Kommer det här året bli bättre än det förra?
2017 kommer garanterat bli bättre.

Vem längtar du mest efter? 
Kortsiktigt sett så så är det Victor, men han träffar jag snart. Annars så är de Syster, Mamsen och Papsen just nu.

Vem drömde du om inatt?
Sovde som en klubbad, så ifall jag drömde något så kan jag inte påstå att det är något jag registrerade.

Antal timmar du sov inatt? 
8 timmar non-stop sleeping.

Pratar du med personen du senast kysste? 
Jo faktiskt så står han ut med mig fortfarande.

Vad gjorde du klockan 2 i natt?
Sov så vitt jag vet.

Vad är det roligaste du har gjort i veckan? 
Kan inte påstå att jag gjort mycket kreativt denna vecka, men nytt jobb är ju ganska intressant.

Har du en bästa vän?
Ogillar ordet bästa vän, jag har vänner och dom alla är bäst.

Nämn någon som gjorde dig glad i år?
Victor må jag väl säga är en glädjespridare.

Är det okej att gråta? 
Okej är det ju, men vidare kul är det ju inte. Så det är bra om man inte gör det till en vana.

Vad ser du framemot? 
Att komma in i ett vardagsliv där jag slipper stressa och oroa mig för morgondan. En vinter fylld med skoter och trevligt folk. Och sen ser jag också framemot fredag.

Är du svartsjuk?
Så länge ingen ger mig en anledning att vara det så är jag inte det. Svartsjuka är bara ett tecken på att man tvivlar på sin partner.

När grät du senast? 
Kanske inte alltför längesen tro jag, all ilska och besvikelse har behövt komma på något vis.

Hur mår du just nu? 
Jag ska absolut inte klaga!

Gjort nåt du ångrar?
Jag har gjort mycket ja ångrar, men jag tror på det här att man lär av sina misstag. Hade jag inte ångrat något så hade jag nog inte bildats till den jag är. Mina misstag har helt enkelt tagit mig dit jag är idag, om än det har svidit på vägen. Saker och ting har fått mig att stå stadit på jorden.

När allt som skulle bli så bra blir till något dåligt

Måndagkväll och den spenderar jag i Drängsmark, får se hur länge jag blir kvar här i veckan, började ju nämligen jobba inne i stan idag. Japp ni läste rätt, jag lämnar skogen. Väldigt kluven till detta men efter många om och men så vet jag nu att det inte skulle funka i längden. Inte här. Som jag nämnt tidigare så har jag från dag ett trivts i maskin, känt mig som hemma och känt att jag hittat rätt. Sen kom jag hit ner till kusten, bland gubbar som hållt på i 40-50 år. Att komma in som "grön" var ingen dans på rosor. Konstruktiv kritik är något jag uppskattar att få, utav folk som kan ge kritik. Men när slagen börjar komma under bältet och man tar åt sig på det personliga planet, då blir dagarna tuffa att ta sig igenom. Sen att timmarna och betalning inte alls blev som väntat var droppen som fick bägaren att rinna över. Så nu sitter jag här med skägget i brevlådan, halvt lurad, överkörd och med en lägenhet i Bygdsiljum som jag inte har mycket nytta av. Men framförallt så sitter jag med en självkänsla som inte existerar och med en stor besvikelse på vår tids mänsklighet. Men nu är det ett minne blott och nya utmaningar väntas. Är då hittills positiv till det nya (värre kan det ju iofs inte bli), om än huvet är lite slut efter en hel dag med bara nya intryck. Så det blir en lugn och tidig kväll för tanten ikväll.


 

Måndag

Och så var det måndag igen och jag har landat i Bygdsiljum. Blev en rätt lugn och skön helg i Drängs. I fredags blev det middag hos svärisarna innan vi for iväg och spelade lite spel och så. Och lördagkväll så lämna jag grabbarna och följde svärisarna på hockeyn, oerhört skön vinst för Skellefteå. Sen blev det inte så mycket mer gjort, och lika bra var väl det för igår så tog vi oss en tripp till Luleå för att hämta hem min nya kompis för i vinter. Efter att ha kört kort skoter förra vintern så känns det riktigt bra att numer ha en lång i garaget. Får sända ett stort tack till både Victor och Jacke som fixade iprincip allt, jag behövde bara följa med och se söt ut ungefär. Så nu inväntar vi bara lite mer snö och Victors nya skoter. Aja, det var väl ungefär allt för denna gång.

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0