Fler timmar på dygnet, tack!

Dygnet har alldeles för få timmar, eller så planerar man in för mycket under de timmar som faktiskt finns. Bloggning brukar dock inte ingå i någon planering utan får bli när iden finns. Vilket det inte gjort de senaste 24 timmarna. Jobbade hela gårdagen innan jag tog helg, rätt soft dag och dessutom underbart fredagsfika, precis så en fredag ska vara. Hann sedan iväg för lite markarbete/hoppning med hästapållen innan jag liftade upp till Kaskeluokt. Där blev det kvalitetstid med broder och kusin, trevligt trevligt. Blev dock rätt sent så en sovmorgon blev automatiskt inplanerat idag. Annars har denna dag iprincip enbart bestått av flyttning, lånade king caben så det blev ju rätt snabbt smidigt istället för släpvagn. Men nu är alla saker på plats i alla fall så att nu saknas det bara att få dom dit dom ska stå. Gruvar mest inför att fylla garderoberna, lär ta hela morgondagen ungefär.

 

En torsdag

Den här dagen har bara flygit iväg och jag har knappt hunnit med. Inte en lugn stund förrän nu då, då jag äntligen får krypa ner under täcket och sova igen. Och det ska bli väldigt skönt även om jag varit ovanligt pigg idag samt att dagen varit väldigt smidig. När jag sedan slutat och hunnit äta så inväntade jag Klara och Tomas som skulle hjälpa mig med fondväggen, är riktigt nöjd faktiskt. Nu skulle bara resten av väggarna få sig en omgång med färg, men det får bli ett senare bekymmer. Men nu är det bara att sova så att fredagen och helgen kommer.

 

En vinterdag i blå-gula räcern

Det känns som att den här dagen vart i något som liknar en evighet, varenda liten minut har tickat på i snigelfart. Kan kanske berott på att jag varit trött och allmänt less på väglaget, stora vägarna har varit som en tvättbräda så allt har skakat, vilket gjort att när man väl kommer till småvägarna så blir man alldeles sömnig av tystnaden. Men tillslut tog dagen slut och hem gick jag. Och istället för att lyssna på mitt huvud som tyckte att jag skulle sova där runt klockan fem så tog jag mitt förnuft till fånga och höll mig vaken. En sväng till lägenheten för att kolla ifall det skulle behövas slipas något inför tapetseringen och sedan for jag iväg till hästapållen som skulle bli vinterskodd. Lite förseningar blev det dock där. Men nu ska jag snart sova och hoppas på att inte vara lika trött imorgon så dagen går fort, det är ju trots allt halvvägs till helg idag.

 Plogdrivor och elnät

Jag är nog helt enkelt lite för oreligös för att några högre makter ska lyssna på mig, för idag har vi plöjt plogdrivor. Men det funkade det med, utan fastkörning till och med. Blev promenadande idag till jobbet då jag oftast brukar vakna till liv ifall jag hinner gå på morgon, och har inte varit alltför trött idag i alla fall. Blev dock en springtur när jag skulle hem för att hinna ringa vattenfall innan de stängde telefontiden, men det var ju bara bra. Och den här gången fick jag också ett givande samtal så att på måndag har jag ström. Känns ju stabilt. Ikväll blev det också ett mjukgörande pass med hästapållen efter gårdagens hårdträning. Hann även prata en stund med både Maria och Rebecka, känns som det var en evighet sen jag såg Rebecka och med tanke på hur ofta vi sågs innan hon flyttade så är en evighet rätt bra beskrivning.

 

Blev i alla fall fina tapeter

Hade tänkt mig att fixa några saker idag när jag var ledig, först fixa med elavtalet men blev strul för vattenfall så det sket sig. Får försöka hinna med det efter jobbet imorgon istället. Sedan skulle jag förbi park för att fixa med lönerapporten, men fick inte tag i rätt människa så blev inget av det heller, och idag var enda dagen jag skulle ha tid till de. Suck. Men något som gick min väg i alla fall var att hitta en fin tapet, så förhoppningsvis kommer den om någon dag. Längtar tills den är uppe på vägen så jag får se ifall det kan tänkas bli lika bra som jag tänkt mig. Blev sedan en tripp till ridhuset med hästapållen, körde markarbete då jag hittat en övning jag tyckte skulle passa bra. En massa galoppbommar i alla håll och vinklar. Jag personligen är jättedålig på att ta mig tiden till markarbete, men insåg idag hur mycket man får gratis i själva hoppningen ifall man kör mycket bommar. Så där får vi bättra oss. Men nu är det dags för sängen och imorgon väntas jobb, ber till högre makter och hoppas på att folk skottat fram postlådorna. Godnatt!

 
 

Söndag

Har haft en skön helg som räckt rätt länge känns det som, och det hör ju inte till vanligheterna. Igår så fick jag mig äntligen tid i dagsljus till att byta mitt däck som haft punktering, men nu är jag less på däckbyten så nu får banne mig alla däck va hela till sommarn! Sedan följde jag även med Maria och hämtade en bal och kvällen spenderade jag i sällskap av trevligt folk. Bland andra Kamelen så det blev givetvis välbehövligt snack. Och på tal om trevliga människor så kommer Mathilda hem nästa helg, vilket är på tiden. Har även dumpat några småsaker i lägenheten i helgen och då jag kanske är ledig imorgon så hade jag tänkt fara och kika på tapeter till min blivande fondvägg. Annars har det varit rätt så lugnt i helgen och jag har sovit en hel massa vilket har varit otroligt skönt, sova är nog min grej.

 

Kliver man inte upp får man inte gå isäng igen

Det som motiverade mig till att kliva upp imorse när klockan ringde var att då visste jag att jag nångång skulle få krypa isäng igen. Förstår inte varför det ska vara så fruktansvärt motigt att ta sig upp varje morgon trots oerhörda mängder sömntimmar. Men väl uppe så vaknade jag väl halvt till liv i alla fall och fredagar betyder i regel lite mindre post så blev en rätt skön dag. Har annars bara tagit det lugnt ikväll, brukar va så dödligt trött på fredagskvällar så det är typ ingen ide att göra något. Brukar spara göromålen till lördagen istället. Och har lite planer för morgondagen i alla fall. Och med det sagt så säger jag godnatt och trevlig helg.

 
 
 

Brist på energi

Nu undrar ni säkert vad ni har missat under min frånvaro här (eller nej, det gör ni garanterat inte men ändå), och det är inte mycket kan jag väl påstå. Jag har jobbat, ätit och sovit ungefär. Mer spännande än så var det inte. Har tänkt hela veckan att jag ska vara effektiv på kvällarna efter jobbet, men energin har verkligen inte funnits. Så det har blivit väldigt lite gjort, hoppas på att återfå energin tills nästa vecka då faktiskt gymmet är flyttat till Storuman. Känns aningen bättre att traska till gymmet än att köra bil. Men åter till nuet, ikväll har jag sett lite paradise, som förövrigt inte är värt att se längre. Sedan har jag börjat packa ihop lite av alla kläder inför flytten, tur det är gott om garderober i alla fall.

 

Tisdag

Efter nästan tio timmars sömn så var jag väl hyfsat redo för dagen när klockan ringde, men hade gott och väl kunnat sova någon timme till. Men tur jag ändå hade den energi jag hade då det var en halvjobbig dag på jobbet, väglaget gjorde inte saken bättre, klockan gick men hastigheterna var inte höga. Efter jobbet så körde jag till Kaskeluokt, en spännande resa med tanke på att jag kör på reservdäcket efter min punktering, fick i alla fall nytta av timmarna jag spenderat på isbanan. Väl framme så kan jag inte påstå att det blivit mycket gjort, har mest bara tagit det lugnt och sett ikapp en massa missade avsnitt av olika program. Men nu sova och imorgon jobba.

 

När några bra gör något bra igen

Am I wrong är nog en låt ingen lyckats missa, trodde sedan Nico & Vinz upphört att existera, men tvärtom så har dom andra låtar. Bättre låtar.


But I'm okay when I lie down in your arms

En sådan dag, har verkligen vandrat omkring som en zombie med kassar under ögonen. Trött har bara varit förnamnet. Min nattsömn stördes brutalt mitt i natten av ett samtal, ett sånt samtal man verkligen inte vill ha. Och att somna om efter det var iprincip dömt att misslyckas, sådana gånger man verkligen vill ha den där någon brevid och inte massa mil ifrån. Men med någon enstaka timmes sömn i bagaget så bar det av till Lycksele, och handla det gjorde jag, kvittot blev långt och vagnen full. Men kommer garanterat få användning för allt så att det var väl bra affärer. Avslutade sedan dagen uppe på hästryggen, körde lite lösgörande efter gårdagens genomkörare. Men nu kallar snart sängen och imorgon är det back to work.

 

En slapparhelg

Vilken slapparhelg det här har varit, har verkligen laddat om och tagit ikapp en massa förlorad sömn. Sådana helger behövs dom också. Var i alla fall lite effektiv idag och drog iväg hästapållen till ridhuset, galoppombyten och förvänd galopp fick bli dagens uppdrag. Jobbigt och nyttigt för de lilla kraken som skötte sig utmärkt trots lite överskottsenergi. Tror både jag och han var ganska nöjda efter passet, sjöblöta va vi då i alla fall. Tog det sedaan lugnt tills nu ikväll då jag fick lite dåligt samvete över att latmasken tog över så pallrade mig ut och gick, tur och retur till stensele. Skönt var det och en dusch på det så är jg nu redo för ännu en ny vecka. Är ledig imorgon så då passar jag på att dra iväg en sväng till Lycksele för lite inköp av nödvändigheter. 

 

Då var det klart då

Att få sova ut ordentligt imorse och sedan ligga och dra sig hur länge som helst var något som var välbehövligt kände jag. Är verkligen ingen morgonmänniska har jag upptäckt. Har i övrigt haft en lugn och bra dag, skrev på hyreskontraktet idag så nu är det klart och bestämt att den 1:a december är det flyttdags för mig. Är det nu det är dags att känna sig vuxen? Känns hursom väldigt skönt och jag kunde inte vara nöjdare. Och även fast det bara är två veckor kvar så känns det som en evighet, så jag hoppas tiden går fort. Har också fått tag på min jacka idag som  har varit litegrann på villovägar, så nu slipper jag frysa. Annars har jag varit en sväng till hästapållen och sedan även försökt få ihop en hallonpaj, mycket lyckat resultat måste jag erkänna. Tog sedan mina icebugs på en dryg timmes pw, en helt okej lördag med andra ord.

 

Äntligen är fredagen här

Var väldigt längesedan det kändes så här skönt med helg, har varit rätt hektiska dagar så en oplanerad helg känns rätt behövlig. Ska dock iväg och fixa en sak imorgon, men berättar om det sen när allt är färdigt. Blev en rätt tung dag både eftersom att tröttheten börjar ta ut sin rätt och dessutom mycket post och paket i mängder. Men tio över fyra tog jag helg och nu skulle jag lätt kunna sova några timmar men ska iväg till hästapållen, sedan får jag se ifall jag drar och terroriserar Maria en stund eller tar en lugn kväll hemma. Det återstår helt enkelt att se. Blir nog bra hursom, förhoppningsvis får ni andra också en bra kväll och så hörs vi när vi hörs.

                                      Inga arkivbilder vare ja...

Mycket nytt på en gång

Med ett huvud vars innehåll mer känns som en gröt än en fast köttklump så kan jag säga att jag är måttligt trött. Alarmet blev min värsta fiende imorse det kändes som att det aldrig skulle gå vägen, men väl ute i "kylan" så vaknade jag halvt till liv. En hel dag på fritids med ett litet break för att fara till tandläkaren som förövrigt gick bra. Blir rätt intensiva dagar när allt är nytt och det är mycket att hålla reda på, nya namn och intryck hela tiden. Så jag skulle kanske ljuga lite ifall jag skulle säga att det inte känns skönt att sätta sig i postbilen imorgon, måste vila huvet lite. Och att det dessutom är fredag imorgon känns inte alls helt fel, denna helg är som sagt efterlängtad, för sömn är något jag värderar mycket just nu. Men tog mig i alla fall till stallet ikväll så jag piggnade till lite, blev en liten promenad i sällskap med Jonatan och hästapållen. Hoppas nu på att kylan håller i sig, älskar när luften känns frisk. Aja, nu blir det paradise för min del så godnatt på er.

 

 

Milslånga dagar

Känslan just nu är att denna vecka aldrig ska ta slut, helgen känns en evighet bort och dagarna milslånga. Och när jag sedan inser att det bara är onsdag, och inte torsdag som jag trott hela tiden, så kan jag ju bara säga att den kändes genast ännu längre. Allt känns dessutom mycket längre när man inte riktigt kommit in i allting ännu, tacka vet jag postis-dagarna, dom går utav bara farten! Men ska väl komma in i detta också nångång. Det värsta med att vara ny på ett ställe är nog ändå att man vet att de övriga i personalen utvärderar en, alltså med varandra, hur man gör och hur man verkar vara. Men det är väl så det ska vara, lär väl kanske själv göra så någongång i framtiden med små stackars vikarier. Tog i alla fall ett lugnt pass med hästapållen ikväll så att han skulle få komma igång lite efter gårdagen. Men nu lite paradise och sedan sova, ännu mera fritids imorgon.

 

Ladda ur och ladda om

Efter att snart ha hållt igång non-stop i 14 timmar så börjar äntligen denna dag lida mot sitt slut. Först så skulle hästapållen få tandläkarbesök med lugnande och allt vad det innebär, så efter att ha lämnat en halvt sovande hästapålle så var det bara att ge sig iväg på jobb. Det blev på fritids idag, rätt okej men lite jobbigt för huvet att hålla reda på alla som far hit och dit i en väldig fart. Hade lätt kunnat somna i soffan efter middagen var intagen men då visste jag att där skulle jag bli kvar resten av kvällen, så istället brummade jag iväg till gymmet. Känner jag inte av min rygg imorgon blir jag nästan lite besviken. Men skönt var det att få ut den där sista fysiska energin, så nu är det bara att försöka ladda upp med ny så jag orkar med morgondagen. Mer fritidsjobb står på schemat så all energi jag hinner få kan nog behövas.

 

Den norrländska vintern börjar mer likna en sommar

Kan börja detta inlägg med att säga att det här vädret suger. Vart är den norrländska vintern som faktiskt existerade när jag var liten? 4 grader varmt och vi är snart inne i mitten av november, tragiskt. Men jag kan ju tyvärr inte styra det så det finns inte mycket att göra åt den saken. Så över till något annat som tillexempel denna dag, inte för att den har haft så mycket intressant att komma med. Jobb hela dagen, både reklam och ishalka på många av småvägarna men det gick bra ändå och i tid kom jag. Kvällens göromål fick bli galopparbete med hästapållen, han var mycket stel till en början, liknande ett stålspett typ. Men det släppte eftersom så jag är väl ändå rätt nöjd. Fattningarna sitter fint och det var ju det som var huvudsaken idag så. Men nu mina vänner ska den här fröken ta och krypa isäng, det är ju trots allt en dag imorgon också. 

 

Do you think I'm pretty

Tackar jobbet för alla radiotimmar jag får så att jag har chans att upptäcka låtar som denna.

            

Daddy dear you know you still number one

Började inte så jättetidigt imorse men tröttheten var ändå total då jag nattsömnen blev enbart 6 timmar. Och jag som minst behöver 9 timmars sömn.. Men är huvet dumt får kroppen lida, blev helt enkelt kvar hos Maria liite för länge igårkväll, film var planen och sedan blev det givetvis massa prat så att klockan rusade iväg. Men trevligt var det så det var definitivt värt det. Förutom att tjäna pengar idag så tog jag mig en helkväll i stallet, fick verkligen en aha-känsla i traven idag. Lika roligt varje gång när man inser hur lättriden man fått till honom, han kan verkligen jobba på den där lilla hästapållen. Blev inget direkt krävande pass utan bara lite lungt. Och för min del blir det duschen nu och sedan godnatt typ. Hoppas förresten att den nya designen funkar för alla, och sist men absolut inte minst så tänkte jag ägna en sista rad åt pappsen då det är farsdag. Absolut bäst är han.

 
 

Vart tog helgen vägen?

Den här helgen har verkligen rusat förbi, vilket nog kan bero på att jag jobbat idag, tiden går nog fortare när man gör något vettigt. Men i fredags såblev det jobb, och jag inser mer att jag faktiskt trivs riktigt bra i den blågula-räcern även om vissa dagar innebär stress uppöver öronen. For även och tittade på lägenheten då, så nu är det mycket tankar men jag tror att jag vet hur jag ska göra i alla fall. Och igår när jag var ledig passade jag på att rida igenom hästapållen ordentligt, mjukgörande, ställning, form, steglängning och tempoväxlingar. Jaa, vissa av er förstår garanterat vad jag pratar om och andra sitter möjligtvis som frågetecken. Han gick i alla fall klockrent min fina lilla pålle. Slänger väl kanske in något inlägg ikväll och jag hoppas också på att kunna publicera designen ikväll, beror lite på hur mycket tid jag har.

 

Frost är både skönt och fint

Det var nog tur att jag kostade på en ny fläkt till Judit för några veckor sedan för imorse var första gången som jag riktigt behövde den. Att ha täckesvarm temperatur och sedan bege sig ut i "kylan" fick en i alla fall att vakna till. Men det är så gudomligt mycket skönare att frysa än att svettas så mera vinter åt folket. Men hursom, torsdag idag vilket innebär reklamdag, men den gick ändå smidigt. Och vilka vyer den bjudit på, solsken och en massa frost i träden. Dock svårt att spegla verkligheten med en bild då det var alldeles för soligt. Har tagit en lugn kväll och sett ikapp paradise men nu ska jag sova så jag tar mig upp imorgon.

 

Lite vinter idag

Kan inte direkt påstå att jag gjort nämnvärt mycket utav den här dagen, försökte mig på att få till något som skulle likna schnitzel. Tog ungefär hela eftermiddagen och resultatet blev inte vackert men fullt ätbart. Nu ikväll tog jag mig ut på en promenad, måste verkligen passa på när det faktiskt är tvåsiffrigt på minussidan. Ska vi kanske få en vinter i år? Förra årets vinter uteblev ju totalt så jag hoppas verkligen på revansch detta år. Sedan så hade jag morognsdagens planer färdiga, hade först tänkt att ta mig ut på rådjurs/räv-jakt för att sedan på eftermiddagen fara och kolla på lägenheten och avsluta med ett gympass. Men det blir jobb istället och det låter väl bra mycket vettigare, får helt enkelt skjuta upp dom där planerna litegrann.

 

Efter motgång kommer medgång

Obviously var det bara en dålig dag igår, om det berodde på att det var måndag och att saker och ting inte riktigt gick min väg eller om det är för att denna dag bjudit på fler medgånger är något jag inte kan svara på. Blev i alla fall en natt med mycket sömn inatt, brukar oftast ställa klockan än om jag är ledig på veckan, men då jag sovit halvkasst de senaste nätterna så unnade jag mig att sova. Och som de flesta av er redan läst någongång så innebär lediga dagar också en redig frukost för mig, nomnom! Fick även ta och damma av icebugsen idag för att ta säsongens första promenad på vinterunderlag, dessa skor måste vara en gåva till norrlänningarna. Har pillat en hel del på den nya designen nu också och den börjar ta form, bara dom små tidskrävande finjusteringarna kvar. Men det får bli en annan dag det för nu tänker jag invänta paradise.

 

Nya tag

Igår så uteblev det inlägg och anledningen är den att igår hade jag tänkt att nu är det färdigbloggat, fenito, nu ska bloggen bort. Kanske hade det att göra med all bloggtorka jag haft de senaste veckorna (typ månaderna) samt att igår var en sån där dag då det hade blivit två rader skrivna ungefär med tanke på att jag inte har bloggen lösenordsskyddad. Och ibland vill man inte dela allt med alla. Men efter lite funderande och ett wake-up-call med Sofia så har jag insett att den blir kvar. Dock kommer det möjligtvis ske lite förändringar, bli lite mer mig. Inte bara kallt vardagsprat om vad dagen bestått utav till punkt och pricka utan kanske lite mer tankar och känslor kring det som händer samt ska jag försöka undvika arkivbilder. Träningen uteblir nog ett tag till men kommer nog flytta över hästinläggen hit istället för den separata bloggen. Sedan ska självklart designen fixas, den ska också bli lite mer mig, inte så puttinuttig och gullig som för tillfället. Håller på att fixa med den just nu så förhoppningsvis dröjer det inte alltför lång tid tills den är uppe. Så nu hade jag tänkt försöka göra ett lyft med denna blogg, den har ju trots allt 3,5 år på nacken.

 

Bilderna som jag lovade

En slö söndag har edt varit, kanske inte så ovanligt då det är oftast så söndagar brukar vara. Blev en sväng till hästapållen mitt i dagen, byggde en fin (läs ful) snögubbe med Jonatan därborta också. Hann dock inte få någon bild på den skapelsen då Jonatan tog livet av den för att han hellre ville bygga en "Olaf".. Taskigt tyckte jag. Blev en välbehövlig tur till gymmet ikväll, och jag hade sån tur att jag hade hela gymmet för mig själv. Det är lyx det. Men nu blir det någon serie och sedan sova, och medan jag gör det så kan ni få se de få och inte de alltför fagra bilderna som togs i fredags.

 
 
 
 
 
 
 
 

Så var halloween snart över

Tid till något inlägg fanns det verkligen inte igår, direkt efter jobbet blev det hem och försöka fixa sig så snabbt som möjligt och sedan dra iväg på kvällens bravader. Efter lite förfestande och kanske med en aning för mycket promille i blodet bagav vi oss till hotellet. Träffade mycket folk så det var trevligt, synd bara att vissa människor ibland har lite svårt att tänka klart. Men en bra kväll med trevligt sällskap. Bilderna kommer dock upp imorgon. Idag har jag däremot legat på latsidan, en uteritt med hästapållen är väl ungefär vad som är värt att nämna. Och sedan ett besök på kyrkogården, skräckblandad förtjusning typ. Men gårdagen börjar sätta sina spår så funderar faktiskt på att krypa isäng snart.

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0