Från under till vidunder

Mina dagar är rätt ohändelserika för tillfället, jag äter, sover, rider, går och ser andra avenyn. dock spräcktes trenden lite ikväll då jag fick sällskap av Jossan på min promenad, som förövrigt blev hem till henne i stensele där jag färgade hennes hår (blev bättre än förväntat) sedan traskade jag tillbaka till uman igen. fick dessutom livstecken på resenärerna och dom hade tagit sig fram till Nya Zeeland nu. Känns lite konstigt, även om brodern bruka befinna sig 25 mil bort så tycker jag att halva jordklotet är onödigt mycke..

 

Tisdag

Det bästa med att ha lov måste ju ändå vara att man får precis så mycket sömn man behöver. Och det om något är skönt. Och ja, förutom att sova så har jag ändå hunnit med en del idag, började med att fara till hästapållen. Sen så var dte jägarexamen ikväll och efter två timmars lyssnande så höll jag på somna men jag kände att gå isäng halv åtta var lite väl pensionärsvarning så jag for ut och gick istället, styrde benen till stonesele och tillbaka.
 

Dag 12 - Det här får mig att skratta.

 
 

Måndag

Måndag och lov vilket innebär att jag inte har gjort nåt vettigt alls ungefär. Eller hann med en promenad med Norma när jag kom ner till Storuman. Sen skrotades även saaben idag, likest! #skaffaaldrigsaab. Annars har det som varit rätt lugnt, blev ett dressyrpass med hästapållen ikväll och just nu håller jag på att förstöra min ekonomiska balans, internetshoppning är farligt.

 

Dreaming about the things that we could be

Ja här har det varit som lite små dött, men har haft lite annat för mig. I fredags så fick vi ju iaf lov och dessutom en fin tårta på filosofin, så det var ju ändå en bra dag. Annars hände det lite då jag gick isäng hyfsat tidigt eftersom att jag for ut och jagade med Klara och Norma, fick iaf se en älg och höra skall så det var ju bra det. Sen kom Kristoffer också hem och kvällen spendera jag med lite folk på öltältet som var i och med skoterns dag, körde hem ungefär direkt det stängde så var ändå hemma rätt tidigt. Och denna dag får jag se vad jag gör av, men ingen söndagsångest då jag är ledig hela veckan iaf.

 

Torsdag

Började min morgon med att fara ut till hästapållen, trimning i paddocken blev det. Sen fanns det ingen annan återvändo än att fara på median, fortsatte på våran musikvideo och jag fick tillslut bli den som spräckte spegeln. Två speglar till och med, 14 års olycka.. Sen gick resten av dagen rätt fort, gjorde bort naturredovisningen så nu är det ingen fler uppgift som ska vara klar innan lovet vilket resulterar i att min hjärna redan har tagit lov. Annars så är det enda jag gjort ikväll typ en pw. Aja, ett sista ryck imorgon med en tidig morgon innan jag får sova ut en hel vecka, underbart skönt ska det bli.

 Onsdag

Onsdagar är bra dagar, dels för att vi bara har en medialektion och dels för att dagen består av både psykologi och filosofi vilka är bra ämnen. Däremot var vi tvungna ta ikapp en medialektion på eftermiddagen, eller medialektion var att ta i, vi gjorde absolut ingenting förutom att bråka diskutera. Jaa, dessa lektioner är kaos. Sen har jag inte hunnit med så mycket mer idag, gjorde faktiskt lite på gymnasiearbetet, vilket inte går så mycket framåt och jag vet att jag bittert kommer få ångra alla håltimmar jag spenderade på allt förutom gymnasiearbetet när redovisningen närmar sig. Men ska iaf stänga ner det nu och ge mig ut i slasket för en pw.

 

Dag 11 - 10 saker du kanske inte vet om mig.

- Jag är typ den känsligaste personen man kan hitta

- Jag har varit livrädd för hästar och ridning

- Mitt gymnasieval är nog det största misstag jag gjort

- Framtiden stressar mig vilket gör att jag aldrig planerar den

- Flytten från Lurf till Luspnäset var nog det bästa som kunde hända mig och Leo

- Jag har jättesvårt att uttrycka mig i tal, skriver hellre

- Jag är fruktansvärt omusikalisk, men klarar mig däremot inte utan musik

- Känner mig ofta obekväm i mig själv

- Tänker gärna negativt så jag bara kan bli positivt överraskad

- Jag kommer inte på något mer nu

 

Dom ser på varandra och anar svek

Ibland känns vissa dagar så meningslösa, allting känns liksom meningslöst. Sånna dagar man skulle göra bäst i att stanna i sängen och aldrig kliva upp. Men jag antar att det inte hjälper, skjuter bara upp problemen till morgondagen. Det bästa kanske är att ta tag i dagen, genomlida den och förhoppningsvis ta sig ett litet steg i rätt riktning igen. Även om det inte känns så, utan känns mer som att man tappar riktningen, glider av vägen och blir ståendes. Aja, hade iaf en hyfsat lättsam skoldag då sista median blev inställd för att vi skulle kolla på tanbbergs estatarnas "konsert", några storumanbor såg man så det var ju trevligt.

 

Du kan inte ge upp utan en kamp

Så var den sista måndagen innan lovet avklarad, dock hade jag gärna hoppat över denna dag, så fruktansvärt tråkiga dagar. Men hann iaf med ett dressyrpass med hästapållen på hålet. Annars lär denna kväll gå i samma tråkiga spår då jag borde iaf börja skriva psykologin och försöka göra en början på gymnasiearbetet.

 

Men jag kan undra går jag ensam här eller visar du min väg

Frågan är varför man känner sig mer bakis på de söndagar man vaknar utan att ha supit dagen före än vad man gör när man faktiskt har gjort det. Kanske har att göra med att hur man än vrider och vänder på det så är det söndag och måndagen är nära. Dock känner jag att jag vill påbörja denna vecka nu så jag får göra bort den och gå på en veckas lov. Ser framemot lovet, har lite saker inplanerade men ändå kommer jag hinna med att sova ut ordentligt också. Hursom, började denna dag med en mysig sovmorgon och sen så for jag iväg på en långtur med hästapållen. Och det är väl ungefär det enda vettiga jag gjort idag, borde egentligen ta tag i gymnasiearbetet litegrann nu men det lär knappast hända om jag känner mig själv rätt.

 

Kände värmen ifrån din hud

Dagen igår spenderades till största del ute på luspnäset, drog kabeln till vattenbaljan och lite sånt. Sen på kvällen så umgicks jag med Rebecka och Maria, vi gjorde väl egentligen inte så mycket; bakade och såg film typ. Men det var skönt att träffa dom och prata litegrann. Sen blev det en nattlig promenad hem, det var hyfsat skönt med minusgrader och allt. En bra lördag helt enkelt!

 
 
 
 

And now you´re in my way

Gårkvällen blev som väntat väldigt mättande, en massa mat och om möjligt ännu mera choklad. Men det är så det ska vara när vi firar på traditionellt sätt. Tyvärr blev det inte alls många bilder, men dom få som blev beskriver väl rätt bra; mat. Haha. Och den här dagen har väl egentligen spenderats på att göra ingenting ungefär, men är man ledig så är man. Men hann iaf med ett dressyrpass med hästpållen såhär på kvällskvisten, det var behövligt, rensa lite tankar och så. Bästaste lilla hästapålle.

 

Photobooth när man känner sig ensam 

En onsdag som är som en torsdag

Dagen flöt på ändå hyfsat bra idag, även om förmiddagen var seg, men det hör till på onsdagar. Blev ändå en kortdag då jag inte hade något att jobba med på eftermiddagen, sen att vädret lockade till en långtur med hästapållen gjorde valet att fara hem ännu lättare. Så så fick det bli. Och efter det så blev det en halv powernap. Sen kan jag ju bara upplysa om att jag får helg imorgon vilket känns, ja otroligt skönt. Sen så blir det traditionsenligt födelesedagsfirande för septemberflickorna.

 

Finally

Känns rätt skönt att halva veckan är gjord nu i och med att vi är lediga på fredag. Och sen är det inte alls länge kvar till lov nu. Men jag ska inte klaga, hade en rätt bra tisdag, bara natur, psykologi och en halv medialektion där vi ändå bara filmade till musikvideon. Sen for jag upp på sjukan där jag hade tid för att kolla hörseln först sen en tid för att kolla näsans luftvägar. Hörseln var som den skulle, näsan däremot var tätt. Enda skillnaden från förra gången jag kollade upp näsan var att jag faktiskt fick en remiss till Lycksele denna gång. Det var ju inte en dag för tidigt.. Aja, en annan sak som händer idag är att jägarexamen drar igång ikväll. Har äntligen tagit tummen ur och bestämt mig för att gå den nu.

 
 
 
 
 

Dag 10 - Mina drömmar/framtid.

Jag har inte direkt några drömmar om att bli jätterik eller berömd. Mina drömmar är väl egentligen bara att lyckas med att få ett ”normalt” liv (jobb, boende, kärlek and so on.) Högre krav än så har jag väl inte, huvudsaken jag inte slutar som ett socialfall så är jag ändå rätt nöjd. Dock är väl lastbilskortet något jag gärna hade sett att jag hade inom 5 år. Kortsiktiga drömmar är väl att avklara detta läsår och springa nerför trappan med studentmössan på och med hyfsade betyg i handen.

 

She collapsed with a flag in her hand

Måndag, hur man än vrider och vänder på det så slipper man aldrig ifrån måndagar. Man är trött och less även om veckan knappt ens börjat. Men gjorde bort förmiddagen rätt smärtfritt trots en massa timmar med media, sen så spenderade jag håltimmen uppe på hästryggen sen fixade jag lite med den andra hagen innan jag begav mig till skolan och svenskan. Sen har kvällen varit rätt ohändelserik, for till hästapållen ett tvärt och tog med mig Klara som aldrig vairt där förut.

 

Now back to the good part

Skräckfilmen igår var bra tycker jag, dock var väl lampjakt inte det bästa man kunde komma på att göra direkt efteråt. Men det gick ju bra ändå. Sen checkade vi utelivet i Storuman innan jag körde hem, en hyfsat spännande färd då mercans tankmätare lever sitt eget liv, från halvtank till reserven osv. Men jag tog mig hem iaf. Sen sovde jag ikapp alla missade timmar vilket var obeskrivligt skönt. Och denna söndag tänker jag spendera som så många andra söndagar, genom att göra så lite som möjligt. Men ska då iaf iväg till hästapållen lite senare.

 

Jag föll på direkten

For och jagade imorse även om det var väldigt nära att jag stannade hemma och fortsatte sova. Men väl ute så gick det bättre. Gick med Klara och Norma, blev dock ingen älg för våran del. Kvällens planer är iaf skräckfilm med Mathulda och förhoppningsvis lampjakt om vi får ihop folk nog.

 

Sånna där bilder som är lätta att glömma..

..men som absolut måste kommas ihåg.
 

 

You wreck me

Så var äntligen denna efterlängtade fredag här igen. Varför är det så långt mellan dem? Aja, kort dag på skolan iaf och det är skönt. Gjorde dessutom bort filosofin vilket innebär att jag inte har en enda uppgift för tillfället. Hur skönt är inte det iksom? Annars har det inte hänt mycket, väntar på tillfället på bröderna som är på vag från Umeå. Och imorgon väntas jakt och resten av helgen får bli som den blir.


 

Och jag önskar jag kunde ge dig den jord du står

Idag har jag varit rätt effektiv, istället för att ta sovmorgon så for jag ut till hästapållen och hann både med dressyr och en skogstur i morgonsolen, ett smart val. Sen var det bara att bege sig till skolan och avverka lektionerna. Och istället för att ta den sedvanliga powernapen när jag kom hem så började jag städa. Fråga mig inte varför. Sen fick det bli en springtur och nu ska jag försöka ta tag i filosofin och glädjas åt att det är fredag imorgon och helgen är nära.

 

Dag 9 - Mina must haves

 

Out from this hurricane

Okej nu kör jag på den här tekniken att skriva något helt obetydligt bara för att få en inledning på detta inlägg. Så, nu kan jag börja på riktigt. Dagen flöt på som onsdagar brukar göra, lite dryg förmiddag men bra eftermiddag. Gjorde dessutom bort psykologi provet så att nu är det bara filosofin kvar den här veckan. Yeey. For iaf hem tidigt idag och tyckte att jag var värd en powernap, vilket var ett smart val. Sen har kvällen bestått av en springtur i spöregnet och sen har jag även svarat på nån liten filosofifråga. men nu får det vara, och detta får anses som slut nu. Haha, wtf!

 

En dag på LTU

For till Luleå tidigt imorse för att delta i en dag på Ltu, alltså kolla runt på universitetet. Vi var fyra stycken från luspen som for och jag tycker det var en spännande, kul och lärorik dag och ångrar inte alls att jag for. Orkar inte dra upp dagen i detalj så jag bjuder på den i bilder istället.

 

Som en lucka i mitt sinne

For på skolan imorse och avverkade två medialektioner och sedan fick vi veta att vi inte behövde gå på svenskan vilket betydde att jag slutade elva, gött. Dock så satt jag och Mathulda kvar på skolan till fyra, tro det eller ej (!) och jag gjorde klart hela svenskauppgiften som jag förövrigt inte hade börjat med. Sen gjorde jag även bort naturen också. Färdigpluggat för mig för den här gången typ. Nemen nu känner jag mig i fas iaf. Så nu kan jag åka till Luleå imorgon med gott samvete. Så det är vad min dag bestått av hittills, min hjärna känns som en gröt då 4 timmars plugg är mycket mer än vad den är van vid, så funderar på att dra iväg och lufta den lite på hästryggen.

 
In a hopeless place

Har haft en effektiv helg, därav den bristande uppdateringen. Men började iaf min lördag med att dra hästapållen på lite hoppträning, och egentligen skulle jag kunna skriva tusentals rader om hur otroligt duktig han är men eftersom att detta inlägg kommer bli nog långt ändå så skippar jag det. Sen blev det en långpromenad med Norma som för övrigt var på besök i helgen. Sen var det bara att börja fixa sig inför middagen med största delen av klassen plus två respektive. Blev en bra kväll med fint sällskap, träffade även Rebecka och Maria som det typ var 12345 år sedan jag såg så det hanns med lite deeptalk och sådant. Sen så hade även hotellet öppet så det blev en sväng dit också innan jag begav mig hem. Och idag har jag hunnit med powerwalk med Norma och en rätt lång runda ut i skogen med hästapållen. Sen så blev det även en lunch på Kitas med broder som kom upp ett tvärt idag. Det var trevligt. Så ja, jag är nöjd med min helg iaf.

 
 

It´s friday, friday

Två timmars skola kändes helt okej så här på en fredag. Att vi dessutom fick bullar gjorde saken ännu lite bättre. Ibland har man det fantastiskt bra. Förutom det har det hänt väldigt lite idag, var ett tvärt till hästapållen men annars har jag nte gjort något nämnvärt. Och kvällen lär nog gå i samma spår, men det är skönt det med ibland.

 

En torsdag

Otroligt skönt att sova imorse var det, mindre skönt var det att pallra sig till skolan och inse att media står på schemat. Vet inte riktigt hur jag ska palla med ett år med detta h*lvete till kurser. Tråkigt är bara förnamnet. Bättre blev det när vi fick slippa naturen, dock gjorde jag faktiskt frågorna som vi hade fått, lite effektiv kände jag mig då faktiskt. Annars har jag hunnit med lastning och motionering av hästapållen ikväll också. Sedan kan jag också nämna att det känns gode bra med fredag imorgon, och en sovmorgon till säger jag inte nej till.

 

Och här står jag nu

Över halva veckan gjord och dagen gick som av sig själv, onsdagar är helt okejiga dagar. Sedan är det någon hälsovecka nu så dagen avslutades med en stadsorietering, helt okej men lite surt att det hindrade min tidiga hemgång som jag brukar göra på onsdagar. Aja, tog iaf en powernap när jag kom hem sen drog jag till hästapållen. Och ikväll tänker jag vara uppe länge, för att jag kan! Nemen har sovmorron imorrn vilket känns obeskrivligt skönt. Sen kan jag ju alltid passa på att göra som alla andra och bjuda på skolfotot 2k13, haha.

 

Dag 8 - Favorit serie/ film.

Jag är inte direkt någon person som ser mycket film eller serier, och när jag väl ser så kommer jag aldrig ihåg vad dom heter. Haha. Men ett både andra avenyn och The O.C är några serier som jag fastnat för.Och sedan ett litet inlägg som kan bli lite hästigt. For iaf och körde lite dressyr med hästapållen, vilket gick kanoners. Men det var väl egentligen inte det jag tänkte ta upp, så till saken, idag fick jag beskedet att min gamla foderhäst Solfari numera är en av himlens änglar, liksom Ofeigur. Känns lite tråkigt då han har haft stor betydelse för mig, utan han hade jag nog aldrig skaffat någon häst överhuvudtaget. Sedan kom han in i mitt liv precis när jag behövde det, då allt annat var lite tungt. Men åldern har sin rätt och han hade gjort sitt här, men ett tomrum lämnar han efter sig.

 

Ålder är bara hur många varv man snurrat runt solen

Har gjort bort veckans mest dryga dag, vilket känns rätt bra, nu kan det ju liksom inte bli värre. En hel eftermiddag med media kan vara bland det värsta, speciellt då man inte är ett dugg intresserad utav media. Men det går ju ändå på nåt märkligt vis. I övrigt så händer det väl inget särskilt idag, dagen rullar på som alla andra och ska snart bege mig till hästapållen och motionera både mig och han.

 
 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0