Rädslan över att inte veta hur det känns att nå "väggen"

Den här dagen verkar ta slut ändå, än om det har känts lite tvivelaktig. En sån där seg och tröttsam måndag, inte speciellt jobbig, bara väldigt lång. Och att inte få sova ut när man blivit van det är aldrig roligt. Blev i alla fall bjuden på middag av mamsen efter jobbet, vilket passade bra då jag idag påbörjade mina studier i och med dagens kursstart. Tackar gudarna för tekniskutveckling och helt databaserade utbildningar! Fick i alla fall en presentation gjord och tittat lite smått på första uppgiften som ska vara inne den 7:e, sen första seminariumet den 10:e. Ingen rast och ro här inte. Får verkligen hoppas att detta går vägen och att den berömda väggen håller sig på avstånd, måste verkligen försöka att lyssna på min egen kropp nu då jag vet att det är mycket, och jag vet hur lätt det är för folk att rasa samman. Men just nu känner jag mig mest bara motiverad! Har saknat skrivandet. (Fråga mig om ett par veckor, ifall jag känner likadant.) Tog i alla fall en paus för idol, får dock skippa PH i år, vilket kanske är lika bra. Aja, sovdags nu för att orka med morgondagen. Natti!

 

Ännu en söndag, dock utan söndagsångest

Har haft en extremt lugn dag idag, har inte gjort mer än vad nöden krävt vilket typ har varit att tvätta och lagat mat. Men det har varit skönt måste jag säga och nu ska jag väl vara uppladdad för ännu en vecka, en intressant vecka dessutom. Sedan är det ju inte ens två veckor kvar nu tills jag får spendera en helg i skogen, och i byn. Funderar dock på att kanske köra hem på fredagkväll efter jobbet, det får helt enkelt tiden utvisa. Aja, förutom att göra ingenting idag så har jag tagit ett dressyrpass med hästapållen, gick alldeles utmärkt. Provade dessutom ett nytt bett på honom, funderar på att kanske ha det vid hoppning och det andra vid allt annat. Och på tal om hästapållen så stallar vi snart in dom igen, så skönt det ska bli! Tycker inte riktigt om att ha dom ute nattetid, dels för alla sviare och sånt och dels för att ma har så dålig koll ifall något skulle hända. Men snart får min lilla glasbit komma in. Men nu ska jag i alla fall slänga mig i min renbäddade säng och försöka sova. Natti!

 

Fina stunder

Det är lördag, klockan är snart elva och jag befinner mig i sängläge. Hur skönt som helst faktiskt! Och så lugnt har helgen ungefär fortgått, väldigt lugnt och inga måsten. Har hunnit småstäda lite idag, vandrat på biblioteket (!) för att fixa lite böcker och sedan ett hopp/markarbetspass med hästapållen. Körde rätt lugnt då det kanske va två månader sen vi hopade, men så otroligt fin han var. Jämna språng och samma tempo och fina vägar. Hade även upphöjda kavaletti så att han skulle trampa på ordentligt, ville släpa fötterna till en början men det tog inte lång tid innan stegen blev höga och långa. Mycket nöjd och glad efter dagens pass måste jag säga. Sen var det bara hem och duscha för att vara förberedd för en middagsdate på Kitas med Nelly. Sedan blev det godis och skitsnack fram till nu ungefär. Mycket trevligt! En bra helg hittills alltså.
Man måste falla för att resa sig

Jag vet att det varit lite negativ energi här under veckan, men ibland är det både skönt och kanske välbehövligt att få ur sig lite tankar och känslor. Kanske har det fungerat också, för just idag känner jag mig mer fylld av en energi av positivt slag, en energi fylld med motivation och mer glädje. Saker och ting kan enbart bli bättre! Kanske har denna positivitet att göra med att det är helg strax eller att jag faktiskt fick lite positiva besked från universitet, så ska bara fixa böckerna och sedan är jag redo att testa på skolstarten på måndag. Nog vet jag att det kommer vara tufft, men man kan aldrig veta ifall man aldrig provat. Annars då? Jo, kvällen har bjudit på riktigt ruskigt höstväder äntligen, så tog tillfället i akt och myste ner mig framför en film med min tekopp. Kanske lika bra med en lugn kväll då min hals och jag inte riktigt är kompisar för tillfället. Men nu ska jag ta och ladda energi så att jag klarar av morgondagen, sista dagen innan helg!

 

En ny skönhet på väg

Äntligen så kom det lite moln, en aning svalare luft och sedan också regn på det. Tycker värmeperioden vi hade började gå lite över styr där ett tag, men nu känns det ändå som det finns hopp för en höst. I och med lite svalare temperaturer så har det varit en riktigt trivsam dag i fiaten, fridfullt och utan någon stress. Skönt! Sedan idag så har jag beställt en ny telefon, har ju länge suktat efter nya noten och när jag fick en som ville köpa iPhonen så kunde jag inte låta bli. Tycker även att jag har förtjänat den efter denna skitsommar, sedan brukar jag även passa på att köpa sådant jag verkligen vill ha under de perioder som är lite tyngre. För det är sådana gånger man känner att pengar inte har sådan stor betydelse i livet. Hursom klickade jag hem note 4:an från net on net, som alltid lever upp till förväntningarna (ja net on net om ni råkar se detta så skulle jag kunna tänka mig ett sponsringsförslag 😂). Tog mig även en promenad ut till hästapållarna efter jobbet, myste lite och bytte till regntäcke. Aja, de va allt ja hade på hjärtat och nu är det natti.Låter tankarna fladdra iväg till helg

Rätt bra tisdag ändå, om än det hade känts betydligt bättre ifall det varit fredag. För det enda negativa tisdagar brukar komma med är att det år så extremt långt till helg. Men veckan verkar trots allt gå relativt fort, vilket den aldrig brukar göra sådana här veckor då man helst av allt önskar sig en helg då man bara kan krypa ner under täcket, utan måsten och utan krav. Utan ett enda göromål. Men har i alla fall spenderat hela denna kväll hos min kärlek på fyra ben, så otroligt skönt att bara åka iväg till någon som behöver en, men som inte ställer ett enda krav eller säger ett enda ord. Guld värt! Ett dressyrpass avklarade vi och det gick bra. Satt dock bara fokus på min egen sits idag, och jag vill väl gärna uppnå perfektion, vilket både har sina för och nackdelar ibland. Men nu är det idol som gäller och sedan John Blund. Natti! 

Vardagsrutiner

Tror jag lyckades somna innan nio igårkväll, vilket var både skönt och garanterat välbehövligt. Att sedan vakna till alarmet var inte full lika trevligt, men trots måndag så var det ändå rätt okej att fara på jobbet, gå tillbaka till vardag och rutiner och inte tänka så mycket. Dagen gick också relativt fort för att vara just måndag, vilket inte händer varje vecka. Efter det att jag slutat och middagen var intagen så blev det ett välbehövligt dressyrpass med hästapållen, mycket övergångar med mest fokus mellan galopp till trav. Tycker personligen att avsaktningar Är betydligt mer svåra att få till än fattningar. Sedan så blev det sedvanligt idoltittande och nu väntas sängen och imorgon ännu en arbetsdag. Natti!


I'll be okey, just not today.

Så var sista talludden också bortgjord och sommarens aktiviteter är officiellt över. Känns rätt skönt då den här sommaren verkligen inte varit någon tiopoängare direkt för min del, nu väntas hösten och jag ska lägga all sommarens negativa bitar bakom mig, göra saker för min egen skull och inte rätta mig efter andra. Börja om på nytt och välja personer i mitt liv som väljer mig, för den jag är. Hursom så hade jag en trevlig kväll med Kamelen m.fl. Slutet fick dock en tråkig och jobbig vändning, men tids nog kommer jag inse att det trots allt var mitt eget bästa. Om än det kanske kommer ta ett tag. Och som vanligt dagen efter en talludde så har det inte blivit mycket gjort, småsovit och myst med hästapållen. Nu har jag nyss sett småstadsliv och ska strax lägga mig för att sova, så extremt sliten på alla sätt och vis. Sorry för ett litet luddigt inlägg, men det är så det är just nu, svårt att hitta en rätsida på alltihop.

 

Kanske är det värmeslag

Denna värmebölja som valt att komma till oss suger både all vätska och energi ur mig. Jag vet att det har blivit rätt mycket klagande här på slutet, men vad ska man göra när läget inte är fagrare än så? Sitta och ljuga ihop en historia om där alla levde lyckliga i alla sina dagar? Nej, så blir det inte. Det kommer ju antagligen bättre dagar då negativiteten är som bortblåst, då livet leker och då dagarna inte består utav att rinna bort i en svettpöl. Något som i alla ska ses som positivt är att det är fredag imorgon vilket innebär helg. Och helgen kommer bjuda på årets sista talludde och säkert något mer spännande, sova tillexempel. Men helg blir det inte förrän imorgon, så åter till den här dagen som förutom jobb inte har bjudit på så mycket spännande. Har varit förbi hästapållarna, tyckte dock det var lite för varmt för att rida, så myste bara på lite. Lite senare då värmen gett med sig lite tog jag min alltför otränade kropp och gick ut på en pw med lite ben/rumpövningar emellanåt. Aja, slutklagat för denna gång. Ha det så bra mina fina vänner och ta hand om varandra.
 
 

Att erkänna för sig själv att det går tungt

Kan inte direkt påstå att jag tycker den här veckan går vare sig fort eller smärtfritt, tunga dagar på jobbet då det både är mycket samt extremt varmt att spendera dagarna i bil. Sedan så kom schemat och kursinformationen från universitetet idag, och ju närmare det blir ju mer ångest får jag. Dessutom var inte schemat till någon fördel heller, kommer bli extremt svårt att få ihop det med jobbet. Och kommer jag inte kunna göra både och så blir de nog plugget som ryker. Eftersom att jag inte tänker ta på mig en massa studielån. Men försöka ska jag väl göra då jag känner mig så extremt misslyckad om jag bara skulle skita i det. Det känns mer eller mindre som att folk skulle se ner på mig om jag valde att jobba istället för att satsa på karriär. Kanske är jag inte redo, kanske skulle jag väntat tills jag var redo att flytta så att jag kunde göra allting på plats. Men att lämna Storuman nu skulle vara som att slita en stor del utav mig ifrån mig. Nej, allt är bara kaos och ångesten har tagit sig fram. Inte bara ångest över vad jag ska göra av mitt liv utan också en sån där kroppslig ångest. Just nu vill jag bara linda in min kropp i ett täcke och gömma den för omvärlden, undviker speglar och glasdörrar där det finns risk att min spegelbild kommer upp. Försökte dämpa det lte genom ett löppass ikväll, benen var inte med men 8 kilometer blev det i alla fall. Nej mina vänner, ibland måste man erkänna för sig själv att det går tungt, att det inte är så där vackert och bra som man alltid vill få det till. Just nu är det så, just nu går det tungt. Just nu är jag vilsen.

 

Varför skulle sommarn komma?

Äntligen strandat i sängen efter att ha hållt igång nonstop sen jag klev upp. Först en minst sagt svettig dag i postbilen, man inser inte hur värdefull en AC är förrän det att man kör bilar som saknar denna mirakelfunktion. Sedan så hann jag inte mer än sluta och få i mig någon slags middag innan jag satte mig i bilen och körde till Lycksele för att hämta hem Molly som strandat där efter nattens brådskande. Och för alla ni som inte hänger med så kan jag ju bara nämna att Molly är en liten voppe. Men nu är jag hemma och Molly parkerad i blaiken, så nu återstår enbart lite idolmys innan sömnen hälsar på. Natti!
Vissa dagar ska man aldrig kliva upp ur sängen

Tog ett bra tag innan jag lyckats övertala mig själv om att kliva upp imorse, och bäst hade det kanske varit om jag legat kvar under täcket hela dagen. Har verkligen varit helt off idag, ingenting har gått varken fort eller bra, och självklart är det ju just en sån dag som det är mycket att göra. Så var både trött och less när jag äntligen tog mig från jobbet, och vad händer då när jag ska till mamsen som skulle bjuda på middag? Jo bilen har ju självklart slut på ström. Sånt händer bara en sån här dag alltså. Trodde först jag glömt lysena på men så var det icket. Sedan när jag anlitade G&ABS AB så visade det sig att bagageluckan fått ta lite stryk efter helgens bravader så den hade bucklats och gick inte att stänga. Vilket i sin tur resulterat i att jag haft en lampa lysande i några dagar. Men nu är luckan tillbucklad och bilen laddad, så det känns en aning bättre nu. Speciellt eftersom att jag äntligen får mysa ner mig och påbörja höstens idolmys! Så slutet på denna sketna måndag får väl ändå godkänt.

 Jag kan bränna dig just som den där elden, om du leker med mig

Blev en bra helg med noll dtattimmar ungefär då den lilla tid jag spenderat hemma har varit sovtid, därav inläggsbristen. Har väl iprincip spenderat all vaken i tid i bil eller ute med trevligt folk. Chaufförade både fredag och lördag, och på lördagen så var det 20-årsfest i blaiken som stod på agendan. Mycket trevligt måste jag säga! Kul att träffa sådana som man knappt sett sedan högstadiet också. Men dom sena kvällarna har satt sina spår och den här bruden börjar vara trött. Och imorgon väntas jobb så det enda som återstår av den här dagen är en dusch och en stund på spikmattan. Annars så hann jag med ett pass med träning på övergångar ikväll med hästapållen. Ett bra sätt att avsluta denna ledighet på, bara vara och rensa lite tankar. Aja, det var väl allt från mig för denna gång. Hadé!

 

Tid till sådant som tiden inte funnits till

har försökt att vara rätt så effektiv idag, så jag började med att ta tag i lägenheten på förmiddagen. Den har verkligen sett hemsk ut, men tid och ork har inte funnits den senaste tiden. Men efter att ha fått sova ut idag så fann jag både orken och tiden, och så här i efterhand är det alltid lika skönt att ha det städat. Ett pass med hästapållen har jag också hunnit med, blev mycket övergångar och jobbande på lösgjordheten. Känns ändå inte som vi har tappat så mycket under sommaren, så vi är på ett ungefär där vi slutade. Och ikväll så blev det sommaren första (och mest troligt sista) fisketur. Blev dock utan fisk men lika kul var väl det ändå. Kanske inte heller så konstigt med tanke på att jag nog rastade kameran mer än fiskspöet. Det är kul det med.

 

Kvalité före kvantitet

Så var äntligen onsdagen bortgjord och jag har tagit helg, det går inte med ord att beskriva hur skönt det ska bli att lägga huvudet på kudden och inte ställa något alarm. Fyra dagar i rad dessutom, mer än välbehövligt! Om än dagen kändes en aning oövervinnerlig imorse så gick den ändå otroligt fort. Sedan fick jag mitt efterlängtade dressyrpass, och dessutom i en ny dressyrsadel! Och vilken känsla det blev med kvalité och läder, kändes helt annorlunda och sitsen blev betydligt stabilare. Log typ hela passet och hoppade av med en väldigt bra känsla, Leo gick otroligt fint trots drygt 5 veckor ifrån "korrekt" arbete. Har även hunnitmed att socialisera mig med Kim en stund innan jag tog min självdiciplin och begav mig ut och sprang. Haft smått ångest de senaste dagarna då jag inte alls tränat mycket i sommar och känner att allt det jag byggde upp i vintras har raserats.. Blev inte jättelångt men försökte få till ett bra tempo och ett bra steg, lite kvalité före kvantitet ungefär. En bra onsdag med andra ord, men nu väntas sängen. Natti!

 

På hemmaplan igen

Ingen försovning imorse, så bara där började ju den här dagen bättre än igår. I övrigt har det väl också varit en rätt bra dag, dock börjar den där långehelgen som jag har vara väldigt behövlig tror jag. Känner mig helt sinnesförvirrad när jag kommer till vissa lådgrupper, men det är väl så det får lov att vara ibland. En annan bra sak med den här dagen förutom att det är en dag närmare ledigt är att hästarna är flyttade till betet ute på luspnäset. Så nu är det slut på vilan och seriös träning ska återupptas. Känns som att både jag och Leo skulle kunna må bra av att röras lite mer. Dock så hade han lyckats slita av sig en sko men Hanna skulle fixa det imorgon, så det var ju ingen större skada. känns hursom alltid lika skönt att ha lilla plutten nära. Aja, ska försöka få gjort lite nytta nu innan jag kvällar på riktigt. Natti!


 
 
 
 

Dålig start på en bra dag

Den här dagen började verkligen inte bra, telefon hade tydligen dött trots att den var fulladdad klockan tre inatt.. Men vaknade mirakulöst en halvtimme innan jag började så jag hann ju, men hatar verkligen att behöva stressa på morgon. Tröttheten, stressen och det allmänt dåliga modet hängde i sig tills det att jag fick gå hem. Och då var det bara att skynda sig i några andra kläder och iväg för att fixa till allt inför Kim's babyshower som vi hade nu ikväll. Tror hon både blev glad och extremt förvånad, tror inte direkt att hon väntat sig att få någon, speciellt inte med tanke på att det är så lite tid kvar innan bf. Men det var trevligt och jag tycker att vi fick till det riktigt bra än fast vi inte hade planerat något förrän i onsdags. Men nu är det bara att pallra sig i säng och hoppas på en bättre morgon imorgon. Tog dessutom på mig att jobba onsdagen också ändå, så blir en dag mer jobb än planerat denna veckan. Aja, natti!

 

Sista kortet är lagt

Som vanligt så har helgen gått lite för fort och man har inte riktigt hunnit med. Har väl varit en rätt bra helg som bestått utav att äta, sova och köra bil. Blev impulschaffis på fredagkväll också så det blev sent men lyckades att inte sova bort halva lördan då vi skulle fira mamma i efterskott eftersom hon fyllde år i veckan. Sedan så skulle jag ju chaufföra till talludden, blev en bra kväll och fick med mig Tessebiss som bästaste codrivern. Insåg också att nyktert är nog bäst, man har precis lika roligt och vaknar med 0% ångest. Dessutom är det oerhört lätt att se alkoholens baksidor när man inte själv är påverkad. Kul hade jag då och träffade mycket trevligt folk. Idag däremot har tröttheten tagit över, så det enda vettiga jag har gjort är att hälsa på hästapållen och förberett inför morgondagen. Men ska nog ta och krypa isäng nu, två jobbdagar den här veckan innan jag får några dagar ledigt. Skönt! 
Det här med ögonblicksbilder

Veckan börjar sakta men säkert lida mot sitt slut, dock blir den där lediga veckan lite fördröjd och en aning kortare.. Menmen, hursom är det snart helg i alla fall, ser framemot den också. Både lite lugnt och skönt samt en så ska jag rasta bilen till talludden på lördagkväll.

Annars så hann jag då med en ridtur innan regnskuren kom ikväll, försökte köra lite seriöst med galoppfattningar och öppnor slutor, är så lätt att fuska när man bara rider ut. Om jag börjar sakna paddock och seriös träning? Svar ja. Har ju äntligen hittat mig själv i dressyrsadeln, och ju mer jag ser folk hoppar ju mer mörkrädd blir jag. Visst man brukar prata om ögonblicksbilder, men dessa "ögonblick" sker ungefär 1-2 sekunder vid varje hinder. Blir rätt många minuter i slutändan.. Självklart finns det undantag med folk som rider extremt mjukt och fint utan ryck, slit och pisk. Men tyvärr inte majoriteten. Och visst hoppar jag och Leo, men då är det just det där mjuka fina vi försöker sikta på. Aja, snart bara att hoppa isäng och invänta morgondagen. Natti!


 

En regnig onsdag

Och vart har jag hållit hus kanske ni undrar, fast nej det gör ni inte eftersom ni vet lika väl som jag att jag antagligen varit för lat eller haft för lite att skriva om. tror dock att det sistnämnda stämmer bäst denna gång. Men jag har väl bara jobbat på och utöver det inte gjort så mycket. Fast i skrivande stund kom jag ju faktiskt på att jag var på middag igår, vilket var trevligt och kanske den egentliga anledningen till varför det blev tomt här igår. Och idag har det som vanligt stått jobb på schemat och ikväll blev det lite planering inför evenemang. För övrigt så går veckan rätt fort och det är redan torsdag imorgon vilket innebär att imorgon så är imorgon fredag. Lovely! Aja, hopp isäng nu för den här donnan. Natti!

 

Kameldate

Underbara måndag, eller hur det nu var. Nemen jag ska inte klaga, har haft betydligt sämre måndagar, om än seperationsångesten från sängen var gigantisk imorse. Men väl uppe så har dagen gått av bara farten, har till och med hunnit med en snabbdate med Kamelen, vi smed lite små planer för kommande händelser. Sedan så fixades mitt andra dimljus ikväll, känns bra att ha dom i samma färg äntligen. Annars har denna måndag inte bjudit på så mycket mer än det vanliga, ska snart stänga ögonen och sova, men först lite candy crush. Natti! 😘


Söndag

Har blivit en lugn helg med rätt mycket sömn och träning, och båda var väldigt behövliga. Har haft Norma i helgen, vilket kan ha varit en bidragande orsak till varför man faktiskt slet sig ut i regnet och släpade sig runt. Det bokstavligt talat rann ur kläderna när jag kom tillbaka igår, efter tre kilometer så var skorna fyllda med vatten, och då kunde det ju inte bli värre så det var ju lika bra att fortsätta. Igårkväll så for jag förbi hos Kim där jag blev kvar hela kvällen. men nu är det söndag och helgen är snart över, känns ändå ganska bra då jag nu bara har 5 jobbdagar kvar innan jag får ledigt en vecka. Känns underbart skönt!

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0