Siffror är en så liten del i helheten

Så har snart denna lördag gått vilket innebär söndag imorgon, vilket för tillfället inte gör mig någonting. Vill helst av allt bara ha nästa helg, så varje dag som går är bra. Just nu känns nästan talludden mer lockande än balen, men det blir ju en upplevelse det med. Har idag i alla fall fixat alla grejjer till studenten, så det känns skönt att ha det ur världen. Och när jag kom hem från Lycksele så testade jag mig på att springa coopertestet, alla i Storuman vet i alla fall att det innebär två varv runt badsjön så fort som möjligt. Detta test som gav en mardrömmar flera veckor i förväg, oh för att inte tala om ångesten. Men idag, tre år senare kändes det mer motiverande än jobbigt. Och trots att jag haft löpningen vilande ett tag nu så var tiden bättre än någonsin på högstadietiden. Kanske är det så att träningen gett lite resultat ändå, har ju dumpat vågen sedan en tid tillbaka, men sist stod siffrorna på iprincip samma som i sjuan. Men ändå känner jag mig större nu än vad jag gjorde då. Och det är det och inte siffrorna jag jobbar med nu, utan det är att kunna trivas med mig själv, varje dag. Aja. Kvällen har jag tillbringat i Blaiken eftersom att Klara fyller år idag, tårtor i mängder och mätt blev jag.

 

En lugn helg innan sommarens äventyr drar igång

Helgen är här och lugnet har lagt sig och den där stressande känslan jag haft i veckan börjar sakta krypa tillbaka en aning. Denna helg har varit efterlängtad och dessutom den enda helgen på länge som det inte händer något speciellt. Nästa helg är fullbokad varenda minut ungefär med både bal och talludden. Men i helgen är det rätt lugnt i alla fall. Och den här dagen då? Jo hade faktiskt ställt klockan för att hinna ta del av den sol jag trodde skulle skina innan jag började jobba. Men fann ingen sol när jag vaknade så spenderade istället förmiddagen på att göra ingenting. Sedan iväg på jobb och ikväll så hann jag med ett pass med hästapållen. Blir nog i övrigt en lugn kväll då jag känner att det är ungefär vad min energi räcker till. Blir nog inte heller alltför sent ikväll då jag beger mig iväg till Lycksele imorgon för att fixa några saker till studenten.

 

Snart helg

Dagens plan var att göra ingenting, och det gick väl ändå rätt bra, i alla fall på förmiddagen. Sov först betydligt längre än vad jag räknat med och sedan spenderade jag tid i solen för att kanske ha en aning mörkare nyans på benen än på klänningen på studenten. Resultatet blev faktiskt bikinimärke, så det går ju framåt. Blev även ett pass med hästpållen i det fina vädret sedan fixade jag middag för att sedan ladda för kvällsjobb. Nu är jag rätt trött och skulle tro att det blir en rätt tidig kväll ikväll. Fredag imorgon i alla fall och jobb på eftermiddagen sedan tar jag helg. Men ska avsluta det här nu och försöka göra litegrann på den där journalistiken som jag hade glömt för ett tag.

 
 
 
 
 
 

Dygnet räcker ibland inte till allt man vill

Stressar mig igenom dagarna och inser alltmer att jag kanske bara är en vanlig dödlig. Dygnet har visst bara 24 timmar trots allt. Allting har en förmåga att krocka med varandra och och det blir alltid nytta och nöjen som kolliderar. Idag är en sådan dag, då det både är fullt upp samt att jag får ta nyttan före nöjet. Hade heldag i skolan (eller till halv två..) Sedan var det bara iväg till hästapållen och fixa allt där lite snabbt, iväg på personalmöte och nu har jag strandat hemma en sväng för att inta lite mat för att sedan gå på ett jobbpass ikväll. Klassen har grillkväll hos Frida ikväll, missar själva grillningen men ska försöka hinna förbi efter jag har slutat och säga hej i alla fall. Men cash is king som man brukar säga, och dessutom trivs jag så otroligt bra så jag ska absolut inte klaga. Men man kan ju alltid önska att dygnet hade någon timme mer i alla fall. Imorgon har jag ingenting planerat så då ska jag passa på att göra just det, ingenting.
 
 
 
 
 
 

Ett kort inlägg och en random bild

Har haft rätt fullt upp idag, kanske mest beroende på att jag tog en välförtjänt sovmorgon imorse innan jag klev upp för att ta tag i dagen. Började med en långtur i finvädret med hästapållen. Sedan var det bara att pallra sig iväg till Kim för att prova balfrisyr, tror det kan bli riktigt bra! Behöver bara en liten färgförändring för att sedan kunna fixa till allt fullt ut. Efter middagen så väntades jobb och nu är jag hemma och redo för ett avsnitt new girl innan sömnen väntar inför en ny skoldag imorgon. Den lilla lediga tid jag haft idag har jag försökt spendera på den där slutuppgiften, det går lite halvsegt måste jag nog ändå erkänna. Och lite stressad känner jag att jag börjar bli, men i slutet brukar ju det mesta lösa sig ändå.
 

Politiken, trygghet eller ännu mer utanförskap?

I år är jag en så kallad förstagångsväljare, jag har väl alltid sett framemot att rösta, inte för att jag direkt är politiskt intresserad utan mest bara för sakens skull. Tyvärr förändrades den synen i år, nu när jag faktiskt kommer att få rösta. Och varför det? Jo, därför att jag tycker det mer och mer liknar en tävling och inte något som faktiskt ska hålla upp vårat land. Sedan har jag märkt att det är ännu en anledning för människor att klanka ner på andra. Röstar man inte som den andre, jaa då är man annorlunda och bör behandlas med en negativ klang. Och är man inte intresserad, då är man efterbliven. Låt folk få rösta som dom vill, vi har trots allt demokrati i Sverige och om folk ska hålla på som dom gör så är det väl lika bra vi bara har ett parti. Jag röstade aldrig i Eu-valet, dels för att Eu intresserar mig inte för fem öre och dels för att jag varken hade tid eller ork. I riksdagen kommer jag däremot rösta, vad vet jag ännu inte då jag inte funnit det där felfria partiet. Och det är just det, finns det något parti som är felfritt? Nej, jag tror inte det och så länge det inte gör det kan vi inte säga att folk röstar fel eller dåligt! Förmodligen kommer min röst att bli blank, tråkigt och oengagerat. Nej, tvärtom faktiskt. Det finns inget som tilltalar mig nog mycket, inget som kan övertyga mig om att de kommer jobba för de som de står för, inget som bara består utav positiva punkter. Nej, politiken ska ge oss trygghet och inte få oss att känna mer utanförskap gentemot varandra. Nästa människa som kränker en annan människa för dess politiska åsikt bör behandlas så respektlös som denne behandlar andra.

 

Håller ut de sista dagarna och försöker prioritera rätt

Kändes som det var en evighet sedan jag var på skolan sist, och kan väl inte påstå att jag direkt saknat den. Men fick i alla fall reda på att att vi är lediga imorgon och att jag går på inskolning största delen av sista veckan så helt plötsligt har jag bara 5 dagar kvar. Och det känns väl bra ifall man bortser från uppgiften vi fick på journalistiken, svenskaprovet och all planering som är kvar till balen. Känner mig en aning stressad över allt det där, men ska försöka bara ta det lugnt och ta var sak i taget, känner mig bara trött och less på allt så resultatet bryr jag mig inte det minsta om längre. Jag tror inte jag är ensam om att vara less, för stämningen i vårt lilla SA11 känns inte som den bästa i alla lägen. Skulle egentligen ha skrivit lite på journalistiken nu ikväll men det kommer inte hinnas med då skjutningen till jägarexamen har dragit igång och sedan kändes det mer lockande med ett pass med hästapållen. Och imorgon väntas jobb, likaså på onsdag så den uppgiften får helt enkelt bli helgens bekymmer, inte det roligaste men nu gäller det att prioritera rätt då det är mycket som ska göras.

 

En helg på hemmaplan med bra sällskap

Har varit en bra helg på hemmaplan, igårkväll så umgicks jag med en massa människor. Vissa drack och vissa inte, jag valde dock det sistnämnda men lika kul för det hade jag. Efter det sedvanliga besöket på trean så for jag och Grubbe hem. Saknaden av honom kan ha varit en bidragande orsak till varför Stockholm kändes lite drygt där i slutet, det finns bara en som han och han finns här hemma. Blev en lång sovmorgon imorse vilket kanske är lika bra då det är måndag och skola imorgon. Sedan åkte jag upp till Kaskeluokt vilket var över två veckor sedan, blir dock bara här tills imorgon men det är ju alltid en liten stund. Har även hunnit tur och retur till Lycksele ikväll då Kristoffer hade garagerat motorcykeln i Lycksele så tvärskjutsade jag dit han och stummade sedan direkt hem igen. Men nu tänker jag avsluta denna söndag med lite New girl och fortsätta njuta över tanken att livet går som de ska. Lite mindre njutbart är vetskapen om att skolan väntar imorgon, men med bara 10 skoldagar kvar känns det överkomligt det med.
 

Stockholm del2

Torsdagen så blev det enbart ett studiebesök på konstfack och fredagen så hann vi med skansen innan vi började bussresan hem. På det stora hela har väl resan varit trevlig, en aning vamt för min del och en hel del smärta i fötterna. Hann med en del shopping också, vilket var nödvändigt då jag inte räknade med den hemska värme och sol som det faktiskt bjöds på. Även om jag har haft en bra vecka med fullspäckat schema och en hel del trevligheter så känns det skönt att vara hemma igen. Det som kommer saknas mest är nog frukosten men i övrigt så känns hemma rätt bra just nu. Och dagen spenderas med att göra ingenting vilket inte har hänt på hela vrckan och ikväll väntas ett efterlängtat pass med hästapållen. Jaa, borta bra men hemma bäst. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm del1

Sent igårkväll kom jag äntligen hem efter att ha tillbringat veckan i Stockholm med några andra treor. Skulle bli otroligt långt ifall jag skulle skriva precis vad vi gjort men jag lägger upp några bilder och skriver lite kort, tror även att jag delar upp det i två inlägg då jag faktiskt lyckats tagit en hel del bilder faktiskt. Måndagen bestod i alla fall till största del bara av en tio timmars bussresa, så på kvällen blev det bara en snabb titt lite runtomkring innan sängen lockade. Tisdagen var det fullt schema med att titta på mumier på medelhavsmuseet, barockt på kulturhuset, kolla på livrustkammaren och på kvällen blev det en "puss-och-snusk-rundtur" på gamla stan. Efter kollade vi in Stockholms nattliv. Onsdagen var den jobbigaste dagen efter 3 timmars sömn så blev det riksdagsbesök, medeltidsmuseet och slutligen levande historia. Sedan drog vi på egen hand ut på gröna lund på onsdagkväll.


 Hemåt!
Torsdag och en sista kväll i huvudstaden


Lever

Hade slängt iväg två mobilinlägg som tydliigen inte ploppat upp. Men allt flyter väl på som det ska och fötterna värker mer än någonsin. Hittills har dagarna bestått av, förutom mycket frukost, studiebesök, mat, tunnelbana och nu ikväll blev det gröna lund. Helt okej men nu har jag sett det jag behöver tycker jag och känner att norrland och lite mer kyla skulle sitta fint. Har en massa bilder som får komma upp när jag kommer hem för nu orkar jag icket med något sådant.

 

Packat och klart och redo för huvudstaden!

Som de flesta kanske inte har lyckats missa så har denna dag bjudit på en hel del sol i Storuman, och värme också för den delen. Så har spenderat den största delen av denna dag utomhus. Och om jag har blivit brun? Nae, bara ett ansikte som mer eller mindre liknar en tomat. Men det får man väl leva med. Annars så har jag hunnit med allt som stod på min göra-lista, eller väntar för tillfället på att Grubbe ska komma hem men han är på ingång så den punkten är snart också bockad. Blev dessutom ett dressyrpass med hästapållen idag då Hanna var så snäll och slog på han skon idag. Så snällt! Och så himla skönt att kunna köra igenom honom nu då jag är borta i veckan. Börjar för övrigt vara rätt taggad ändå inför Stockholm imorgon, tror att jag har allt man behöver, även om kanske bussresan kändes som det drygaste som kommer hända mig detta år men man får väl göra något kul av den. Och tillsist kan jag säga att uppdateringen i veckan nog till störst del kommer att bestå utav bilder då jag känner mig själv och kommer inte orka skriva några längre rader med mobilen.

 

Nu är det helg

En sån dag, är helt slut på och skulle lätt kunna somna i skrivande stund. Men jag har väl tänkt försöka stå ut ett tag till. Startade min morgon relativt tidigt då ännu lite mer jobb väntade, även om det för min del inte alls var jobbigt. Tvärtom, jag hade en mycket trevlig dag med glada människor överallt. Underbart! Var dock trött när jag kom hem så efter middagen så råkade det bli, kanske en lite för lång, powernap. For sedan iväg till hästapållen i det fina vädret som denna kväll faktiskt har bjudit på. Sen är det söndag imorgon och har en del saker som ska avklaras innan vi drar till Stockholm på måndagmorron. Men plan nummer ett är att sova, tills det att jag själv vaknar. Sedan ska jag hinna packa (vilket jag inte ens har ägnat en tanke åt), fixa hästapållen, umgås med Grubbe, fixa färdkost och säkert något mer, som jag glömt. Men det blir imorgon det, nu slår jag igång en film och ser hur länge mina ögon är med mig.

 

Förkylning, jobb och tappsko

Har varken sovit vidare bra eller mycket inatt, detta tror jag kan bero på den förkylning som valt att bosätta sig i min kropp så här lagomt till Stockholmsresan. Men har ju en hel helg på mig att fixa till det så det ska nog lösa sig. Har annars haft en rätt lugn dag, jobbade i eftermiddag och sedan när jag ätit hade jag tänkt ta mig en tur med hästapållen, dock hade han tappat en framsko och då han är så ömfotad så utsatte jag honom inte för någon extra belastning. Men det problemet verkar lösa sig, är så tacksam över vissa människor som tillkommit i mitt liv. Har även hunnit med en tur och retur till Kaskeluokt för att se till så att klänningen och skjortan hade samma nyans. Så lite har jag ju ändå hunnit med idag trots allt. Men hade inte tänkt göra något mer idag nu, utan bara ta det lugnt resten av kvällen och försöka ta ikapp de sömntimmar jag missade inatt även om jag ska upp i tid imorgon, så får väl se hur det går med den saken. Nej nog svamlat här, nu är det bara att ladda inför morgondagen som bjuder på lite äventyr.

 

Positivitet

Idag är en sån här dag då man känner sig så glad att man bara vill hoppa rakt upp och ner, av ingen speciell anledning. Kanske förstår ni känslan och om inte så är det väl bara att inse det faktum att jag är långt ifrån som alla andra. Men lika glad för det är jag. Fick börja dagen med lite sovmorgon, redan där är det ju en helt okej dag. Sedan räknade jag ut att efter det att denna skoldag blev avklarad så är det enbart 10 skoldagar kvar (räknar inte stockholmsresan som skoldagar..). Efter skolan gjorde jag ingenting och ladda upp för jobb nu ikväll, trivs så otroligt bra! Kände mig glad och inspirerad när jag körde hem, då känns det verkligen rätt. Och nu tänker jag spendera resterande av kvällen på att göra ingenting och njuta av vetskapen om att jag är ledig imorgon, jaa från skolan i alla fall, ett jobbpass på eftermiddagen står på schemat, men det gör mig inget. Känner att detta blev ett mycket posotivt inlägg, men livet flyter på så bra nu och jag hoppas pusselbitarna håller sig på plats och att det fortsätter så här!

 

Brodern är redo för bal

Att kliva upp imorse var det jobbigaste på länge, och kan väl inte påstå att skoldagen var särskilt bättre. Media hela dagen och enbart balplanering, är det något jag är less på så är det denna j*vla bal. Men snart är allt bortgjort och då kanske det slutligen varit värt det. Fick i alla fall ett samtal av Kristoffer idag som fixat både slips och skjorta, så nu är brodern redo för balen och jag tror att jag själv också har det mesta under kontroll. Bara sminkningen jag är lite orolig inför, men det löser sig. Bil och körning överlåter jag till pojkvännen så på den fronten känns det lugnt. Tror att det är själva ordnandet av balen, som självfallet fallit på våran klass, som är det mest stressande och jobbiga. Annars har jag inte gjort mycket idag, hunnit iväg till hästapållen och han går som en klocka nu, förhoppngsvis blir det dressyrdebut för oss inom en ganska snar framtid. Hans uppfödare ville se oss i skellefteå snart så jag får spåna vidare på det. Aja, är helt slut i huvet så det får räcka med detta, har i alla fall sovmorgon imorgon och sedan får jag ju faktiskt helg efter morgondagen.

 

En skön tisdag

Tisdagar betyder extremt lång sovmorgon, börjar inte förrän två nu när naturen är bortgjord. Och idag fick vi ledigt från median, dock när vi väl var där eftersom att vi bara var tre stycken. Så kan väl inte diekt påstå att det var någon jobbig skoldag. Vi är ju dessutom ledig på fredag också vilket är rätt skönt och det innebär också att det inte är någon hel skolvecka kvar nu. Men innan jag begav mig till skolan idag så var jag förbi på banken. Har ju pengar både på nordea och handelsbanken men känner nu att jag vill ha allt på samma ställe så ska dumpa nordea helt och hållet nu och enbart ha handelsbanken. Bokade möte med dom för överföring och sånt där. Fick även hem voltigegjorden idag så det blev premiär med den på hästapållen ikväll. Och det var ett bra köp. Blev en pw/springtur ner dit vilket var riktigt härligt. Men nu tänker jag kvälla och inte göra mycket mer av den här dagen, ingen sovmorgon imorgon så ska ta mig isäng i tid.

 

En månad kvar och mycket som ska hinnas

Måndag vilket innebär en ny vecka, men också sovmorgon faktiskt, om än inte så jättelång men alltid bättre än ingen alls. Vaknade ett tvärt när Grubbsen for imorse men sedan utnyttjade jag denna lilla sovmorgon till fullo, så det var väl ändå en hyfsad start på den här veckan. Annars så stod filmning och nationella-talet på schemat idag, talet gick ändå över förväntan tycker jag. Höll tiden rätt bra och var inte ens nervös. Det kan man kalla framsteg för min del! Hade det varit för några år sedan hade jag haft dödsångest minst tre veckor i förväg, tänkt tanken att sjukanmäla mig strax före och halvt skämts ihjäl i en veckas tid efteråt. Kanske är det så att det helt plötsligt existerar en gnutta självförtroende i min kropp, något som människor gång på gång tagit ifrån mig. Tror detta framsteg är tack vare de människor jag har omkring just nu. Sedan efter skolan så blev det ett dressyrpass med hästapållen och nu blir det nervarvning och uppladdning inför en ny dag. Är förövrigt precis en månad kvar till studenten idag, känns helt okej för min del förutom en aning stressande då jag ska hinna inskolas innan dess. Men det löser sig det med, är ju trots allt inte mycket i skolan den sista tiden.

 

Så var det söndag igen

Blev en bra gårkväll med Rebecka och Maria, också lilla Jonatan förstås. Även om han inte är så liten längre. Blev kubbspel och en allmänt trevlig kväll. Kom hem lagomt till att se skäggiga damen vinna, kunde inte ha brytt mig mindre faktiskt. Idag så har jag hunnit med lite mer än vad jag gjorde igår, började med en skön sovmorgon och en bra frukost tog sedan tag i något som liknade ett diskberg. Bokstavligt talat. Sedan blev det en pw, med några inslag av löpning också mest bara för att känna i vilken form kroppen var i. Sedan åkte jag ner till Storuman med Klara och Tomas och åt även med dom innan jag begav mig till hästapållen. Nu har jag landat i soffan hos Grubbe så ska väl invänta honom innan min söndagskväll är fulländad. Och medan jag nu är ensam en stund passar jag på att öva inför svenskatalet som jag har imorgon. En ny skolvecka väntar, och denna vecka är Sofia hemma igen, efter sin Irlandsresa, har behövt hennes negativitet litegrann. 

 

Och så var rastlösheten ett faktum

Det här med att inte ha någonting planerat en helg, det är skönt på fredagkväll men sedan börjar rastlösheten komma smygandes. Men tog i alla fall vara på ledigheten och sov i extremt många timmar, kanske inte jättebra men länge, så det får duga. Blev sedan en saning besviken när jag tittade ut och såg det inte alltför trevliga vädret. Så då tänkte jag att idag ska jag öva talet och städa. Har jag gjort något av det? Nej. Jag har inte gjort någonting, och alltså då menar jag absolut ingenting. Men det ska det bli ändring på, Rebecka räddade nämligen min kväll så det blir kubb och grillning om allt blir som planerat. Detta gjorde min dag då jag lätt får nästintill smått ångest om jag inte har något att göra på en hel helg. Så det var mer än bra. Nu ska jag bara invänta middagen, göra mig iordning och sedan dra ner till Storuman.

 
 

Fredag, efterlängtade fredag

Längesedan en oplanerad helg varit så efterlängtad som denna, har varit så less på skolveckan som varit så den kan gå och gräva ner sig nånstans. Men nu är den äntligen över och helgen är här. Slutade som vanligt väldigt tidigt så då for jag iväg till hästapållen innan jag tog bussen till Kaskeluokt. Har inte gjort mycket alls sedan jag kom hem, råkade visst somna efter maten och sov otroligt gott. Så det tog emot att masa sig ut på den planerade pw:n, så pass mycket att jag var tvungen argumentera med mig själv för att komma på en bra anledning till att inte fara ut. Men kom självklart inte på någon nog bra ursäkt så det blev en kvällspromenad på drygt en timme. Och väl ute så vaknade jag till liv igen, dock börjar tröttheten sakta komma sig smygande igen. Så det dröjer nog inte alltför länge innan jag skallar kudden och går i en dvala som jag hoppas räcker i många timmar.

 

Snart är denna vecka slut

Kan inte säga annat än att fredagen imorgon är mer än efterlängtad. Den här veckan har verkligen varit plågsam, egentligen har vi inte mycket att göra just nu men det lilla som vi har gör det omöjligt att se ett slut nångång. För varje skoldag som påbörjas blir mitt humör bara sämre. Så jag ursäktar er alla små stackare som får stå ut med mig om dagarna, i alla fall ni jag träffar under skoltid. Men läser jag av min klass rätt så är jag i alla fall inte ensam om det. Nu får jag väl ta och ge mina läsare en ursäkt också i och med alla klagande inlägg som denna vecka bjudit på. Ska ju egentligen inte klaga eftersom livet flyter på. Men hade i alla fall två lektioner idag, media och svenska. Median gick som den gick och svenskan behövde jag bara lyssna på de som höll nationella talen. Sedan jag kommit hem satt jag mig ner och skrev mitt tal till svenskan som jag håller nästa vecka. Och nu har jag just intagit middag så nu blir det en lugn stund innan jag kilar iväg på jobb. Blir väl ett bra avslut på den här torsdagen.

 

En sån där så kallad onsdag

En sån dag, och än är den långt ifrån över, men nu har jag i alla fall tid att vila en liten stund. Om än inte länge då jag snart är på språng igen. Som jag nämnde i förra inlägget så är onsdagar veckans värsta dagar, och jag måste medge att de blir ännu värre ifall man går in med den inställningen. Gaah, är så less på allt som heter skola så jag skulle bara vilja spy på nån! Vart tog den där positiviteten vägen? Aja, efter skolan var det bara att skynda iväg till hästapållen för att motionera honom litegrann innan jag for hem igen och fixade någonting att äta. Och nu har jag landat i soffan för att hinna andas ett tag. Men snart rullar jag iväg på jobb, men det gör inte så mycket. Skönt att faktiskt kunna göra något vettigt någon kväll. Ett som är säkert är att jag i alla fall kommer att somna utan några större problem ikväll.

 

Påbörjad uppstart av otränad kropp

Startade min dag med en lång sovmorgon även om jag kanske skulle ha hunnit göra en hel del om jag inte gjort det. Men sömn är också en viktig del i livet, så idag fick det prioriteras. Hann sedan iväg en sväng till hästapållen innan det var dags för dagens första, sista och enda lektion. Kan tänkas att jag blivit en aning bortskämd med det schemat jag har just nu, men det är det sista rycket och då får det vara så. Sedan det att jag kom hem idag har tiden bara rusat iväg och det känns som att jag inte fått någonting gjort. Dock har jag skickat in en slutversion på gymnasiearbetet samt så tänkte jag att jag skulle komma igång och röra på mig efter förkylningen som varat i nästan en vecka nu. Så det blev en timmes pw och sedan lite styrka hemma. En liten början i alla fall och det var skönt att komma sig ut en sväng. Men imorgon väntas onsdag, vilket är veckans mest dryga dag så det är väl bara att samla krafter och avklara den med.

 

Det är okej att ha en dålig måndag ibland

Har under de senaste veckorna inte haft några större bekymmer med att det blir måndag, men idag har mitt humör gått i botten. Trött, less och irriterad är väl ungefär en sammanfattning av dagen. Nu kanske inte detta beror just på att det är måndag utan jag tror snarare min dåliga nattsömn kan vara en bidragande orsak samt att jag glidit på en räkmacka för länge nu och inser att skolan är jobbig när man har skolarbeten som ska göras. Men även om den dåliga internetuppkopplingen fick den där berömda bägaren att rinna över (ibland är små saker de mest irriterande) så måste jag väl ändå säga att dagen trots allt varit ändå okej. Lämnar snart in slutversionen till gymnasiarebetet, ska bara ta reda på ett ISBN-nummer först. Har haft en sån där back-in-old-days-konversation med Rebecka och sedan så ringde även en pratglad broder och ville berätta om sin händelsefulla vecka. Och imorgon väntas en oändligt lång sovmorgon, lite kompensation till denna natts extremt dåliga sömn. Så morgondagen blir nog lika bra som alla övriga dagar är just nu i mitt extremt vackra liv.

 Det går fort nu i det sista rycket

Så var denna långhelg över och jag är lite besviken på de senaste dagarna då jag inte riktigt kunnat göra det jag ville för att halsen sagt ifrån. Har varit en för lång vilotid, hatar när man kommit igång något sånär och sedan pausa det.  Men på det stora hela så har ledigheten varit bra och välbehövlig. Blev i alla fall en sväng med hästapållen ner till stensele igår annars var det en rätt lugn lördag. Idag så blev det tur och retur till Blaiken för att hämta en sista bal, som inte riktigt ville ligga still på hemvägen men det gick bra efter ett x-antal stopp. Och nu är det uppladdning för en ny skolvecka som väntas, känns som de två kommande veckorna kan bli kämpiga innan Stockholmsresan. Men efter den så lär det nog gå i en väldig fart, med några röda dagar, bal och sedan en studentvecka som drar igång. Slutet närmar sig, och det med stormsteg! Men som sagt, lite grejjer att ta tag i innan slutet.

 
 

Fredag

Har svårt at avgöra om den här dagen varit bra eller dålig, det är ju fredag och jag är ledig och kunde därmed sova länge men vaknade med en väldig låsning i nacken samt en förkylning som inte vänt till det bättre. Men nu ikväll så är låsningen nästan knäckt och jag har en förhoppning på att nattens sömn knäcker förkylningen också. Men i alla fall så vaknade jag runt tio imorse, låg dock och drog mig ett bra tag. Och just i min frukostförberedning så ringde Klara och ville ha lunchsällskap, så jag skippade frukosten och gick direkt på lunch istället. Det var trevligt det. Sedan hann jag iväg till hästapållen på eftermiddan också, blev longering för hans del. Så det har med andra ord varit en lugn fredag men jag tror att det kan vara bra det med ibland. Tänker avsluta detta nu och se vad det blir av resten av kvällen innan jag skallar kudden.

 

Mitt lyckopiller

Gårkvällen blev bättre än förväntat och då hade jag ändå förväntat mig att den skulle bli väldigt bra. Så kort och gott hade jag en bra kväll med god mat och trevligt sällskap. Hann med att träffa ungefär alla vänner från alla olika slags umgängen, bortsett från Sofia då. Sov sen hos Grubbe vilket var nära och bra samt att min pojkvänsabstinens fick dämpas en aning. Han är som ett lyckopiller den där pojken. Kom hem idag på eftermiddan nångång och har väl egentligen inte gjort så mycket annat än att strosa runt tills det att jag for iväg till hästapållen. Sedan så har jag hunnit med tur och retur till Norrheden för att skjutsa nå folk men nu har jag landat hemma igen och har inga större planer på att göra något mer ansträngande idag. Möjligtvis förflytta mig från soffan till sängen.

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0