Lite sömn och mycket mat

Intensiv helg som nu lider mot sitt slut, skönt med måndag imorgon så man får vila upp sig. Haha. Viktoria anlända i fredags strax efter jag slutade, då blev det grillbuffé på hotellet och på kvällen satt vi några  stycken hemma hos mig och prata skit typ. Igår så lånade vi en av islänningarna och drog oss ut på en tur i nysnön. De va mysigt! Och på kvällen körde vi omkring och träffa folk typ. I övrigt ha vi väl inte gjort något speciellt, sovit minimalt i alla fall så jag är tröttare än tröttast. Men har krigat mig igenom både ett armpass på gymmet sant ett pass på banan med hästapållen. Så nu känner jag mig ganska färdig och ska stänga igen ögonen och sova. Natti!


Neverended story

Dagarna bara rinner iväg och det är redan torsdag! Hade helt glömt bort hur det var att leva även på vardagarna, att kliva upp och faktiskt känna att man ser framemot vardagen, då känns det rätt. Förutom att brottas med björkar på dagarna så spenderas kvällarna på samma sätt som vanligt, hästapållepass och sen gymmet. Igår hade jag dock vila från gymmet och gav bilen kärlek på kvällen, trodde hon höll på rasa ihop när jag körde hem igår, så krypkörde i 40/50 från barsele till storuman.. men det visade sig bara vara isklumpar, så efter en varmdusch var donnan som ny igen. Men nu börjar tröttheten komma smygandes så ska skalla kudden omgående, får besök av Viktoria i helgen och känner jag oss rätt så kan det vara en god idé att ha sovit bra innan. För mycket är vi bra på, men inte sova när vi väl umgås. Så, natti! 


Ombyte förnöjer

Gå isäng tidigt var de ja.. Går som dåligt då jag tycker mig vara mest kreativ på kvällskvisten, däremot så ha ja lättare att kliva upp på morron nu. Förut hade ja 0 motivation till att lämna ett varmt täcke och kliva upp, men nu gör de mig inte så mycket. Ombyte förnöjer sägs de och de har de gjort, nu lever jag inte bara på helgerna utan på vardagarna också. Annars då? Dagarna flyter på och kranvanan börjar komma, fart och teknik lär rulla in. Blir några träd fler per dag och jämnare last, så de går framåt på den fronten. På hästapållefronten går de också framåt, igår mjukgörande efter söndagens pass och idag vila. Blev ingen vila för min del då jag tog ett ryggpass på gymmet. Men nu är de hög tid för ett sovpass, natti!


Fått lite nytta gjort

Helgen är över och den har inte varit alltför fartfylld, har faktiskt fått rätt mycket gjort. Sömn har dock inte givits i överflöd. Igår så hann jag med ett dressyrpass med hästapållen på förmiddagen och sedan så blev det gymmet och löpning. På kvällen blev det inte mycket gjort och hade först tänkt kvälla tidigt men det bar iväg till garaget för att få lite hjälp med clipsen till bildörren. Så nu kan jag äntligen öppna förardörrn. Hallelujah! Och idag har jag hunnit städa fram min lägenhet som hade gått upp i rök innan det blev galoppbomsarbete i ridhuset med hästapållen. En liten break och vidare iväg till gymmet för ett armpass. Försökte lägga fokus på dom små musklerna som är lätt att missa. Förhoppningsvis missar jag dom inte imorgon, kan brännas ordentligt. Men nu är det läggdags egentligen för längesen då jag börjar tidigt imorgon. Natti!


Redan torsdag

Det där med att byta bloggrunda sket sig, bloggandet ska uppenbarligen ske kvällstid. Och ikväll är jag hemma tidigt då det var så kallt idag så maskinerna fick stå, har istället spenderat dagen på garaget, som ett halvt frågetecken men alltid lär man sig ju något. Och efter att vi trucka tillbaka skördaren till utpekad plats så kvällade vi. Skulle vara varmare imorgon så då är det jag och skotaren som gäller. Vi har börjat bli rätt bra vänner. I övrigt är det lugnt på livsfronten, äter sover och gymmar typ. Veckan har gått utav bara farten och efter morgondagen så är det redan helg. Vad som händer i helgen vet jag ännu inte, blir nog väldigt lugnt. Aja, ska ta och sova nu. Natti!


Glömmer tid och rum

Går eftermiddag den här veckan så har helt enkelt fått inse att jag måste ändra på bloggrutinerna lite. Igår blev det en rätt lång dag då jag absolut inte hade någon koll på tid utan bara guppade på där i skotaren, och vips så var då klockan drygt halv tolv. Så då kände jag att det ändå var dags att kvälla då det är en dag idag också. Har hunnit med ett armpass på gymmet och nu har jag just intagit lunch och ska alldeles strax börja rulla iväg. Hade tänkt hinna åka med ett lass innan vi byter. Och det är väl ungefär det enda som jag har att bjuda på just nu, mycket mer har inte hunnits med.

 

Bra helg

Här har det inte varit mycket aktivitet denna vecka. Men tid och ork har det inte varit mycket till övers. Hade då bra slut på veckan i skogen och fick beskåda ett första hydraulslangsbyte, nyttigt. Slutade tidigt på fredan vilket kändes lyxigt. Helgen har varit mestadels lugn, gymmet och satt igång hästapållen. Tog mig igenom milen på löpbandet igår så nu börja man komma tillbaka lite smått. Sedan blev det tjejsnack hos Lina igårkväll med hon, Mathilda och Mikaela. Trevligt! Idag blev det ett magpass på morron och sedan iväg och grattat moster som fyller 50 imorgon. Lite bebismys med Love blev det också. Men nu ska jag sova, har eftermiddagsskift imorrn men vill hinna få något gjort innan så hade inte tänkt sova bort hela dan. Natti!


Ta mig tillbaka


Plogbil

Ännu en dag avverkad och startade den på gymmet med lite mage/bröst. Sedan var det bara att börja bege sig ut i skogen. Trodde ett tag att jag skulle köra fast med bilen innan jag tagit mig till maskinerna. Men tacka vet jag bakhjulsdrift! Sen att kjolpaketet plogade den lilla vägen är ju en annan femma. Väl framme så gick dagen felfritt måste jag väl ändå säga, sen hur snyggt det blir vet ja inte. Men det kommer med tiden det med. Börjar i alla fall stundvis få till något slags flyt, så det går framåt. Men nu säger huvet gonatt så det är väl bäst att lyssna. Blir dagspass imorrn så klockan ringer tidigt. Aja, hare bäst och sov så gott. Natti!

 

En sån där bra måndag

Helt slut på i huvet efter denna dag, och i kroppen också för dem delen då jag startade dagen med ett gympass. Blev bara ben idag, och innan slutet kan jag lova att det kändes. Allt som hette muskler på mina ben är bortblåst men har en förhoppning och en vilja att det ska bli ändring på det igen. Sedan var det bara att invänta ett eftermiddagsskift i skotaren. Så sjukt kul, är verkligen hur glad och tacksam som helst över att jag fått denna chans. Hade ju bara kört skördaren tidigare och nu med skotare fick jag lulla på i min egna lilla värld, enbart jag och p3. Men drygt sju timmars körning med något helt nytt sätter spår i huvet, somnar ovaggat ikväll kan jag säga. Så nu är det dags att skalla kudden och invänta en ny dag bland träden. Natti!


Slut på ledigt, nu börjar allvaret

Så var de sista dagarna på min långledighet förbrukade och lika bra är det för ack så förslöad man blir att bara vara ledig. Har spenderat helgen till största del tillsammans med fina människor. Känns som det var ett tag sedan jag umgicks med mina Storuman-homiesar, vi har ju som varit ute på egna äventyr på olika orter på senare tid. Idag har jag även gjort lite vettiga saker såsom att städa, diska och handla. Men det var nog och det enda ungefär och mer lär det inte bli för nu ska jag bänka mig framför farmen och sedan göra mig redo för sängen. Går eftermiddagsskift hela veckan så kan ju sova men hade tänkt försöka kliva upp och ta mig iväg på gymmet ifall min tagg hunnit aktiverats. Känner verkligen motivationen för gymmet igen och jag känner mig mer än redo att ta mig tillbaka till formen jag hade förra våren. För just nu är jag så oformad jag kan bli ungefär. Skärpning! men det var väl allt för mig, önska mig lycka till inför morgondagen. Dock är jag mer än redo, lets do this!

 

En sväng förbi kusten

Ni kan vara lugna, min frånvaro beror inte på att jag har frusit ihjäl. Men det blev en spontantrip till Umeå och tillbaka igår för att skjutsa brodern som hastigt och lustigt blev utan bil. Hann med ett gympass på IKSU och tacofiesta med trevligt folk innan jag lämnade stan och kusten bakom mig igen. Insåg på IKSU hur mycket min kropp förfallit så nu blir det att ta tag i det faktiskt. Var dödstrött när jag kom hem inatt men fick inte riktigt sova ut då jag skulle upp för att fixa med de sista papperen inför måndan. Annars har jag inte gjort mycket idag, klätt mig till en eskimå för att ta mig ut och promenada. Kört lite hemmaövningar med pilatesbollen. Men nu blir det sängen då jag ska upp imorgon för att fara förbi posten för lite avskedsfika. Så natti på er!

Du var precis som alla andra

Njuter av ännu en vecka ledigt, har knappt koll på vilken dag det är och har snott dygnet såsom man bara hann göra under loven på skoltiden. Skönt för både kropp och själ att enbart göra sådant som faller en in. igår hann jag med en date med kamelen under dagen och på kvällen blev det NHL-spel ch skitsnack med Fralskan och Jonas. Trevligt båda delarna och underbart att veta att mn har så fina människor omkring sig. Blev en sen kväll och idag står tvättning på schemat, är inne på maskin fyra nu så jag antar att det var välbehövligt. I övrigt är planerna inte många för den här dagen, kylan har kommit och jag tror att det får innebära att hästapållen får sin vila nu. kvällen lär spenderas med Kamelen och Anna med lite behövligt tjejhäng. Aja, nu ska här hängas tvätt.

 

2015

Så var det dags igen, ett år har gått och en sammanfattning ska göras. Och som jag skrev i förra årets sammanfattning så hoppades jag på att 2015 skulle bli mitt år, så blev det väl kanske inte riktigt. Tungt år på väldigt många plan, stora besvikelser och stora frågetecken här i livet. Jag har känt mig extremt vilsen, fast i en ond cirkel där jag inte har trivts men samtidigt inte vetat hur jag ska ta mig ur. Men det har även varit ett lärorikt år och jag har lärt mig att lyssna mer på mig själv än på andra, inte göra allt det som alla andra tycker eller förväntar sig utan göra det som känns rätt för mig själv. Vintern gick väl ungefär ut på eat, work, sleep and repeat. Var rädd att bryta vardagsmönstret och på så vis tog mig inte framåt på något sätt, varken "karriärsmässigt" eller känslomässigt. Sommaren blev väl inte heller direkt storartad men jag träffade nya människor och jag har den turen att dessa människor förgyller mitt liv även idag. Storumandagarna blev tyvärr en stor flop men veckan efter väntades swampsoccern och den vägde upp det hela litegrann. Skippade även Åselemarknan och drog till Sorsele istället, vilket såhär i efterhand var extremt smart gjort. Sedan kom hösten och jag var antagen på en distansutbildning inom programmering, vilket sket sig så fort vi gjorde om linjerna på jobbet. Dessa förändringar gjorde tyvärr mycket mer än bara förstörde pluggandet, det blev extremt tungt. Så hösten flöt inte på med någon superfart och nu när jag tänker efter var nog väggen nära. Fick panik och insåg att för mitt eget bästa var jag tvungen försöka söka mig till något annat. Efter lite funderande så kom jag fram till att skogsmaskin nog var mitt kall här i livet. Och efter lite samtal med kontakter hit och dit så kom det tillslut en lösning på hur jag skulle gå till väga. Och med dessa besked började livet klarna, det här blir min alldeles egen resa. Så oavsett vad folk säger och tycker så vet jag att det är det här jag vill göra och det här kommer jag klara av. Negativitet har inget i mitt liv att göra längre. Så den här sista månaden av 2015 blev räddningen för både mig och för ett lyckat år. 2016 blir ett spännande år fyllt av utmaningar och prövningar, men jag känner mig redo och är helt säker på att allt kommer bli bra. Så det är med stor förväntan jag nu välkomnar 2016 och lämnar det gångna året bakom mig, med mig tar jag de människor som fyller livet med possitivitet, de övriga kan gott stanna kvar.

 

Händelserika dagar

Har hänt en hel del under frånvaron här. I onsdags gjorde jag min sista dag på posten och nu väntas några dagar ledigt innan jag påbörjar min resa till utbildad skogsmaskinsförare. Jag känner mig mer än redo, så lets do this! Efter jag slutat plockade jag upp Viktoria och vi begav oss till Ammarnäs för nyårsfirande. Och vi fick tre fantastiska dagar på denna vackra plats. Skoterkörning, god mat och omringad av extremt underbara människor. Det var mycket sorgligt och vemodigt att packa väskan och bege sig hemåt igår, men det får bli fler gånger. Husrummet ska Frej (eller rättare sagt hans mamma kanske) ha stort tack för. ett tack för att jag fick dundra med assaulten igår kanske och skulle vara på sin plats. Detta blev nog den bäsa nyår'n hittills, för fyf*n så kul vi har haft! Nu är det bara att hoppas på att 2016 blir så bra som det är upplagt för att bli.

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0