Små saker som ändå tar tid

Har hunnit med rätt mycket vettiga saker idag, har två innejobbdagar i den här veckan vilket innebär både mer tid och energi att lägga på sidan av jobb. Städa, diska och tvätta har stått som prio ett och sedan har även en pw ut till hästapållen hunnits med. Höll dock på att blåsa bort då det kom orkanliknande vindar där ett tag. Har även bokat besiktning för pärlan nu, så 5:e november kommer domen. Ska dock inte vara några problem då hon gick igenom UA i Juli innan dom la ut henne till försäljning. Och nu har jag bara en sak kvar att göra utav den här onsdagen; borsta tänderna och krypa ner under täcket. Gudars så skönt det ska bli, har kunnat somna stående ett flertal gånger under dagens gång. Så det är väl bäst att göra något åt denna trötthet, natti!

 
 

Tisdagsmys


En helt vanlig måndag

Tillbaka till den såkallade verkligheten idag då, och jag kan säga som mycket som att jag mer än gärna hade legat kvar i sängen när klockan ringde imorse. Gudars så trött jag var, eller är. Men dagen har gått relativt fort ändå trots att det är måndag. Efter jobbet for jag till hästapållen för att fixa foderautomaten till vintern då han går på fritillgång. Sedan hann jag med en pw/löptur, skönt i den lite kyligare luften. Men nu har jag strandat nyduschad i sängen och lär hä förbli tills klockan ringer imorgonbitti. Och det är väl ungefär allt denna måndag bjudit på, inget revolutionerande med andra ord.

 

Mer feeling av att vara på plats

Skönt att ha landat hemma i sängen med en tekopp efter en helt fantastisk helg i Skellefteå. For som sagt till Skellefteå med pappsen och co. på lördagmorgon. Matchen mellan lule och skellefteå blev ändå en liten nagelbitare där i slutet. Dock skulle jag som luleåspelare skämmas extremt över klacken, snacka om dålig stil och osportsligt beteende. Och vi hamnade ju nära Luleås klack eftersom att både Kristoffer och fjellner är lule-fan. Kände mig stundvis mordhotad men va gör väl de när segern gick till västerbotten. Vi hann även kolla läget i stan på kvällen och det kändes som jag skulle gå vilse, men hittade tillslut till campingen. En av höjdpunkterna var också att få se Judit på gatorna (min gamla bil för er som inte hänger med) hade ju ångest över att sälja henne men det verkade som hon få bra omvårdnad vilket känns skönt. Men borta bra men hemma bäst stämmer än en gång, så skönt att vara på hemmaplan igen. Har hunnit med ett pass med hästapållen nu ikväll vilket var skönt, men nu väntas sömnen då nattens sömntimmar går att räkna på en hand, vilket inte är okej. Natti!

En vecka som susat förbi

Fredag och tacos närmar sig med stormsteg, att det blir skellefteå på lördag gör inte saken sämre heller. Har väl i övrigt varit en bra dag också, jobbat, gått, sprungit och haft ett givande pass med hästapållen. Tror jag kommit på nyckeln till att få till en fin och ökad skritt nu. Inga latmaskfasoner liksom. Sedan så har jag hunnit umgåsats med Tessebiss som varit i Polen i typ 2 veckor, så det var behövligt och mycket trevligt. Men nu väntas snart sängen, det är ju en dag imorgon också. Har känslan av att det kan bli en lång sådan också. Men sedan är det helg, om än denna vecka inte varit alltför jobbig. Aja, ni få ha det så bra så ses vi när vi ses!

 

Kanske är det idealen som får en själv att se annorlunda ut

Dagarna bara rinner iväg och helgen närmar sig vilket inte alls känns dumt. Och den här dagen har gått i samma mönster som veckans övriga dagar, jobb, gym och ridning. Körde intervaller på gymmet innan det blev ben/rumpa. Har för tillfället så extrema komplex över mina lår så att jag helst bara vll gå och gömma mig, känns som dom tvärvuxit. Tyvärr tar det också extremt lång tid att bränna fett på låren då kroppen inte prioriterar det fettet då det inte är "farligt". Fuck this. Har väl mer eller mindre hela mitt liv viljat krympa hela mig ungefär, men just nu skulle jag vara mer än nöjd om "bara" låren försvann, bara lite i alla fall. Så nu är det lite hårdare bud som gäller för den här damen, två pw:s om dagen och gym så ofta jag hinner. Vilket kommer innebära tidiga mornar för att få ihop detta. Men det ska gå, det måste gå. Nog om det antar jag, hästapållen fick sig då en genomkörare med galoppbommar idag, jobbigt men givande. Avslutade med en tur ut i skogen, hösten är ju bara för underbar!

 

Fyllda dagar och välbehövda nätter

Var en sådan där dryg måndag där jag vaknade, jobbade och somnade ungefär. (Hann på något mirakulöst sätt både klämma in gymmet och ett dressyrpass där nånstans). Idag har däremot varit ett betydligt lugnare tempo där även gymmet och hästapållen blivit besökta under de lediga timmarna. Uppvärmde med maximal lutning på bandet i drygt två kilometer på gymmet innan armarna och magen fick sig ett pass. Blev sedan en promenad till hästapållen där det blev lite löst nh innan en promenad hem. Så nu känner jag mig rätt nöjd över denna dag och kryper nog strax ner i sängen.


Trevlig helg med fina vänner

Helgen över, batterierna laddade och jag antar att jag räknas som redo att ta tag i en ny vecka. Har i alla fall haft en lugn och rätt social helg, och två sovmornar var verkligen välbehövda. Fredagen bestod av bilkörning och skräckfilm och igår blev det först en uteritt med hästapållen på dagen och sedan spenderades kvällen med Kamelen m.fl. Kul att träffa henne igen och prata av sig, bäst att passa på dom gånger hon är hemma då hon nuförtiden är bosatt i Umeå. Den här dagen startade jag med en mysfrukost framför PH innan ett dressyrpass med hästapållen stod på agendan. Just nu lägger vi mycket fokus på steglängd och energin, tycker det gick rätt bra idag. Han är ju rätt lat av sig (undra om det är min lathet som smittat av sig kanske) men när han väl kommer igång så går han otroligt bra. Avslutade denna söndag med ett gympass, inget pulshöjande utan mest bara styrka då jag äntligen fått lite bukt på förkylningen. En bra helg helt enkelt, och tackar alla inblandade för trevligt sällskap. Nu vill jag bara att det ska bli nästa helg då det blir en skelleftetrip och hockeyderby!

 

Hur som helst så är det fredag imorgon

Torsdag och det enda som för tillfället snurrar i huvudet då jag hör det ordet är att det snart är helg. En tidig morgon till innan jag får sova ut och bara vara. Lovely! Annars så har väl inte denna dag bjudit på så mycket spännande, rusk och riktigt höstväder. Vilket i sig är en rätt bra sak. For även förbi en sväng hos Kim och bebismysade lite vilket verkligen var på tiden. Och ja, jag älskar bebisar, så länge dom inte skriker längre stunder och så länge jag inte bär ansvar 24 timmar om dygnet. En mindre bra sak är att jag väckt upp förkylningen från förra veckan med gymmandet och all stress denna vecka. Verkligen opassande då jag nästan känner hur jag växer på alla håll och kanter. Men får väl försöka ta igen det med dubbla pass sedan.

 

So don't be so hard on yourself

Efter att ha kommit in i det nya på jobbet och saker har flytit på rätt bra så kom idag bakslaget, fyfan vilken tung dag. Blir så extremt intensivt och ju mer man inser att tiden springer iväg ju mer stressad blir man. Tur det inte är dubbla reklamer varje dag i alla fall, och tur helgen närmar sig. Det som är mest synd är att kvällarna blir så extremt korta, hinner inte alls allt som jag vill och borde. Gäller att prioritera lite och ikväll stod sadelprovning på schemat, och har nu hittat en sadel som sitter som den ska. Tog sedan in hästarna då jag ändå var där så sent, så passade på att mysa lite med ponnyhästarna också, Nirre ha ju som blivit min BFF efter i sommar. Något gym hanns tyvärr inte med för nu är det sömn som ska prioriteras, ser så extremt mycket framemot en sovmorgon nu. Aja, natti!

 

Har låtit min egen kropp förfalla

Sov så otroligt bra inatt att det var en synd att vakna, men tyvärr går ju nätterna alldeles för fort och alarmet ringde även imorse. Och iväg på jobbet for jag, hyfsat smidig dag vilket det oftast brukar vara på tisdagar. Imorgon däremot är det dubbla reklamer, måste va satans påfund det dära..

Blev ett barbackapass med hästapållen med ungefär samma tänk som gårdagen, hjärngympa och rumpträning på hög nivå. Sedan pinnade jag iväg till gymmet, tungt pass idag med en kropp som inte är med på noterna. Otränad är bara förnamnet, tyvärr. Men nu ska jag få i mig det sista av mitt välförtjänta, vardagslyxiga kvällsfika. Sedan är det hög tid för lite sömn.

 

Tillbaks i en gammal god vana

Somnade så fort som huvudet nuddade kudden igårkväll, vilket resulterade att jag faktiskt var utvilad när klockan ringde imorse. Så trots att det är måndag, tonvis med reklam och dubbelt så många trappor som tidigare, så har dagen gått både snabbt och bra. Kvällen har för den delen också bara flugit förbi, först ett pass med hästapållen. Körde lite basic med iprincip bara skritt, något som kan vara svårare än det ser ut. Ifall det ska göras rätt. Med energi och drivning bakifrån. Sedan iväg på gymmet (!!!!), vilket var 2,5 månad sedan då jag frös det i 2 och har varit sjuk sedan frysningen gick ut. Men idag så återupptog jag träningen vilket känns enormt bra, jag vet ju att jag mår bra både i huvudet och kroppen av träningen. Värmde upp på bandet, var tunga kilometer kan jag lova och jag är lång ifrån där jag slutade. Blev sedan ett helkroppspass för att komma igång litegrann och inte chocka en muskelgrupp direkt. Så efter denna dag känns det nu skönt att krypa isäng. Natti!

 

Frisk luft gör en gott

Om än det kanske inte blivit så mycket sömn som min kropp egentligen behöver i helgen så har det varit en bra helg. Frisk luft, många timmar ute och helt klart en rensning i hjärnan. Så nu kanske man är lite mer redo för en ny vecka, fast en sovmorgon och en ostressad dag hade inte suttit fel.. Aja, sak faktiskt stänga igen ögonen nu och sova så mycket det bara går. Natti!

 

Tackar högre makter för helg imorgon

Långa dagar och korta nätter är känslan av mina senaste dygn, längesedan jag kände mig så här tömd, så här utsliten. Och som vissa kanske räknat ut så blev pluggandet det som fick lida, men det gick inte att få ihop det med jobbets nya koncept. Det funkade inte att komma hem halv sex och sedan ha föreläsningar i 4-5 timmar samt hinna med alla uppgifter som tog minst 2 timmar. Dygnet saknade sisådär 8 timmar. Lite synd då jag verkligen hade motivationen, men studielån är inget för mig. Sedan så vet jag att jag hade krockat i väggen, vilket jag kanske gör en vacker dag ändå. Men ett sätt att koppla av är då att åka iväg till hästapållen. Så idag blev det markarbete vilket vi borde köra betydligt oftare än vad vi gör, ingen av oss är speciellt duktiga på det och båda av oss är helt slut på efteråt. Annars kan jag ju bara tala om för er att det är fredag imorgon, än hur otroligt det låter! Lär lägga mig direkt jag slutar för att sedan kliva upp när skogen kallar på lördag. 

 

Hade i alla fall tur med vädret...

..och mycket mer finns inte att tillägga.

 

Och vem kommer någonsin tacka mig

Enbart tisdag och både kroppen och huvet är sopslut. Nog hade jag förväntat mig att det nya körningarna skulle vara jobbigt, men hur tufft det skulle bli hade jag inte kunnat räkna ut förrän nu då jag faktiskt testat på det i två dagar. Finns absolut ingen ork kvar till något när jag slutar, men igår släpade jag mig ut i skogen med hästapållen i alla fall. Skönt att komma ut och bara släppa allt för ett tag. Idag for jag däremot bara dit och fixade allt. Annars har det inte hänt något alls ungefär. Men ska se färdigt idol nu och sedan sova, om än det för tillfället känns meningslöst då jag hursom är helslut på innan dagen är över. Och jag vet, nu blev det sådär negativt som jag försökt att undvika ett tag, men ibland så finner man inte så mycket ljus. 


Det är väl tyvärr måndag imorgon

Helgen som inte fick ta slut tog ändå slut tillsist. Men bara bita ihop, sova och hoppas att det nya systemet på jobbet ska flyta på som planerat. Tro dock det kan bli en rätt lång morgondag. Men helgen kan jag i alla fall inte klaga på, for till byn ifredags där det blev grillning och skitsnabbt. Mycket trevligt och extremt skönt att få sova ut i lördags. Sedan igårkväll så blev det fika hos Ida innan jag agerade lite chaffis och for ut och träffade folk. Kul att socialisera sig lite. Den här dagen däremot har varit en riktig vilodag, fram tills ikväll då. Först hoppning med hästapållen och sedan 2 timmars prommis med Nellie. Skönt med lite frisk luft och ventilera lite tankar. Men nu är det hög tid att stänga igen ögonen, känner mig sjukt trött än fast det blivit rätt mycket sömn i helgen. 


Man väljer sina egna prioriteringar

Imorse när jag vaknade var det frost, fattar ni hur skönt det är? Jag har överlevt ännu en sommar utan värmeslag eller myggbettsförgiftning. Jag känner mig aldrig så levande och fri som jag gör på hösten, det känns som att alla bekymmer flyger ur mig och kroppen lättas. Dock har jag ventilerat rätt mycket på sista tiden, om olika saker med olika personer. Och jag tror att det är det som vi behöver göra mer, inte stänga in allt i oss själva utan bara ösa ur sig allt och inget. Men har väl i övrigt inte hänt mycket undeer min frånvaro, har levt vardagslivet, det liv jag vill och kommer ska leva. Haft två bra dressyrpass med hästapållen igår och idag. Och igårkväll så blev det även en kvällsdate med två av mina favvobrudar, sådant som verkligen behövs. Och ikväll så skulle jag förbi hos Maja ett tvärt vilket slutade med att det där tvärtet blev en bra stund, men trevligt var det. Men nu ska här laddas för sista jobbdagen innan helg, sedan stummar jag upp till Kaskeluokt. Vankades tydligen grillning med jaktdeltagare.

 

Lite snabbt innan John Blund kommer

Ska försöka dra dagen i korthet om än den varit lång. Jobb först sedan suttit och tittat lite på kursintroduktionerna och försökt får lite gjort på en uppgift. Tänkt ut lite olika tillvägagångssätt för att kanske kunna klara detta. Tog sedan en paus och åkte iväg till hästapållen, fixade in allt hö som kom igår och sedan stallade vi (äntligen!) in dom för hösten. Så mysigt! Har sedan dess suttit med uppgiften men nu måste jag sova om jag ska orka med morgondagen. Fick förresten hem telefonen idag och jag är hittills så nöjd. äntligen lite torlek att hålla i. Annars finns det inte mycket att säga annat än att svevia förstört den redan förstörda vägen upp till Bergsvägen, vilket resulterade i att min fina lilla pärla står parkerad i samhället. Nåde den som vågar röra henne! Hoppas dom fixar det snart i alla fall.

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0