Snart har juni också passerat

Måndag vilket innebär reklam, vilket i sin tur innebär stress som sedan sedan leder till att det är otroligt skönt att gå isäng ikväll. En annan sak som är skönt är att juni månad är över, månaden som jag trodde att jag antingen skulle avlida i sömnbrist eller åtminstone tappa sinnesnärvaron i all stress. Började månaden med att multitaska som aldrig förr, jobbade gånger två och skulle samtidigt avsluta det sista i skolan. Samt hinna med både bal och student. Men nu står jag här på kanten mellan juni och juli och har faktiskt klarat det över förväntan, självklart känns det jättetråkigt att assitenttimmarna (shemalagda iaf) nu är över men för min kropp är det nog ändå lite tur då den nu hinner återhämta sig mellan varven. Så nu är det enbart jobb på dagarna som gäller som det ser ut i nuläget. Efter jobbet idag blev det iväg till skjutbanan, klarade ju uppskjutningen för hagel för någon vecka sedan så det enda som återstår nu är kula, vilket jag tränade idag och det kändes väl ändå hyfsat bra.

 

Storumandagarna 2014

En sån helg, det känns både lite skönt men också en aning vemodigt att den är över och att det är ett helt år kvar till nästa gång. Storumandagarna är helt klart något av årets höjdpunkt, och jag tror att denna gång var den bästa hittills. Sena nätter, trevligt folk och roligt har vi haft det. Har nog lyckats träffa iprincip alla mina fina vänner samt haft en massa kvalitetstid med Grubbe. Vad mer kan man begära liksom? Hann även med någon timmes jobb mellan festligheterna vilket inte gjorde mig något. Tror att denna helg blir svårslagen men vi hoppas på en minst lika bra helg nästa år. Men nu är det faktiskt tragiskt nog söndag och imorgon är det tillbaka till vardagen igen. Vi tog oss hursom en ordentlig och välbehövlig sovmorgon imorse innan vi masade oss något varv runt marknaden. Och nu tänker jag avsluta helgen med en långtur med hästapållen, tror att både jag och han kan vara i behov utav de. Blev inte vidare många bilder tagna vilket kanske är lika bra.

 


 
 
 

Nu går det bra

Känner mig verkligen aktiv här, eller så inte. Men har väl prioriterat lite annat framför bloggen vilket känns ganska så realistiskt. Förutom jobb på dagen igår så hann jag tvärbygga ihop en hage sedan så fick jag hem bilen vilket resulterade att jag körde bil resterande av kvällen. Fick dessutom med mig Sofia, vilket var mycket trevligt. Och självklart så var min svarta pärla aka Judit tvungen att godkännas utav Grubbe, och även om jag inte ens förstår hälften av det han säger när det gäller bilar så fick jag för mig att den var helt okej. Han är ju för gullig. Och denna dag har gått åt till jobb och sedan en tur till skarven. Men imorgon är det fredag, och även om dagen kommer bli halvdryg så ser jag framemot kvällen. Annars har jag inte mycket att nämna, förutom att jag nu snor en bild av Sofia. Sorry.

 

En sån dag

Just landat i liggande läge efter att ha jobbat hela dagen, vilket jag gjorde igår också och därmed tomheten på denna blogg. Men det är ju bara Juni ut (som det ser ut nu) som jag kommer gå på dubbla jobb. Så i Juli blir det i alla fall lite ledigt på kvällarna. Vilket känns lite tråkigt då jag som sagt trivs väldigt bra. Och som ni kanske såg i förra inlägget så har jag hunnit med att köpa en bil idag, fast det var enkelt och smidigt, för jag kan ärligt säga att jag inte ens sett bilen ännu. Får den hemlevererad imorgon. Kristoffer fick helt enkelt fara och titta och hämta då den stod i Umeå och jag inte skulle haft möjlighet förrän nästa helg. Stod mellan denna och en celica, och tillsist vann fördelarna på bmw:n. Men nu tänker jag skalla kudden och invänta morgondagens jobb innan jag äntligen får testköra den jag med. Känner mig som ett litet barn på julafton!

 

Helt otroligt..

..men nyss blev papper om ägarbyte inskickat för denna goding. Och vem står som ny ägare? Jo jag!

 

Söndag

Den här dagen hade jag iprincip lika gärna kunnat hoppa över. Allmänt dålig dag och söndagsångest som smått kryper fram. Har dessutom inte fått mycket vettigt gjort, eller kanske egentligen med tanke på hur lite jag gjort de senaste dagarna. Började dagen med en skogspromenad sedan blev det slötid innan det var dags för en prommis med Jossvald. Hon drar ju nämligen till Usa imorgon och blir borta över ett år, känns lite skumt. Vem ska jag nu gå med? Men hon kommer ju tillbaka om än det är länge till dit. Hann även med en tur ut i skogen med hästapållen och nu är nästa plan sängen och jag hoppas på en natt med mycket sömn. Tidig morgon och jobb hela dagen, längtar redan tills imorgonkväll då jag får sova.

 

Lördag
Ännu en midsommar

Så var årets midsommarafton över, gjorde väl egentligen inget speciellt igår. Blev först middag med lite av släkten sedan körde jag ner till Storuman för att se vad Rebecka & co hade för sig. Kändes väldigt skönt att vara nykter igår måste jag säga. Men blev en rätt sen kväll vilket resulterade i en lång sovmorgon. Och då det har regnat hela dagen så bestämde jag mig för att städa lite, råkade också bli en liten powernap, måste sluta upp med dessa då dom kan bli rätt långa ibland, men det är sånt som händer. Kvällens plan är en pw ifall det skulle kunna varas uppehåll ett litet tag, annars blir det lugnt med antingen någon film eller serie. Känns skönt att det bara är lördag idag även om det i huvet känns som söndag. En extra ledig dag har aldrig skadat.

 

Nu är det helg och då får man sova

Var en rätt lugn dag på jobbet idag vilket var skönt då jag var trött, kan tänkas att jag fått någon timme för lite sömn denna vecka. Men jag multitaskar och försöker ha både sommarlov och jobba på samma gång. Dåligt alternativ egentligen, skulle nog få ut mer om jag sov istället. Men det får jag göra nu, för nu är det helg, i tre dagar till och med. Haft en otroligt skön kväll som har bestått utav blocket och film. Tror inte jag har sett en hel film på hela året men nu tog jag mig faktiskt den tiden. Blev lite kämpigt att hålla ögonen uppe där i slutet dock men det gick. Tröttheten tänker jag råda bot på nu då jag planerat en tidig kväll och det bästa av allt, sova tills det att jag vaknar självmant imorgon. Ja, det var väl ungefär min dag och mer lär inte hända, bara invänta morgondagen och dess äventyr.

 

Ett inlägg bara för sakens skull

Förstår inte ens varför jag börjar skriva detta inlägg, det kommer förmodligen bli mycket kort och oerhört ointressant. Det enda denna dag har bestått av är jobb, från morgon till kväll men hann hem och äta middag innan jag gick på jobb nummer 2. Men det är bra att hålla sig sysselsatt om dagarna och lön är inget man gråter över. Har även hunnit med en liten "oj-hjälp-jag-håller-på-växa-upp-kris". En tidig 40-årskris kanske eller bara så enkelt att jag insett faktum att jag inte har en aning om vd framtiden kommer att erbjuda mig. Aja, sova nu och ladda för en ny morgondag för att sedan ta helg.

 
 

Snart är det helg igen

Allvaret har börjat, veckan är i fullgång och dagarna går utav bara farten. Jobbar på som aldrig förr, brummar postbil på dagarna och assistentjobb vissa kvällar. Känner mig helnöjd med båda vilket är positivt, men kan väl ändå medge att det trots det känns ganska skönt med bara två dagar till helg. För sömn är något jag inte har i överflöd för tillfället. Har förutom att jobba inte hunnit med så mycket idag, och planen för ikväll är att göra så lite som möjligt, skulle lätt kunna sova nu men är rädd för att nattsömnen kommer kunna störas en aning då, så jag får gott vänta på att klockan ska gå litegrann. Då jag inte har så mycket mer att säga då livet flyter på precis som det ska så måste jag bara säga att jag möttes av en mycket smickrande liten present nu när jag kom till Kaskeluokt. Har helt klart världens sötaste kusin.

 

Nu är det officiellt söndag igen

Så var det återigen söndag och min lediga dag har sprungit iväg, men det känns ändå rätt okej och det är ju ändå helg snart igen så. Började i alla fall denna dag med en sovmorgon innan jag packade både häst och tillbehör för att rulla iväg en sväng till Blaiken och en fjälltur stod på schemat. Det var fint det. Efter middagen hann jag somna en stund på soffan, vaknade och ville helst somna om igen men kände att det skulle ha blivit lite väl mycket pensionärsvarning ifall jag gick och la mig klockan 18. Så tvingade istället ut mig själv på en pw, uppför slalombacken och ner utsiktsbacken, med lite tempo i stigningen. Man ska icket underskatta uppförsbacke. Men nu finns det inte mycket mer att göra utav denna dag utan bara inse det faktum att det är måndag imorgon och klockan ringer tidigt.

 

SA11:s sanna hjälte

Idag var det tillbaka till verkligheten som gällde och ett antal jobbtimmar stod på schemat, men det kändes bara bra och skönt att få jobba lite där man vet vad som händer och vad som ska göras. Annars har detta varit en ohändelserik lördag och det enda vettiga jag i övrigt har huunit med är en tur med hästapållen ute i skog och mark. Men det känns skönt att varva ner lite efter hektiska veckor. Hade tänkt mig att rensa datorn från allt skolarbete nu ikväll också, gjorda jag det? Nej. Varför inte? Jag kunde bara inte. De senaste året har iprincip bara bestått av mediauppgifter och är det någon som hatat dessa, ja då är det jag. Men Andte, roten till dessa uppgifter, SA11:s egentliga hjälte och anledningen till att vår bal blev de vi drömt om. Jag tänker mig att så länge dessa uppgifter finns kvar så kommer även alla spår av Andte också att göra det, han var mer en del av oss och inte en lärare, tog fram våra personligheter på ett sätt som ingen annan gjorde. Men jag antar att vi nu ska vara redo för att klara oss på egen hand, utan denna Andte som stundtals drev oss till vansinne.

 

3 år som rusat iväg

Lugnet har lagt sig, studenten är över och SA11 finns inte mer. Känslan är konstig, att efter 13 år i skola så ska man inte dit längre. Men samtidigt känns det så otroligt skönt, för långt ifrån alla dagar har varit en dans på rosor. Hade tänkt att skriva ett långt inlägg men får inte ner orden riktigt då känslan är svårfångad. Men själva gårdagen blev precis sådär bra som man vill att studentdagen ska vara. Och på kvällen lyckades vi nära nog samla alla studenter, en sista gång antagligen. Har ganska dålig koll på allas framtidsplaner, så man vet aldrig vilka man möter igen och vilka man inte möter.

 

Ett första steg ut i framtiden

Här står jag nu en dag ifrån att ta studenten, en dag ifrån att ta på mig den där vita klänningen och mössan som man tidigare bara kunnat drömma om. Så många år, månader, veckor, dagar och timmar man lagt ner på detta. Och imorgon tar det slut, bara så där. Men jag har klarat det, jag har stått ut när man har varit som mest skolless och imorgon tar jag studenten. Tiden har gått så fort trots allt och man är inte liten för evigt. Så vad ska det då bli av mig nu när allt bara tar slut? Jaa den som kan svara på den fråga får gärna säga till. Jag har sökt till universitet, men detta enbart för att se hur långt mina betyg räcker. Jag kommer alltså inte att tacka ja ifall jag skulle ta mig in. Kanske kan verka ganska dumt i vissas ögon, jag menar, jag är ju bara en samhällare. Det vill säga ingenting, jag är absolut ingenting efter skolans slut. Men anledningen är enkel och det behövs mer andra människors åsikter för att jag ska ändra mig, jag är inte färdig här än. Här har jag för tillfället allt jag behöver och allt och alla som får mig att må bra. Visst är det väl positivt att vara högt utbildad, tjäna multum och så vidare. Men till vilken nytta, ifall man inte trivs med livet runt omkring? Det är viktigt med jobb, som man trivs med, men för mig spelar det ingen roll ifall det är som expedit på Ica eller som advokat. Huvudsaken jag trivs och huvudsaken att jag mår bra även när jag går därifrån, det är ändå livet efter jobbet man jobbar för, det är efter jobbet vi behöver pengarna vi jobbat för. Kanske blir inte Storuman samma sak när vännerna tar sitt pick och pack och sticker, men det märks med tiden. Folk brukar säga att storuman står kvar, och självfallet gör det det, men det gör resten av världen också. Det är aldrig för sent att ta sig härifrån. Men det gäller att vilja härifrån, att sticka för att man själv känner att man vill härifrån och inte fara därför att man ska vara rädd att människor ska se ner på en för att man inte valt att sätta sin titel som prio nummer ett. Jag har levt mitt liv mycket baserat på andra människors åsikter, men nu är det dags att tänka efter själv och göra vad som känns rätt för mig och inte någon annan. För nu är det ett första steg ut i en värld utan skolan som trygghet, det är nu alla möjligheter öppnas.

 

Tjillivipp

Jobbar, förbereder och försöker hinna med lite sömn också. Ungefär så ser dagarna ut, men efter imorgon ska allt vara klart och snart är veckan över. Och vet ni vad? Det känns så jävla skönt! Men har inte tid nu, ska kila iväg nu, anything but clothes-tema ikväll, kan bli intressant.
 
 

Det börjar dra ihop sig

Det händer mycket nu i mitt vanligen inte jättehändelserika liv. Blev en tidig morgon för att bege sig på en första arbetsdag, var en aning nervös men väl på plats släppte det. Kommer bara jobba halvdagar de dagar jag jobbar i veckan då det är mycket som ska läras på en gång. Men nästa vecka drar allvaret igång på riktigt. Men då är ju i alla fall studenten och allt som hör till den bortgjort så. Hann iväg ut en sväng med hästapållen på eftermiddagen och nu ska jag snart iväg till skyttebanan för lite träning och efter det är det bara att fara iväg för att umgås med alla studenter. Är ungefär hur trött som helst men sova kommer inte hinnas med nu när studentveckan är igång, det får helt enkelt göras till helgen.

 

Bästa på väldigt länge

Då var det bara att inse det faktum att denna helg är över, och en sån helg det har varit! Helt klart den bästa på väldigt länge. Har fått umgås med alla människor runtomkring mig som jag tycker om och uppskattar. Helgen drog som jag nämnt igång med balen, heöa fredagen gick åt till förberedelser innan det slutligen var dags för röda mattan. Kom en hel del folk på efterinsläppet och Albin & co levererade över förväntan enligt mig själv. Och sedan talludden igår får vi inte glömma, började ute på tistelön med grillning med Maria och Rebecka innan vi for iväg till udden och träffade resterande av vårat lilla kompani. Höjdpunkten var också när Sofia kom trots att hon först tänkt stanna hemma. Spenderade även denna helg med min fina pojke, som pricken över i:et. Så kortfattat, en helt galen helg med trevligt sällskap. Men allt det roliga tar slut och så även detta, söndag idag och imorgon blir det allvar, första dagen på nya jobbet. Förväntansfull men också sjukt nervös. Men förhoppningsvis går allt som det ska.

 

Lite bilder från balen

Why so serious?
 
 
 

Ett minne blott

Så var balen bortgjord och enbart ett minne. Har väldigt mycket bilder men de får komma upp lite senare dom. Men gårkvällen var helt okej och röda mattan var inte så skräckinjagande som man kunde tro, håret höll sig och bilen gick. Så godkänt blir det ju ändå. Blev väldigt lugnt och vi for direkt hotellet stängde så kom i säng tidigt också. Blir nog lite annorlunda ikväll, fullt ös och sen kväll skulle jag gissa på. Och ska alldeles strax börja fixa till mig för att vara beredd att åka ut till tistelön där vi börjar ikväll. Kan bli hur bra som helst.

 

En förvarning

Tänkte slänga in ett litet inlägg som en liten förvarning att uppdateringen i helgen inte lär bli den bästa. Bal och alla förberedelser är i full gång just nu och imorgon väntas talludden så tid kommer nog inte att finnas. Kommer nog också vara hos Grubbe och datorn följer inte med. Men försöker väl lägga in något inlägg när tiden ges.
Lugn och ro, vad är det?

Att man varje vinter ska glömma bort hur hemsk sommarvärmen kan vara. Jag står verkligen inte ut med värme, speciellt inte i flera dagar i sträck, så jag hoppas verkligen att värmen försvinner och det gärna nu! Annars har jag stressat mig igenom denna dag liksom alla andra dagar den senaste tiden, men imorgon gör jag i alla fall bort balen och hoppas på att lite stress försvinner i och med det. Sedan är det ju bara en vecka kvar innan allt är avklarat så det gäller bara att försöka hålla ut. Gjorde hursom bort min absolut sista skoldag på gymnasiet idag då jag börjar jobba på måndag. Nervös. Efter skolan for jag och badade med hästapållen innan jag släppte ut han på årets bete, kändes skönt och lite behövligt här i all stress. Nu kommer han inte att stå på samma ställe hela sommaren men ett tag i alla fall. Sedan var det bara att ladda om för att gå på ett jobbpass, hade sedan tänkt att hinna hjälpa till att sätta upp scenen för morgondagen men det hann jag tyvärr inte. Känslan just nu är att jag bara vill sova tills nästa torsdag, men det går väl kanske inte. Men blir i alla fall en tidig kväll då jag har fullt upp från tio och hela dagen framöver.

 
 
 

Det händer mycket nu

Onsdagar är väl inte direkt någon favoritdag kan man väl säga, och inget undantag idag. En bidragande orsak till det var väl kanske att min plan att bara finnas på skolan för syns skull gick sisådär, Imovie och jag har aldrig gått bra ihop, och en kombination av det, skollesshet och en inte alltför intressant intervju blir automatiskt en mycket dålig blandning. Men imorgon har jag min sista skoldag så tanken om att detta ska gå att överleva har faktiskt börjat slå mig. Hade även mösspåtagning idag innan vi sluatde även fast det inte är förrän imorgon det är en vecka kvar till den efterlängtade studenten. Efter skolan så for jag iväg till Kim för att fixa håret, planen var både klippning och slingning men tiden rann iväg så klippningen tar vi helt enkelt på fredag. Sedan var det bara att börja fara iväg på jobb och nu känns det mer än skönt att krypa ner i sängen för en natts sömn.

 

Tråkig tisdag med mycket värme

Har egentligen inte mycket att säga, men slänger väl in ett litet inlägg bara för ordningens skull. Har verkligen inte gjort mycket alls idag, var på skolan i 20 minuter innan jag sedan begav mig till banken. Så nu har jag mitt konto på handelsbanken och inväntar bara mitt fint designade bankkort för att sedan dissa nordea helt. For sedan ut till hästapållen och drog ut i skogen med han och på hemvägen så passerade vi vattnet så att båda fick lite svalka i denna värme som valt att skölja över oss. Sedan trodde jag att det var idag jag skulle klippa mig och färga håret men det var imorgon istället, men det blir bra det med. Annars har det inte hänt mycket alls idag ochska försöka mig på en tidig kväll ikväll vilket jag misslyckats med totalt med den senaste tiden.

 

Hon gör det igen

 

En kväll på skyttebanan

Att vara tillbaka på skolan efter långhelg kändes inte sådär jätteinspirerande, men har ju halft lagt skolan bakom mig så är mest bara där för syns skull nu känns det som. Lämnade även in min dator för rensning av vissa program då jag ska köpa ut den nu. Annars har det varit en rätt händelselös och tråkig måndag. Hann iväg till hästapållen en snabbis innan det var dags att bege sig till skyttebanan för lite skjutning med jägarexamen. Duvor och hare stod på tur, och de första rundorna ska vi inte ens diskutera men de två sista kändes bra. Vill så gärna bara få de där ur världen! Sedan körde jag iväg till Kaskeluokt, kommer lämna tofyn här nu då den nog inte riktigt är i skick för trafik i samhälle plus att det snart (möjligtvis redan) är körförbud på den. Så det är lika bra den får stå här. Har ju halft bestämt mig för att skaffa mig en egen pärla inom en snar framtid, vad det blir är en annan sak. Troligtvis en tysk. Mycket troligt en blå/vit sådan. Men det är osett och benen mina funkar rätt bra dom med.

 
 
 

Dagar och år

Har varit en väldigt seg dag, men nu börjar den i alla fall lida mot sitt slut. Började dagen med att spendera lite tid i solen, måste ta vara på de tillfällen som ges nu innan studenten då solarium är något jag inte ens tänker tanken på att prova. Blev lite väl mycket sol dock, så har mer en röd nyans än brun. Sedan ett pass med hästapållen innan det var dags att ta tag i den där joournalistikuppgiften. Kände mig hyfsad nöjd tills det att jag kom på att det inte bara skulle vara ett uppslag utan en framsida också.. Då gav jag upp och for ut och gick istället vilket resulterar i at jag får ta tag i framsidan nu istället. På tal om något helt annat så har det slagit om till juni nu, händer sjukt mycket den här månaden så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Men en dag i taget, 1:a juni idag vilket innebär ett halvår med Grubbsen, känns ganska lite speciellt med tanke på hur lång vår resa hit egentligen har varit. Men känner att dagar och år inte har någon betydelse så länge han finns med i mitt liv. Lite klyschigt kanske men det får det vara ibland. Annars så är det bara att ladda upp inför måndag, ny skolvecka men även den sista skolveckan för min del, känns skönt men ändå konstigt, känns som gymnasiet skulle vara i en evighet.

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0