Redo för morgondagen

Imorse så bestämde sig min laddare helt plötsligt för att leva igen, och det hade jag ju inte direkt någonting emot. Så nu ska ni förhoppningsvis skonas från konstiga mobilinlägg med stavfel på vartannat ord. En annan bra sak med den här dagen är att det är fredag imorgon, har varit grymt taggad på morgondagen i cirka ett års tid nu. Men vi är inte riktigt där ännu, så över till idag. Här väl egentligen inte gjort så mycket idag, en sväng till hästapållen så att båda fick röra på sig litegrann, hann sedan en snabb sväng till Blaiken för att hämta bal. Har sedsan pratat igenom de sista planerna med Sofia om morgondagen, så nu är jag redo. Så nu gäller det att ladda batterierna så att jag orkar både jobb och trevligheterna imorgon.

 

Nu är det bloggappen som gäller...

Denna dag har varit bra, började med en promenad i en frisk höstluft. Efter det så gjorde jag en ordentlig frukost, lätt det bästa på hela dagen. Sedan funderade jag lite kring fredagen, hade spikat planerna för utklädnad men har ändat dom lite så de blir något helt annat. Kan nog bli bra. Sen lastade jag hästapållen och drog iväg på lite hoppning. Annars har jag tagit det rätt så lugnt. Nu var planen att lägga sig och se paradise men datorn dog och de hade tydligen laddaren också gjort.. det förstörde helt klart den här dagen. Även om bloggappen uppdaterats och blivit bättre så är de tusen gånger lättare med datorn. Så måste verkligen få tagvi en laddare, typ nu.

En bra tisdag

Har haft en lugn och skön dag på jobbet, en sån där dag då man rikitgt kan njuta över alla de timmar man spenderar i bilen, grusväg efter grusväg. Men det är ju oftast så det blir de dagar som är reklamfria. Nog om det, ikväll blev det en tur till hästapållen, vila för hans del vilket gav mig dåligt samvete för min egen del. Så när jag var färdig där for jag vidare till gymmet. Börjar sakta men säkert trivas rätt bra där, behöver i alla fall inte längre passa in tiderna när ingen annan är där. Har liksom vant mig med att ha folk runtomkring mig fastä jag tränar. Så efter att ha bättrat på träningsvärken sen söndagen så kryper jag nu ner framför paradise med gott samvete, är ju dessutom ledig imorgon så att om klockan rusar iväg gör det inget.

 

Hoppas på att veckan går fort

Var relativt pigg när klockan ringde imorse så fick en bra start på dagen. Och det höll i sig och dagen har i övrigt flytit på, trots att det är måndag. Dock känns det som jag blivit överkörd utav en ångvält efter gårdagen, men träningsvärk är väl en bra smärta. Men förutom att jobba så har väl denna måndag bjudit på väldigt lite, blev ett svettigt pass med hästapållen ikväll men annars har det varit händelselös. Och nu är det väl bara att ladda om för morgondagen, hoppas på att veckan går fort då jag börjar känna mig taggad på helgens bravader.

 

Minus på sömnkontot

Känns nästan välbehövligt med måndag imorgon så att man får vila upp sig efter denna helg. Haha. Nemen har varit en rätt slitsam helg och sömnkontot ligger definitivt på minus. Var chaufför till sorsele i fredags och det blev väldigt sent, eller tidigt ifall man ser det så. Var trevligt att träffa Rebecka men i övrigt så var faktiskt inte kvällen så mycket att hurra för. Så gårdagen blev väldigt slö tills kvällen då jag körde omkring lite och pratade med Sofia och Daniel ett tag innan jag for hem och sov. Idag däremot har jag hunnit med både hästapållen och gymmet, och motivationen var på topp. Men nu tänker jag ta en lååång dusch och sedan hoppa isäng så att jag skrapar ihop några timmar och orkar med morgondagens jobb.

 
 
 

Slut på energi

Det märks att veckan börjar vara slut, energin börjar sakta men säkert ta slut och ögonen känns som cement på morgonen. Jag önskar verkligen att jag var en morgonmänniska så att inte varje morogn behövde bli som en plåga. Men så är det ju inte så det finns inte mycket annat att göra än att försöka få sig upp på morgon. Blev en rätt lång dag på jobbet också så det var rätt skönt att stänga dörren och gå hem. Blev sedan en sväng upp till skarven innan jag for vidare till Kaskeluokt, hann just hem för att se sista perioden i hockeyn. Som tyvärr slutade lite mindre bra. Men nu blir det sömn så att jag tar mig upp en sista gång för den här veckan.

 

En långsam vecka

Så hade man tagit sig halvvägs genom veckan, men ändå känns det som en oändlighet till fredag. Förstår inte varför denna vecka gått så segt. Men den ska väl ta slut nångång den med. Hade i alla fall en kort dag idag vilket var relativt skönt. Något som också var positivt med det var att jag hann med att träffa Sofia, vi hann med både en lite photoshoot (där självklart lilla Judit också fick va med på ett hörn) samt en middagsdate på trean. Trimmade sedan hästapållen i paddocken innan jag åkte iväg på gymmet och trimmade mig själv lite. Så med andra ord har det varit en effektiv dag men nu är det dags att sova då klockan springer iväg.

 

Dagens visdomsord

Då denna dag enbart har bestått av jobb och sedan slappande så har jag väl inte myckewt att komma med, så jag bjuder helt enkelt på dgens visdomord.

 

Ännu en måndag avklarad

Så var måndagen snart bortgjord och jag har överlevt trots att kroppen fick en mer eller mindre chock när klocken ringde. Blev en småseg dag, inte alls jobbig bara lite lång. Efter jobbet brummade jag till Kaskeluokt och har bollat lite flyttahemifrån-tankar med pappsen. Finns ingen som kan få "det löser sig" att låta så övertygande som han kan. Sedan hann jag förbi hos Sofie en sväng för att vi skulle försöka förstå oss på hemsidan till byn, kommer inte ihåg sist jag var där men längesen var det. Och ändå är vi nästintill grannar. Och nu så borde jag egentligen sovit för längesen men hade tänkt att ta mig igenom senaste kafsmag-avsinttet innan ögonen stängs igen. 

 

Måste helgerna gå så fort?

Vart tog denna helgen vägen egentligen, tyckte nyss det var fredag och nu är helt plötsligt denna numera förhatliga söndag. Helgen hade mer än gärna fått fortsätta ett tag till. Men har ju trots allt haft en bra helg i alla fall,  fredagkväll spenderades hos Maria med lite filmtittande och sådara. Och lördag så klev jag upp i ganska bra tid för att fixa iordning bilen, plockade sedan med mig Jonte och vi begav oss till Malå för det eventuella bilbytet. Blev inget av det, och såhär i efterhand känns det helt rätt. Speciellt idag då det hade kommit lite nysnö, hehe. När vi kom från Malå stummade vi vidare till Barsele där vi var tills det att Jonte skulle fara idag. Dämpade sedan min tycka-synd-om-mig-själv-för-att-jag-blev-ensam-ångest med att packa in hästapållen för lite hoppning i ridhuset. Om det funkade vet jag väl inte men känner mig i alla fall redo för veckan som består av jobb. Och förhoppningsvis går den fort så helgen snart är här igen.

 

Allt är för bra nu

Hade ju trott att jag skulle bli ledig idag och få tid till att både fara till ridhuset samt piffa upp bilen till helgens eventuella byte. Men det blev jobb hela dagen istället och det klagar jag absolut inte på, fick ju träffa Ida igen. Hann ändå med att spola av bilen lite och byta det sista vinterdäcket. Lite smått separationsångest börjar krypa sig på men funktionalitet går nog ändå före utseende. Sedan fick det bli en kvällstur ut i skogen med hästapållen istället för ridhuset, men det funkade ju bra det med. Och nu är jag helt slut på i huvudet och sängen känns som min bästa vän, det är som typiskt det där att när livet flyter på som bäst gnager sig en oroskänsla sig fast. Bara för att man vet hur fort det kan gå att allt blir dåligt. Men man får helt enkelt leva i nuet och glädjas åt allt man har nu, det är ju dessutom fredag imorgon och helgen närmar sig.

 

Motivationen tryter

Motivation och inspiration var det inte gott om idag, så det har blivit en rätt händelselös dag. Men sådana dagar kanske behövs dom med, ladda batterierna litegrann och bara vara. Svevia kom då i alla fall förbi idag och asfalterade äntligen igen uppfarten, så nu kanske jag faktiskt kan börja parkera bilen på gården och ha motorvärmaren i. Vilket lyx! Eller så är det kanske så det ska vara. Nej nu var jag negativ, all cred till vägarbetare egentligen. Menmen, blev i alla fall en sväng till hästapållen ikväll och självklart en hel del snack med Maria. Men nu är det nog ändå dags att sova då morgondagen har lite mer att bjuda på än denna dag.

 

Däckbyten hit och dit

Den lilla sovmorgonen jag fick imorse var guld värd, redan där fick dagen en bättre start än igår. Har haft en lugn och skön dag där allt har flytit på, sådana dagar är bra att ha ibland. Efter jobbet svängde jag förbi på staoil och hämtade däcket som dom lagat, kände mig väl inte jättesugen på att ställa mig och byta däck igen men har inte så mycket till val då det måste på till helgen. Så det får nog bli morgondagens bekymmer. Sedan så blev det en helkväll i stallet eftersom att det blev lite mycket prat och lite verkstad, men det är inget ovanligt när jag och Maria är där samtidigt. Men nu avslutar jag dagen med lite paradise, är ju ändå ledig imorgon så har ingen brådska med sömnen.

 

Måndag var det visst

Okej nu tycker jag det är dags att vi tar bort måndagar från kalendern, finns det någon mer oinspirerande dag? Hade helst bara dragit täcket över huvudet och sovit vidare i en evighet ungefär när klockan ringde. Men vägarna va u i alla fall bättre idag, inte så konstigt kanske med tanke på att all lervälling hamnat i däcken, vilket i sin tur resulterade i öerhörda skakningar i högre hastighet än 60. Men allt ska väl inte alltid vara enkelt har jag förstått. Känner mig ju rätt tillfreds med livet just nu så att en halvjobbig måndag kan jag gott ta. Men för att undvika en till tröttsam jobbdag så är det kanske bäst att leta åt sängen snart, dock börjar jag lite senare imorgon så tänker ta mig igenom någon serie innan John blund får komma.

 
 

När söndagar blir tunga dagar

Okej jag erkänner, jag ogillar söndagar väldigt starkt nuförtiden, men det finns inte alls mycket att gör åt den saken utan det är bara att ta tag i måndagen och hoppas att veckan går fort. Men jag ska inte klaga, har hunnit med allt som får en helg att bli bra; umgåtts med favvobrudarna, Jonte och andra trevliga människor, tagit det lugnt, sovit ut och även motionerat hästapålle. Gårkvällen blev som jag trodde mycket trevlig och sedan så brummade vi upp till Kaskeluokt. Vad vi har gjort idag, det är inte mycket det. Vi gjorde ett gott försök att åstadkomma palt i alla fall, och resultatet blev väl godkänt. Sedan var det än en gång bara att inse att helgen närmade sitt slut och dags att säga hejdå till Jonte. Lite tyngre för varje gång måste jag säga. Men dämpar söndagsångesten på bästa sätt genom ett dressyrpass med hästapållen, så det funkar ju. Men nu blir det en dusch och sedan ska jag försöka mig på att sova lite, jobb imorgon och förhoppningsvis ser vägarna bätte ut nu än vad de gjorde i fredags.

 

En bra helg

Helgen är här sedan en tid tillbaka och den har varit efterlängtad. Att dessutom spendera den på bästa sätt gör inte saken sämre. Gårkvällen spenderades med Linnea, Sofia och Mathilda. Mycket trevligt, speciellt med tanke på att både Linnea och Mathilda har flyttat. Och idag har jag hunnit byta till vinterdäck och broddat på hästapållen. Upptäckte dock att ena vinterdäcket hade punktering, hur stor är oddsen liksom? Men det är ju ingen världskatastrof i alla fall. Nu ska jag bara invänta middag, sedan iväg på gymmet ett tvärt innan jag beger mig till Barsele och hämtar Jonte. Kvällen spenderas sen i Stensele med trevligt sällskap. Det är väl vad min helg kommer bjuda på och jag kan absolut inte klaga.

 

Kanske dags för vinterdäck

Måste medge att den här veckan varit oerhört långsam, men det är torsdag vilket innebär att helgen är väldigt nära. Postjobb imorgon dessutom så den dagen lär gå fort. Vet inte riktigt vad det blir av denna helg, men förhoppningsvis något bra. Har för övrigt jobbat iprincip hela dagen, så tröttheten börjar vara ett faktum vid det här laget. Fick även fläkten i bilen fixad idag vilket kanske är rätt behövligt i detta väder, har ju dock fortfarande sommardäck så vet inte riktigt om jag vågar köra imorgon. Menmen, det snöar ju i alla fall så jag är glad hursom! Nej nu blir det lite paradise och sedan sova, då är ju helgen snart här.

 

Snön sägs vara på väg

Blev lite mindfuck när jag vaknade upp där alldeles för tidigt för mitt eget bästa imorse och såg att jag hade en förfrågan om jobb på posten idag. Var ju dock tvungen säga nej då jag redan var bokad på annat jobb idag, kändes lite surt då det trots allt är där jag sliter allra helst eftersom att där vet jag precis vad som ska göras och så. Men det spelar ju inte så stor roll, cash is king oavsett vart dom kommer ifrån. Men dagen har flytit på och har inte varit alltför trött så jag är helt klart nöjd. Blev även bjuden på middag hos Kim och det var trevligt. Annars så väntar jag för tillfället bara på snön som smhi har lovat oss. Snälla ge oss vinter nu.

 

Aggressioner gör sig bäst i text

Först hade jag helt tänkt strunta i ett inlägg idag då sängen var mer lockande, men snabbt insåg jag att det bara skulle bli en dålig vana. Och min bloggs död. Och det var inte min plan, min blogg lever nog vidare några år till ifall jag känner mig själv rätt. Men dagen har i alla fall avrit över förväntan, alltid mycket att ta in när allt är nytt men det blir väl ordning på det också sulle jag tro. Blev även positiv överaskad till systemet när det gällde scheman därborta, bästa tänkbara system för vikarier. Allt nytt blev dock döden för min hjärna vilket har resulterat i ännu en slö kväll. Men imorgon tar jag tag i livet igen. Har även varit lite smått upprörd de senaste dagarna så tog tag i det och skrev av mig, frågan är bara den; vad gör man av en välformulerad text när man inte längre går skola? Medan jag funderar ut svaret på det så får den ligga och gro i mina dokument. Men nu tänker jag lägga mig och gro i sängen för imorgon ringer klockan alldeles för tidigt.

 

Tröttsam måndag

Tror jag nämde nånstans i gårdagens inlägg att jag var redo för veckan med en massa positiv energi, och visst, den energi jag haft har varit positiv men kan inte påstå att jag varit något energipaket under denna dag. Alarmet och jag var inte riktigt överens imorse och det har inte blivit direkt bättre under dagens gång. Så efter jag slutat och intagit middagen så tände jag en massa ljus och mös (myste?) ner mig under en filt och slog på tredje Parry Hotter, jag är ju snart halvvägs! Och något mer ansträngande har jag inte gjort, en riktig slapparmåndag helt enkelt. I alla fall om man bortser från jobbet, för där var det inte direkt slappt idag. Men fiaten var i alla fall tillbaka efter några veckors intensiv vård, kändes rätt skönt då det är lite kraftigare bilar än kangooerna. Men nu ska här sovas, lång dag imorgon då inskolning på nytt jobb väntas, wish me luck.

 

Kvällar då sömnen är lite längre bort

Ni vet sådana kvällar då man inte riktigt kan somna utan låter istället tankarna ta överhand. Tankar om livet i allmänhet, vad man har och vad man skulle kunna ha. Vad man skulle kunna vinna eller förlora genom att chansa lite mer. Jag har inte gjort mycket i mitt liv som jag kan säga att jag ångrar, däremot finns det saker som jag ångrar att jag inte gjort. Jag har aldrig varit personen som tagit risker och gjort saker utan att veta vad resultatet blir, jag gillar att veta vad jag håller på med. Och kanske är det det som många gånger hindrat mig från att ta vissa chanser, men jag har börjat inse att de kanske är så det ska vara i livet, man måste våga lite för att vinna. Just nu är jag nog i en tid i mitt liv då jag måste chansa lite för att kunna nå det jag vill, det finns ingen säker väg. Bära eller brista, men har jag ett mål så ska jag nå det.


En helg går alldeles för fort

Inget inlägg på två dagar, när hände det sist? Det vet jag inte men anledningen är enkel. Direkt Jonte kom hem i fredags så drog vi iväg till Barsele och där har vi varit hela helgen. Och ja, jag har i och för sig haft både dator och internet men ingen bra tid till det. Har haft en bra helg hos Karlssons med skratt, god mat och sånt där. Blev en rätt lugn helg vilket inte var mig emot och igår kollade Jonte lite på mitt kjolpaket vilket inte går att göra så mycket åt, det får helt enkelt va som det är. Och denna dag har vi spenderat på crossbanan då det var någon slags träff där och Linus skulle köra lite. Men det är bara att inse att det är måndag imorgon och jobb så det var bara att packa väskan och fara hem och förbereda för vardagen. Men med positiv energi i bagaget så är jag mer än redo.


 

En dag kvar

Hade en rätt slö förmiddag innan jag började ta tag i dagens planer. En trip till ridhuset med hästapållen, en resa som vi idag klarade på helt egen hand. Sedan ringde dom upp från jobb nummer 3, blir tre inskolningsdagar nästa vecka så nästa vecka blir fullbokad då jag också har schemalagda dagar på posten då också. Men i alla fall, när jag kom hem från ridhuset blev det middag och sedan iväg på gymmet för att svettas lite. Och nu skulle jag egentligen ha varit isäng för längesen men. Imorgon är det i alla fall fredag och det känns bra även om jag typ varit ledig hela veckan men helg innebär bra saker.

 

En oeffektiv dag

Dagen har väl inte direkt bjudit på så nämnvärt mycket, så det finns alltså en risk att detta blir ett kort inlägg. Men ett inlägg ska det ju va så. Det blev en till natt med lite märkliga drömmar, inte alls läskiga men otroligt skumma. Man känner sig liksom inte utvilad sen när man vaknar. Men det blev i alla fall en genomkörare av hästapållen på förmiddagen och eftermiddagen blev allt annat än effektiv. Men jag antar att det får vara så ibland. Kvällen har jag däremot spenderat på Lurf där det var en en föreläsning, lärorikt och trevligt. Så jag är nöjd.

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0