Låt oss ta farväl

Blev en kortdag idag, vilket inte var helt fel. Slapp även engelskan då Ingen lärare dök upp, jag klagar inte. På matten hann jag dessutom ikapp det jag missade på fredagslektionen, vilket i sin tur kändes som en liten personlig seger. Och nu så är det inget planerat förrän efter middagen då jag drar till hästapållen innan jag påbörjar min kväll. Blir så att jag kör ikväll, vilket är bra då jag annars inte hade några planer alls.


Rorubobrorikok

Blev som sagt hoppning med hästapållen, vilket var uppskattat både från min och hans sida. Bra de. Annars har det som vart rätt lugnt ikväll. Sen insåg jag att musketörerna åker till la spania imorgon, i två veckor. Två veckor!? Jamena det hinner hända mycket på två veckor, världen kan gå under, någon kan skadas och min gladiator kanske dör. Jaa, allt kanske inte är sig likt när dom kommer hem, och det sista jag hann säga till dom om vi nu inte skulle träffas igen var.. Ja det minns jag inte ens! Kanske nåt i stil med; öjj ha vi nån läxa? Eller; oooh, media är fan det värsta, fml. Detta innebär alltså att dom måste hem igen så jag iaf får chansen att säga något lite mer romantiskt. Och medan jag väntar så håller jag ställningen i Storuman.


I wanna let you go and walk away

Måndagar är verkligen döden. Huvet har varit som en enda gröt och ingenting vettigt blev väl egentligen gjort. Skulle verkligen behöva sova ikapp ett antal förlorade timmar just nu känner jag. Men ja, det får väl hända nångång jag får tid till det. Men kvällen blir bra iaf då jag nog drar lite hoppning med hästapållen, synd bara att Rebecka måste till Tistelön så våran uteritt blir flyttad, känns som det va en evighet sen jag såg henne sist.


Människor har sidor som man varken visste eller önskade fanns

Tro det eller mig jag lyckades köra hem med allt och alla i behåll. Stadskörning och Lovisa funkade som dom skulle. Och det var skönt att komma hem, och skönare blir det nog när jag får lägga mig i min säng inatt. Förutom att köra bil och äta mat så har jag hunnit vara i stallet och motionerat hästapålle, vilket var ett helt perfekt avslut på denna helg. Nu väntar jag bara på att min skjuts kommer så jag tar mig till Kaskeluokt. Sen antar jag att denna helg officiellt är över och det bara är att ladda inför en ny skolvecka. Tur man är ledig onsdag iaf.


Morgontankar medan alla sover

Min helg i Umeå har vart både rolig, intressant och spännande, vilket jag trodde att den skulle bli. Men inte trodde jag att jag skulle längta efter att få sätta mig i bilen och börja bege mig mot Storuman igen. Kanske var det Rebeckas snapar som chaffis till alla galna och härliga människor i Uman som gjorde. Eller Kristinas status om morgonbestyret hon just gjort i stallet, saknaden efter min fyrbenta vän som faktiskt alltid finns där för mig, oavsett vad. Eller så är det helt enkelt så att Storuman är platsen där jag trivs, där jag mår som bäst. Ni måste förstå mig rätt, jag har haft sjukt kul, men nu är det hemresa jag ser framemot.


Moments

Slånge in ett kort litet inlägg nu bara för sakens skull. Vi lyckades ta oss till Umeå igår, trots att jag var bakom ratten. Sen blev det grillat och även ett besök på five. Och den här dagen har spenderats med att springa omkring som några andra idioter på stan. Hittade typ det jag sökte så jag får väl vara nöjd, även om mina fötter inte riktigt är det.



En part of my heart is alltid gonna slå for you

Nu är det faktiskt så att det snart är helg, blir bara en lektion imorgon innan vi rullar mot Umeå. Känner på mig att det kommer bli kul, sjukt kul. Avklarade dessutom jobbintervjun imorse, så nu är det bara att hoppas på det bästa. Annars då? Jodå livet flyter på precis som det ska göra, så jag klagar inte. Och denna kväll kommer jag spendera med Rebelibeckus i stallet, sen kör jag vidare upp till Kaskeluokt och packar inför morgondagen. Sen kanske försöka mig på att göra en tidig kväll, vilket misslyckades igår..


Isn't it crazy?

Har vart en hyffsat bra onsdag idag måste jag ändå säga. Än om jag gjorde mitt absolut sämsta svenska förhör någonsin, dock så lät de som att det inte var många sim var nöjd med det så. Efter skolan så drog jag med Klara och Kim till skarven, där middag och klippning stod på schemat, nog för att håret blev kortare men ack så mycket fräschare. Blir iaf en tidiga morgon imorgon då jag ska hinna med jobbintervjun innan skolan imorrn. Skönt med körkort?- jao!



Det är känslorna som styr

Det fick bli en pw ikväll, vädret var ju fantastiskt så det är bäst att passa på. Måste säga att jag älskar våren, fin natur och man behöver inte smälta bort i värmen. Har i övrigt inte hunnit göra något mer ikväll och det lär nog så förbli. För snart kryper jag isäng och inväntar morgondagen.


But now it's over, it's all over

Äntligen kan jag blogga från telefon igen. Blir så mycket lättare då, och fler bilder dessutom. Nog för att jag inte har så mycket att dela med mig av för tillfället, då alla dagar ser ungefär likadana ut när det är skola. Menmen, överlevde då denna tisdag, vilket betyder att det bara är torsdag kvar som är jobbig denna vecka. Sen är det ju snart helg, då drar jag med brudarna på road-trip till Umeå och gör stan osäker. Kan bli hur bra som helst. Sen tänkte jag nu avsluta detta med att bjuda på lite bilder från senaste tiden.


Men sen vill jag hålla din hand

Måndag igen, vilket betyder skola. Är för tillfället verkligen hur skolless som helst, och motivationen existerar överhuvudtaget inte. Så det blir tyvärr rätt tunga dagar. Men inte allför länge kvar till lov, samla lite krafter och förhoppningsvis finna lite motivation till att anstränga mig lite mer. Aja, ska iaf snart dra ner till stallet, sen ikväll åker jag vidare upp till Kaskeluokt.

                                                         Even though we couldn't last forever

Kanske är det ödet

Blev så att jag var chaffis igår kväll/natt/morgon. Hade det trevligt och träffade mycket folk. För folk fanns det gott om ute igår. Följde med in på trean också, sen medan jag väntade på att dom blev kvar där åkte jag lite bil också. Lite nostalgi där med Sofia. Kom hem imorse typ så jag sovde ett bra tag imorse, i övrigt har jag hunnit med två uteritter idag vilket inte var helt fel. Men blir nog en rätt lugn och tidig kväll ikväll.

Bloggappen väljer fortfarande att inte fungera så det få bli arkivbild.

.

Hatar när bloggappen väljer att inte sammarbeta, så nu får det bli ett kort, tråkigt och bildlöst inlägg. Dagen har iaf gått åt till att göra ingenting och spelat brännboll, vilket gav mig ett fint litet blåöga. Gulligt. Nu ska jag iaf dra ner till stallet sen får vi se vad som blir av denna kväll.



It's friday

Kändes halvt jobbigt att skriva nu, så jag beskriver dagen i bilder mest.
Började dagen med en promenad.
For på skolan, kom hem, satt mig på toa och spelade luffarschack på mina sockar.
For till stensele, närmare bestämt bjursvägen och Sofia. Och där tryckte vi tårtor i massor.


Missing

Kulturfestivalen fortsatte idag på skolan, och tur var väl det för jag slapp spanskan. Var en hel del same-snack idag sen avslutades dagen med afrikansk(?) dans. Hade kunnat vara helt okej om man hade kläder för det samt mer plats. Efter skolan så fixade jag lite saker tills imorgon, det är ju faktiskt inte vilken dag som helst då. Menmen, ska iaf strax iväg till stallet där motionera hästapålle står på schemat, sen drar jag iväg och ser hockeyn.

 

Även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur

Har haft en bra onsdag, skolans påhitt med en kulturfestival kunde ha vart värre. Att vi dessutom slutade lite tidigare var ju inte helt fel det heller. Sen när jag kom hem så blev jag ännu lite gladare då jag är kallad på jobbintervju nästa vecka. Lite vuxenpoäng där faktiskt, lite läskigt också. Men det blir nog bra tror jag! Sen så har resten av dagen spenderats på stallet och förutom ett pass med hästapållen så hann jag med rätt mycket annat också.


I could be the one to make you feel that way

Blev en tur till ersboda och nån bowlinghall igår innan jag lämnade grabbarna och Umeå. Jag vann inte kan jag ju ta och berätta.. Trots att jag tog den senaste bussen hem så gick det rätt bra att ta sig upp imorse och skoldagen kändes även hyffsat ok faktiskt. Jobbade på riktigt bra på matten. Denna tisdagkväll spenderar jag i stallet innan jag ser hockeyn.


Nånting hotar kväva mig

Åkte med grabbarna ber till Umeå igårkväll, kanske mest bara för att se nåt annat än Storuman samt så stod nya solglasögon på shoppinglistan. Och eftersom att Kristoffer jobbade idag så fick hade Christian inte mycket till val än att följa mig ut på stan. Okej, han var ganska frivillig till att göra det. Så solglasögon är handlade och en fika hann vi också ta innan det bar av till mariehem för en...navelpiercing. Wtf liksom?! Då vare iaf tur jag hade min vapendragare då jag absolut inte hade hittat dit själv. Aja, nu blir det mat sen ikväll blir det hemfärd. Tillbaka till verkligheten, och skolan.


You were perfect

Blogg appen har inte funkat och jag orkade inte starta datorn för ett inlägg igår.. Men fredagkvällen var kul och igår gjorde vi väl inget speciellt. Fick iaf med mig både christian och kristoffer till stallet, och upp på hästryggen till och med! Haha dom va så duktiga så :) själv så körde jag lite studs med hästapållen, de skippade dock pojkarna. Aja idag ska jag då ut och fiska, och sen eftersom att vi är lediga imorgon så hade jag nästan tänkt passa på att följa med pojkarna till umeå nu ikväll.


Tonight, we are young

Har vart en hyffsat bra dag idag, började med en sovmorgon sen hade vi en (faktiskt) rolig fotolektion! Sen fick vi även tillbaka matteprovet vilket gick över förväntningarna, bara det är ju värt att fira. Efter skolan så drog jag med mig Rebecka ner till stallet, jag tog ut hästapållen på en uteritt vilket resulterade en sjöblöt häst och en sjöblöt Lovisa. Jag p.g.a av fel jackval och hästen p.g.a ett konditionspass. Men vi klagar inte! Sen är kvällens planer lite ändrade, jag kör inte utan jag åker. Ska bara vänta in grabbarna som kommer från Umeå, men dom är ju inte känd för att va snabb..

 

Just give me a reason

Tycker förra inlägget beskriver dagen hyffsat bra; torsdagar är, enligt schemat, den absolut värsta dagen på hela veckan. Det enda bra är att det är fredag imorgon iaf. Men trots att denna dag gått tungt och varit tråkig så har den vart effektiv! Matteprovet gjort, hemprovet gjort, grafen inlämnad och engelskan..KLAR! Känns rätt stabilt. Så när allt detta var klart så for jag ut och sprang, rensade huvet och släppte allt. Skön känsla. Menmen, imorgon är det fredag vilket betyder både sovmorgon och helg efter skolan. Kommer tillbringa fredagkvällen som fyllechaffis, och vet ni vad? I love it! Förhoppningsvis är det bara trevligt folk.


Ta mig tillbaka. 

Torsdag

Skitdag.


Who

Denna dagen har, som många andra dagar spenderats på skolan. Intressant? Naae. Men fick iaf en hel del gjort, så just nu är det iprincip bara några engelska rader att skriva sen har jag läget under kontroll. Och när jag kom hem idag så var Daniel och Linnea hemma, och eftesom att Daniel fyller år idag så blev det tårta också. Och gott var det! Sen tejpade jag tårna och for ut och sprang bort tårtbiten. Riktigt härligt var det idag och bra gick det också. Dock önskar jag att konditionen kunde vara som den var för ett tag sen, alldeles för många uppehåll p.g.a körkort och förkylningar har det blivit nu på sista tiden. Men jag ska dit igen.


You can count on me

Dagen gick lite lättare idag än igår, kan ha berott på att det är en dag närmare helg idag.. Nemen usch nu lät jag negativ! Men det får man göra ibland. Men iaf, sen det att jag kom hem har jag inte gjort något anteckningsvärt; pallrade mig över till Klara för att låta henne rädda mig och min engelskauppgift. Den blev faktiskt påbörjad, ja nästan klar till och med. Dock går det inte med ord att beskriva hur tung engelskan känns, spanskan känns som rena barnleken i jämförelse.. Då är det illa. Avslutade iaf kvällen med en pw då jag kände att det fick räcka med engelska.


I survive it all

Överlevde just så pass skolan. Känns otroligt segt på den fronten just nu faktiskt, motivationen är noll. Aja, får väl hoppas sommarlovet är här snart.. For hur som helst hem till kaskeluokt idag och efter det att jag hade ätit och vilat maten så tejpade jag tårna och gav mig ut och sprang. Tejpen hjälpte så tårna tog ingen stryk däremot var väl benen lite småseg efter ett litet påskuppehåll men det är ju en annan sak det. Tog mig sen i kragen och gjorde klart grafen, vilket tråkigt ämne det är btw. Död åt media! Menmen, nu är det gjort och det firas med att inte göra nåt mer den här kvällen.




Nu är det allvar och ingen lek

Nu var det ju detta med att börja ett inlägg, det är det som är det svåraste. Om man nu bortser från dessa jävla rubriker.. Man vill liksom bara hoppa in mitt i ett inlägg. Få börja göra det, blankstega tills det att man tagit sig en bit. Aja, kan väl börja med att säga att hästapållen va taggad till tusen så att arbeta med han var inga problem alls, allt flöt på. I övrigt är väl typ en dusch det enda jag ha planerat för den här kvällen typ, nej söndagar är inget för mig.


So try your best now baby

Snart har denna dag passerat och jag har inte gjort nåt vettigt alls, antar att det är detta som kallas söndagsångest. Okej att skolan börjar imorgon, det känns ju lite smådrygt, men det som känns mest jobbigt är att alla dom uppgifter som jag sa åt mig själv att göra nu under lovet ligger fortfarande ogjorda. Bravo Lovisa, du är så jävla duktig. Känner att det kan bli en lite smått jobbig vecka i veckan.. Men jag antar att jag inte ska klaga då jag helt enkelt får skylla mig själv.


Hello goodbye

Idag är en sån här dag då jag känner att jag har mycket att skriva om, men när orden väl blir till så blir det bara fel. Haha, jobbigt läge. Så vet inte riktigt vad jag skulle ha skrivit, kanske låter det bli ett rätt blankt inlägg, bara för att få ha skrivit av sig lite.


One last time

For ju som sagt var ut igårkväll. Hade det trevligt från början till slut så det var helt klart en godkänd kväll! Och idag har jag bara hunnit med att vara i stallet och vart social med Rebecka och Mikaela. Men ska snart ta och ta tag i livet och börja bege mig mot Linneas place där det bjuds på mat och annat ätbart. Det kan nog bli mycket bra de.


Stunder av lycka

Fredag idag och bara en helg ifrån skola igen. Har iaf hunnit en sväng till skarven nu idag. Sen ska jag väl iväg till stallet och sen kanske börja fixa mig inför kvällen som säkerligen kommer bli kul. Även om det för tillfället kändes mer lockande att köra ikväll, men jag tror taggen kommer så småningom. Det bruka va så! Hade faktiskt inget mer på hjärtat just nu..


Antingen är det slumpen, eller så hänger allt ihop

Förutom pw:n imorse så har den här dagen varit högst ointressant. Eller nästan iaf. For ner till stallet nu ikväll där det blev ett mjukgörande pass med hästapållen innan jag hjälpte Rebecka litegrann. För övrigt känner jag mig sjukt trött, vilket mest troligt beror på min fruktansvärt dåliga sömn inatt då jag drömde en sjukt konstig dröm som jag tror sträckte sig från det att jag somnade tills det att jag vaknade. Huvva.


Du får ta en dag i taget

Efter det att jag hade pallrat mig upp och ätit frukost imorse så for jag ut på en pw i 1,5 timme. Det var hyffsat skönt ute trots att det blåste och småsnöade lite. I övrigt har jag inga som helst planer för denna dagen. Får helt enkelt se och ta dagen som den kommer. Haha, nog för att typ halva dagen har gått. Man måste ju bara älska lov och ledighet.


Why so serious

Då var denna dagen slut, och jag är trött. Vilket inte är så ovanligt. Har iaf hunnit med allt jag skulle göra, och lite därtill. Och hoppningen med hästapållen gick bara bra och var otroligt kul. Mera sånt. I övrigt är det enda intressanta som hänt att hag fick ett sms där dom frågade om jag var intresserad av en lägenhet i stockholm. Haha, tjao, kanske inte hade vart så dumt. Lovisa som 08:a.. De skulle va nåt! Men nee, dom få nog ha sina lägenheter ifred.


Kan ett farväl va ett lyckligt slut?

Hade snart tänkt börja med att göra något vettigt av den här dagen, har trots allt litegrann att göra. Börjar med att köra ner till stallet och fixa till allt där innan jag drar vidare och hämtar spån. Sen far jag nog hem ett tag och sen ikväll är lite banhoppning med hästapållen inplanerad. Sen ser vi vart resten av kvällen tar vägen. Känns som rätt bra planer. Så det är väl bara att ta tag i livet och sätta igång nu då.


Men ser honom vända och gå

Haft en bra dag idag, startade med en väldigt välförtjänt sovmorgon. Sen gick jag ut till lammen för att mata de tre flasklammen. Och det tog verkligen i hjärtat att se dessa små tre försvarslösa gullegrisar utan en mamma som skyddar dem. Hjärteskärande. Så jag var tvungen att gosa lite med dom innan jag gick in igen. Sen körde jag ner till storuman. Träffade också Erika ett tvärt, sen drog jag ner till stallet där det blev ett bra pass med hästapållen. Sen en pw hem med Rebecka som sällskap. Helt klart en godkänd dag helt enkelt.


Jag fick låna en ängel

Så var det dags för det här inlägget, jag hade först inte tänkt att skriva något, bara glömma bort och inte tänka på det då det gör så fruktansvärt ont. Men jag kände att han förtjänar detta, min fina älskade plutthäst Ofeigur som numer bara springer på de evigt gröna ängarna. I lördags var det hela ett år sedan han lämnade mig, och allt annat. 30 mars, 2012. Jag brukar ofta tänka på honom, alla fina minnen. Det brukar oftast ge mig ett leende på läpparna. Men jag kan inte neka att just i detta nu så rinner tårarna ner. Men det fanns inget att göra, inget levande förtjänar att leva med den smärta han hade. Han hade många år kvar att leva, om han hade fått leva friskt. Jag vet att han dog lycklig, efter 19 år på jorden så hade han hittat hem, en plats där han trivdes och inte behövde stressa upp sig. Han fick den hjälp och kärlek han behövde. Oavsett hur framtiden ser ut så kommer han alltid att ha satt spår i mitt liv. Kanske är detta min svaga punkt, men det spelar ingen roll, detta är ett tillfälle där det är tillåtet att låta tårarna strömma tills det att det inte finns några kvar.





If only you could see me now

Jaa måste erkänna att musik där man inte hör texten, eller där instrumenten spelas sjukt mycket högre än sångaren sjunger inte direkt tilltalar mig. Och när jag först hörde introt på outtriggers cover på Robins you så hade jag inte tänkt lyssna längre. Men, den är faktiskt bra. 
 

I never really care until I met you

Så var denna helg över. Blev ännu en kväll i ammarnäs i lördags. Så igår kan jag ju säga att det var lite slitna krigare, så det blev att sova hela dagen ungefär. Jag var väl rätt trött jag med, dock hade jag ju turen att slippa va bakis iaf. Fler sånna här helger kan vi ta. Får väl se vart denna dagen tar vägen, vädret är ju trots allt väldigt bra så ut ska jag då.


Lovisa Olofsson

En inlandsbo här på villovägar och äventyr vid kusten. Ursprungligen från skogen utanför Storuman men numera bosatt i Skelleftehamn. Här lever jag och jobbar, med betoning på sistnämnda. Men förutom jobb så lever jag faktiskt livets glada dagar! En tant i sina bästa år helt enkelt.


RSS 2.0