Och så var snart 2014 slut

Beskriv året med tre ord. Bäst, sämst, kämpigt.
 
Bästa köpet? Helt klart min svarta lilla BMW. 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014? Rather be
 
Vem har du umgåtts med mest? Delar av SA11 skulle jag tro
 
Vad var din största tabbe 2014? Att inte lita på första magkänslan
 
Har du haft ett förhållande under 2014? Yes!
 
Vart reste du under 2014? Har väl inte förflyttat mitt arsle alltför många gånger från Storuman i år, men Stockholmsresan med skolan var ju ett minne!
 
Vilka ser du som de största händelserna under året? Studenten kanske..
 
Har du blivit bättre på något? Njaee, möjligtvis att öppna mig lite mer då det varit svårt att alltid hållit allting inom mig.
 
 
Vad var extra dåligt med året? För många vägskäl
 
Vad var extra bra? Alla fina människor
 
Lärde du känna några nya människor? Jo de gjorde jag väl
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Yes!
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja oja, jag har haft riktigt fina stunder
 
Vad var din största framgång på jobbet 2014? Haha, ja det var väl att jag överhuvudtaget fick mig jobb
 
Största framgång på det privata planet? Tror att jag till störst del bara mött privata motgångar detta år
 
Vem saknade du? Någon
 
De bästa nya människorna du träffade? Då jag är lite osäker på vilka jag träffat i år och inte så säger jag alla
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Försöka inse i vilka situationer man ska lyssan på hjärnan och inte på hjärtat. Sedan så ska jag också försöka komma på vad jag vill göra av mitt liv, vilket jag inte lyckats med detta år.
 
 
Mest stolt över 2014? Pass
 
Högsta önskan just nu? Att jag kommer på vad jag vill med framtiden och att det blir så
 
Tror du 2015 kommer bli lika bra? Jag lägger mitt hopp på att 2015 blir bättre
 
Vad kommer du sakna från 2014? SA11
 
Vad spenderade du mest pengar på? Bilen
 
Finns det någonting du ångrar med 2014? Njao, egentligen inte. Jag hade inte kunnat göra saker annorlunda.
 
Blev du kär i år? Det var jag redan när året började
 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 12 Juni
 
Största misstaget? Tilliten jag gav vissa
 
Vad önskar du att du gjort mer? Tränat, pratat och ställt mer krav.
 
Och så slutligen; dina planer inför 2015? Som sagt, försöka lista ut vad jag vill göra och sedan följa den planen. Försöka förstå mig på hur jag själv funkar och vad som får mig lycklig.
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015? Följ ditt hjärta men glöm för guds skull inte hjärnan på vägen
 
Är det något du saknade med år 2013 och ville ha 2014? Mitt känslokalla jag
 
Hur tror du 2015 kommer bli? Tror att början kan bli lite seg men har förhoppningar på att det kommer bli ett bra år tillslut.
 
Vilka förändringar kommer du göra inför 2015? Förhoppningsvis många, men det får tiden utvisa.
 
Vad gjorde du på din födelsedag? Åt tårta och öppnade paket, hihi
 
 

En lång dag

Hade tydligen hunnit sno om dygnet ordentligt under ledigheten, att somna igårkväll var inte det lättaste. Så blev alldeles för få timmar sovda inatt, vilket alltid resulterar långa och sega arbetsdagar. Ska dessutom komma ihåg att inte träna ben dagen före man ska springa upp och ner i trappuppgångar, pain. P3 gjorde inte saken bättre när det var och varannan minut blev avbrott för trafikvarningar. Men dagen tog tillslut slut, och har väl inte direkt överansträngt mig ikväll. Iväg till hästapållen och försökt skotta fram transporten, vilan börjar ju snart vara över för han och då ska det trimmas. Men nu ska denna övertrötta tjej försöka hitta åt sängen och sen sova och ladda för en dags jobb innan det blir lite ledigt igen. Haha.

 

I'm in pieces, pick me up, and put me together

Söndag och jag måste erkänna att en halv tendens till söndagsångest har smygit sig på. Har helt enkelt blivit för bortskämd och bekväm med min 5-dagars ledighet. Men imorgon är det dags för att göra nytta igen, dock bara två dagar innan det är lite ledigt igen, skönt med en mjukstart i alla fall. Men har i alla fall tagit tag i den här dagen och gjort lite nytta, diskat, städat handlat. Bokat tvätttid ha jag också gjort, vilket var på tiden då jag har tre sockpar kvar ungefär. Fick även judit tinad idag då pappa hade jour så jag kunde ställa in hon på hans jobb, och medan hon tinade på så for jag iväg till hästapållen. Och efter att ha förtärt en hel massa godsaker under julen så var det hög tid att ta ett gympass, var nästan helt ensam så det var riktigt roligt! Dock är dagsformen inte direkt den bästa men den kommer väl tillbaka såsmåningom.

 

Och som vanligt så togs inga bilder

Känns som att jag varit ledig en evighet och har helt och hållet tappat uppfattningen om vilken dag det är. Men kom i alla fall fram till att de är lördag och jag har en sovmorgon kvar innan plikten kallar igen. Men hursomhelst, igår var det fredag och när jag kom hem från Kaskeluokt så städade jag undan lite, skruvade upp lite saker och försökte få alla julklappar på plats. Så med lite fler saker på plats i lägenheten så känns det alltmer personligt, som att verkligen är mitt hem och ingen annans. Kvällen blev sedan lyckad, träffade mycket trevligt folk och hade det allmänt kul. Faktiskt längesedan jag fick en sån lyckad utgång. Den här dagen har däremot gått i lathetens tecken, och vet ni vad? Det har varit otroligt skönt! Har varit iväg en sväng till hästapållen men nu när han står på vila så är det inte så mycket att göra därborta. Men nu tänker jag snart krypa isäng för jag är dödligt trött, och ska dessutom försöka att inte sova bort hela dagen då jag ska iväg och tina upp judit som mer eller mindre ser ut som en igloo.

 

Julen 2014

Så hade både julafton och juldagen passerat detta år också. Har haft en bra jul tillsammans med familjen, sjukt nöjd över alla julklappar är jag också, sedan att jag numer rullar fram efter all julmat är helt enkelt något jag får ta. Att vi fick både snö och kyla såhär lagomt till jul var ju också passande. Men hursom, denna juldag har jag inte gjort så speciellt mycket, for iväg till hästapållen som just nu står på en liten vintervila. Sedan åkte jag upp till Kaskeluokt igen, här blir jag kvar tills imorgon någongång. Tog helt enkelt lite semester från livet. Men nu ska jag snart ta och sova, lång dag imorgon då det är hemvändarfest på hotellet. Hur kvällen blir vet jag inte riktigt än men blir säkerligen bra hursom!

 

God Jul


Dan före dan före doppardan

När klockan ringde ville jag bara dra täcket över huvet och ligga kvar hela dagen, inte kanske för att jag var speciellt trött utan mer för att jag visste vad dagen skulle bjuda på. Paket, julkort och så självfallet reklam på det, jag bestämde redan tidigt att idag skulle jag inte stressa utan det fick ta den tid det tog. Blev lite sen men hade en betydligt fräschare känsla i kroppen. Men bara en dag kavr i stressen nu innan det återgår till det normala, skönt! Har inte hunnit med så mycket annat idag, for förbi hos mamma ikväll och har smått börjat packa lite då jag åker till Kaskeluokt imorgonkväll. Men nu ska jag sova så jag får göra bort morgondagen någongång.

 

En lugn helg innan juldagarna

Så hade helgen passerat och imorgon väntas ännu en måndag. Men bara två dagars jobb nu innan jag får lite julledigt. Har för tillfället noll julkänsla vilket suger, men hoppas på att den lyckas komma fram nu de sista dagarna. Helgen har förövrigt varit väldigt lugn, kilade över till Maria igårkväll och såg skräckfilm. Frågan är varför vi alltid ska envisas med att se skräck när båda blir livrädda. Att sedan gå hem själv i mörkret och sedan komma hem till en helsläckt lägenhet var ingen höjdare. Blev rätt sent så det resulterade i en lite väl lång sovmorgon, så hann bara upp nnan det ba av till Blaiken för lite julfika och balhämtning. Och förutom att skura golv och dressyrat med hästapållen så har jag även knåpat klart det sista med Kamelens julklapp. Så nu är den färdig den med. Känns skönt så nu kan jag somna med gott samvete. Gonatt!

 

Det här med att blogga på fredagar..

Det verkar tydligen vara en omöjlighet för mig att blogga på fredagar, ändå gjorde jag inte alls mycket igårkväll så tiden fanns absolut. På jobbet försökte jag hålla ett sånt intensivt tempo som bara var möjligt, allt för att få ta helg någon gång, och tio över fyra lyckades jag faktiskt checka ut. Helgen var ett faktum och det firades med middag hos mammsen. Blev även så att jag fick en impuls så jag tvärfärgade håret, rött är något jag aldrig tidigare burit på huvudet men någon gång ska väl vara den första. Blev väl varken bra eller dåligt, jag antar att jag bara är ovan. Blev sedan en lugn och en ganska tidig kväll, sov ut imorse och sedan dess har jag hållit på att städa. Men ska ta en paus i städningen nu och bege mig ut på en uteritt med Kamelen och Tessebiss. Blir nog bra det innan jag tar tag i det sista.

 

Hårda dagar

Hade tänkt sova ut lite imorse då jag ändå inte började så tidigt, det gick dåligt då jag blir väckt utav målarna som skulle måla om taket inne på toan. Så med lite sömn och ett halvt ryggskott så kunde ju denna dag börjat bättre. Jobbet blev inte mycket bättre heller, en timme sen hela dagen ungefär, så har haft en våg utav stress över mig hela dagen. Smått jobbig känsla. Hade helst bara dragit täcket över huvet och sovit tills imorgon när jag kom hem men tog mig istället ute på en uteritt och fick till och med sällskap av elin och Romeo. Så det var helt klart ett bra val. Nu däremot känns det mer lovligt att ta täcket och sova, gonatt!

 

Finaldags

En sån dag, både huvud och kropp är helt slut på. Både storumanblad, julkort och klump i mängder är är inget jag skull föredra varje dag. Har alltid trivts i min lilla fiat men idag hade jag nog ändå föredragit barnen. Aja, bara fyra dagar till innan julkaoset är över.  Efter jobbet bröt jag det lilla vardagsmönstret och for till skarven med Klara och Kim. Mat, prat och kortare hår blev det. Så nu finns det inte mycket hår kvar på detta ljushuvud, men det var behövligt. Annars har jag sett finalen av paradise ikväll, lite konstigt det där, har aldrig tidigare år sett ett enda avsnitt men i år har jag följt det slaviskt och inte missat ett enda. Fråga mig inte varför då det egentligen är väldigt dåligt. Men i brist på annat kanske. Och nu är det verkligen på tiden att skalla kudden annars lär jag aldrig palla morgondagen.

 
 

Work, eat, sleep and repeat

Efterlyser min energi som lyst med sin frånvaro nu i några veckor, har varken lust eller ork till att göra något som frångår vardagen. Det är verkligen work, eat, sleep and repeat. Jobbigt och framför allt fruktansvärt tråkigt och meningslöst. Tur att jobbet i alla fall behöver mig nu annars hade jag mest troligt suttit hemma och dammat över. På tal om jobbet så gick det bra, om än man märker att julen närmar sig med stormsteg, mängden lär nog trappas upp längre fram i veckan också. Tog sedan även tag i lvet litegrann ikväll och körde gymnastikhoppning med hästapållen. I uppvärmningen kändes han oerhört seg så förväntade mig en hel del pet, men inte det. Han lyfte på bra och nuddade inte en enda gång tro jag. Fina språng blev det också så jag är nöjd. Och det mina vänner, det var min tisdag det.

 

En extra dag ledigt

Var ledig idag och har en känsla av att lite extra uppladdning inför denna vecka kan behövas, nu går postmänniskor in i en hektisk tid. Tur det bara är jul en gång om år i alla fall. Men har haft en väldigt lugn och skön dag, ingen stress och inga måsten alls. Hade först tänkt fara på gymmet men kände att vädret var för bra för att spendera tid inne så istället besteg jag utsikten. Fick även besök utav Klara i eftermiddag och jag utmanade mig själv och försökte mig på att slinga hennes hår. Hon verkade inte helt missnöjd så jag få väl ändå godkänt. Avslutade sedan denna måndag med ett dressyrpass, förvänd galopp blev fokuset idag. Man märker tydligt att han tycker det är lite jobbigt så han saktar mer än gärna av, men med lite påminnelse med skänkeln så kan han hålla ihop det riktigt fint. Och med det sagt så säger jag godnatt!

 

En hel helg

Den här helgen har bara rusat förbi och jag har inte hunnit med, redan söndag och dessutom tredje advent. Var i alla fall ledig i fredags så passade på att fara till luspen och se lucitåget, ifall man nu kan kalla det får luciatåg. Roligt var de då i alla fall! Sedan så handlade jag och på kvällen blev det film med Maria. Hann även med en tur till ridhuset med hästapållen där det blev träning på galoppombyten. Fick till några riktigt fina där i slutet. Igår däremot så sov jag först bort hela dagen och sedan var det dags för middag med Sofia och Daniel och allteftersom så trillade det in mer folk. Så det blev helt enkelt en trevlig kväll. Och idag blir det en slapparsöndag med ingenting inplanerat, rätt skönt faktiskt.

 

Allting har ett slut och allt det vackra är kort

Såg till min glädje när andra bilen kom till jobbet idag att mitt internet kommit. Så direkt jag slutat så for jag hem och kopplade ihop det. Hade även en "uppföljning" hos arbetsförmedlingen, men hann bara dit innan jag ficka fara därifrån, dom tyckte jag jobbade för mycket just nu. Lika glad för det är jag. Annars så har jag fixat en parkeringsplats åt Judit idag, inga kallstarter mera. Och den andra hästkraften fick träna lite bomövningar idag, hade ju sagt att jag skulle bli bättre på köra markarbete så. Får väl se hur länge det håller i sig.. Sedan blev det ett välbehövligt samtal med Mathilda, en riktig glädjespridare när man behöver det som mest.

 

Klappat och klart

Det märks verkligen på jobbet att julen börjar närma sig, inte många lugna minuter och fullt upp från det att sista bilen kommit tills man slutar. Kom iväg lite sent och så kände mig smått stressad, men sedan var det en kund som lyckades förklara väldigt fint att hen uppskattade det jobb vi gör, det gjorde dagen så mycket bättre. När jag slutat så for jag hem och åt och sedan iväg tll hästapållen. Blev lite bommar och rakriktning. Jobbade på bra och tyckte det va roligt att få jobba av sig litegrann. Och nu är jag hemma hos mamma och beställer de sista julklapparna, så passar på att blogga nu också när jag har "riktigt" internet. Men förhoppningsvis får jag mitt imorgon eller på fredag. Så att bloggen inte dör ut ;)

 

En tisdag


Internet på g

Lär bli korta inlägg tills de att jag fått ordning på internetet. Hatar ju som sagt bloggappen.. Men det finns inte mycket att säga om denna dag, jobb och sedan hästapållen. Och nu ska här sovas och sedan jobb imorrn. Börjar dock inte så tidigt så ska njuta av en halv sovmorgon. 


.

Helgen börjar lida mot sitt slut och det har blivit en hel del flängande hit och dit. For ju som sagt först till Blaiken till klara och Tomas och sedan blev det ju Umeå. Hann även förbi en sväng hos Kim, som har flyttat mitt ut i ingenstans en bit ifrån Vännäs. Och idag så tog jag och körde upp till Kaskeluokt, blir kvar här tills imorgon. Ska passa på att ta med lite kött hem sen då pappas frysar är överfulla, och ja, min är väl inte riktigt lika fylld.. Men nu är det minsann dags att börja sova.

 
 


En trip till Umeå

Har varit lite glest med inlägg i veckan, men for till blaiken igår för att sedan fara till Umeå idag. Men nu är jag i alla fall på hemmaplan och lär så förbli ett tag framöver. Har varit en trevlig dag och har iprincip kirrat alla julklappar nu så det känns skönt. Men ska ta och göra något vettigt nu så vi får höras imorgon istället.


Att lyssna på samvetet och inte hjärnan

Känner mig rätt nöjd med denna dag nu när jag kryper isäng, trots att det blev jobb hela dagen så lyckades jag på något vis fixa alla dom där grejerna som jag skulle göra någon dag jag var ledig. Sedan hade jag tänkt låta resten av kvällen bestå utav att göra ingenting, men det samvetet tog över. Så iväg på gymmet bar det, och ja jag erkänner, jag har medvetet hållt mig därifrån senaste tiden. Anledningen till det? Enkel. I och med nystarten och flytten av gymmet så har det kryllat av folk där, jämt. Och allt är så öppet och nära nu, det finns liksom ingen liten vrå man kan gömma sig i. Och jag, med en självkänsla på 0 känner mig oerhört obekväm så. Men jag gjorde det och idag fick benen jobba, vilket jag i efterhand insåg va lite dumt då jag numer går till och från gymmet.. Trappuppgångarna imorgon kommer bli roliga. Kan även passa på att bjuda på min favoritdel inne i mitt place, hallspegeln.

 

Lite sömn när dagsplaner ändras

Gråt inte mera, jag är här nu, säger jag och citerar Andte. Och kanske har ni saknat mig i min frånvaro lika mycket som vi saknade alla papper som han alltid kom släpande på, tio skollessa tredjeårselever som vi var. Men igår tog tröttheten överhand och jag bytte ut bloggandet mot ett avsnitt paradise, smart val om ni frågar mig. Ligger några avsnitt efter nu då jag aldrig lyckas hålla mig vaken, men igår när jag ändå skulle få sova ut idag så tog jag mig tiden. Men det där med att sova ut det sket sig, halva sju ringer telefonen och blev blixtinkallad på jobb. Så det blev lite för lite sömn inatt och en hel dags aktivitet, resultatet av det är helt enkelt en trött Lovisa. Men snart helg och imorgon är det brev och inga barn, så då spelar det inte så stor roll ifall tröttheten försöker påverka humöret.

 
 

Det är visst bara tisdag

Såg nu när jag loggade in att blogg.se hängt med på det har med julkalender, lite fyndigt och lätt värt för dom som vinner. Dock så är "motivera-varför-just-du-ska-vinna" något jag är extremt dålig på så att jag bojkottar nog hela saken. Men nog om det och över till livet. Dagen flöt på rätt bra och smidigt om än jag helst ville gå och lägga mig de två sista timmarna. Men otroligt nog så höll jag mig vaken och både barnen och jag har överlevt dagen. Så det måste j vara helt klart godkänt. Och nu på kvällskvisten så hann jag med ett lugnt pass i paddocken med hästapållen. Blev inget rävande direkt utan mest bara för att arbeta han lite och få honom mjuk i lederna. Men nu ska här sovas, tidig morgon imorgon igen så.

 

Redan advent och december

Okej jag ska erkänna, igår glömde jag helt och hållet bort bloggen, mitt i adventsstök, flyttkartonger och uteritter. Därav denna tystnad. Och idag hade jag lite ärenden jag skulle uträtta men det sket sig och blev istället jobb hela dagen. Och om jag är trött nu? Jo, barn är verkligen energikrävande. Men som klyschan säger, cash is king. Vissa av dom är ju faktiskt lite söta också. Men dom där ärendena får helt enkelt bli en annan dags bekymmer. Och förutom jobb idag så har jag inte hunnit med mycket annat, halvsovit i soffan så frflyttade mig till sängen och ska väl halvsova här nu till paradise. Lät som en bra plan det.

 
Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0