Jag gör det åtminstone

Ljuset i tunneln hägrar och veckan börjar sakta men säkert glida mot helg, ska bli så skönt! Sova, äta, sova lite till och bara vara är planerna hittills för denna helg. Bjöd in mig själv (hehe) på grillmiddag i Blaiken imorgon, vilket känns som ett alldeles lagomt ansträngande göromål imorgonkväll. Men det är imorgon det, än är det fortfarande bara torsdag. En torsdag som vilke annan torsdag som helst, intetsägande och inte alls speciellt spännande. Först jobb sen en mörkertur i skogen med hästapållen innan jag slet ut mig själv och sprang. Vissa gånger kan jag bli så irriterad och besviken på mig själv då sträckorna inte alltid blir så långa och tempot inte känns något vidare bra. Sådana gånger försöker jag intala mig att jag åtminstone försöker, jag tar mig ut och släpar mig i alla fall runt. Sen hur det ser ut och hur långt det blir får man helt enkelt ibland försöka förtränga.

 

Ett yrke som sovare, tack!

Vakna, jobba, äta, hästapålla och springa är ungefär vad som har hänt under denna dag. Och mer kommer inte hända då jag egentligen borde sova eftersom att tröttheten börjar gå överstyr. Börjar seriöst fundera på om jag har järnbrist (vilket inte alla skulle förvåna mig då jag inte alls är säker på att jag äter tillräckligt järnrik mat), har läst och hört talas om att trötthet är ett vanligt fenomen då. Tror jag ska testa att ta järntabletterna som blev kvar sen blodgivningen och se ifall det blir någon skillnad. Sedan vet jag ju att jag är en väldigt trött person, som helst skulle vilja spendera alla dygnets timmar i sängen med stängda ögon. Men det är det ingen som har tjänat pengar på, tror jag.. och om det skulle gå så tar jag tacksamt emot all information om det yrket!


Litet vintertecken

Äntligen en dag med lite kyla och faktsikt så har jag till och med fått köra på en vit väg, om än det inte var mycket för världen men. Kanske blir det en vinter i år också, fast i nuläget känns den väldigt avlägsen måste jag erkänna. Men det var ju trevligt att i alla fall få titta på lite snö. Var förövrigt en rätt lättsam jobbdag och tröttheten från igår verkar inte ha följt med, vilket jag inte hoppas att den gör resten av veckan heller. Blev sedan ett pass med hästapållen innan jag for ut och sprang en sväng. Tycker ju det är mycket skönare att springa i kyla än i plusgrader, dock är det betydligt svårare att klä sig. Har en tendens att överskatta svettningarna och klä mig lite för lite vilket resulterar i at jag får springa som en jäkel i början för att inte frysa ihjäl.

 

Måndagar..

Sängen är aldrig så skön som på en måndagmorgon och aldrig så efterlängtad som på en måndagkväll. Ja, jag är trött och skulle mer än gärna också ha höstlov som typhälften av sveriges befolkning verkar ha. Och vet ni vad jag skulle göra då? Inte ett skit. Jag skulle sova tills jag vaknade och sedan kanske förflytta mig från sängen till soffan. Känner hur extremt skönt det skulle vara.. Men lovtiderna är förbi och jobb står på schemat. Och förutom jobb så har jag spenderat denna gråa och tröttsamma måndag hos hästapållen och sedan trotsade jag och Nellsan regnet för en långprommis med en massa snack om helgens vedermödor. Alltid trevligt och nyttigt!

 

Skoternsdag 2015

I och med klockomställningen så har det känts som att denna dag varat i något som liknar en evighet. Har dessutom varit sjukt trött så det har inte blivit många knop gjorda, är tydligen inte van att vara uppe och ute längre. Har dock faktiskt tagit mig iväg på en hoppträning med hästapållen vilket gick grymt bra. Så jävla nöjd! Blev en lydnadsövning som bestod utav kombinationer och linjer, och oj så bra han lyssnade och anpassade sig. I övrigt så har det väl varit en bra helg, en lugn fredagkväll och sedan en uteritt med hästapållen igår innan jag drog iväg till Ida för lite snack och alkohol. Vi drog sedan vidare till grabbsarna och sedan till hotellet. Hade en trevlig kväll om än jag hade haft det lika trevligt nykter, så skippar absolut alkoholen på halloween. Men hursom är helgen över nu och denna donna ska krypa isäng för att orka med en måndag. Slitsamt att ligga på topp, natti!

 

Stanna upp och tänk efter vart vi är på väg

Torsdagen den 22 Oktober 2015. En dag som Sverige kommer minnas en lång tid framåt, en dag som fått mig att fundera på vart vi egentligen är på väg. Vart tryggheten för våra barn och ungdomar finns, våran framtid. Är det så här och värre det ska bli hädanefter, ska man inte kunna räkna med att barnen överlever en dag i skolan? Vi ska alltså ha i baktanken att det ska komma inspringande en pajas som tror han är darth vader eller nåt. Å du hemska människa vad jag hatar dig. Du är ett stort bevis på att man faktiskt kan hata någon man varken sett, hört eller träffat. För ja, jag hatar dig. För vad du gjort och för vad du åstadkom idag.

Trots ett täcke av synd och sorg så har denna dag även bjudit på fina stunder. En innedag på jobbet, fika på akkan och en lång promenad och pratstund med Nellsan. Det är fina grejjer det. Och ännu en fin sak är att det är fredag imorgon, snart helg, en helg som förhoppningsvis bjuder på roligheter.

 

En lite märklig dag

Blev en liten halvt märklig jobbdag idag, hade egentligen en innedag men hamnade hastigt och lustigt i Blattnicksele en sväng också för att lämna en reservbil. Och oförberedd på det som jag var så kan jag säga att det blev ganska kallt att stå och vänta på skjuts i drygt en timme. Men slutade när jag kom tillbaka så efter en tekopp var jag uppvärmd igen. Kvällen har däremot spenderats på hästryggen, ett svettigt pass med galopparbete blev det idag. Skönt för både hästapålle och ryttare att få ut lite energi. Men nu ska jag ta och vattna mina tappra krigare till blommor (inte lätt att vara växt i mitt hem) och sedan krypa isäng så det kanske finns någon energi för morgondagen.

 

När måndagar är bra dagar

Måndag mina vänner, det är måndag. Men en relativt bra sådan,en innedag på jobbet och resterande tid av denna dag har jag spenderat utomhus. Springtur, ridlektion och en kvällspromenad med Kim och lilla Love. Skönt i en lite kyligare och klar höstluft. Men nu börjar kroppen tycka att det är kväll och hög tid att gå isäng, speciellt med tanke på att det blev en relativt sen kväll då jag givetvis hann sno om dygnet i helgen. Sånt som händer, och lär då garanterat somna ovaggad ikväll i alla fall.

 

Nu är jag nöjd för denna dag

Efter det att jag väl klivit upp ur sängen imorse så har detta varit en aktiv dag, inte en lugn stund förrä nu då jag blev strandad i sängen. Började med att bege mig ut och köra lite intervaller, och oj vad min kondition verkligen försämrats sen våras. Men håller sig förkylningarna borta nu så ska det förhoppningsvis bli ändring på det. Sedan kom varsellyset på plats innan det bar iväg till ridhuset med hästapållen. Hoppträning stod på schemat och jag tror bannemig aldrig vi haft en så bra hoppning. Hade lagt upp en lydnadsövning och jag har absolut inget att klaga på när det gäller han prestation. Har även börjat träna på att sända in han i transporten vilket också gick bra. Så en liten guldstjärna till lillprinsen idag! Sedan har jag hunnit gå en sväng men nu har jag som sagt landat i sängen och laddar för en ny vecka. Och bilderna från gårdagens dop har jag inte hunnit ladda in på datorn än så dom får vänta.

 

Dags för en flytt till kallare ort tro jag

Så skönt med helg, en lugn helg dessutom! Där jag bara kan sova, äta och göra det som faller mig in. Ska även på dop imorgon, vilket var drygt 16 år sedan sist tror jag, då var det min lilla kusin Fanny. Så ja, det var ett tag sedan. Sorgligt nog har det blivit fler begravningar för min del.. Aja, fick då i alla fall sluta tidigt idag(!!), så hann med en ritt i dagsljus faktiskt. Sedan blev det wok till middag (lär få äta det i flera månader framöver då det här med att beräkna portioner inte är min grej). En pw har det också blivit nu på kvällskvisten och det får även avsluta denna fredag, för jag tror inte att jag, trots sovmorgon imorgon, kommer vara vaken så många minuter till. Men tänkte bjuda på en bild av en äckligt otäckt stor snigel jag såg på vägen idag. Såg först bara ett släpspår och upptäcker sedan till min fasa att det slemmiga kräket bara är 20 cm ifrån mina fötter!

 

Halvvägs genom veckan

Idag har varit en sån där lååång dag där det känts som man haft alldeles för mycket att göra på för kort tid. Dessutom har småsaker bestämt sig för att jävlas, vilket också tar sin lilla tid. Men slutade tillsist och efter jobbet har det inte varit något vidare högt tempo. Placerade mitt arsle framför tv:n och där blev det tyvärr kvar tills det förflyttade sig till sängen. Men energin tog slut någonstans i Pauträsk och blev nog lämnad kvar där, får försöka hitta den och ta med den hem imorgon. Turligt nog är det ju faktiskt torsdag imorgon och snart helg med andra ord. En oplanerad helg där det enda jag vet kommer ske är dopet på Lördag. Kanske någon matroadtrip i brist på annat. Ska hursom bli skönt att få sovmorgon, får dock en liten sovmorgon imorgon då jag börjar lite senae än vanligt vilket var längesen. Så det ska bli skönt! Men är ändå hög tid att krypa isäng nu, så gonatt!

 

Att vara maktlös över vad världen åstadkommer

Dagarna går långsamt nu och det känns som en evighet mellan det att jag går upp på morgonen tills det att jag får krypa isäng igen. Inget negativt egentligen, bara lite enformiga dagar kanske. Skulle behöva en liten förändring i livet, en uppiffning. Ja, något nytt och spännande helt enkelt. Men det är väl sådant som kommer efter en dödperiod. Har väl varit en bra tisdag för övrigt, fint och klart väder. For iväg till Kim en sväng ikväll och fick snusa bebis och prata av mig. Trevligttrevligt! Men mitt i denna fina tisdag så kan jag inte låta bli att sätta mig ner nu ikväll och vara lite nere. Alla påverkas vi av vad som händer och sker runtomkring oss, och för vissa blir vardagen aldrig sig lik. Så är det för min vän, mitt hjärtegull, en av mina hjärthalvor. På något sätt känner jag mig som en skyddsängel för henne, jag vill skydda henne från allt ont vad världen har att erbjuda. Få henne att undvika alla misstag man själv gjort. Det är som att man slitit ut hjärtat ur kroppen på henne, delat det mitt itu, men bara satt tillbaka ena halvan. Det blir aldrig sig likt. Aldrig. Och jag känner mig så maktlös. Det finns verkligen ingenting jag kan göra, ingenting. Men lilla älskade Tessebiss, du kommer aldrig vandra vägen ensam. Aldrig!

 

Dagen då kattanten i mig försvann

Så har veckan rivstartat och som vanligt är man tröttare än tröttast så här en måndagkväll. Men det hör väl till och man får ju trösta sig med att det alltid betyder att det är en dag mindre kvar till helg. Men förutom trötthet så vad har denna dag bjudit på förutom jobb då förstås? Inte alls mycket egentligen för er som undrar. Blev skoterägare idag, till en polaris, polaris. Vart tog denna dära kattanten i mig vägen? Ingen som vet, hon blev en polarisare istället. Men det blir nog skitbra och tycker väl mer eller mindre att snön kan komma nu, helst igår men. Skulle i alla fall bli kallt inatt såg jag, vilket alltid är en början. Kylan fick mina lår smaka på lite nu ikväll då jag körde ett mjukgörande pass med hästapållen, mina ben har tydligen inte förberett sig för kylan. Brukar ju sällan ens bära långkalsonger på vintern men ikväll hade jag lätt kunnat tänka mig ha ett par. Men det kommer icket hända, benen ska härdas inför vintern. Punkt!

 

Vart tog helgen vägen?

Började denna helg med att åka upp till Kaskeluokt i fredags då jag slutat för att sedan delta i jakten på lördagen. Blev en lång men händelserik dag i skogen så det var roligt. Var sedan lite vemodigt att åka tillbaka till Storuman igårkväll, man inser inte vad man haft förrän det inte ingår i vardagen längre. Tur det inte är långt i alla fall. Blev en tidig kväll igår, dels för att jag var trött och dels för att det inte hände något annat spännande. Blev sedan en lång natt med kallsvettningar och magsmärtor, som jag ännu inte lyckats identifiera. Tarmvred, blindtarmen, gallan, matförgiftning eller något annat skumt? Inte den blekaste men ont som satan gjorde det då! Men nu är allt frid och fröjd tack och lov. Men tröttheten har tagit över denna dag så det enda vettiga jag lyckats göra är att byta till vinterdäck och kört ett dressyrpass med hästapållen. Men nu kryper jag isäng och laddar inför en ny vecka, natti!

 

När man vet att motivationen finns där nånstans

Efter en aktiv dag med väldigt lite stilla sittande så måste jag säga att det var otroligt skönt att krypa ner under täcket. Se ikapp lite PH nu innan det är dags att sova. Hursom, efter jobbet försökte jag få ihop något som skulle likna schnitzlar, okej det liknade faktiskt det men som vanligt så gör jag mat till cirka 10 pers. Och efter en liten snabb matkoma så var det bara att kasta sig upp på hästryggen, blev ungefär samma arbete som igår, lite spänd och dåligt fokus måste jag väl ändå säga att han hade idag. Men alla dagar kan ju inte vara bra dagar kanske. Sedan for jag ut och gick med löpinslag. Springer inga längre sträckor nu då jag inte varit igång på ett tag och jag vill orka hålla den fart och teknik som jag vill ha. Men ska väl så småningom vara uppe i dom sträckor jag brukade vara på en gång i tiden. Den där tiden i livet då jag kunde kliva upp och ta kilomet efter kilomet innan jobbet, har väl nånstans i bakhuvudet tänkt att komma tillbaka till den formen och den motivationen. Lägger muskelbyggandet på hyllan ett tag och tänker satsa på förbränning, skynda långsamt är planen. 

 

En plan B

Känns som jag spenderat oändligt många timmar på jobbet då vi hade a-träff också idag. Hade ju en utedag i fiaten idag men tyckte ändå att dagen flög fram otroligt fort för att vara en onsdag. Och ett antal timmar i fiaten resulterar ofta i flera timmars tänkande. Ofta är det bara tankar kring oväsentliga saker men idag kom jag faktiskt nästan fram till någonting. En reservplan ifall livet i dagsläget skulle skita sig eller ifall jag skulle bli sjukligt less på samma vardagsmönster. Om jag någonsin tilltar min plan får tiden utvisa, men kan inte annat än säga att det skulle vara en aning spännande. Aja. Annars så har hästapållen fått en liten genomkörare med mjukgörande arbete. Lång och låg form där han skulle bära sig själv utan stöd i tygeln, bara forma honom efter skänklarna. Extremt mjuk och trevlig blev han, så duktig så. Men nu blir det sängen, en dag närmare fredag.

 

Med mörkret kommer trötthet

Tröttsam och seg tisdag där det egentligen inte blivit så många knop gjorda bortsett från jobbet. Hade lätt kunnat somna när jag slutat och sovit fram tills imorgonbitti, men ryckte upp mig själv för att ta en pw ut till hästapållen. Skönt när man väl tagit sig ut och den friska luften gör en betydligt mycket piggare. Och annars har det väl inte hänt någonting idag och snart är dagen slut och jag får krypa isäng. Förstår inte vart denna trötthet kommer ifrån, skulle ju lätt kunna somna vilket tidpunkt på dygnet som helst. Kanske beror det på att vi går mot mörkare tider och kroppen ställer in sig på sömn när mörkret börjar komma. Så den kanske bara måste vänja sig med att man kan vara vaken än om det är lite mörkare ute.

 

Minusgraderna kommer och hoppas att snön gör likaså

Måndagen över och ögonen faller snart igen. Men hade en innedag på jobbet idag vilket är lättsamma dagar så fick en bra mjukstart på veckan i alla fall. Efter det att jag slutat så släpade jag med systeryster till yngvessons för att tinga en av de begagnade skotrarna som stått där ute ett bra tag. Så nu ska den in på service och sedan är den redo för köp. Och det har bara fått längtan efter vintern att bli ännu större, ge mig snö nu tack! Annars har denna måndag bjudit på en pw i den kyliga höstkanten och ett dressyrpass med hästapållen. Vi övar vidare på galoppombytena och idag blev det övning på att ställa han åt det håll han inte galopperar åt. Det vill säga vänsterställd i höger galopp och tvärtom. Blir lite kortslutning i hjärnan ibland men han kämpar på bra. Men nu är jag nöjd för den här dagen och kryper isäng. Natti!


För att det var ett tag sedan

Kärlek & relationer

Ditt civilstånd? Singel å ledig å friare än en cowboy

Är du nöjd med det? Ibland, ibland inte. Oftast inte kanske, då det skulle vara skönt med någon som gjorde ensamheten mindre.. ensam.

Vem kysste du senast? Extremt längesen va det då.

Har du varit kär på riktigt? Ja i en människa, flera gånger.

Har du varit ihop med någon du älskar? Ja

Ditt yngsta strul? 96a

Vart går gränsen för dig rent åldersmässigt? Beror väl på mognaden, men helst ingen yngre egentligen. 90-93:a är väl det ultimata.

Vad för sorts killar faller du för? Förut var det kanske lite badboys-aktiga typer men man lär av sina misstag och nu är det snällheten som ska skina igenom för att få mig på kroken. 

När kysste du någon senast? Två månader sen kanske, vet inte riktigt.

När vill du skaffa barn? Någonstans emellan 25 och 35

 

x Privat

Har du sårat någon med flit? Aldrig!

Vilken webbsida besöker du oftast? Facebook.

Vem i din familj kommer du bäst överens med? Klara

Är du kär? Nope!

Vem bråkade du senast med? Det var så längesen så de kommer jag inte ihåg.

Har du varit i slagsmål? Njae inte direkt.

Brukar du dricka alkohol? Jao, fast nu är det inte så ofta. Är ute mycket men dricker sällan.

Är du rökare? Nej men usch nej!

Snusar du? Nejnej, aldrig.

Hur gammal är du? 20 stadiga år.

Har du bra självförtroende? Nej, vad är ett självförtroende?

 

x Personer

Vem litar du på till 100%? Hmm, Therese.

En snygg person? Jack Sparrow eller Frej typ, svårt val. 

Vem smsa dig senast? Johan

Vem smsa du senast? Mamma

Vem ringde dig senast? Pappa

Vem kramade du senast? Rebecka

Vem såg du senast? Hon i kassan på Ica

Vem ser du upp till? Pappa

En bra artist? Måns Zelmerlöw

 

x Har du under de senaste 10 dagarna...

[ ] Simmat

[X}Tränat

[X] Varit sjuk

[ }Hånglat med någon

[ }Haft sex

[ ] Varit full

[ ] Rökt vattenpipa

[ ] Tagit droger

[ ] Dumpat någon

[ ] Blivit dumpad

[ }Blivit kär

[ }Bråkat med någon

[ ] Blivit sviken

[ ] Ljugit för en nära vän

 

x Randomfrågor

Vilken är din viktigaste ägodel? Min bil

Har du tandläkarskräck? Nej verkligen inte, love it!

Är du helsvensk? Yes!

Har du fått ditt hjärta krossat i år? Hjärtekrossandet blev tyvärr en lång process som pågick från förra året tills i somras. Helt i onödan och till ingen nytta alls.

En sak du hade velat ändra med ditt liv? Egentligen kanske inget, för det som händer och sker bildar en till den man är. 

Vad är du rädd för? Förutom spindlar så måste jag nog säga framtiden på den. Att jag inte får det liv jag vill och att jag misslyckas.

Är du lycklig? Både ja och nej, medellycklig kanske.

Brukar du använda smycken? Det händer väl.

Vad är viktigt för dig i ett förhållande? Tillit, respekt och ärlighet.

Är du en djurvän? Absolut.

 

Och om jag tänker tillbaka nu så har du aldrig varit vacker

Helgen är över och den här varit bra, precis så där som en helg ska va. Började med en lugn fredagkväll med lite idoltittande och en ragg med Frippson m.fl. For förbi garaget och fick provsitta en pro xr, vilket fick mig att äntligen bestämma mig inför mitt köp. Men for hem ganska tidigt för att jag var trött. Tog lite sovmorgon på lördagen inna jag tog en pw i den klara höstluften. En uteritt med hästapållen hanns också med. Sedan var det middag med grabbarna grus innan jag skulle chaufföra dom vidare till Blattnicksele där Rebus hade inflyttningsfest. Kul att träffa henne igen! Blev ändå en tidig kväll, var nog hemma före tolv så det var ändå skönt. Och efter en skön sovmorgon och en behövlig pw så tog jag tag i livet och städade lägenheten, känns skönt att ha det gjort och slippa göra det efter jobbet någon dag. Och ikväll blev det galoppbyte-träning med hästapållen, jobbigt men nyttigt och det var duktig liten hästapålle. Men nu väntar strax sängen, om än jag faktiskt inte är så trött då fått vila ut ordentligt i helgen.

 
 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0