Färgglad och underbar årstid

25 september och förutom löning så innebär det att vi snart vandrar in i Oktober. Kan vi pausa lite, för den här flickan hinner inte med. Jag är fortfarande kvar någonstans där i slutet av Augusti. Snart ett helt år sen jag satte min fot i Drängsmark första gången, och så här ett år senare är jag bosatt här. Händelserikt år må jag ju säga. En annan händelse värd att nämna är att flickan (som numer kan titulera sig som tant) har övergett sin trogna BMW-karriär och blivit med peugeot. Det fick bli så tillslut då det var mycket bil för lite pengar, och det var väl iprincip vad som var meningen med detta bilköp. Gamla rosthögar har jag haft nog av nu. Jag får lukta, klämma och känna på Victors bimmer ifall saknaden blir stor. Skämt och sido så är jag (hittills i alla fall) riktigt nöjd faktiskt. Känns skönt med nåt lite nyare som känns säkrare efter vägen. Förutom det så blev helgen lugn och gick alldeles för snabbt som vanligt, imorse ringde väckaren i vanlig ordning 05.00 och grävarn stod snällt och väntade. Hunnit med en PW nu ikväll, det är så fint ute på hösten med alla färger! Fast nog skulle man inte säga nej till lite mer kyla nu..

 
 

Jag hade en gång en bil

Onsdag och halva veckan avklarad, regnet öser som vanligt ner och jag inväntar en springtur med Josse. Tror det hade varit svårt att motivera sig själv att ta sig ut en dag som denna ifall man inte hade springsällskap. Medan jag väntar så försöker jag hitta en liten bil jag skulle kunna tänka mig köpa. Tidigare har det alltid varit enkelt att köpa bil, har alltid vetat vad jag vill ha. Nu ska det bara va en liten bil som fraktar rumpan till och från jobbet, mycket mer än så kommer den inte rulla. Och då helt plötsligt är det inget som tilltalar mig, var länge inne på en Santa Fe, men det är ju typ det sämsta man kan köpa som pendlarbil.. Sen ska man aldrig fråga nån om tips och råd, det gör en bara mer velig, för det finns alltid nåt negativt om märket eller modellen. Jag skulle så gärna ha gångavstånd till jobbet alltså, men 4 mil kändes lite väl övermäktigt för en morningwalk. Bli spännande att se vart det slutar, med ett nytt rappel, en tantbil eller så står man där med ett SantaFe-as ändå. aja, nu ska tanten he sig ut så hon få krypa isäng nångång.

 
 

Så var det måndag igen

Måndag och en ny vecka har dragit igång, vad denna vecka har att erbjuda får tiden utvisa. Förra veckan var inte riktigt min vecka, lång och seg vecka innan helgen äntligen kom. Jag var rätt trött och sliten då jag inte hade sett skymten av en lugn och skön sovmorgon på evigheter. Får jag inte 8 timmar eller mer sömn så ligger det genast minus på mitt sömnkonto. Innan helgen anlände bjöd veckan på jobb, styckning och husvisning. Sen kom då helgen, blev en lugn sådan då jag valde att avstå jakten, det är inte riktigt samma sak här, inte alls samma gemenskap. Sen är jag lite less på att va "den nya", så i sammanhang det går att undvika så gör jag det. Jakten kan jag lika gärna låta vara som den alltid varit, i inlandet. Det har varit så mycket nytt och så mycket nya människor det senaste året så att något gammalt kan gott få vara kvar. Lördagkväll så var vi barnvakt åt Ben medan Josse och Rickard roade sig på firmafest. Han sov dock mest så det gick som lugnt till. Och nu, efter middag hos svärisarna, så laddar jag för en springtur i regnet.

 

Årets första jakthelg

Då var det måndag igen och tillbaka till jobb efter en helg i älgskogen. Vädret var inte på vår sida med spöregn och blåst iprincip hela helgen. Men tre vuxna lyckades vi få i backen och jag tror att med det resultatet så blir det ingen mer jakt för min del förrän Oktober då jag tänkt försöka ta mig inåt landet och jaga lite i Kaskeluokt. Frisk luft i all ära men jakt ska nog för min del ske i dom inländska skogarna, det är liksom en helt annan stämning och anda kring jakten där. I övrigt blev det en lugn helg, var ganska slutkörd. Myst med Victor den tid jag var hemma och vi var vakna samtidigt och igår var vi förbi hos Erik och Linnea en sväng. Och idag var det som sagt var jobb som gällde, hade sedan turen att få middag hos svärisarna idag. Och nu blir det nog att dra sig mot sängen, det kostar ju trots allt att ligga på topp.

 

Hösten och bloggandet är här igen

Det här med att börja varje inlägg med att det var ett tag sedan börjar bli en vana, kanske en dålig sådan.. Men nu har hösten, mörkret och lite kyla anlänt så jag har en förhoppning på att det nu ordanr upp sig. Har dessutom en plan på ny design vilket alltid ger lite ny och frisk motivation. Och som vanligt när det går ett tag mellan gångerna så hinner det hända alldeles för mycket för att kunna skriva ner allt. Men jag kan ju snabbt ta det "viktigaste". I augusti hann vi med en weekend i Umeå när det var Nolia, två hotellnätter, mat på pinchos, kareoke på Olles och ett kärt återseende med Kamelen, Daniel och Rosenknoppen. En trip till Vindeln och Emil Assergård har i också svidit av. En lugn helg hanns med den månaden innan det var dags för mig att packa väskan och flyga ner till Stockholm för att ge mig an tjejmilen tillsammans med Josefin. En mycket bra helg och en bra känsla genom hela loppet. Det gör vi om! Men nog var det allt bra skönt att komma hem igen. Sedan sist har jag även hunnit sälja bilen, så idag har jag varit icke bilägare i en vecka. Det var inte helt utan separationsångest.. Lilly, som hon så fint heter, har känts som en del av mig och min personlighet. I övrigt har det hänt ganska mycket men det här inlägget har redan blivit för långt och jag kan behöva något att fylla ut kommande inlägg med, så hold on, jag kommer snart tillbaka. See ya!

 
 

Lovisa Olofsson

En inlandsbo här på villovägar och äventyr vid kusten. Ursprungligen från skogen utanför Storuman men numera bosatt i Skelleftehamn. Här lever jag och jobbar, med betoning på sistnämnda. Men förutom jobb så lever jag faktiskt livets glada dagar! En tant i sina bästa år helt enkelt.


RSS 2.0