Släpps tidigare med "återfallsrisk"

”-Känner du dig otrygg nu när hagamannen släppts på fri fot?”


 
Mitt svar på den frågan blir; inte mer än vanligt, tyvärr. Det är inte hagamannen i sig man blivit skrämd utav, det är vad han har åstadkommit. I mina ögon kan alla män vara hagamän i mörker. Om du nu som läsare skulle vara man så ta det inte personligt, det är inte ditt fel. Men nu är hagamannen en man och det är samhället som sakta svept in oss i denna otrygghet, de låter personer som förstör en efter ens liv sitta fängslade i några år för att sedan få slussas ut på gatorna igen. Och alltför ofta i förtid. Och vad lär de sig under den tiden de faktiskt sitter inne? Ingenting. Förstå mig rätt, jag älskar Sverige och skulle inte kunna tänka mig att bosätta mitt medelstora arsle i något annat land. Men någonstans har det blivit fel, då man som fånge i Sverige får ett enklare liv än vad arbetslösa har. Det är där skräcken och osäkerheten hos mig som invånare i detta land sitter, hagamannen förstörde sex kvinnors liv, satte skräck i ett helt län och ett halvt land. Ändå frias han, sex år tidigare och med bedömningen ”återfallsrisk”.

Att småspringa hem genom mörkret, med ett krampaktigt tag om telefonen som bara är ett knapptryck ifrån ett samtal. Det är sådant man ser på film men som dessvärre är och kommer bli framtiden för mig och många andra. För hur ska vi kunna förhindra alla övergrepp och förföljelser, när människorna som åstadkommer detta släpps på fri fot trots att man vet att de är fullt kapabla till att skaffa sig nya offer?
 


Långt ifrån alla är i stånd till att kunna utföra något så omänskligt som hagamannen gjort, jag och många andra har en spärr, en spärr som gör ett nej till nej. Även om hagamannen tycks ha fått ett milt straff, så blev han ändå dömd och straffad. Det finns mängder av människor ibland oss som gjort övergrepp och begått våldtäkter, och inte ens blir anmälda. 


 
Övergrepp borde inte överhuvudtaget ske, men tyvärr så sker det alltför ofta och vi kan inte bara blunda för det. Kanske borde det läggas mer pengar och energi på ett tryggare samhälle, men vad har jag att säga till om? Jag är ju bara en svensk invånare som faktiskt ska vandra omkring på dessa gator.

Hört att svenskar är duktiga på att prata om vädret

Det börjar gå lite tungt nu, varje dag känns iprincip oövervinnerlig och tröttheten är ett faktum från det att jag slår upp ögonen tills det att jag får stänga igen dom igen. Kan dock bero på en blandning av hyperaktivitet och det dunkla vädret som ligger tyngt över oss. Förstå mig rätt nu, jag hatar sommarvärmen men det betyder inte att jag gillar regn och rusk. Klart och kallt ska det vara, punkt! Men skadeglad som jag ändå är så hoppas jag innerligt att alla sommarfantaster har fått lida lika mycket i år som jag fick göra förra året. För många varma soltimmar har vi inte haft. Men annars kan jag ju meddela en bra sak, onsdagen och halva veckan är avvklarad. Två dagar till helg och ledigt igen. Veckorna går fort men ändå inte, på något konstigt vis. Ena stunden vill jag stanna tiden men andra vill jag att den ska gå fortare. Känner mig inte nöjd där jag är i livet just nu och vill därför ta mig framåt till en tid då jag kanske fått alla pusselbitarna på plats och känner mig tillfreds. Men nu ska jag i alla fall göra mitt trötta huvud tillfreds genom att sova, natti!

 

Att skapa beroende

Gjorde misstaget igår att ladda hem candy crush igen, vilket resulterade i att kvällen blev sen och jag är återigen fast i det där extremt enerverande spelet. Så ungefär varenda ledig och vaken tid går åt till att försöka komma dit jag var förra gången. Det borde egentligen vara olagligt med beroendeframkallande spel. Men förutom spelandet så har jag jobbat och varit till hästapållen. Sakta men säkert så närmar sig min lediga vecka, bara 8 jobbdagar kvar. Känner att den veckan är mer än välkommen, och garanterat behövlig också. Vad finns det att säga i övrigt? Rätt mycket faktiskt men får inte riktigt ner det i ord och då får det vara tomt istället för osammanhängande ordbajsande.

 

När tankeverksamheten tar över

Återigen måndag, och återigen en sådan där dålig måndag. Trött och alldeles för mycket tankeverksamhet, efter det att jag igår skrev att sommaren nästintill är över så insåg jag att hösten är närmare än man tror. Den som nyss var så avlägsen, och när hösten kommer så kommer även den där otryggheten som tidigare såg ut att vara en evighet bort. Tackade ja till distansutbildningen jag sökte, problemet är bara; jag vill verkligen INTE plugga. Men känner mig mer eller mindre tvingad. Jobb vet jag att jag kommer ha men hur många % är det för tillfället ingen som kan svara på. Och det är där skon klämmer, visste jag att det var nog mycket för att klara sig skulle jag inte ha tackat ja. Plugga kan jag alltid göra senare, när jag känner att jag vill och är redo. Men nu är det som det är och allt bruka ju alltid lösa sig på något sätt. Tog mig i alla fall en välbehövlig tur ut med hästapållen idag, underbart var det med en timme helt utan bekymmer och problem. Min finaste prins, mitt ljus i mörker ❤️Det finns otroliga människor i mitt liv

Den här dagen har mer eller mindre bjudit storuman på ruskigt höstväder, vilket ändå passade sig rätt bra då jag kunde ta tag i tvätten och städningen. Och det är väl ungefär det enda vettiga jag har lyckats åstadkomma idag, men det var ju i alla fall behövligt så. Och det höstliknande vädret kom i rätt tid då jag anser att sommaren är över då motorveckan tar slut, vilket den gjorde inatt. Nu är sommarens alla aktiviteter avklarade, kan väl inte påstå att denna sommar varit storslagen direkt.. Höjdpunkterna var hotellet på storumandagarna och sedan swampsoccern. Resten har det mer eller mindre legat en stor besvikelse över, men då kan nästa sommar bara bli bättre. Har däremot lärt mig en hel del om mig själv, och människorna omkring mig också. Har även insett att man faktiskt kanske kan växa ifrån varandra att man inte har sådär kul som man hade förut, och det faktumet är väl bara att accpetera, inget man ändå kan göra något åt. Falskhet och besvikelse är väl något som tyvärr alltför ofta trängt sig in i livet under sommaren, och ofta av människor man inte trodde. MEN, glädje och skratt har också ofta infunnit sig, tillsammans med helt fantastiska individer! Så till alla er som fyllt sommaren med glädje vill jag bara säga; Tack! 

 
 Det här med att göra ingenting kan vara underskattat

Hade helt glömt bort hur skönt det var att ligga i sängen klockan elva på en lördagkväll. Första helgen sedan sommaren drog igång som det händer tror jag. Och samma sak hände igår, en fredag, dock skulle jag upp i tid imorse för att dra iväg till tärna en sväng. Var några år sedan jag var där på marknan vilket ändå är synd då den är så mycket bättre än den som är i Storuman. Hittade mig världens skönaste tröja och lite annat smått och gott. Bland annat en drömfångare som var precis i min smak, som jag försökt hitta ett tag nu då jag tycker drömfångare typ är det vackraste som skapats. Sedan har jag hunnit en sväng till hästapållen ikväll men nu tänker jag inte göra mer, kände att den här helgens oaktivitet (?) verkligen satt på sin plats. Ska väl snart sova, och sedan sova bort halva morgondagen. Mhmmm!

 

Dags för lite vila

Jag börjar sakta men säkert se ett slut på denna vecka, snacka om tungrott. Och ändå så har det varit extremt lite på jobbet. Men tror att det är all aktivitet dom senaste veckorna/månaderna som börjar ta ut sin rätt. Och gårdagen blev inget undantag, körde till Lycksele och tog Therese som co-driver. Ett besök ute på Hedlunda hos Magdalena hann vi med mitt i alla varv runt Lycksele. Och efter att ha snurrat runt ett antal varv så va jag både trött och less, blev sent innan vi tog oss hem så kan ju säga att denna jobbdag va tung. Men har hunnit en sväng till hästapållen och även fått ena dimljuset fixat så nu tänker jag faktiskt krypa isäng och att vakna upp imorgon och inse att det är fredag kommer kännas underbart. Natti! 


Det går framåt, men ibland tar tankarna och känslorna över

Igår var det en såndär dålig måndag, en sån där måndag som är sådär som man tror att alla måndagar ska vara. Lång och halvjobbig. Men efter jobbet så tog jag i alla fall en långtur med hästapållen för att bara vara och rensa lite tankar. Det är lite mycket för hjärnkontoret att hålla reda på just nu och jag vet varken in eller ut känns det som. men någongång kanske jag också får en rätsida på allting.

Idag däremot var det en betydligt bättre dag jobbmässigt. Fort och smidigt gick det. efter jobbet så blev det en tur upp till hästapållen innan jag tog tag i livet här hemma. Diskade, betalade räkningarna och fixade veckans kapitel så jag bara har slutprovet kvar. Så nu kan jag snart krypa isäng med gott samvete. Natti!

 Vissa lämnar glädje

Känslan av att äntligen vara hemma är rätt skön, det här med borta bra men hemma bäst stämmer så otroligt bra för mig. Men gårkvällen blev väl hyfsat bra, vädret var ju däremot inte det bästa vilket gjorde att jag skippade området när vi anlände till Sorsele och åkte bil med Frej istället tills alla andra var färdiga. Sent blev det innan slutet och den här dagen har mest gått åt till att göra ingenting ungefär. Har hunnit en sväng till hästapållen och sedan hade jag en kvällsdate med Therese, vilket var alldeles för längesen! Mycket trevligt. Men nu ska jag ta en lång j*vla dusch och sedan försöka sova och ladda upp inför ännu en jobbvecka. Faktiskt enda veckan på hela sommarn som jag känner att jag gärna skulle ha varit ledig (visst vill man väl alltid va ledig, men lite extra den här) eftersom att motorveckan är speciell. Den ligger mig vrmt om hjärtat och är man bara där helgerna så missar men det mesta. Aja, nåt år, nångång, då är det min tur.

 

Tar vara på lediga timmar

Har varit extremt oaktiv här, men jag skyller väl på att livet kom emellan. Försöker väl få ut lite av sommarens trevligheter under dom lediga timmar jag har, och för tillfället befinner jag mig i Blattnicksele vilekt jag har gjort sedan igår. I år är det holmen gungar som gäller, har väl insett att min tid i Åsele är förbi. har nog vuxit ifrån det och har alltid mer eller mindre haft en halv eller hel ångestkänsla när jag befunnit mig där, och då har jag ändå alltid kört. hursom, igår var vi i alla fall ute och körde och kollade läget, tidig kväll och blev en lång sovmorgon imorse. Skönt! Vad som händer ikväll vet jaginte riktigt, det får tiden utvisa. Klarade även slutprovet i styrstrukturerna igår vilket innebär att jag bara har halva programmeringskursen kvar. Vill helst göra färdigt den innan jag vågar tacka ja till univeristetsplatsen. Aja, nu har ni i alla fall fått ett livstecken från mig.

 

Ibland få det vara en lite negativ ton

Skrev ingenting igår och anledningen till det är för att det mest troligt bara hade blivit ett evigt gnällande. För om jag tyckte att måndagen sög så var då gårdagen inte vidare bättre, det enda som gjorde gårdagen bra var min lilla kvällsdate med Rosenknopp. Det var trevligt! Annars händer det inte så mycket i mitt repeatande liv, jobbar, äter sover och försöker mig på programmeringskursen. Fick dock inte någon användbar hjälp med den förrän idag, så efter en tur i skogen med hästapållen så har jag suttit med koder resten av kvällen. Så nu är jag i fas igen. Och något mer spännande händer för tillfället inte och lär heller inte göra de närmaste veckorna. Är så extremt less på att ständigt vara trött och att aldrig hinna göra sådant jag vill göra. Aja, det blir väl i ett senare liv det. Och nu råkade visst gårdagens gnällande komma idag istället, men det få ni ta.

 

Trött, stressad och less

Det här var ingen bra måndag, eller den har var varit helt okej ända tills nu då jag skulle sätta mig och försöka plugga in andra avsnittet på kursen. Fattade iprincip ingenting så kan inte göra något mer förrän jag fått tag på en mentor. Vilket i sin tur gör mig extremt stressad. Är dessutom hur trött som helst och hann till och med somna ett bra tag innan jag åkte iväg till hästapållen ikväll. Börjar seriöst tro att det är något fl på mig då jag kan sova hur mycket som helst men ändå inte bli piggare. Har även testat sova mindre då folk har sagt att man kan bli trött av att sova för mycket, men också det utan något resultat. Det enda som hände var att jag mer eller mindre vacklade fram som en zombie hela dagen. Så nu tänker jag skita i allt, gå och duscha sedan slå på en film och hoppas på en bättre morgondag.

 

Klart det ska va bimmer

Oj vilken helg! Tror aldrig att jag har kört så många mil på så få dagar, men tog mig i alla fall till Haparanda och tillbaka och lite där till. Bilen fick jag med mig också och hittills så är jag nöjdigare(?) än nöjd. Betydligt fräschare än vad Judit var. Förutom bilkörning och kanske lite för lite sömn så har denna helg inte bestått utav mycket alls och imorgon är det redan måndag. Igen. Men förhoppningsvis går veckan fortare än förra. Ska nog snart gå och lägga mig, så ni få väl ha de så bra. Natti!

 

Sun is shining and so are you

Fina lilla hjärtegull, som jag ändå tyck om du ❤️

Imorgon tar jag en välförtjänt helg

Avklarade just slutprovet på första kursveckan av programmeringen vilket känns skönt då jag nu inte behöver tänka på något sådant förrän nästa vecka. Fick även veta idag att jag tog mig in på utbildningen jag sökt, känns lite både och då jag är så sjukt emot förändringar. Och att kombinera jobbet och plugg lär bli en rätt stor förändring jämfört med bara jobb. Dessutom har jag märkt att den lilla självdisciplin jag hade när jag gick skola är som bortblåst, har extremt svårt för att ta mig tiden att sätta mig ner och faktiskt få något gjort. Förhoppningsvis så bättrar jag mig. Förutom att sitta med näsan i dataskärmen och försökt förstå mig på sifferkombinationer och krumilurer  (har för första gången fått användning för algebra och ekvationer!) ikväll så har jag hunnit vara en sväng till hästapållen, han ser verkligen ut att trivas med att vara på bete. Specillt nu när vi inte har så mycket ohyra här. Men nu står packning på schemat sedan filmmys resten av kvällen. Imorgon tar jag en välförtjänt helg och påbörjar resan norrut med ett sovstopp i älvsbyn.

 

Det är en dag imorrn åh

Det finns väl inte mycket att säga om denna dag, känner mig helt slut på i både kropp och själ. Än hur mycket jag sover om nätterna blir jag aldrig utvilad, går med en ständig trötthet och energin ligger på 0. Men nu är ju i alla fall halva veckan gjord, om än två dagar till helg kändes som mer eller mindre en evighet.

efter jobbet for jag och sprang en bit, kände rätt tidigt att knäna fått nog utav en mil på asfalten igår så for till masen och åt middag för att sedan ta en promenad istället. Blev uppför slalombacken innan slutet. Extremt långsamt tempo blev det också, men jag tog mig i alla fall ut en sväng. Sedan har jag suttit och försökt komma igång lite med programmeringskursen som jag ska läsa nu en månad. Var helt lost till en början men tror det börjar lossa lite nu. Aja, de är en dag imorrn åh.

 

Livet är inte alltid lätt och framförallt är det orättvist

Känns som att den här veckan aldrig tar slut, det är bara tisdag men det känns som att det lika gärna skulle kunnat vara trsdag. Just nu vill jag bara ha helg, min bil, ledighet och sovmorgon. Men det får tyvärr vänta tre dagar till. Har varit en rätttung dag idag vilket inte hör till vanligheterna då tisdagar brukar flyta på, men det beror väl dels på det som hänt och sedan att ryggen kajkat ihop. Dålig kombo för en arbetsdag. Blev i alla fall en snabb tur till hästapållen efter maten. Sedan tog jag på lurarna och for ut och sprang, trotsade både konditionen och kroppen och tog dryga milen. var en tung mil till en början då jag vilat hyfsat bra de senaste veckorna och tänkt mer på huvet än på kroppens form. Så att jag överhuvudtaget lyckades ta mig milen levandes var ju ändå okej. Anledningen till att jag trotsade allt var för att jag är inne i en sån där period då jag har ångest över min kropps utseende, och så länge jag inte i alla fall försöker göra något åt den så blir det bara värre. Aja, renbädda nu och sedan hopp i säng. Natti!

 

Det var en sommar som aldrig tog slut

Blä och usch så trött jag ändå var imorse, fick verkligen kämpa för att ta mig upp. Vet då heller inte om jag någonsin vaknade riktigt, för jag är då lika trött nu känns det som. Men hade i alla fall turen att få en bra måndag, om än det alltid betyder tonvis med reklam. Och istället för att gå och sova när jag slutat så for jag iväg till hästapållen för en tur ut i skogen. Hade tänkt att han skulle få springa av sig lite nu då han stått i helgen. Roligt tyckte han att det var! Tycker ju egentligen inte att skarven har så värst mycket utbud när det gäller ridvägar, kanske mest eftersom att 45:an hägrar vart man än far ungefär. Men det finns ju några små guldställen att ta sig till. Aja, det var väl allt vad denna dag hade att erbjuda ungefär.

 

Trevlig helg och trevliga människor

Blev en sen men rolig kväll igår, när jag skjutsat folket på bröllopet så for jag tillbaka till Storuman ochdeltog i Svampivalen tillsammans med mina homiesar plus några nya och trevliga bekantskaper. Hade en rolig kväll och sjöng loss till noisemakers, var glad att jag var nykter då alla andra verkade sköta fyllan nog så bra. Innan jag hade fått hem mina passergerare så hade klockan närmat sig 4, vilket resulterade i att jag inte slog upp mina ögon förrän klockan ett idag. Men det var skönt att sova ut och det kanske kan behövas då det redan är måndag imorgon. Vart tog helgen vägen?! Får hoppas på att veckan går lika fort så att jag får hämta hem min nya pärla snart. Aja, blev i alla fall en tur upp till hästapållen idag och en liten promenad i skogen tog vi. Men nu tänker jag avsluta denna dag med en dusch och sedan film och sedan hoppas på att det blir en bra måndag.

 

Att sälja en vän

Har varit rätt så händelserika dagar nu. I torsdags fyllde papsen år så när jag slutade drog jag iväg till stugan och grattade honom. Igår så blev det äntligen helg, vilket var extremt efterlängtat då jag har varit helt slut på de senaste dagarna. Igår åkte även Judit till sin nya ägare i Skellefteå, känns lite sorgligt men ändå bra. Tror även att hon kommer bli vårdad ömt, så det känns bra. Så står utan bil nu en vecka, för nästa lördag åker jag norrut och hämtar hem en ny räcer. I övrigt spenderade jag kvällen med trevligt folk nere på swampområdet. Blev en tidig kväll och skönt att vara nykter var de. Idag agerar jag chaffis åt folk som är på brölopp, klagar inte då jag får köra en splittny bil som bara rullat 60 mil. Och dessutom är cash alltid king! Gästspelen är förövrigt också flyttad till sitt nya bete, med betydligt mycket mer föda.

Stugmysade med kissebäbis
Ett litet livstecken i alla fall

Halva veckan gjord och snart tar jag helg igen, känns gode skönt. men aja, ska inte göra detta så långdraget då jag egentligen skulle ha sovit för ett tag sedan. Efter en middag hos mamsen så drog jag iväg och tränade lite dressyrprogram med hästapållen. Sedan så testade jag mig på ett lite lugnare löppass för att känna ifall foten blir sämre eller om den fortsätter i samma spår. Så kom just ut ur duschen och nu är det sängen som hägrar, natti!

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0