I can fake I'm never broken hearted, I know I keep my face until the end

Redan söndagkväll och jag har egentligen inte gjort något alls i helgen känns det som. Fredagkvällen blev en välbehövlig kväll med Kamelen, längesen sist vi umgicks kändes det som. Vi bastade, badade (!) och gjorde upp lite planer inför kommande helg. Är så grymt taggad till talludden just nu! Pratade gjorde vi också, om allt och inget, viktigt och oviktigt. Igår däremot så började jag dagen med hästapållemys innan följde jag med till Medelås, första gången jag var där sedan Ylva föddes så jag fick snusa lite bebis. Dom är så söta så länge dom inte skriker. När jag kom hem så traskade jag över till Maria, vi satt och prata alldeles för länge och klockan sprang iväg.

Red in till Storuman med hästapållen idag en sväng innan en middagsdate med Maria och Jonatan. Laddade sedan upp för lite löpning, tog det säökra före det osäkra och sprang inomhus då jag inte riktigt litar på vädret. En mil blev det och 1,5 minuter snabbare än sist. Trött och svettdränkt var jag men skönt att ha gjort det i alla fall. Hade sedan turen att stöta på Grubbe på ica så jag fick skjuts hem, är helt seriös osäker ifall mina ben burit mig hem i allt uppför. Och tillsist, världens största grattis till världens bästa syster på 23-årsdagen! Men nu ska det sovas, cred till dig som läste allt detta, du förtjänar en hallonbåt. Natti!

 
 

När latmasken kommer krypandes

Att kliva upp imorse var det svåraste jag gjort på länge, jag var dödstrött, det var kallt utanför täcket och jag kände absolut ingen motivation till att fara iväg och jobba (vilket ka ha till stor del berott på de två övriga faktorerna). Men lyckades tillslut slita mig upp, med lite hjälp av att intala mig själv om att det faktiskt är fredag imorgon. Tog mig sedan igenom jobbdagen med en förvånansvärt bra energi, en energi som sedan dog direkt jag kommit hem. Men sovandet fick bero och iväg till hästapållen bar det istället. Ett dressyrpass fick det bli med mycket travarbete i olika tempon. Hade sedan först tänkt att skita i träningen ikväll då gymmet inte alls kändes inspirerande i detta väder, men ignorerade latmasken och for ut och sprang istället. Hade planerat en slinga med olika terränger som jag tänkte skulle vara ca. 5 km. Har uppenbarligen inte så bra avståndsbedömning (?) då det slutade på drygt 7 innan jag var hemma igen. Men nu ska jag äntligen få krypa isäng igen, och det bästa av allt är att det är fredag när jag vaknar!

 

Ibland kanske tur existerar även för mig

Äntligen så har jag i alla fall fixat till något som liknar en design åtminstone, blev så otroligt less på att ha en halvfärdig. Så det är väl vad jag pysslat med nu ikväll, ifall man bortser ifrån ett uppehåll då det var trimtime på gymmet. Och känner inte jag av mina axlar eller delar av låren imorgon så börjar jag starkt fundera på om jag överhuvudtaget består av någon muskel. Ajaj vad det sved där ett tag! Förutom att plåga mig igeon html-koder och svidande muskler så har denna regniga dag spenderats på jobb. Och på tal om jobb så verkar det nästan som att hösten kommer kunna lösas precis så som min fantasi ville. Men man ska inte ropa hej än, men hoppas kan man alltid. Nej, sova nu. Natti!


 

Ursäkta

Ursäkta röran men bloggen är under ombyggnation.

Det är ju inte alltid lätt att vara positiv

Usch vad den här veckan går segt känner jag, och regnar gör det. Antingen så får vintern ta och komma tillbaka eller så får sommarn komma så att den är över nångång. Känner mig förövrigt extremt otaggad på sommar i år faktiskt, i och för sig är jag väl aldrig speciellt imponerad av sommar men just nu känner jag bara att jag verkligen inte vill ha någon sommar och allt vad den innebär. Förhoppningsvis ändras detta lite i alla fall.

Blev i alla fall en lättsam jobbdag om än tröttheten höll på att ta över min kropp, så det fick helt enkelt bli en powernap efter jobbet. Sedan traskade jag och Maria iväg på en dryg timmes prommis innan jag sprang vidare till gymmet. Det fick bli ett ryggpass idag, vill helst bara få bort den lilla irritationen som ligger och lurar i halsen så jag kan starta igång den mer intensiva konditionträningen igen. Istället för att lunka på någon kilometer varje gång. Aja, slutklagat för nu ska jag äntligen krypa isäng. Natti!

 

Övertrött är inge bra när man ska sova

Måndag, denna förhatliga dag. Dock ska jag egentligen inte klaga då denna dag varit extremt lättsam, but still, måndag. Däremot att det har regnat och varit grått hela dagen har inte gjort måndagströttheten mindre, nu har jag väl kommit in i någon slags andra anding och känner mig pigg nog att springa ett maraton. Men så roligt ska vi inte ha det, för här ska det sovas och inte springas. Sprang gjorde jag på gymmet och det får räcka. Körde då även ett arm och bröstpass. Hästapållen har också fått sig ett pass, vi for ut och snurrade på litegrann och han fick även beta av det lilla gräs som växt. Aja, färdigsurrat för min del, natti!

 

Att gå i motvind som man själv blåst upp

Samtidigt som det känns som att helgen rusat ifrån mig så känns de också som att jag hunnit göra en massa. I fredags gjorde jag väl i och för sig nästan ingenting efter det att jag gjort bort hästapållen, men fick sällskap av Tessebiss med att göra ingenting så det var trevligt.
 
Och igår så var det dagen som jag mer eller mindre bara ville göra bort, det var nämligen stensele runt och jag var rätt nervös. Dock släppte nervositeten direkt starten gick, hamnade som i min egen bubblade och ignorerade omvärlden. Då jag inte kunnat träna på fyra dagar före så hade jag inte förväntat mig någon bra tid, och bra blev den väl inte men den kunde absolut blivit sämre. Jag sprang då i alla fall och tyckte faktiskt att det var skitkul! Kvällen spenderades sedan i trevligt sällskap av roliga människor. Idag har gymmet och hoppning med hästapållen varit göromålen, testde martingalen idag och tyckte mig märka lite skillnad på anridningarn så ska ge den en chans till vid nästa tillfälle. Nej det, var allt från mig, godnatt på er!
 

Uppstoppad Mc-knutte

Först kan jag börja med att ursäkta det totala kaoset som råder på bloggen just nu. Brukar aldrig fixa designerna direkt på bloggen men blogg.ses nya designsystem är det sämsta som någonsin uppdaterats så på något vänster så satt jag helt plötsligt och pillade på den riktiga bloggen, omedvetet. Och just nu orkar jag inte göra mer, skulle ha sovit för längesen så. Det får helt enkelt bero till tid och ork finns.

Förutom att förstört min blogg idag så har jag jobbat och sedan varit och inspekterat den kommande sommarhagen, i sommar vidgar vi vyerna och byter plats. Ombyte förnöjer sägs det. Har även klickat hem en sommarjacka. Trivs inte riktigt i skinnjackan, dels för att armarna börjar vara korta och dels för att man känner sig mer eller mindre som en mc-knutte. Hittade en som var helt i min smak så jag kunde inte låta bli. Och med det sagt så avslutar jag detta och kryper isäng.

 

 
 

Jag är en bra medmänniska

Den där lilla förkylningsbacillen måste ha varit någon slags överansträngning eller utmattning, för borta med vinden var den och pigg som en mört var jag imorse. Så jobbet idag blev betydligt mycket trevligare än gårdagen, vilket var skönt.

Tog sedan min nyvunna energi och traskade över till Maria för att hjälpa hon att bära nå skrot som skulle iväg på soptippen. Och som den snälla medmänniska jag är så blev det även ett besök på blodbussen för att tömma mina små stackars ådror på blod till bättre behövande. Annars har min kväll spenderats på att göra den där dumma headern som försvann igår. Det är också anldningen till att jag är vaken än, me NU ska jag sova. Natti!

 

Ibland är tekniken inte med mig

Sov verkligen som en kratta inatt på grund av en förkylning som på något sätt hittat mig, kan säga att den dök upp extremt olägligt. Ingen träning på några dagar vilket inte lämpar sig bra nu eftersom jag ska springa Stensele runt då jag tydligen anmälde mig via jobbet. Menmen, känns då bättre nu än vad det gjorde imorse så förhoppningsvis var det bara en kortvisit. Damn you som gett mig denna bacill!

Aja, jobbet gick rätt tungt men lyckades då härda ut dagen. Sedan har jag mest bara tagit det lugnt, suttit och pillat på en ny design och hade nästan headern färdig men så la programmet av och allt raderades. Suck! 1,5 timmes jobb till ingen nytta alls. Orkar inte börja om just nu så jag går och lägger mig istället. Natti!

 

Med detta inlägg säger denna tjej godnatt

Jag tror att jag någongång i mitt tidigare liv har skrivit på denna blogg att måndagar inte är så jobbiga och tröttsamma. Glöm det, jag tar tillbaka det. När jag såg reklambuntarna imorse så ville jag bara sno och gå hem, men så blev det ju självfallet inte utan kämpade mig igenom bunt efter bunt. hade lätt kunnat gå isäng när jag slutat, men det gjorde jag inte heller utan for iväg till hästapållen. Blev några små skutt idag, med hindret på medellinjen för att få till galopperna efter. Någon som var glad att få hoppa var det i alla fall! Sedan blev det gymmet, ett tricepspass som jag avslutade med stakning. Kan ha varit det mest smärtsamma jag gjort i muskelväg, ville helst lägga mig ner och grina där jag stod. Så jag behöver väl kanske inte ens nämna att sängen kommer bli guddomligt skön, här och nu. Natti!

 

Kvalitétstid på hemmaplan

Så var det återigen söndag, slut på friden och bara några timmar bort till verkligheten igen. Och den här dagen vet jag då inte riktigt vart den har tagit vägen. Råkade väl kanske sova bort förmiddagen då det blev rätt sent igår. Kom från Norrdal rätt tidigt men drog sedan igång Judit och slet på raggen ett tag. Var alldeles för längesedan vi gled efter Storumans gator, som co-driver hade vi tessebiss så det var trevligt. Grillningen var också trevlig, kändes som det var år sedan jag såg Linnea så det var lite extra roligt.

Som sagt, den här dagen har bara försvunnit och det enda vettiga jag egentligen hunnit med är en långtur ute med hästapållen och sedan ett gympass. Blev mest kondition med lite drygt 7 kilometer löpning. Lite armar efteråt också. Och nu är jag i Kaskeluokt för tillfället och åker tillbaka imorgonbitti innan jobbet. Skönt med lite kvalitetstid hemma.

 
 
 

Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för Lovisa

Blev ett dygn med rätt fullt upp faktiskt, men nu har jag landat hemma och smetat in kokosolja i håret och väntar bara på att det ska verka så jag kan skölja ur det och göra mig i ordning för kvällen. Grillning med en hel hög brudar i Norrdal vankas ikväll, trevligttrevligt!

Men igår blev det i alla fall fullt upp då jag först jobbade, sedan körde ett pass med hästapållen innan jag själv körde ett pass på gymmet. Första gympasset någonsin som jag avverkade i shorts, har ju sådana extrema komplex över mina lår så för mig var det ett stort steg i rätt riktning. hade sedan asolut inga planer alls för kvällen. Men såskrev Ida och tyckte jag skulle komma där dom höll hus. Hon firade väl lite smått att hon fått anställning så jag traskade iväg till Grubbe där hon och grabbsarna höll till. Sent blev det och sov gjorde jag imorse så har enbart hunnit med ett dressyrpass med hästapållen idag. Men det är helg och det är ledigt, så vad gör väl det?

 

Sometimes late at night i lie awake and watch him sleeping

Det har varit skönt med lite helg mitt i veckan, dock kändes det inte lika skönt att jobba imorgon, i alla fall inte när jag vet att många är ledig den där lilla klämdagen. Men det är ju bara en dag innan helg igen och har ju haft en bra ledighet så.

Igårkväll så var planen att jag och Tessebiss skulle fara och grilla, men det var kallt och vi hittade ingen bra ved. Så det slutade med att vi grillade våra marshmallows på värmeljus och såg på disney. Helt klart okej det med! Fick mig en mysig sovmorgon imorse vilket var behövligt och efterlängtat. Tog mig sedan iväg på gymmet, 15 minuter uppvärmning och 1 timme styrka med ben, rumpa och mage. Och ikväll kunde köra ett efterlängtat pass med hästapållen igen då han tappade en sko förra veckan och hovslagaren kom igår. Så nu är vi tillbaka på banan igen. Nej nu bli det sängen och hoppas på att morgondagen går fort, natti!

 

En bra dag i fiaten

Efter att ha varit ifrån fiaten och postjobb en hel vecka så var det faktiskt riktigt skönt att vara tillbaka. Om än jag var extremt trött när jag vaknade, men väl igång så gick dagen av bara farten. Såg även att jag var schemalagd resten av maj nu också, så det känns skönt. Det är trots allt det jobbet jag för tillfället trivs bäst med.

Har en vilodag från gymmet idag så jag har både hunnit diska undan, betalat räkningarna och varit hos hästapållen. Och klockan är inte ens nio. Så nu ska jag duscha och äta något för att sedan slöa framför datorn resten av kvällen. Kan även nämna att jag klickade hem lite telefontillbehör. Bland annat ett sportarmband och ett plånboksfodral. Blev helt såld på fodralet och vill att det ska komma nunununu!

 

En seg måndag

Den här dagen har varit lång, och med lång menar jag lång som i jättelång. Kan dock bero på att jag hade stängningen vilket innebär att jag inte kan låsa dörrarna och gå hem förrän sista ungen farit. Väl hemma så var det bara att försöka få till någon slags mat och sedan skynda iväg på gymmet för att hinna med ett litet gympass innan yogan (jaa, ni läste rätt). Helt okej var det, kanske inget jag skulle hålla på med som hobby men något som helt klart skulle vara nyttigt efter varje träningspass. Avslappningen i slutet av passet var helt klart oerhört behaglig, så med den känslan i kroppen så ska jag gå och sova.

 

Tänkte till och med bjuda på färska bilder

Gårkvällen med Mathilda och Mikaela blev bra, vi åt gott (och mycket) och pratade av oss lite om vad som händer i våra liv. Om än det inte är så extremt mycket men. En trevlig kväll helt klart och blev heller inte alltför sent vilket var rätt bra då jag var trött.

trots en sovmorgon imorse så har jag känt mig extremt trött idag, så har inte gjort alltför mycket. NH med hästapållen, tur hovslagarn kommer på onsdag så jag kan börja rida igen. Sedan blev det en powernap innan middagen i hopp om att samla energi till trimfysen. Och väl där infann sig lite kraft, dock fanns det ingen kvar efteråt men det är ju så det ska vara. Men nu är det slut på ledigt och imorgon är det tillbaka till verkligheten igen. Så godnatt på er!

 
 
 
 
 
 
 

När kilometrar blir till mil

Var ledig igår men hade planer för dagen så klev upp tidigt och direkt frukosten sjunkit undan en aning så begav jag mig till gymmet för att ta mig an milen. Och en mil sprang jag om än jag trodde att jag skulle avlida efter bara några kilometer då jag tog i alldeles för hårt från början. Men hade bestämt för att ta det på mindre än en timme, och det gick, kanske inte med så mycket marginal men.

Skulle även baka lite då jag, Mikaela och Mathilda ska ha en liten träff ikväll med diverse ätbart. For sedan iväg till hästapållen som lyckats tappa en sko och han blir alltid öm barfota så han lär få stå (typiskt!!) tills hovslgarn kommer. Lyckades även kracha telefon då den inte tålde en traktors vikt. Men fick tag på en telefon igårkväll med lite hjälp av Maria så nu är jag kontaktbar igen. Avslutade fredagen med en skräckfilm med Maria.

 

Himlen


Tre timmar senare

En sådan dag, helt slut på i både huvet och varenda liten annan del i kroppen. Först en hel dag på dagis och sedan hem för lite energipåfyllning i magen innan det var dags för att bege sig mot gymmet, där jag blev kvar i tre timmar. Först ett zumbapass som uppvärmning sedan var det en timme innan cirkelfysen och den timmen spenderade jag på löpbandet. Som tur var så var det bara styrka på cirkelfysen så jag behövde inte använda mer kondition än vad jag har. Men nu ska jag sova vilket jag känner behövs, ladda om och göra sig redo för en ny dag och nya utmaningar.

 

En gnutta motivation till vissa saker

Fick världens inspirationskick till bloggen idag och den sitter väl halvt kvar. Dock finns det ju tyvärr inte mycket att skriva om i vardagen men jag skulle väl ha försökt få ihop några längre och mer meningsfulla inlägg här någon gång. Och sedan designen, den måste helt klart få en finjustering! Vi får väl se hur det blir med den saken, om inspirationen, orken och tiden hänger kvar.

Men som sagt, dagisjobb idag och det gick otroligt fort, vips så var det dags att gå hem igen. trotsade sedan regnet vi har och for iväg till hästapållen. Och vädret gjorde det faktiskt riktigt motiverande till ett gympass sedan. Uppvärmningen blev längre men i lägre tempo än vanligt och det kändes faktiskt oerhört lätt, trots benpasset igår. Annars har jag inte mer att tillägga, så godnatt på er!

 

Börjar på B


Att bestiga berg med döda ben

Efter valborg har min blogg fått någon slags formtopp, vad detta beror på vet jag inte. Men det är ju alltid trevligt när folk hittar hit! Kanske kan det ju dock bero på att jag ungefär är den enda som fortfarande orkar skriva här dag ut och dag in, så i brist på annat klickar man sig hit. Aja, har i alla fall spenderat min dag i fiaten, skön och lättsam dag utan någon som helst stress. Sådana dagar uppskattar jag mitt jobb enormt, då är det faktiskt riktigt roligt. 
Kvällens göromål blev först en tur till hästapållen och sedan gymmet. Blev 1,5 timme, benpass och några små inslag av rygg. Kan säga att bergsvägen kändes minst som ett helt berg att bestiga när jag skulle hem, kanske ett tecken på att det i alla fall gett något. Men nu ska jag stoppa någonting i magen och sedan börja leta åt sängen, imorgon väntar dagisjobb.

 

Grönt

 

Stark är bra men starkare är bättre

Har hunnit med en hel del idag då jag har varit ledig, har väldigt lite schemalagt nu i maj. Men det lär väl komma till någon dag och annars är det väl kanske lika bra då jag inte har någon semester och det här är sista månaden innan semesterperioderna drar igång. Och då finns det också gott om tid till träningen då jag hade tänkt försöka få maj till min hälsomånad, för nu vill jag ha lite resultat. Siffrorna på vågen har jag ignorerat, jag vill ha ett synligt resultat. Ett starkt resultat. Visst känner jag att jag har blivit starkare men jag vill se det också.

Så det blev ett rätt långt gympass och innan det hade jagh hunnit städa hela lägenheten. Och nu ikväll så tog jag ett pass med hästapållen, testade ett nytt bett som jag beställt. Funkade inte alls som jag hoppas på. Och dessutom satt det dåligt på micklemtränset. Aja ska ge det en chans till. Hann sedan ut en sväng med kameran, hade tänkt köra en liten fotoutmaning nu. Dels för att få igång fotandet och dels för att det inte ska bli så tomt här.

 



Livet består av många uppförsbackar, vi får i alla fall starka ben

Trots att denna helg bara varit en dag längre än vanligt så känns det som den varat i minst en halv evighet. Men det är ju bra, helger är alltid trevliga. Idag har det väl inte blivit så mycket gjort egentligen. Började dagen med en tur ner till vattnet med hästapållen, nu när isen har smällt och det har torkat upp så är det perfekta sandsträckor att galoppera efter. Helt klart en bra start på denna söndag! Liten springtur och middag hos mamsen har också hunnits med innan det var dags för trimfysen på gymmet ikväll. Och just det, en gudomligt skön powernap däremellan råkade det också bli.

 

Tänker sova i en evighet ungefär

Så skönt att ha landat hemma i min säng för att nu få sova ut efter rätt hektiska dagar med kanske en aning för lite sömn. Hade i alla fall en bra valborg och träffade mycket känt (och okänt) folk. Vädret var kanske inget att hurra för och jag hade foppatofflor, så att ja, mina fötter blev blöta. Men vad gjorde väl det när sällskapet var trevligt.

Igår blev en lugn dag med hästpållsmys och motionering, sedan en tidig kväll för att åka till Skellefteå idag. Skulle uppdatera garderoben med lite sommarvänliga plagg vilket var behövligt. Självklart blev det lite annat också, som tillexempel en systemkamera. Hihi, hoppsan! Slänger väl in en liten bild på det mesta av köpen, dock är bikinin ett tidigare köp. Aja, tog mig i alla fall ut på en lång pw md löpinslag nu ikväll, alltid kul när det är ljust lite längre på kvällarna så att man ser vart man far.


 



Lovisa Olofsson

En inlandsbo här på villovägar och äventyr vid kusten. Ursprungligen från skogen utanför Storuman men numera bosatt i Skelleftehamn. Här lever jag och jobbar, med betoning på sistnämnda. Men förutom jobb så lever jag faktiskt livets glada dagar! En tant i sina bästa år helt enkelt.


RSS 2.0