I wanna rest in your lie

Reklam och gratistidningar är något man som postis aldrig direkt hurrar över, och idag var det tre lika, TRE. Lite smådrygt men det gick ju det med, och sedan så får jag ju helg redan imorgon så man ska inte klaga. Efter jobbet så började jag städa lägenheten och hann iprincip klart innan det var dags för cirkelfysen på gymmet. Älskar verkligen gruppassen när motivationen tryter! Hann även med att träffa Tessebiss en sväng ikväll vilket resulterade i att klockan är mycket och jag har inte ens duschat. Panik! Gonatt.

 
 

Kanske ger dagens väder lite motivation

Idag har varit en otroligt lättsam dag, mycket lite att dela ut och bra väglag (visst finns det undantag med gigantiska potthål, men man kan inte begära så mycket..). Men det kan behövas då det är mycket som ska ut nu under de två dagar som är kvar till helg.

Efter jobbet tog jag vara på det fina vädret och körde ett pass med hästapållen. Fick även prova på Snurva ikväll, oerhört annorlunda jämfört med Leo. Men det ska ju tydligen vara bra att testa andra hästar ibland. Och trots att det blev lite mer långdraget där borta så hade jag motivationen och energin att köra ett lite ordentligare gympass. Det var så skönt att ha stället iprincip för sig själv, så jag glömde då helt bort tiden. Aja, sova nu då det kommer en morgondag också. Natti!

 

Måndag

Det är måndag, klockan är mycket och jag borde sova. Och med det sagt önskar jag alla en god natts sömn så återkommer jag imorgon när inte sömnen kallar lika brådskande!

 

Helger är för få och för korta

Nu börjar lugnet lägga sig efter en hektisk helg. Hade först inga planer alls men slutade med att ungefär varje vaken timme varit sysslofull. Har varit en galen, rolig och mysig helg. Började med att fara runt och träffa en massa människor med tessebiss i fredags. Trevligt om än det var oerhört mycket folk ett tag.

Lördagen började med att Grubbe bildoktor faktiskt fick igång Judit, var tydligen inte startmotorn utan något i tänningslåset. Så då när jag kunde flytta på henne så passade jag på att byta till sommardäck. Detta ångrade jag dock ganska fort då jag blev chaffis till Lycksele igår och att köra hem på sommardäck i 5-10 cm snö och -2c° var inget jag rekommenderar. Speciellt inte när renjävlarna inte kan hållas från vägen. Men alla renar och människor lever så det gick ju bra om än inte fort. Så jag har sovit bort hela den här dagen, städat och sedan varit hos hästapållen innan jag for till gymmet för att vara på trimfysen. Och efter en helgs vila så trodde jag att jag var död efteråt, men har återuppstått någorlunda nu så ska ta och krypa isäng. Natti!

 
 En nyfunnen vän

Den här veckan har bara rusat förbi och det är redan fredag imorgon, inte mig emot direkt. Dock så går dagarna så mycket lättare nu när det är sommarföre på vägarna, helt sjukt så mycket det kan skilja. Hade helt glömt bort hur skönt det var att köra sommartid. Och på tal om köra så har mitt sommardäck blivit lagat nu, så nu skulle bara bilen varit fixad så att jag får byta däck och glida runt på sommarfälgarna igen. Typ det enda som får Judit att inte se gubbig ut. Och vingen såklart!

Annars så blev det ett pass med hästapållen, har ju äntligen fått hem micklemtränset så jag är rätt nöjd för tillfället. Drog sedan iväg på gymmet, fick betydligt mer gjort idag och kan till och med behöva dras med träningsvärk i trapporna imorgon, men det är det värt. Har även kommit på att pilatesbollen är min nya vän, så användbar och man kan verkligen täna alla muskelgrupper med den. Tummen upp!

 

Tung dag för denna kropp

Vaknade upp med världens nackspärr som tyvärr vägrar lite smått att ge med sig. Så det har varit en rätt tung dag på jobbet och huvudet har skrikit efter vila eller alternativt en kotknäckare. Blev dock en aning lite bättre efter en stund på spikmattan efter maten, musklerna slappnade av och jag fick ut en liten låsning i bröstryggen och fick med en liten bit av nacken också.

Annars har väl dagen varit bra, blev en fika ikväll med kamelen och Tessebiss eftersom att Sofia fyllde år i söndags. Det var trevligt, passade då även på att ta hjälp att flytta min vilande bil från parkeringen. Nu skulle jg bara ha beställt en startmotor och blinkat lite med ögonen. Tog mig sedan iväg på gymmet men blev ett halvslött pass så som straff för det ska jag tvinga ut mig själv att springa imrogonbitti. Wish me luck. Så det är väl bäst att sova nu.

 

Sommaren närmar sig

Idag var det verkligen en lättsam jobbdag, hade bara en halvdag så slapp allt innearbete och kom direkt till en packad bil. Så det bara var att börja ge sig ut och köra. Detta resulterade också i tio välbehövliga timmars sömn inatt, som en helt ny människa! Dagen har ju även bjudit på extremt varmt väder, nästan lite sommarfeeeling. Och jag gillar ju egentligen inte sommarn men man längtar alltid efter den sedan när den väl kommer så har man redan tröttnat, men det är ju ett senare bekymmer. Ser framemot sena nätter och roliga äventyr! Men än är det kanske inte riktigt sommar.

Tisdagar brukar ju betyda zumba och så även idag, och sedfan ett litet pass på gymmet. Hade sedan ett helt diskberg att ta tag i efter helgen, fick då även för mig att dra en ragg med dammsugarn. Så nu ser allt kaos lite mindre kaosaktigt ut.

 

En helg och många händelser

Jag hoppas att ni inte tror att jag upphört att existera, för det har jag inte, det är bara det att jag inte haft tiden till att uppdatera i helgen och inte igårkväll heller. Har haft fullt upp med att få positiv energi av människor runt omkring mig. Men kan kort sammanfatta vad som hänt under Viktorias vistelse här; ätit, dragit ragg, hängt med trevligt folk, varit hos hästapållen, dragit en lit en liten utgång med fina människor och sedan ätit lite till. Trevlig helg som avslutades med en bra hoppträning med hästapållen. Och idag har det varit måndag vilket betyder tillbaka till vardagen och jobb, men det känns rätt okej ändå.

I övrigt flyter livet på i vanlig ordning, finns väl en hel del jag skulle vilja skriva här på bloggen, kanske mest bara för att få skriva av mig. Tankar, känslor, händelser och stunder, men det går inte, inte nu. I sinom tid kanske, eller så läggs allt bara på is och falls i glömska. Aja, nu ska denna madam sova för sömn har varit en bristvara i helgen.

 

Att hela tiden ha saker på gång så tankar inte hinner ifatt

Ledigheten idag var verkligen behövd då jag har hunnit så sjukt mycket som aldrig hade hunnits med annars. Storstädade först hela lägenheten vilket var behövligt och dessutom ser det lite trevligare ut nu när Viktoria (!) ska komma i helgen. Handlade sedan lite nödvändigheter innan jag knöt på mig skorna och sprang ner till hästapållen, väl där så blev det ett rätt lugnt men välbehövligt pass. Sprang hem och fixade middag så att den skulle sjunka ner innan det var dags att bege sig på gymmet för först zumba och sedan lite magövningar.

Men nu ska jag börja fixa mig inför natten då jag hade tänkt försöka ta gymmet innan jobbet imorgon eftersom att Viktoria ska vara här imorgonkväll, och då är det ju inte så gästvänligt ifall jag inte ens är hemma.

 

Att vara liten igen

Och vad gör jag vaken nu kan man ju fråga sig, jo det är nämligen så att jag (kanske) är ledig imorgon. Helt säker kan man ju aldrig vara, för heöt plötsligt ringer det och vips är man på jobbet. Men jag gör en chansning att ingen stör min sovmorgon imorgon. Men idag stod jobb på schemat och jag tror fiaten saknat mig för idag hade vi ett bra samarbete och oj va fort dagen gick! Det var mycket skönt och sedan bjöd mamsen på middag (tror det inte bara är fiaten som saknat mig utan mamsen också, haha!). Blev sedan ett dressyrpass med hästapållen, öppnor, slutor och galoppfattningar nöttes idag. Samt lite miljöträning med lastbilar och traktorer, sådant är alltid nyttigt. På tal om nyttigt så har jag både gymmat, betalat räkningar, tjorvat med fackförbund och deklarerat ikväll. Vuxenpoängen stiger och jag känner hur jag vill bli liten igen då enda problemet var ifall man skulle ha blommiga eller prickiga byxor. Aja, ha det bra allesammans och ta hand om varandra! 


Music on, world off

Äntligen så börjar denna dag lida mot sitt slut, trodde ett tag att den aldrig skulle ta slut. Att jag dessutom gått runt och trott att det varit omsdag när det egentligen bara är tisdag gjorde inte saken bättre. Lång dag med barnen då jag hade stängning så efter jag slutat var det bara att springa ner på zumban. Hade tänkt att gymma efteråt men magen och kroppen skrek efter middag så det hade ändå inte gett något. Men nu har jag både duschat och ätit och ska ta en halvtimme på spikmattan för att råda bot på muskelknutarna som dykt upp. Sedan ska det sovas, imorgon väntas en dag i gula fiaten, känns nästan lite skönt, där är alla dagar den andra lik och problem löses antingen med ett samtal till bärgarn eller någon annan. Nej, på med lite musik och ner på taggarna. 


Måndag

Var rätt skönt att starta veckan med jobb på dagis då tempot är helt annorlunda, man få som en lugnare start efter helgen och inte kastas in i stressen direkt. Blir även dagis imrogn innan postbilen väntar på onsdag igen. Förutom att jobba har jag inte alls gjort mycket utav denna måndag, iväg till hästapållen en sväng och sedan in med en tvättmaskin medan jag själv for iväg och svettades på gymmet. Brukar alltid värma upp på löpbandet men alla var upptagna så det fick bli några kilometer rodd och avsluatde sedan passet med lite löpning istället. Kan ju vara bra med lite variation och min rygg mår absolut inte dåligt av att ro litegrann. Aja, lite tv nu och sedan sova.

 
 

Livet är inte alltid en dans på rosor

Blev rätt sent igår vilket resulterade att jag sov bort halva dagen och låg sedan kvar i sängen ett bra tag också, vilket är ungefär det enda som känns lockande för tillfället. Skulle vilja sova ett år ungefär, vakna upp och se vart livet har tagit sig. Det går rätt tungt nu och jag har varken lust eller motivation till någonting, efter regn kommer solsken brukar det sägas och jag känner att det där solskenet får börja komma snart för det har regnat lite väl länge just nu, börjar vara lite less och längtar efter att få känna den där extrema glädjen igen. Men den verkar långt bort. Aja, livet är kanske inte en dans på rosor jämt. 

Har i alla fall hunnit med ett gympass, gick rätt bra och körde ett ordentligt armpass. Om än jag kanske inte ser någon skillnad på min kropp så känner jag den i alla fall, alltid något positivt. Annars så har jag just svalt middagen och ska snart trotsa snön och fara iväg till hästapållen.
 

ha en fin lördag allihop!

Imorse fick jag för mig att jag skulle baka scones när jag vaknade, sagt och gjort! Upp ur sängen och igång med bakandet, och som vanligt så är nygräddade scones alltid goda, så även denna gång. När frukosten var intagen for jag iväg och hjälpte till litegrann med Kims flyttning innan jag gav mig på ett gympass. Blev lite blandad träning men i slutet försökte jag köra slut på benen vilket märktes på hemvägen, bergsvägen heter inte bergsvägen bara för att.. Hästapållen har också fått motionerat idag men ska jag bara skriva klart detta sen iväg och socialisera mig med brudarna, det ryktas om en villistripp. Finfint!

 

Blondare tider

En kort vecka har det varit men trots det känner jag mig nästan mer död än levande, så ja, denna fredag var uppskattad. Väglaget och halvstressiga dagar har gjort veckan lite körig, men nu är det helg och måndag-tisdag väntas dagisjobb så det blir lite lugnare dagar nu vilket kan behövas.

Har haft en lugn kväll, fick hjälp av masen att slinga håret så nu är det sådär naturligt blont igen, like it! Inte mer rött för min del, fint tills färgen bleknar. Var faktiskt längesen mitt hår såg så naturligt ut som det gör just nu och det är väldigt nära min riktiga hårfärg så förhoppningsvis slipper jag utväxt och någon fler färgning. Drog sedan ut och rastade judit en sväng, men min trötthet och storumans döda gator fick oss att vända hemåt rätt fort. Så jag ska nog snart ta och stänga igen mina blå inför natten.

 

Dagarna och tiden flyger förbi

Ursäkta att jag lyst med min frånvaro men jag har faktiskt haft vettigare saker för mig. Eller så har jag bara inte haft orken när väl tiden har funnits, men så kan det vara. Har väl inte hänt så mycket ändå så. Tisdagen var inte min dag och jag ville helst att jordens undergång skulle komma, detta på grund av; 1. Sömnbrist 2. minst sagt förjävligt före på vägarna. 3. Allmänt pissigt humör, antagligen var orsaken punkt nummer 1.

Förutom att jobba under dessa dagar så har jag ätit, sovit, gymmat, ridit och ätit igen. Så nej mina vänner, ni har inte missat något livsavgörande. Denna kväll har enbart spenderats på gymmet, har verkligen tappat allt som kallas form men man får ju ingen formtopp av att sitta hemma så det är lika bra att pallra sig dit och åtminstone försöka få ut något vettigt ur det.

 

Lite måndagsångest

Så var ledigheten för denna gång över och jag är åter i Storuman. Men har ju i alla fall fått njuta av sköna dagar med sol, fiske, skoter och bastu. Helt klart godkänt och förhoppningsvis så har jag fyllt på med ny energi vilket kan behövas då det här kan vara den längsta ledighet jag har tills i höst. Får ju i alla fall en mjukstart med en kortvecka eftersom att måndagen redan gått bort.

När jag landade i Storuman så kastade jag in en tvättmaskin och for sedan iväg på gymmet. Gick otroligt segt och trodde ett tag att jag antingen skulle spy eller svimma, om det berodde på vätske alternativt näringsbrist eller min dagsform efter två dagars oaktiv vila vet jag inte riktigt. Men jag ötog mig däreifrån levande i alla fall och drog sedan ikväll iväg till hästapållen. Motion och mys stod på schemat, vilket var uppskattat av oss båda efter tre dagar ifrån varandra.

 
 
 
 

Home is where your heart is


Lämnar fiaten i några dagar

Äntligen! Har mer eller mindre längtat efter den här dagen sedan, jaa, julledigheten ungefär. Sista veckorna har verkligen varit sega och kropp och knopp har inte alls viljat samarbeta. Men nu är det minsann fyra dagars ledigt!

Var uppe med (före) tuppen imorse då checklistan var rätt lång. Hästen skulle motioneras, jag skulle gymma, väskan packas och lägenheten städas. OCH självklart, en jobbdag skulle avklaras också. Några saker hanns med före jobbet och några togs efter. Så ja, jag är rätt trött och ska ta och krypa isäng, imorgon väntas en sovmorgon som är efterlängtad vill jag lova. Har hursom landat i Kaskeluokt nu och lär nog vara här tills det att jag börjar jobba igen. Jag ska njuta av lugnet och bara göra det jag känner för. Hoppas på bra väder så det blir många utetimmar, helst med ett metspö i handen och en macka i järnet. Nemen hörrni, glad påsk på er!

 

Vi rullar vidare ett år till

Är ungefär inne i andra andningen nu, inte en lugn stund på hela dagen. Började med att ha besiktning på Judit innan jag började imorse, och hon gick igenom! All cred till Judits bildoktor för att vi faktiskt rullar lagligt ett år till och att jag inte blivit ruinerad. Var bra att ha den positiviteten med sig då det var en rätt tung jobbdag, men den tog slut tillsist och förhoppningsvis så är det inte lika mycket imorgon då det är dag före helg. Hoppas kan man ju i alla fall. Resten av tiden på denna dag har spenderats på hästryggen och gymmet, så nu är jag trött, på riktigt. Och sova borde jag verklogen göra, upp tidigt som attan imorgon så jag hinner göra det mesta som ska hinnas med innan jag rullar mot byn imorgon. Vill kunna fara så fort som möjligt efter jobbet och då får det prioriteras bort lite sömn. Får ju ändå ta igen det sen med fyra dagars sovmorgon. Känner redan hur skönt det ska bli.

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0