Ge mig en väg att gå

Måndagar, detta tändigt återkommande fenomen som vi bör avskaffa från våra kalendrar. Visst finns det bra måndagar, men dom är alldeles för sällsynta för att ens ha med i räkningen. Hade i och för sig en innedag på jobbet vilket har sina fördelar, but still, måndagsmode on och negativiteten flödar. Att sedan ingenting kan gå ens väg nångång, och speciellt inte när man äntligen kommit fram till något vettigt i alla sina funderingar, gjorde ju inte den här dagen bättre. Men för att vända det negativa nu så kan jag ju säga att det finns några postiva saker med denna dag också 1) hunnit städa och julpynta lite 2) Hästpållen gick fantastiskt på dagens pass 3) for ut och sprang en liten sväng ikväll, blev ju ett litet uppehåll sedan i slutet på förrförra veckan då det började kännas som att min kropp hade alla brister som en kropp kan ha. Så nu gäller det att börja komma igång, igen. Men nu är det hög tid att komma igång med sovandet, så gonatt på er. 

 

En bra helg för kropp och själ

Har haft en väldigt bra helg som har bestått av de flesta saker som en bra helg ska bestå utav. En lugn fredagkväll då jag även körde upp till Kaskeluokt, så spenderade lördagen på hemmaplan och då passade jag självfallet på att rasta min lilla orangea räcer en sväng. Väldigt lite snö men det va hursom underbart att bara känna lukten och höra motorljudet. Sedan for jag tillbaka till Storuman igårkväll och spenderade kvällen hos Ida med ett gäng tjejer. Mycket trevligt var det! Och idag då, söndag och första advent också. Tiden går så sjukt fort, tyckte nyss det var jul och nu är den återigen här snart. Men blev i alla fall kurs med hästapållen, jag är väl rätt nöjd men det är ju alltid svårt med nya instruktörer som inte känner hästen. Sen har jag ju blivit väldigt kräsen på instruktörer när det gäller mig och leo, finns inte många jag skulle slänga pengar på för att den ska stå och tala om för mig hur min häst ska hanteras. Men Carina är bra, lugn och inget slit, harmoniskt och mjukt. Det gillar jag och Leo, så fler Carina-kurser för våran del. Avslutade sedan dagen med bio, vilket var sjukt längesen.

 
 

Samtidigt som allt kan gå fel så kan allt bli så rätt

Den där helgen som hägrar börjar bli mer och mer efterlängtad, den här veckan har varat i något som känns som en evighet. Känns som att veckorna bara blir längre och längre, helgerna har ju dock en tendens att gå alltför fort istället då. Blev ännu en lång dag i fiaten idag så har därför spenderat kvällen utomhus för att få ny och frisk luft och förhoppningsvis lite energi. Blev ju en halv storm nu ikväll men tog mig i alla fall ut på en tur med hästapållen i mörkret. Han fick springa av sig lite och jag fick luftas, bra deal det där. Sedan har denna dag inte haft något mer att bjuda påså ska ta och krypa ner i min minst sagt efterlängtade säng och försöka tillbe några högre makter om en lite lindrigare fredag. Natti!
 
 

Slitsamma dagar

Kryper isäng efter en lång och slitsam dag och låter en fin bild från en av dagens vyer fylla upp detta inlägg.


Fluffigt

Fortsätter veckan i den här takten så är det snart helg igen, och det är ju aldrig fel. Hade ju som sagt var innedag idag vilket innebär både lite mer tid och och energi efter jobbet. Så betalade först alla räkningar innan jag begav mig till hästapållen för att spendera kvällen där. Skönt med frisk luft och fridfullhet för själen. Blev ett rätt kravlöst pass i paddocken, mest bara mjukgörande då det ändå varit hyfsat "kallt" nu några dagar. Han börjar bli en fluffig hästapålle nu då vinterpälsen kommer på riktigt. Är ju lite kluven på det här med vinterpäls, gilla eller ogilla.. Är ju väldigt opraktiskt vid träning men finns det något mjukare och finare än en hästapålle i vinterpäls? Nej. Aja, nog om allt för denna dag!

 

Man blir inte yngre

Måndag och veckan har dragit igång med raketfart, lång men hyfsat fridfull dag ändå på jobbet. Har några höjdpunkter att se framemot denna vecka så förhoppningsvis går den fram utav bara farten. men oftast gör dom ju det, speciellt nu när det börjar vara mycket som händer varje vecka i och med juletider. Och på tal om jul så ska jag i år för första gången i hela mitt liv gå på julbord med jobbet. Känns på något sätt som ett lifegoal och ett litet vuxenpoäng kanske. Tjoho, börjar bli gammal och grå och har än inte åstadkommit något vettigt i detta liv. Få ta och ändra på den saken, helst igår typ. Men hursom, den här måndagen har inte bjudit på så mycket mer än jobb, långa dagar ger trötta och korta kvällar. Har dock innedag imorgon vilket blir skönt, blir lite mer till övers till det där livet som man under utedagarna inte hinner se skymten av så mycket.

 

Att veta vad man vill

Blev en lugn helg men for aldrig till kaskeluokt utan ska försöka hinna det nästa helg. Har däremot fått lägenheten att inte se ut som ett kaos längre. Skönt det med tanke på att det så småningom ska julstädas. Såg även att jag inte uppdaterat sedan torsdags, har väl egentligen inte hänt så mycket sedan dess. Men i fredags hann jag i alla fall med att sätta det första fröet för min framtidsplan. Ett frö är alltid en början men om än det är en lång väg till mål så är jag närmare än tidigare. Har väl någonstans insett att det bara är jag själv som kan styra min framtid och är man inte nöjd så är det jag som måste agera. Men nu ska jag sova, min kropp är inte riktigt med mig och skulle behöva vara pigg imorgon då måndagar alltid är tyngre dagar. Natti! 

Sakta men säkert faller jag i glömska

Det finns så mycket här jag skulle vilja skriva, tankar, känslor, planer och bara en hel massa skit om livet i allmänhet. Men ibland kan man inte offentliggöra allt man känner, men en dag kommer ni få veta vad som försiggår i hjärnkontoret för tillfället. Den dagen då jag fått ord på tankarna och lyckats få dom till verklighet. Nej, nog svamlat om något som ni ändå inte kan begripa. Så, torsdag idag vilket innebär fredag imorgon, hallelujah! Hade en välbehövlig innedag på jobbet idag efter två rätt slitsamma utedagar. Så har både hunnit med ett energitömmande pass för hästapållen och tagit mig ut och sprungit. Skräckblandad förtjusning efter två dagars uppehåll, men skönt att ha gjort det då jag vet hur lätt det är att få det ur rutinerna. Men nu är det sovdags för längesen, ser framemot en lugn helg med lite skoterkörning inplanerad. Som jag längtat!

 

Sopslut

Har varit rätt tunga dagar idag och igår ifall man tänker rent jobbmässigt. Så energi, ork och motivation har som varit en bristvara på kvällarna. Igår for jag förbi hos Kim en stund efter det att jag varit hos hästapållen. Och ikväll så har jag hunnit med en långtur ut i skogen med hästapållen. Var hur mysigt som helst med snötyngda träd och enbart månen som lyste upp. All stress och press försvann för en stund och jag kunde bara vara. Balsam för själen helt enkelt. Har däremot varken sprungit idag eller igår, men det finns verkligen ingen energi kvar och idag fanns heller inte riktigt tiden då det blev övertid. Lär väl inte lägga mig med gott samvete men är så trött i både kropp och knopp så lär somna som en klubbad hursom. Så gonatt på er!


Dessa rubriker..

Äntligen var måndagen bortgjord och veckan har dragit igång, alltid lika skönt att ha veckan påbörjad. Mjukstartade även med en innedag på jobbet, så det kunde inte ha blivit en så mycekt bättre måndag. Sedan har jag spenderat en del timmar i stallet, hjälpte först Mia lite med korrigeringar i ridningen innan jag körde ett rätt lugnt pass med hästapållen. Springa har jag också hunnit göra, mellanlångt och med mellantempo. Benen var lite tunga efter gårdagen men tog mig runt och det var ju huvudsaken. Såg även nu att den utlovade snön äntligen börjat falla, så hoppas på ett lite vitare Storuman imorgonbitti.

 

En helg för återhämtning

Har haft en extremt lugn och skön helg, mycket sömn och tid för återhämtning. Hunnit småstäda lite i lägenheten samt haft en hel massa kvalitetstid med hästapållen. I lördags for vi till ridhuset för lite markarbete och idag blev det ett dressyrpass. Nu går han äntligen på fri tillgång och börjar få upp vinterhullet, han är ju inte som alla andra utan magrar av på sommaren. Han är som absolut finast i kroppen vintertid när han får stå och tugga på sin bal. Själv så har min egen träning inte blivit av i helgen, sprang varken i fredags eller igår. I torsdags körde jag dock ett pass med rätt kort distans men med högt tempo. Och snittiden var den bästa sedan i våras så sakta men säkert kanske jag är på väg mot den formen igen. Eftersom att jag kände mig så lat efter det att springningen uteblev i helgen så fick det bli dryga milen nu ikväll, benen kändes rätt lätta och det var skönt att få ut både energi och tankar. Men nu är det sovdags, imorgon kallar jobbet.

 

Håll ut, helgen hägrar!


Ibland har man dåliga dagar

Igår var en sån där dag som man helst bara vill krypa under täcket efter typ halva dagen har gått. Så efter det att jag lämnade jobbet blev det inte mcket vettigt alls gjort, en tur till hästapållen men löpningen blev aldrig av. Kanske lika bra då jag är osäker på ifall jag fått ut något av det. Men efter en natts sömn och raderande av gårdagen så blev denna lillördag bättre. Jobbet flöt på och sprang sedan ihop 8 kilometer. Gick väl bitvis rätt tungt då jag körde mycket lutning men jag lev och benen hängde med, och viktigast av allt, jag gjorde det i alla fall. Måste säga att icebugsen är guldvärda just nu! Hade inte tagit mig många meter utan dom, och dom meter jag hade tagit mig hade jag behövt spänna mig extremt. Nej, hallelujah för icebugs!

 

En liten vinterkänsla

Blev en rätt lång jobbdag idag, dels för att det var måndag och man var allmänt seg men också för att väglaget inte var det bästa. Allt ifrån slask och is till oplogad vinterväg. Om än det inte var så roligt att köra i så var det väldigt mysigt att stundvis susa förbi i vinterlandskap, för nu är det hög tid att vintern kommer på riktigt. Börjar ju faktiskt vara riktigt sugen på en premiärtur med ProXen. Men det kommer väl tids nog det med. Och om än det inte är skoterföre riktigt än så var det då hög tid att dra på sig icebugs på kvällens springtur, och oj vad dom skorna är guld värda! Tog ett kortare pass men med bättre tempo idag då det kan vara bra att variera steget och flåset ibland. Annars har jag bara hunnit med en tur till hästapållen också och nu är tydligen dagen slut för längesen och jag ska absolut ta och sova.

 

Helt mållösa blev vi

Oj vilken helg! Den har varit lång, rolig, intensiv och helt fantastisk. Är dock helt slut på så trots att det är måndag imorgon känns det ändå skönt att krypa i säng. Fredagen blev väldigt lyckad i alla fall, mötte upp Viktoria i Lycksele, vi checkade in och spenderade lite tid i spaet innan det var dags för trerätters. Sedan var det då äntligen dags för Måns att uppträda. Finner inga ord att beskriva det med, helt mållös och han berörde verkligen. Efter vi hämtat oss så gick vi ner på seaside där vi fortsatte kvällen med folket som jag träffade på swampen. Trevlig kväll, dock lite väl sen med tanke på att det var en hotellfrukost att passa. Detta resulterade ia att jag bara for förbi ett tvärt och träffade lte folk igår när jag kom hem innan jag gick och la mig. Så idag har det varit en rätt slö dag, tills nu ikväll då jag hunnit löshoppa hästapållen och tagit mig ut och sprungit. 9,5 kilomet blev det, var lite tyngre idag i och med två dagars vila. Men benen var väl ändå hyfsat med på noterna. Aja, dags att sova då det bara är att inse att verkligheten väntar imorgon. Natti!

 

I alla dessa år har jag valt smörkniven, när lådan innehåller så mycket vassare knivar

Torsdagen och dess vedermödor är bortgjord och jag har tagit helg, ja, jag har tagit ledigt imorgon för att få ut så mycket som möjligt av morgondagens hotellvistelse i och med Måns Zelmerlöw-showen. Ska bli så skönt att komma bort, träffa Viktoria, prata av mig, äntligen se Måns (!!) och bara ha så jäkla roligt. Känns som att det är precis vad jag behöver. För övrigt har detta varit en rätt lång men bra dag. Började tidigare imorse så jag skulle kunna smita iväg och besikta bilen. När jag slutade packade jag in hästapållen och drog iväg på ett dressyrpass i ridhuset, känns som att det är nyttigt att åka iväg ibland om än det bara är för dressyr. Sedan tog jag mig i kragen och sprang den där milen jag planerat i mitt träningsschema (som enbart finns i mitt huvud). Gick hur lätt som helst kändes det som och slutade på lite drygt 1,3 mil vilket känns riktigt bra. För en månad sen så kändes det verkligen inte som att det skulle gå så bra, då kändes det motigt att bara ta sig ut någon kilometer. Så ikväll lägger jag mig med gott samvete och inväntar morgondagen med förväntan!

 

Vem är jag och vad vill jag?

Efter att ha tagit tre djupa andetag, insett att jag enbart är tjugo år och inte behöver vara högutbildad advokat eller ha miljoninkomst varje år för att det inte ska vara konstigt eller fel. Jag är bara jag, och om än jag är extremt osäker och rädd för framtiden så kommer den komma vare sig man vill det eller inte. Vad har jag för nytta av att veta vad jag gör om ett år? Det lär jag tids nog få reda på och det enda jag vet att jag ska sträva efter är att vara lycklig. Och det är just den lilla faktorn jag tänkt att jag ska försöka tänka på i min livsplan. Lycklig. Det var längesen jag var det nu, alltså på riktigt, och på alla plan. Så det är kanske det som blir mitt första mål nu, att sträva efter en lycka som inte finns idag. Kanske är det att våga prova på något nytt, våga säga något jag tycker, helt enkelt våga släppa tryggheten. Vad vet jag? Jag tror det är denna ovetskap som gör mig så extremt förvirrad just nu.

Men förutom att försöka få en rätsida på mig och mitt liv så har jag jobbat, motionerat hästapållen och sprungit. Har lite sadelkris (igen) när det gäller hästapållen, står för tillfället med 5 sadlar och ungefär 1 som passar någorlunda. Man blir helt snurrig! Springturen blev en kort men intensiv, mest för att det blev rätt sent när jag kom hem och ville inte tappa rutinen jag fått in nu. Så jag tänkte hellre en kort runda än ingen runda alls.

 

Så extremt vilsen

Tur jag har min solskensprins i dessa tider, då jag varken vet ut eller in.
 

I brist på annat

Låt som när du är ledsen sörjer till?
Brukar försöka undvika sorgsamma låtar när jag är ledsen då det bara förvärrar saker och ting, så när jag är ledsen blir det väl oftast typ låtar som fight song av Rachel Platten. Men om jag nu ska deppa ihop totalt så blir det väl whiskey lullaby, en riktig tårkanon.

Beroende av:
Tillräckligt med sömn måste jag nog ändå svara på den, annars funkar ingenting.

Vem behöver du mest just nu:
Det är det jag inte vet, men någon är det, någon som inte finns i mitt liv just nu. Så mycket vet jag då.

Vad tror folk om dig?
Skulle gissa på att folks första intryck av mig är att jag är sur och säger inte så mycket.

Stämmer det?
Nej, jag är bara extremt blyg och osäker bland nytt folk. Dom som känner mig vet att jag inte direkt är tyst av mig.

Vad får du oftast komplimanger för?
Beror nog litegranna på vem personen i frågan är, men vi säger väl att det är för min snällhet.

Brukar du skratta för dig själv?
Haha, det kan nog hända!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
"Snitslat lite men vissa passager e knepiga..."

Nästa mål i ditt liv:
Att trivas med livet, göra sådant jag tycker om och leva med människor jag mår bra av.

Hur svarar du i mobilen?
Hallå?

Vem ringde dig senast?
Försäljare

Antal timmar sömn inatt:
8 ungefär

Tycker du om din pappa?
Tycker om är alldeles för milt, det går inte med ord att beskriva vad min pappa betyder för mig. Han är helt enkelt bäst, min förebild och en av mina starkaste livsgnistor.

Brukar du komma i tid?
Jajjemen, hellre lite tidig än sen.

Mår du bra?
Ibland, ibland inte. Är väl inte riktigt tillfreds med livet just nu och känner att något saknas. Men det är väl en del av livets gång.

Hur känner du dig nu?
Förutom att jag är jättetrött så känner jag mig förvirrad och rätt tom. Dvårt att sätta ord på det och förklara, då jag själv inte riktigt vet hur det känns just nu.

Vanligaste färg på dina kläder:
Ungefär 90% av alla mina kläder är väl svart så..

Var du aktiv i skolan?
Jo men hyfsat, gjorde då alltid allting och i tid dessutom. Om än man blev lite smålat där i slutet..

Favoritdryck på morgonen:
Mjölk eller te

När brukar du oftast gå och lägga dig?
Mellan 22 och 22.30

Är du blyg?
När det gäller nya människor och stora folkmassor, ja.

Sysslar du med någon idrott:
Ridning och löpning atm.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
En gång i tiden trodde jag på det, men människor nuförtiden är så falska att det tar många ögonkast innan man vet var dom står.

Är du bortskämd?
Njae, det tycker jag väl inte


Känslan av ett litet resultat i alla fall

Den här måndagen startade väldigt segt, var trött och less innan dagen ens startat på riktigt. Men efter det att jag släpat mig på jobbet så började jag sakta men säkert vakna till liv, hade en innedag idag så det var ju skönt på så vis i alla fall. Hann med lite bakning efter jag slutat innan jag for iväg till hästapållen en sväng. Avslutade sedan denna måndag med löpning. Hade tänkt ut en sträcka jag skulle springa som var lite längre, men hade tänkt att jag skulle springa i ett behagligt tempo och absolut inte gå ut för hårt så att de sista kilometrarna sedan blir en plåga. Gick otroligt lätt och det var så skönt! Slutade på ca. 9 kilometer, så den där milen är ju inte alls långt bort. Har u haft det väldigt tungt att komma tillbaka efter sommarens lite väl långa vila. Har liksom aldrig känt att det blivit lättare, vilket har gjort att det varje gång känts lite motigt. Men idag när benen bara sprang av sig själva så kändes det otroligt bra. Så nu tänker jag lägga mig med gott samvete, och efter morgondagen är bortgjord så är det halvvägs till helg då jag är ledig fredag och drar till Lycksele för en hotellnatt och Mån Zelmerlöw-show. Taggad är bara förnamnet.

 

Kanske börjar man vara gammal

Helgen är över och det är väl bara att skalla kudden för att orka med en måndag imorgon. Dock så sov jag bort halva den här dagen men känner mig inte ett dugg utvilad för det, har insett att man inte ska sova dagtid. Helgen har väl varit bra kan jag väl tycka, middag hos syster i fredags sedan körde jag en sväng och kollade läget på hotellet. Mycket tråkigt måste jag säga, och det var inte för att jag var nykter utan för att det helt enkelt var tråkigt. Tycker Storumans utekvällar börjar bli mer och mer uttjatade. Eller så börjar jag bli för gammal. Men det var i alla fall kul att träffa Rosenknoppen igen vilket var extremt längesen! Hon var väl en av dom som gjorde kvällen värd ändå, så det tackar jag för. Igår blev det en utedag hos hästapållen, en sväng förbi kyrkogården och sedan spenderade jag kvällen hos Kim där vi spelade spel och pratade. Mycket trevligt! Och som sagt sov jag bort halva denna dag men har hunnit springa och hopptränat med hästapållen. En tvåkombination och studsserie fick det bli idag. Var rätt bra fart i pållen idag och svettig blev han. Men det var väl allt för i helgen tror jag, sova och ladda om batterierna nu. Natti!

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0