Årets sista måndag

Sista måndagen på hela 2015 är nu bortgjord, var en relativt lättsam dag om än jag hade sett framemot innedagar hela den här veckan.. men så roligt skulle jag tydligen inte ha det. Aja, tyr det är en kort vecka. Och sedan är det nyår, blir ammarnäs för min och Viktorias del, kan bli hur kul som helst, om än jag är lite bekväm av mig och alltid tycker det känns besvärligt att fara iväg. Men när man väl kommit sig iväg är det oftast jättekul. Men det är ju ändå några dagar kvar. Och tillbaka till den här dan, va ha den bjudit på bortsett från jobb? Inte mycket alls förutom ett konditionspass med hästapållen. Ibland kan man tro att han är outtröttlig, men arbetsvillig det är han då verkligen! Söte hästen. Men nu är det enbart sängen som väntar, måtte morgondagen gå fort.


Lugn och skön julhelg

Blev tydligen julledigt för den här bloggen, men har väl inte riktigt haft varken tid, ork eller lust. Så vad har jag pysslat med då? Jobbade ju till och med onsdag innan jag gick på fyra dagars julledighet, har varit och kört lite mer skördare, haft en underbar julhelg med nära och kära. Tränat hästapållen har jag också hunnit med, och sedan har jag även tagit det väldigt lugnt verkligen försökt att stressa av och vila upp mig. Har varit riktigt skönt! Igår var det hemvändarfest på hotellet, jag var chaufför och gick heller aldrig in på hotellet. Jag vet inte om jag håller på att bli gammal, men jag tycker att det är mycket roligare att bara sitta en hög med folk hemma hos någon och dricka nån cider och prata strunt. Aja, nu är det hopp isäng då det blev väldigt sent igår och jag ska försöka ladda upp för mina tre sista dagar som postis. Natti!
 

 

Nu är huvet trött

Nu är både huvet och kroppen helt sopslut, mest huvet kanske. Först en intensiv jobbdag, endast måndag och jag är redan less. Standard typ. Sedan hann jag bara hem och in med lite middag innan jag for iväg för att få testa på och köra skördaren litegrann, sjukt kul men mycket nya intryck och saker att hålla reda på. Tror jag fick det där som kallas blodad tand. Mer har inte hunnit hända och ska så icke göra heller, för nu är det sängen som gäller och samma visa imorgon. 


Laddat upp batterierna

Här har de varit låg aktivitet i helgen, i och för sig har jag väl inte alls gjort mycket heller så det var väl kanske lika bra. Sovit och storstädat lägenheten är väl en kort sammanfattning. Och just det, skrapat fram min igloo-liknande bil och försökt mig på det här med polkagristillverkning! Samt tagit några turer med hästapållen. En bra och lugn helg så här innan sista ruset inför julledigheten drar igång. Skönt med bara tre jobbdagar innan fyra dagars ledighet. Aja, avslutade helgen i alla fall med middag hos pappsen i kaskeluokt. Trevligt och gott! Men nu blir det sängen och ladda för en relativt lång dag imorgon.

Ljuset i tunneln

Jag borde väl egentligen ligga och sova som allra skönast just nu, men jag tröstar mig med att det är fest imorgon och det innebär snart två dagar av bra sömn. Kan väl inte påstå att jag är den som sover lite men känslan av att inte behöva vakna av alarmet är en energikick i sig. Annars då? Jobbet flöt la på och julruschen kom en dag närmare sitt slut, om än den trappas upp dag för dag. Tog mig en ordentlig siesta efter middagen var intagen innan jag pallrade iväg till stallet för att packa hästapållen och bege mig till ridhuset. Blev sits och balansträning för min del, välbehövligt må ja väl säga. Tycker det är nyttigt att åka iväg med jämna mellanrum, dels därför att miljöträning aldrig är dumt och dels därför att jag tror att det är nyttigt med kontinuerlig lastträning om än man fått till en lättlastad häst. Nej mina vänner, sova var det. Natti!


Tiden springer iväg

Den här veckan går hittills förvånansvärt fort, fast just nu känns det som att allt går fort då det imorgon bara är en vecka kvar till julafon. Tycker det nyss var det men tydligen har ett år passerat. 2015, rätt händelselöst år för min del. Och med bara 2 veckor kvar av det så finns det inte så mycket jag kan göra för att få det mer händelserikt heller. Nästa år lär däremot bli lite mer spännande. Aja, den här dagen har väl inte varit något undantag för resten utav året. Slitit på jobbet i julruschen som krypit sig på oss nu, för att sedan komma ner i varv så blev det ett pass på banan med hästapållen. Som dessutom fick nya skor, sulor och bättre broddar igår, så nu lär man ju ungefär ta sig ut överallt. Tog mig sedan ut på en promenad för att få ännu lite frisk luft och samla på med lite energi. Energin töms rätt fort på dagarna så det gäller att lagara på sig. Och nu ska jag fortsätta med det genom en god natts sömn, natti!

 

Tillbaka på banan

En lite mindre trött Lovisa idag vilket ändå är lite konstigt då det ändå är måndag. Men det har varit så mycket på slutet i huvet så sömnen har inte varit bra eller mycket. Men hursom, i fredags när jag slutat så for jag iväg på ett litet möte som helt klart blev till min fördel. Vad som blev sagt kommer inom en snar framtid att upptäckas här. Lördagen spenderades i umeå för julklappsshopping med Klara, Tomas och Kim. Skönt att komma iväg en sväng och trevligt var det. Och igår blev det inte mycket gjort förutom lite hoppträning med hästapållen vilket var uppskattat från bådas sida. Idag då, måndag och jobb. Nu börjar även julruschen på jobbet dra igång, men det är bara att hålla ut dessa dagar. Så det är väl bäst att krypa isäng så så tiden går.

 

Godnatt

En händelserik helg är nu till ända och jag har strandat i sängen. Får ta och sammanfatta helgen vid ett senare tillfälle då ögonen nu håller på att gå i kors. Går en spännande dag till mötes imorgon så det är väl bäst att ha huvudet på skaft. Så ni få la ha dess bra så hörs vi imorgon. Natti! 

Inlägget som höll på bli ogjort då latheten nästan tog övet

Blev en rätt bra jobbdag ändå trots att vi kom ut ca. 1,5 timme senare då lastbilen blev stående p.g.a. halkan. Själv så var det inte alls vidare halkigt på 98:an vilket var skönt. Och sedan när vi i och med förseningen fick förstärkning på samhället så höll tidsschemat. I övrigt har det varit en helt vanlig onsdag, ett dressyrpass med hästapållen där galoppfattningar från skritt stod på schemat. Vill att han ska behålla formen på lösa tyglar i fattningen och jag måste säga att det går framåt. Sedan blev det också en liten springtur, lite extra jobbigt när man kommer på löst underlag och det känns som det blir ett steg fram och två bak ungefär. Men bra träning skulle jag gissa. Aja, nu är det bara att ladda om inför morgondagen, sista dagen med körning för den här veckan då jag tack och lov har innedag på fredag. 

Ett försök till att vara lite effektiv

Det kostar att ligga på topp som man brukar säga, nemen ha försökt att få lite mer gjort ikväll än igår. Och det har jag väl lyckats med måste jag väl ändå säga, och nu säger kroppen att den är trött och vill sova. Efter jobbet blev det ett dressyrpass med hästapållen vilket gick bara bra. Sedan tog jag mig ut och sprang, första gången sedan sjukgymnastbesöket. Det blir ju inte långt och fort nu men ibland gäller det att tänka bort det där med att det ska va ett högt tempo och distansen ska va lång. Ibland få man faktiskt vara nöjd över att man överhuvudtaget gör det. Sedan efter en välbehövlig dusch så diskade jag bort mount everest. Så nu är jag nöjd över denna dag och kryper isäng. Natti! 


Måndag

Så var måndagen i alla fall avklarad, om än det känns som jag har jobbat en hel vecka redan. Hoppas innerligt på att de övriga dagarna går fortare då jag bara vill att det ska bli fredag och helg. På fredag väntas ett spännande litet mission som jag verkligen håller alla tummar jag kan för att det ska gå min väg och på lördag blir det Umä för julshopping. Det brukar ju alltid vara trevligt det. Men för tillfället känns det en bit bort faktiskt.. Och förutom att jobba idag så har jag inte hunnit eller orkat så mycket mer, en sväng till hästapållen och sedan sett ikapp lite PH. Känner mig så extremt lat dessa dagar då jag inte har någon energi kvar då jag kommer hem. Hade ju haft all tid i världen att slänga på mig icebugsen och ge mig ut och springa, men när både kroppen och huvet går i strejk så funkar det helt enkelt inte. Men tids nog kommer saker falla på plats och motivationen återkomma.

 

Långa vardagar och korta helger

Att det är söndag idag kändes inte alls kul, måndagen närmar sig med stormsteg och med tanke på hur långa veckorna på sista tiden varigt så kan jag ju bara vänta mig att denna blir precis likadan. Helgen har däremot varit bra, i fredags blev det middag och efterätt x3 med Mathilda, Mikaela och Lina som också kom förbi. Mycket trevligt och borde göras oftare. Vi hejade även fram Martin som vinnare i idol. Blev en tidig kväll och i lördags kickade jag igång dagen med en uteritt med hästapållen. Sedan var det bara att förbereda sig inför julbord med jobbet. Vi samlades hos mig innan drack lite och hade det allmänt trevligt. Sedan rörde vi oss vidare till hotellet, kul kväll, blev kanske en aning mycket drickbart där i början men så är det ju ibland. Idag är det enda vettiga jag gjort ett ordentligt markarbetspass med hästapållen i ridhuset, gick väldigt bra det. Men nu skriker sängen på mig, natti!

 

Härda ut

Igår blev det en lååång dag, en bidragande orsak till det kan ha varit att stora delar av folks internetshoppande under blackfriday landade igår. Sen har det väl inte varit helt oväntat att snön skulle göra det tyngre för oss now a days. Men det är väl så det ska vara, fick då i alla fall glädjas åt en lättsam dag inne idag. Fick även igenom bilen på besiktningen idag och själv har jag varit och knäckt ut ryggen. Lär känna att jag lever imorgon för det var inte bara på ett ställe det satt. I och med det så fick hästapållen stå idag, så for bara dit och fixade allt och hästapållemysade lite. Fick sedan finbesök av Tessebiss ikväll, längesedan och mycket trevligt! Menmen, imorgon väntas fredag, skön jobbdag och "tjejmiddag". Åh du efterlängtade helg!

 

Lugnet före stormen

Hade en sån där bra dag på jobbet idag då jag bara behövde fara dit till en packad bil och börja köra direkt, mycket skönt. Blev även en lättsam dag i sig då det både var lite post och reklamfritt. Kan va bra att ladda med några lugna dagar innan julhetsen drar igång. Efter jobbet tog jag ut hästapållen på ett pass och släpade sedan ut mig själv för en liten springtur. Det går alltid så tungt att komma tillbaka efter uppehåll. Men jag ska väl kämpa nu för att ta mig tillbaka till gamla goda rutiner. Kan ju behövas att man tar sig ut med jämna mellanrum annars lär man ju bokstavligt talat rulla fram efter denna jul. Men nu har jag i alla fall myst ner mig med en glöggmugg och ska snart sova. Natti!


Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0