Att krympa och växa samtidigt

Har varit en fullspäckad vecka med tidiga mornar och tidiga kvällar. Jag och skotarn har rullat på och blev klar med avverkningen i onsdags så nu är det gallring som gäller. Jag trivs som handen i handsken och kunde inte ha bättre vardagar. Kvällarna har spenderats på gymmet, hos hästapållen och sedan bums isäng. Har även tagit mig i kragen och beställt ett par kåpor, dom är ju relativt dyra om man ska ha både blåtand och mic, men förhoppningsvis blir det värt det. Stod mellan peltor och zekler, zekler vann tillslut då dom mest estetiska och såg skönast ut. Igårkväll så gick jag över till Ida, vi åt gott och pratade. Socialiserade oss helt enkelt. Och denna söndag har jag försökt röja undan lite och sedan tagit ett armpass på gymmet. Har ju haft oerhörda komplex över mina armar då jag tyckt dom varit för stora. Så har jobbat på förbränning men nu har dom börja byggas också, så mindre blir dom ju inte. Men större, på rätt sätt. Krympa fettbeståndet och öka muskelmassan helt enkelt. Nu väntas bara en skogstur med hästapållen och sedan kvällar jag, utan söndagsångest. 

Ny vecka, nya tag

Så hade ännu en vecka dragit igång och helgen är över. Gör mig ingenting, utan det är nästan som att man går och längtar lite smått efter att få sätta sig bakom knapparna igen. Hade hursom en bra helg i blaiken hos Klara och Tomas. Vädret var inte det bästa men liftade skotern litegrann iaf. Klappade kossor och åt en massa saker. Igår blev det middag hos pappsen innan jag rullade mot storuman igen, var skönt att krypa ner i sin egen säng. Ikväll så blev det första motionering av hästapållen innan jag traskade till gymmet. Första passet på några dagar då jag väntat ut förkylningen som aldrig ville bryta ut så jag blev less och orkar inte vila mer nu. Aja, börjar en timme tidigare imorgon så borde egentligen sovit nu. Så, natti! 


En planerad helg

Så var helgen här och denna fredag har bjudit på underbart väder! Har njutit av utsikten idag. Har dessutom för ovanlighetens skull lite planer för helgen, imorgon kör jag upp till kaskeluokt för att byta färdmedel till skoter och kör sedan till blaiken. Där blir det födelsedagsfika och komys. Stannar till söndag för en liten skotertur och sedan tillbaka till kaskeluokt. Låter som en alldeles perfekt helg i mina öron. Annars finns det väl inte mycket att säga, här dragit på mig någon förkylningsbacill som bara ligger och väntar på att bryta ut, så har haft lite vila nu sen onsdags och hoppas på att den antingen bryter ut helt och går över eller försvinner utan större väsen. Aja, kan ju då göra ett försök att sova bort den för det är precis vad jag ska göra nu. Natti! 

Varmare tider

Här har det inte blivit många rader i veckan, men mån-tis ha vi varit två på skotarn så jag har gått eftermiddag. Nu är jag ensam på den igen så håller på att sno tillbaka för att gå förmiddag resten av veckan. Så ska försöka mig på att göra en tidig kväll nu. Förutom att knata på i skogen så har dagarna inte fyllts med så mycket mer spännande, som vanligt gymmet och hästapållen. Fick mig en riktigt fin tur ut igår på förmiddagen medan solen var framme. Fick nästan lite vårvinter-känslor. Men det börjar ju inte vara så långt kvar dit, februari har ju bara susat förbi och är då snart över dessutom. Aja, ska väl ta och skutta i säng och hoppas på att John Blund hittar åt mig i tid.

 

Välanvänd ledighet

Lugn och skön helg på hemmaplan, samtidigt som jag har vilat upp mig till 100% så har jag även fått lite nytta gjort. Lördagen hade jag bestämt mig för att göra så lite som möjligt, så jag började med att tillåta mig själv att ligga kvar i sängen tills det att jag var så less att jag bara ville kliva upp. Var ju inte så trevligt väder så det var väl lika bra. Pallrade mig sedan till gymmet och sedan vidare till hästapållen. Blev mellotittande på kvällen och mer blev det inte gjort utav gårdagen. Hade en halv plan på skoterkörning idag men det får nog bli nästa helg då jag tog tag i lägenheten idag. Varenda liten kvadratmeter är äntligen skinande blank, har inte riktigt haft tiden för att ta tag i någon storstädning förrän idag. Och välbehövligt var det! När jag var färdig med det så tog jag ut hästapållen för lite plumsande i djupsnön, mycket trevligt. Avslutade denna söndag och vecka med ett gympass, så nu är jag mer än redo för måndag. Har dessutom eftermiddag imorgon så behöver inte känna någon panik över att jag faktiskt är vaken än. Dock lär jag inte vara det så länge till, så natti!

 
Så här känner jag btw om den här jäkla alla hjärtans dag.

Åldersnoja

Torsdag vilket innebär att det redan blir helg imorgon. Dagarna, veckorna och åren tickar iväg, fyller 21 nästa vecka. Och ja, jag börjar ha rätt stor åldersnoja. Får smått panik och tycker att nu kan vi bromsa åren lite, det är inte längre kul att bli äldre. Men det är väl livets gång och jag ska väl bli gammal och rynkig jag med. Men det är väl kanske ett lite senare mission, få ta och leva här och nu. Och vad händer nu då? För tillfället har jag virat in mig i täcket Och slocknar snart i skrivande stund. Annars så har jag skotat på hela dagen och tog mig en mystur med hästapållen nu ikväll. Men nu är det bäst att lyssna på kroppen och ta sig en natts sömn. Natti!


Mindre tröttsamma dagar

Dagarna bara rusar iväg och halva veckan är redan gjord. Tiden går fort när man har roligt sägs de ju. Jag och skotaren bytte ju plats i måndags, kul med annan terräng samt fler sortiment. Blev även ny"broddat" och bandsträckning igår, så nu går vi fram som aldrig förr. Iövrigt fortgår dagarna som vanligt, hästapålle och gym, sedan försöka hinna med lite skönhetssömn också. Dock känner jag mig inte trött på dagarna längre, tröttheten smyger sig enbart på när jag skallar kudden. Så det är ju positivt, jag som brukar kunna sova 10 timmar och ändå vara halvdöd på dagen. Aja, ska då göra en tidig kväll hursom då jag för en gångs skull faktiskt är hemma och iordning den här tiden. Men det är ju onsdag och vilodag från gymmet. 

När tekniken inte är på ens sida

Hade skrivit ett långt inlägg men det råkade försvinna och nu är jag för trött för att skriva ett nytt. Så det får ni leva med. Lev och må så ses vi imorrn istället. Natti!


Ingen söndagsångest här inte

Har haft en extremt lugn och skön helg, vilket verkligen behövdes. Har fått sova ut och vilat upp mig efter förra helgen. Haha. Lördagen startade jag med att springa milen, och med 26 sekunder ifrån mitt lilla mål så kände jag mig rätt nöjd. Kroppen blev dock rätt slut på så blev en liten siesta innan jag for ut med hästapållen i skogen. Kvällen spenderades sedan med Tessebiss, vi såg mellon och åt en massa goda saker. Och så söndag idag, har hunnit städa och hopptränat hästapållen, ett gympass hann det också bli nu ikväll. Så nu återstår bara sängen innan den här dagen är fullbordad. Ladda inför en ny vecka och nya äventyr, gjorde klart förra stället i fredags så nu blir det nytt ställe imorgon.

 Underbart


Fina dagar

Haft en riktigt fin dag idag och har samlat ihop en hel del virke. Dom kom även och plockade upp skördarn idag så nu ska jag bara ta ihop resterande och sedan väntas väl nytt ställe och nya träd. Stämplade lite travar innan jag for hem idag, och även det går framåt. Stämpling är det jag upplevt som svårast hittills, känns som de kommer färg överallt förutom där det ska typ.. fick mig en blå och fin dip dye på köpet! När jag slutat så blev det en tur med Klara och Kim till skarven, och självfallet lilla Love också. Tog mig sedan på gymmet för lite konditionsträning, har väl egentligen satt onsdagar som vilodag men då jag kände att jag förtärt lite väl mycket ätbara ting och att konditionspasset i lördags uteblev så kunde jag gott bränna lite idag. Det var väl min onsdag det, något mer spännande har inte hänt. 


Djurliv

Haft en fin dag i maskinen, har dessutom haft sällskap iprincip hela dagen av två små älgar. Dom har traskat efter ungefär 70 meter större delen av dagen. Trevligt att beskåda djurlivet bland alla träd. Har även beskådat djurlivet borta hos hästapållen där det även blev ett dressyrpass. Sedan var det dags för ett ryggpass på gymmet. Och nu återstår bara John Blund innan den här dagen är fulländad. Så ni få ha de så gott så ses vi bär vi ses. Natti! 


Att kunna känna sig levande även på vardagar

Måndag idag och det gör mig ingenting att återgå till vardagen längre, för första gången sedan gymnasiet kan jag faktiskt ärligt säga att jag lever ett liv även på vardagarna. Det är som en stor klump har lämnat min kropp och jag känner mig så extremt levande, ja jag är nog lycklig nu. Att byta från post till skogsmaskin är nog det val i livet jag är mest glad över, det som har varit mest behövligt för min egen del. För det är just vad det är, det här var mitt val, i detta är det ingen som har påverkat mig utan jag lyssnade för ovanlighetens skull på min egen vilja. Och det känns så rätt, jag är så extremt tacksam att jag fick denna chans. Det finns så mycket mer energi i mig nu än tidigare. Och vad har jag gjort med den energin idag förutom att suttit i skotaren? Inte mycket egentligen, kört ett benpass på gymmet och sedan diskat bort berget som uppstod under helgen. Skar loss halva pekfingret i samma veva. Farligt det där med att diska.. Men nu är det sovelisova som gäller. Natti!

 

Lovisa Olofsson

Hej och välkommen! En inlandsbrud som hittade kärlek och jobb vid kusten, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i Drängsmark utanför Skellefteå. Sambo med världens finaste människa och maskinförare på Rönnskärsverken. Lever ett Svensson-liv med jobb, fest och träning.


RSS 2.0